QUOTE(" voresta " @ 2013 11 15, 00:50)
tai užplikai ~pusę miltų verdančiu vandeniu, padedi šiltai, ar įsuki kokion antklodėn. Po 10 -12 val atidengi, pažiūri, kad tešla jau saldi, nekaršta, įmaišai raugą ir palieki
da rkuriam laikui , kad raugo bakterijos darbuotųsi, kai jau parūgsta, tešla burbuliuoja, tada jau dedami likę miltai, druska, kmynai ir suminkoma,
padedama kilti, pakilusi tešla padalijama kepalais nebeminkant, o tik atsargiai atskiriant dalis, apglostoma šlapiomis rankomis, sudedama į skardą, dar leidžiama šiek tiek pabūti ir kišama į karštą orkaitę. Iškeptos duonos pluta vilgoma vandeniu ir kepalas uždengiamas šlapiu švariu rankšluosčiu. Skani buvo duonelė, tikrai skani.
Kiek laiko vyksta paryškinti reikalai?
Raugas jau pasiruošęs po 72val. gimimo
QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 08:20)
Kur jūs tuos pigius avokadus perkat?
Maxima bazė.
QUOTE(nefifi @ 2013 11 15, 08:40)
Sportuoju 4-5k per savaitę aerobiką arba
boksą.
Geeras, norėčiau Kaune rast kikbokso trenitruotes moterims...
QUOTE(pumpica @ 2013 11 15, 08:56)
na zinok man tie ju straipsniai.... jei kas nors isverstu i zmoniu kalba
Labas rytas, na ka rytas prasidejo su nepersaunama BET -kadangi as geriu stipria kava tai to riebalo nelabai ir jaucias -dejau sauksta geroka paprasto sviesto.
Šįryt gėriau kavą su šaukštu kakavos sviesto, tai nors ir plaukiojo paviršiuj-vistiek gardu...
QUOTE(taša @ 2013 11 15, 09:55)
aga, as snd i svecius, sako paruos salotas man
Šiandien pas draugę buvo burokėlių salotos su moliūgo sėklom ir graikiškais riešutais, kito salotos-ridikėliai, aguraki ir kivis-niammmm ir....kialienos sprandinės kepsnys
Buvom labai pamaloninti
QUOTE(nomore @ 2013 11 15, 09:58)
Taigi sakiau, eikit avokadų į Rimi. Rezginėj šeši avokadai, rudieji, gruoblėti, už nepilnus 8 lt
Miu jeigu nebus...
QUOTE(Wallis @ 2013 11 15, 12:08)
Ir maltum ten kava su drumzlem ?? isvis, uzplikyta kava ir palikta su drumzlem tai toookia slyksti, kaip galima ja gert.
O man kava per filtrą, kaip bučiuotis per stiklą
Užplikyta-kvapni, stipri, uch, tikra kava
QUOTE(san @ 2013 11 15, 12:22)
aš "estetė" šitoj vietoj
Jei norima publikuoti kažkur šitą tekstą, tada siūlyčiau blenderį vadinti plaktuvu; vietoj "2 1/2" rašyti "2,5";"ghi" keisti bent jau "ghi sviestu"; "kavą latte" į "latte kavą"; suvienodinti veiksmažodžius, nes vienur yra bendratis, o kitur liepiamoji nuosaka.
Ir man būtų neaišku, kas yra "du su puse su kaupu"
kaip ant pusės uždėti kaupą?
Čia jau gal ne estetizmas, o pedantizmas ir priekabiavimas greičiau
Aš irgi estetė, bet žinau kas yra 2,5 v.š. su kaupu
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 15, 13:27)
Kai svoris krenta,
atsipalaiduoja daug riebaluose sukauptų "šiukšlių", todėl galima autointoksikacija, jei negeri pakankamai vandens.
Tik to ir tikiuosi (dėl odos), nes geriu 2,6l/d.
QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 20:00)
apsimetu, kad vietinė. O tada sulaukiu klausimo ir suvokiu, kad neturiu žalio supratimo, manęs klausė ar aš turiu smulkių, o gal ar noriu parduoti savo organus o
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 15, 20:01)
kokios pastarnokų kainos ir dydžiai. Pas mane daug kilograminių, pasitaiko ir 1,5 kg.
Kitais metais reiks paleo bendruomenei pamėgint užauginti.
QUOTE(<tundra> @ 2013 11 15, 20:48)
Jei tik neklystu, nes daug daržovių pirkausi, po 7 Lt uz 1 kg prašė už pastarnokus
Pas mus turgely 2lt./kg.
QUOTE(Šelma @ 2013 11 15, 20:51)
Ir nagus baigiu susigražinti
QUOTE(Šelma @ 2013 11 15, 22:20)
Nuo žodžio Paeolitas :gabi mokinė:
Nuo žodžio paleolitas