Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Labas rytas,
oi išsidiskutavot vakar apie ketozes ir bananozes, tiek to, turėsiu tą savo nuomonę apie HS, nes maatu, dauguma jūsų labai tikit, ką ten rašo. Na, tebūnie, neturiu čia jokių blogų tikslų biggrin.gif
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 16, 09:38)
Pusryciams buvo lasiniai, pietums nepersaunama kava, vakarienei - didelis dubuo pilnas salotu su alyvuogiu aliejum ir grilinta vistienos krutinele su jogurto padazu, nes vakarieniavom ne namie, tai ka radau, ta valgiau smile.gif

man atrodo, akivaizdžiai per mažai maisto, kaip taip pasisotinat?

Aš jaučiuos puikiai ir lengvai, nors knieti pasisverti, gal pirmadienį - bus lygiai savaitė. Kaip ir daugumai, man paleo tokios gairės mitybai, kur susipina ir maisto derinimas, ir neužkandžiavimai, ir blogų anglių atsisakymas. Tai man kolkas to ir pakanka.
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 11 16, 12:48)
merginos, kepsiu aguonini. turiu neseniai (pries menesi tik) uzsipilusi vaniles ekstrakto. ar galima toki pradaryt ir panaudot? ar geriau ne?

Pradaryk, pauostyk, kaip kvepia. Jei kvapas degtinės, tuomet neparuoštas jis dar. Man rodos, apie porą mėnesių reiktų palaikyti užpiltas ankštis.
Aš dabar dažnai tiesiog ankštis arba vanilės pudrą (ankščių viduriukai išskobti, sudžiovinti ir sumalti) naudoju.
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 16, 09:07)
Tik dar pagalvojau, ar nėra tie BERTOLETIJŲ riešutai tas pats kaip žemės riešutai? Pagal netinkamumą jie kažin kelintoj eilėj būtų?

mums su vyru pagr. riešutai ir yra bertoletijų, nors vakar kelias pistacijas pakramsnojau - baisiai skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 16, 13:11)

Maisto netgi ir labai pakanka, nes tikrai daug riebalu susirenku 4u.gif Gal mano koks skrandis mazas ar ka, nes tikrai nesikisiu maisto per prievarta smile.gif Svarbu nebadauju ir tiek smile.gif
Aisku torta visa sugebeciau suvalgyt lotuliukas.gif O lasiniu palties, niekaip biggrin.gif
Beje, dauguma cia nesiremia HS, jei to neuztenka - pilna info anglu kalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 16, 12:11)
turėsiu tą savo nuomonę apie HS, nes maatu, dauguma jūsų labai tikit, ką ten rašo.

Jei apie mane čia, tai hm... HS man sudaro kokį dešimtadalį mano skaitomos informacijos, tikrai aiškiau ir palčiau rūpimais klausimais susirandu nelietuviškuose šaltiniuose. Ir nereikia pūstis bei pykti, jei vienas šaltinis iš dešimčių kitų neįtiko biggrin.gif
Šiaip, paleo labai laisva mityba, bent jau man, nes yra be galo daug vietos įvairiems pasirinkimams ir apsisprendimas - tiek dėl maistinių medžiagų santykio, tiek dėl vartojamų produktų, tiek dėl mechanizmų, kuriuos tikimasi pasiekti savo kūne. Kad ir dėl tų pačių riešutų, tarkim, arba begliuteninių kruopų - jei nežinosim esmės, kaip vieni ar kiti produktai veikia, kodėl jie gali būti blogi ar geri, arba koks aliejus tinka ne todėl, kad kažkas pasakė, o dėl savo sudėties ir savybių, tai daug tokių kitų žmonių pasakymų atrodys kategoriški, neteisingi, ir išvis vos ne asmeniniai įžeidimai biggrin.gif Žinojimas suteikia laisvę rinktis, o ne ėjimas apgraibomis laikantis kažkieno sutrumpintų instrukcijų. Dėl to tas pats HS (beje, Elatos verstas straipsnis, pvz, man ten yra labai teisingas ir patikimas tongue.gif) yra tik maža kruopa info, kurią reikia perfiltruoti. Jei jis nepriimtinas - ne problema visiškai, yra begalė kitų gerų ir suprantamų šaltinių, med. tyrimų, diskusijų ir praktinių pavyzdžių.

QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 16, 12:24)
Beje, dauguma cia nesiremia HS, jei to neuztenka - pilna info anglu kalba 4u.gif

drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 16, 13:11)
Labas rytas,
oi išsidiskutavot vakar apie ketozes ir bananozes, tiek to, turėsiu tą savo nuomonę apie HS, nes maatu, dauguma jūsų labai tikit, ką ten rašo. Na, tebūnie, neturiu čia jokių blogų tikslų biggrin.gif

kad žinokit, čia iš viso gal tik kokie trys žmonės yra, kurie besąlygiškai HS tiki, o kiti, jei ir perskaito, kas ten parašyta, nereiškia, kad tiki.
Čia gi jūsų teisė rinktis, ką skaityti ir kuo tikėti smile.gif Aš pavyzdžiui laikraščius skaitau ir retai tikiu tuo, kas parašyta, nes dažnai asmeninė nuomonė ar asmeninis žinių trūkumas pateikiamas kaip neginčijamas faktas, bet skaitau vis tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 16, 12:24)

Tai kas ir įdomiausia - kodėl anglų kalba? Kodėl Lietuvoj, kuri yra pakankamai išsivysčiusi praktiškai visose srityse, medicinoj ar žmogaus sveikatinime ypač,- mes nerandame tam tikros informacijos nei kokiose rašliavose, tai visagaliame google.
Jei kažkuri narė kažko paklausia, yra tokių narių, kurios kaip atsakymą nurodo tik HS puslapį. Kokio velnio? kitų šaltinių nėra?
Apskritai kas sukūrė tą HS ir kas jų straipsnių autoriai.
Bjauri aš boba ir labai nepakanti biggrin.gif

Fantastiški lietuviški pietūs - 3 naminiai tušinti kotletai su morkų/kopūstų/česnako ir majonezo mišraine. Ai, vakar gaminau majonezą. Viską dariau pagal video, bet išmečiau. Matyt, konservantų trūksta, kad toks skonis gavos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 16, 12:13)
Pradaryk, pauostyk, kaip kvepia. Jei kvapas degtinės, tuomet neparuoštas jis dar. Man rodos, apie porą mėnesių reiktų palaikyti užpiltas ankštis.
Aš dabar dažnai tiesiog ankštis arba vanilės pudrą (ankščių viduriukai išskobti, sudžiovinti ir sumalti) naudoju.

lyg ir nedvokia degtine. jo, siuloma du men laikyt.
sakai sugadinsiu pyraga jei panaudosiu nesubrandinta?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 11 16, 14:56)
lyg ir nedvokia degtine. jo, siuloma du men laikyt.
sakai sugadinsiu pyraga jei panaudosiu nesubrandinta?

nesugadinsi, tik naudos nebus ir ekstrakto sumažės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 16, 13:42)
kad žinokit, čia iš viso gal tik kokie trys žmonės yra, kurie besąlygiškai HS tiki, o kiti, jei ir perskaito, kas ten parašyta, nereiškia, kad tiki.

geriausia tiketi tuo, ka pats savo kailiu patyrei ir isitikinai. kaip sakant pats sau irodei teorija smile.gif o visa tai pasiekiama bandymu metu. o tokiu asmenu sitame forume ieskoti nereikia ir pykti ant ju nereikia... kai kada ir kitiems dasils smile.gif o gal ir ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 16, 14:25)
Tai kas ir įdomiausia - kodėl anglų kalba? Kodėl Lietuvoj, kuri yra pakankamai išsivysčiusi praktiškai visose srityse, medicinoj ar žmogaus sveikatinime ypač,- mes nerandame tam tikros informacijos nei kokiose rašliavose, tai visagaliame google.
Jei kažkuri narė kažko paklausia, yra tokių narių, kurios kaip atsakymą nurodo tik HS puslapį. Kokio velnio? kitų šaltinių nėra?
Apskritai kas sukūrė tą HS ir kas jų straipsnių autoriai.
Bjauri aš boba ir labai nepakanti biggrin.gif

Nežinau, kada jūs paskutinį kartą poliklinikoje ar ligoninėje buvote, bet Lietuva tikrai nėra ypač išsivysčiusi medicinos srityje. Tam trūksta lėšų ir finansavimo, todėl tyrimų ir studijų atliekama labai minimaliai. Net ir sritys, kuriose daugiau pasiekta neturi nieko bendra su mityba. Jau sakiau, kad šios temos nėra aktualios, visuomenei neįdomu, todėl nėra tikslo ir rašyti šia tema straipsnius ar atlikinėti tyrimus. Kad tos informacijos būtų, kažkas turi ją parašyti. O jei nėra kam rašyti, tai nebus ir informacijos. Lygiai taip pat kaip tarkim olandų kalba rasite krūvas straipsnių apie sinterklaas ir zwarte piet, o lietuvių kalba bus vienas straipsnis. Todėl kad pas juos ta tema aktuali, o pas mus ne. Taip ir su visa kita informacija. Anglų kalba informacijos daugiau todėl, kad JAV, Australija, Kanada, UK sudaro didelę auditoriją, kur tikrai nors ir mažam procentui, bet įdomu ir aktualu. Net danų kalba daugiau straipsnių rastumėte apie paleo mitybą ir jos principus nei lietuvių kalba, nes ten žmonės domisi. O mūsų Lietuvoje paleo gerbėjų iki šimto žmonių, tikrai ne daugiau.
HS yra įvairių autorių tekstų vertimai į lietuvių kalbą su vertėjo pamąstymais. Jūs nepykite, kad kažkam tas HS yra mitybos biblija. Lai jie gyvena kaip jiems patinka. Lygiai taip pat jei einant gatvėje prie jūsų prieis vienas iš tų "Ar norite sužinoti kaip jus Dievas myli?" ir jis jums pasakos tik savo tiesas iš savo knygos, juk nepyksite ant jo, kad jis jas pasakoja, o tiesiog nekreipsite dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 16, 14:25)

galima iš vis nieko nenurodyti, jei tai tave taip piktina. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(nomore @ 2013 11 16, 13:36)
yra begalė kitų gerų ir suprantamų šaltinių, med. tyrimų, diskusijų ir praktinių pavyzdžių.
drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif interneto pievos plačios.
Atsakyti