Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 16, 17:20)
Suprask šiuose kituose dalykuose mūsų medicina labiau išsivysčius?  lotuliukas.gif

oi nelipkit man ant skaudžių vietų smile.gif Vaisingumo klausimai pas mus neblogai sprendžiami, bet čia jau kita tema wink.gif
Papildyta:
QUOTE(katinone @ 2013 11 16, 16:25)
Darykit va taip smile.gif Tikrai gausis ir konservantu nereiks smile.gif

ačiū, nes aną dariau su vištos kiaušiniu, citrinos sultimis ir aliejum.
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2013 11 16, 19:18)
Kur gausiu kokybiškų maisto produktų, kad nebūtų tik profanavimas šia dieta? Tarkim, kur gauti geros mėsos? Valgau jos labai nedaug, bet perku turguje. Pardavėjas tikrai man neatsakys į kylančius klausimus apie mėsą, nes jis ne ūkininkas, tik supirkėjas ir pardavėjas.
Kur gauti kokybiško sviesto iš karvių, šertų tik žole/šienu? Ar tai nėra svarbu?
Ar sunku įpratinti šeimą prie tokios mitybos?
Kur pirkti viskoius aliejus? Gyvenu provincijoje Maxima, IKI, RIMI nekažką pasiūlo...

Sveiki smile.gif
Be abejo, produktų kokybė svarbi. Turguje galima rasti ir ūkininkų, pačių pardavinėjančių mėsą, bent jau mano miesto turguje. O šiaip geriausia ieškoti pažįstamų ūkininkų arba per pažįstamus, kas galėtų rekomenduoti. Pasiūlymų pirkti mėsą galima rasti ir skelbimuose tiesiai iš ūkininkų. Geriausia pirkti dideliais kiekiais, pvz., pusę kiaulės ar ketvirtį karvės/jaučio pasidalinus su kažkuo ar susikooperavus ir turėti ateičiai mėsos. Na, su laiku atsiranda ir tų kontaktų smile.gif
O šiaip jau geriau valgyti mėsą, kur nėra aišku, kuo gyvuliukas šertas buvo, nei valgyti grūdinius produktus.
Mūsų supermarketai irgi turi tiek alyvuogių, tiek kokoso aliejų, kai kuriuose miestuose yra Sveiki Produktai, taip pat aliejų parduotuvių (ar Vynotekos, kur alyv. aliejų būna), ir be abejo galima puikiai apsipirkti internetu iš ekopirk, sveikų produktų ir kitokių ekologiškų e-parduotuvių.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 16, 19:27)
oi nelipkit man ant skaudžių vietų smile.gif  Vaisingumo klausimai pas mus neblogai sprendžiami, bet čia jau kita tema wink.gif

Jei taip neblogai sprendžiami, kodėl tiek daug nepavykusių rezultatų. Ir dar daugiau problemos nurašymo ant "psichologinio nevaisingumo" arba "neaiškios kilmės nevaisingumo". Kodėl mūsų vaisingumo klinikos yra būtent vaisingumo, o ne sveikatos ar gydymo klinikos? Todėl kad jis suinteresuotos ne išgydyti porą, o pabandyti aklos vištos principu apvaisinti moterį. Jos užsiima tik reprodukcija. Žodžiu, plati temaNa pagal tavo optimizmą įtariu dar neseniai esi vaisingumo klinikų bandomasis triušis. Tikiuosi paleo mityba padės labiau nei mūsų tobulai išvystyta vaisingumo klinikų veikla - su kuo mažiausiom išlaidom ir minimalia, praktiškai nuline gydytojų atsakomybe, gauti kuo didesnį pelną. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 16, 18:35)
Jei taip neblogai sprendžiami, kodėl tiek daug nepavykusių rezultatų. Ir dar daugiau problemos nurašymo ant "psichologinio nevaisingumo" arba "neaiškios kilmės nevaisingumo". Kodėl mūsų vaisingumo klinikos yra būtent vaisingumo, o ne sveikatos ar gydymo klinikos? Todėl kad jis suinteresuotos ne išgydyti porą, o pabandyti aklos vištos principu apvaisinti moterį. Jos užsiima tik reprodukcija.  Žodžiu, plati temaNa pagal tavo optimizmą įtariu dar neseniai esi vaisingumo klinikų bandomasis triušis. Tikiuosi paleo mityba padės labiau nei mūsų tobulai išvystyta vaisingumo klinikų veikla - su kuo mažiausiom išlaidom ir minimalia, praktiškai nuline gydytojų atsakomybe, gauti kuo didesnį pelną.  4u.gif

Taip, diskusija čia būtų baisiai plati... Sutinku ir su tuo, ką sakai, bet reikia pripažinti, kad neaiškios kilmės nevaisingumas yra suprantamas padarinys, sakyčiau, dėl mūsų pačių gyvenimo būdo ir tuo, ką mes esam padarę su savo organizmais - mityba, mažesniu fiz. aktyvumu ir apskritai gyvenimo būdu. Deja. Na, kas nesusidūrė - tikrai nesupras. Taip, klinikose išlaidos milžiniškos, nes žmonės neturi laiko laukti valstybinėse įstaigose, kol prieis eilę po poros mėn. Laikas šiuo atveju žymiai brangesnis už litus 4u.gif
O kad paleo man/mums padės tuo klausimų, nesitikiu visiškai. Paleo man labiau eksperimentas, bendras organizmas išbandymas, tik tiek. Bet ačiū už linkėjimus, juos priimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 16 lapkričio 2013 - 18:43
QUOTE(Elata @ 2013 11 16, 18:32)
Mūsų supermarketai irgi turi tiek alyvuogių, tiek kokoso aliejų, kai kuriuose miestuose yra Sveiki Produktai, taip pat aliejų parduotuvių (ar Vynotekos, kur alyv. aliejų būna), ir be abejo galima puikiai apsipirkti internetu iš ekopirk, sveikų produktų ir kitokių ekologiškų e-parduotuvių.

Šiaip savojoje provincijoje turiu sveiko maisto entuziastų, įsteigusių nedidelę krautuvikę, tad kai ką jau perku ten, kai ką dar pirksiu. Tas nėra neįmanoma.
Per kiek laiko jau įėjusioms į šitą mitybą pavyko tą padaryti? Kas buvo sunkiausia?
Vis galvoju, kaip reikės pratintis prie dažnesnio mėsos buvimo ant stalo, kai mano racione vyravo daržovės... Žuvies praktiškai neįmanoma rasti tokios, kuri būtų laisvėje užauginta (gyvenu taške, labiausiai nutolusiame nuo mūsų jūros) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2013 11 16, 19:44)
Šiaip savojoje provincijoje turiu sveiko maisto entuziastų, įsteigusių nedidelę krautuvikę, tad kai ką jau perku ten, kai ką dar pirksiu. Tas nėra neįmanoma.
Per kiek laiko jau įėjusioms į šitą mitybą pavyko tą padaryti? Kas buvo sunkiausia?
Vis galvoju, kaip reikės pratintis prie dažnesnio mėsos buvimo ant stalo, kai mano racione vyravo daržovės... Žuvies praktiškai neįmanoma rasti tokios, kuri būtų laisvėje užauginta (gyvenu taške, labiausiai nutolusiame nuo mūsų jūros) smile.gif

Žuvies ieškokit turguje, lietuviškos vietinės būna tikrai, nebūtinai jūrinių, nes ir upėse, ežeruose žuvų yra.
Ir neieškokit priežasčių nesimaitinti pagal paleo biggrin.gif viskas įmanoma, nieko sunkaus nėra. Daržovių valgykit kiek telpa, tačiau šiek tiek reiks ir mėsos (bet tikrai nereikia jos tokiais milžiniškais kiekiais valgyti, kiek galbūt jums atrodo), riebalų.
Nežinau, ką turite omenyje "įeiti į mitybą", nes į paleo nereikia įeidinėti. Čia ne žaliavalgystė ar sulčiavimas, kur reikia ruoštis, valyti organizmą. Su paleo tiesiog valgote ir tiek. Nuo dabar. Ir nereikia niekur įėjinėti smile.gif
Atsakyti
Nefifi, jei ne paslaptis, pas ka lankotes? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 16, 06:11)
Labas rytas,
oi išsidiskutavot vakar apie ketozes ir bananozes, tiek to, turėsiu tą savo nuomonę apie HS, nes maatu, dauguma jūsų labai tikit, ką ten rašo. Na, tebūnie, neturiu čia jokių blogų tikslų biggrin.gif

QUOTE(nefifi @ 2013 11 16, 07:25)
Tai kas ir įdomiausia - kodėl anglų kalba? Kodėl Lietuvoj, kuri yra pakankamai išsivysčiusi praktiškai visose srityse, medicinoj ar žmogaus sveikatinime ypač,- mes nerandame tam tikros informacijos nei kokiose rašliavose, tai visagaliame google.
Jei kažkuri narė kažko paklausia, yra tokių narių, kurios kaip atsakymą nurodo tik HS puslapį. Kokio velnio? kitų šaltinių nėra?
Apskritai kas sukūrė tą HS ir kas jų straipsnių autoriai.
Bjauri aš boba ir labai nepakanti biggrin.gif

ikisiu ir as savo trigrasi
HS neskaitau, nesugebejau nei vieno straipsnio iki galo perskaityti. It starts with food irgi neskaiciau, nepatiko amerikoniskas stilius.
bet va lietuviu kilmes autores Noros Gedgaudas knyga "primal body, primal mind" man labai patinka paskaitinet. Vakar net norejosi nuskanuot psl apie ketoze ir idet. ir epilepsijos gydyma iki 1936 tokiu budu raso. zodziu, kiekvienas renkasi savo saltinius.
o nepakantumas kitu nuomonei nieko gero. savo nervu lasteles tik zudot.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 16, 18:54)
Žuvies ieškokit turguje, lietuviškos vietinės būna tikrai, nebūtinai jūrinių, nes ir upėse, ežeruose žuvų yra.
Ir neieškokit priežasčių nesimaitinti pagal paleo biggrin.gif viskas įmanoma, nieko sunkaus nėra. Daržovių valgykit kiek telpa, tačiau šiek tiek reiks ir mėsos (bet tikrai nereikia jos tokiais milžiniškais kiekiais valgyti, kiek galbūt jums atrodo), riebalų.
Nežinau, ką turite omenyje "įeiti į mitybą", nes į paleo nereikia įeidinėti. Čia ne žaliavalgystė ar sulčiavimas, kur reikia ruoštis, valyti organizmą. Su paleo tiesiog valgote ir tiek. Nuo dabar. Ir nereikia niekur įėjinėti smile.gif

Mūsų turguje tokia pati žuvis kaip prekybcentriuose, tik šiek tiek pigesnė verysad.gif
"Įeiti į mitybą" - priprasti taip maitintis ir maitintis tik taip. Va, dabar atrodo, kad bus sunku man be savo keptos duonos. Man miltai asocijuojasi būtent su namine duona. O ką valgyti pusryčiams, jei duonos su medumi nebebus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2013 11 16, 20:05)
Mūsų turguje tokia pati žuvis kaip prekybcentriuose, tik šiek tiek pigesnė  verysad.gif
"Įeiti į mitybą" - priprasti taip maitintis ir maitintis tik taip. Va, dabar atrodo, kad bus sunku man be savo keptos duonos. Man miltai asocijuojasi būtent su namine duona. O ką valgyti pusryčiams, jei duonos su medumi nebebus?  biggrin.gif

Aš irgi kepiau duoną namie. Dabar nebekepu, net vaikams. Raugas paseno ir išpyliau. Be jokio vargo aš perėjau prie paleo, su diena. Jokių lomkių, jokių "po truputį". O buvau saldaininė pyraginė. Gal kiek sunkiau priprasti buvo prie kavos be cukraus. Kitos vien dėl to kavos atsisako. Bet aš pradėjau ją su kokoso aliejum gerti ir visai skanu. Tiesa, jei kam aktualu http://beta.lt/klaip...-lt?show_more=2

Šiandien MB nupirko dvi menkes šviežias, tik iš jūros. Kaip man jas iškepti, kad nesubyrėtų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naistė: 16 lapkričio 2013 - 19:27
QUOTE(Naistė @ 2013 11 16, 19:24)
Šiandien MB nupirko dvi menkes šviežias, tik iš jūros. Kaip man jas iškepti, kad nesubyrėtų?

Kepant neuždengti dangčiu 4u.gif

Atsakyti
Aciu visoms uz palaikyma smile.gif 4u.gif
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 16, 18:09)
thumbup.gif  įdomu, kiek sversi  naujametinį vakarą  g.gif kažkur ~73 kg turėtum. Oda gražiai traukiasi?
Judu su vyru lenkčių einat?

Tikiuosi kokius 75 svert smile.gif Su oda kolkas problemu nera (tphu tphu tphu), bet sitas klausimas mane labai neramina - visgi man jau seniai ne dvidesimt ax.gif O su vyru lenkciu nelabai gaunas eit - musu labai skirtingos svorio ir ugio kategorijos biggrin.gif O jei imt tik plikus skaicius, tai jis mane jau seniai aplenke biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 11 16, 18:41)
Katinone  thumbup.gif  ziuriu meti panasiais tempais kaip ir as, tai kai pasieksi tiksla, busim vienodai numetusios  biggrin.gif

Aga smile.gif as jau seniau apie tai pagalvojau, kai tik pradejau tirpt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katinone: 16 lapkričio 2013 - 19:38