Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Voresta, ačiū už nuorodą į staripsnį apie gentis ir jų mitybą. Labai įdomu thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas,

pirmadienį buvo 55kg, šįryt 52,7 blink.gif labai bijau, kad kurią dieną daugiau pavalgius ar šiek tiek nuklydus (kolkas nenuklydinėju) koks plius 1 per dieną ir užaugs.
Aš visgi jaučiu, gal pamažu įvesti bent varškę į savo racioną. Kažkaip jaučiu, nors negaliu to niekaip paaiškinti, kad man trūksta arba varškės, arba nat. jogurto. Nes kolka mano visi pieno baltymai yra šaukštas grietinės troškiniui pagardint. Ir vyras sako, kad nieko prieš mano paleo neturi, tik kad gaučiau viską, ko reikia organizmui. Na, miltų ir krakmolo tam organizmui tai tikrai nereikia biggrin.gif

Beje, vakar Lepicol negėriau, su wc bėdų nebuvo. Šiandien irgi negėriau, žiūrėsim, ar veikia.

voresta, ačiū už nuorodas, pramečiau akim, labiau gal orientuotas į vaiko išnešiojimą, būsimą jo sveikatą, o ne konkrečiai pastojimą. Čia reiks ilgiau prisėst paskaityt, nes sunkiai aprašyta, terminų daug.

Papildyta:
QUOTE(Vailet2 @ 2013 11 17, 09:47)
O šiaip pasnikaut, pagyvent sveikai tvarkingai, susilaikyt kuriam laikui nuo lytinio akto - kokiai pusei metų ir tiems žmonėms, kurių tik funkcijos lėtai veikia - turėtų padėt  rolleyes.gif 

jokių susilaikymų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2013 11 17, 12:29)
Ar laikantis whole30 galima gerti kavą be cukraus ir pieno/grietinėlės?

Taip kavą galima - be cukraus, ir be įprasto pieno greitinėlės. Taip pat galima su kokoso pienu, su kokoso aliejumi ir valytu sviestu (buletproof/neperšaunama) taip pat tongue.gif Aišku, rekomenduojama kad kavos puodelis ne dažnas dienos metu būtų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 17, 11:33)
Taip kavą galima - be cukraus, ir be įprasto pieno greitinėlės. Taip pat galima su kokoso pienu, su kokoso aliejumi ir valytu sviestu (buletproof/neperšaunama) taip pat  tongue.gif Aišku, rekomenduojama kad kavos puodelis ne dažnas dienos metu būtų. smile.gif

Ačiū 4u.gif Paprastai tenkindavausi vienu puodeliu kavos su medumi ir cinamonu ryte. Dabar bus tas pats puodelis, tik be medaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 11 17, 11:52)
kiti isgirde kad naminis irgi ragavo, bet turbut ne visiem patiko, nes priprato prie skaniu parduuotuviniu  smile.gif

Kai gaminau tą mažutį šokoladinį, tai užėjo draugė į svečius ir kaip visada atsinešė pieniško šokolado ir pyrago iš IKI. Išviriau arbatos, ji tą šokoladą sukapojo, o po kurio laiko aš jai savo tortuko pasiūliau. Jinai suvalgė gabaliuką, sako per saldus man, aš taip saldžiai neįpratusi. doh.gif Kaip žmonės neskiria saldumo ir sodrumo (sotumo). Nes jos pieniškas šokoladas tikrai mažiausiai dešimt kartų saldesnis buvo, o mano su 85 proc. šokoladu ir keturiom datulėm buvo sodrus, karstelėjęs, bet tikrai ne per saldus. Na, užtat jai obuolinis pyragas buvo pats tas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 17, 12:30)
Voresta, ačiū už nuorodą į staripsnį apie gentis ir jų mitybą. Labai įdomu  thumbup.gif

doh.gif taigi dar pirmose temose dėjau tą nuorodą lotuliukas.gif . Taip, tai super vertinga info, aišku, ten viskas iš dantų gydytojo pozicijos. Bet jis labai įdėmiai viską stebėjo ir teisingai "surišo".
nestuke.gif tik į naudą paleo didelis cholesterolinių riebalų vartojimas, o baltymų vartojimas apsaugo nuo strijų, jei nežinojot.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 17, 12:48)
ten viskas iš dantų gydytojo pozicijos.

Weston A. Price? Nemažai paleo autorių juo irgi remiasi. O anti-paleo vienas pagrindinių priekaištų, kad jis dantistas buvo, tai neva nesuprato jis apie žmogaus biologiją tiek, kiek reikia. Tik jis grūdus leidžia, man rodos.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 17, 12:32)
Labas rytas,

pirmadienį buvo 55kg, šįryt 52,7 blink.gif  labai bijau, kad kurią dieną daugiau pavalgius ar šiek tiek nuklydus (kolkas nenuklydinėju) koks plius 1 per dieną ir užaugs.

čia su kokių ūgiu? Gal "gamta mato" kad esi per kūda, ir neturi riebalų resursų kūdikio išnešiojimui. Taigi pamiršk svarstykles- su paleo nutukti neįmanoma, visi lytiniai hormonai gaminami iš cholesterolio.

Riebalų ir cholesterolio apribojimas  vaikų, paauglių, suaugusių ir pagyvenusių maiste  - viena iš vaikų vystymosi sutrikimo priežasčių, priešlaikinio suaugusiųjų senėjimo ir ligų priežastis, ir ankstyvos mirties nuo degeneratyvinių pakitimų pas pagyvenusius žmones priežastis. Procesas link kapinių pagreitėja, jei dieta be riebalų papildoma cholesterolio kiekį kraujyje mažinančiais vaistais.

Cholesterolis yra lytinių hormonų androgeno, testosterono, estrogeno, progesterono sintezės pagrindas. Nevaisingumas, amenorėja, menstruacijų sutrikimai, impotencija, frigidiškumas, ankstyvas klimaksas, lytinių organų ligos – visa tai dietos su stipriai sumažintu riebalų kiekiu ir vaistų nuo cholesterolio pasekmė.

Todėl smarkiai klysti manydama, kad paleo negali tau padėti vaisingumo klausimu. Dar ir kaip gali.
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 11 17, 12:53)
Weston A. Price? Nemažai paleo autorių juo irgi remiasi. O anti-paleo vienas pagrindinių priekaištų, kad jis dantistas buvo, tai neva nesuprato jis apie žmogaus biologiją tiek, kiek reikia. Tik jis grūdus leidžia, man rodos.

tai kad tais laikais gal ir grūdai dar nebuvo taip modifikuoti, be to jie buvo ruošiami tiesiogiai prieš pat valgymą, o ne taip, kaip dabartiniai. Ir neužima pagrindinę raciono dalį visą laiką. Prie ko čia specialybė, pvz ortopedas pasiūlė dirbtinį insuliną, o ne endokrinologas. Gerai, kad jo neišjuokė dėl to, o davė Nobelį.
Kviečius pagerino tik ~40 metų atgal, taip jie tapo labiau sukeliantys problemas. Tačiau pyragai geriau kyla lotuliukas.gif
Atsakyti
Plius, dar prieš kurį laiką vienoje medicinos laidoje girdėjau, kad racione reikia žuvies sumažint iki minimumo , norint pastot nes porą kartų žuvis į savaitę ir garantuotas nevaisingumas gali būti. Vat tau ir fosforo šaltinis wub.gif Pamiršo pridėt, kad ir visi sunkieji metalai tobulai švarioje gamtoje ten kaupiasi ... dabar jau patys pradeda pastebėt cool.gif

Nefifi, aš su jumis nesiginčysiu, jūs filosofijos šiuo klausimu nepagavot rolleyes.gif Netradicinė medicina apie susilaikymus jau daug amžių kalba ir kitaip galvoja ir žmonija kol kas išliko 4u.gif Šiuolaikinė medicina liepia mylėtis kuo dažniau, sėkla mat nuo to gyvybinga biggrin.gif - vat tik ko tada tiek nevaisingumo padaugėjo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 17, 12:07)
čia su kokių ūgiu? Gal "gamta mato" kad esi per kūda, ir neturi riebalų resursų kūdikio išnešiojimui. Taigi pamiršk svarstykles- su paleo nutukti neįmanoma,  visi lytiniai hormonai gaminami iš cholesterolio.
Todėl smarkiai klysti manydama, kad paleo negali tau padėti  vaisingumo klausimu. Dar ir kaip gali.

mano ūgis 163cm g.gif aišku, čia gi ne riebalo netekau per tą savaitę, o skysčių (na, gal riebalo kokius 100g biggrin.gif). Jei tikėt kūno masės analizės aparatu, riebalų turiu per mažai, kas man nėra labai įtikinama, nes, na, tikrai nesu kažkokia džiuvena. Tiesiog normalus sudėjimas ir tiek.

O čia dėl cholesterolio, gal turima omeny tą kažkokį gerąjį cholesterolį? ech, jei tik dėl to negalėčiau pastot, greit aš čia sutvarkyčiau reikalus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vailet2 @ 2013 11 17, 10:47)
O mane tai labiau piktina požiūris - imti vaiką įsivaikinti iš bėdos, kad savų nesulauki. Kaip kokį kačiuką ar šuniuką įsigyti. Kai tik pastoja - įsivaikinimas kaip ir atkrenta jau. Čia dar vieną LT bėda demonstruojama - apie našlaičius prisimenam tik nevaisingumo nelaimės ištikti, o kai turim savo šeimas, nėra intereso priglaust svetimą vaiką. Labai labai mažai šeimų, kurios ryžtasi ir turėdami savus, auginti svetimus.

Mane irgi tas liūdina verysad.gif Auginu 3 iš Ten- nuostabūs vaikai, taip norėtųsi, kad kuo daugiau priglautų būtų wub.gif

QUOTE(Gricė @ 2013 11 17, 11:42)
gal prasidėjusi pilnatis duoda apie save žinoti?

Tikriausiai doh.gif Aš ir pikta kažkokia pastarosiom dienom blush2.gif

Pastarasias dienas esu kažkokia silpna, visai be jėgų, net darbus sunkiai nusidirbu (jis pas mane fizinis, tai vos ne dvigubai ilgiau dusinuosi, kol padarau doh.gif ) Bandysiu kolorijas pasiskaičiuoti, ieškausi lietuviškos svetainės su ckal, gal per mažai man čia išeina g.gif Nors valgau daug, sočiai, riebalo negailiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 17, 12:48)
doh.gif  taigi dar pirmose temose dėjau tą nuorodą  lotuliukas.gif .

Pirmose, tai tose kur prie6 pusmetį? Esu tikra kad per didelį kiekį info apie paleo pagrindus jį galėjau užmesti. Tai būtent kad tokie straipsniai nenuslinktų į praėjusias temas ir buvo impulsas tą atskirą forumą padaryti. mirksiukas.gif

Apie grūdus kiek spėjau užmatyti, rašo kad šiais laikais jie per stipriai adirbami malant ir iš jųtaip išnyksta vitaminas B ir E. O kinva atseit irgi neblogai yra.
Atsakyti