Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(nomore @ 2013 11 15, 16:06)

Sistina, man anksčiau skaudėdavo po šonkaulio lanku, galvojau, kad tikrai tulžy akmenų prisirinkau, bet per echo pasirodė, kad jaučiu kepenis, kurios suriebėjusios nuo standartinės "sveikos" mitybos. Paleo panaikino visiškai tą jausmą, dabar nebent kokį degėsį netyčia pabandau paragaut  biggrin.gif Taip kad kaži, ar kepenys jums čia. Veikiau tikrai bandykit vandeniu intoksikaciją šalinti. O kokių šiaip bėdų su kepenim turit, kad sakot, kad ne stiprioji pusė? Tiesa, kepenys gana apkraunamos, jei joms tenka apdoroti didesnius fruktozės kiekius. Bet jei su candida kovojat, tai tikriausiai nevalgot kol kas vaisių.

Kazkada senai, paauglysteje esu sirgusi gelta, tad nemanau kad tai pridejo sveikatos smile.gif Geriau siandien daug vandens, atrodo, kad pagerejo, bent nustojo mausti galva:) o ryte ziuresiu koks bus liezuvis : )
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 15, 19:12)
s.

Tai gal dar candida bujoja o liezuvio apnasos nuo kavos nusidazo geltonai.

Nezinau, gal kandida ir bujoja, bet tai daro labai tyliai, nes kol kas visi nemalonus buve pojuciai isnyko, bet as dar kelyje esu jos naikinimo, tad bus matyti, geriu jusu rekomenduotus papildus ir dar kazkokius whte oak papildus kandidai naikinti. O kava cia nei prie ko buvo, nes tik ryte atsikelusi pastebejau apnasas .
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 15, 00:50)
tai užplikai ~pusę miltų verdančiu vandeniu, padedi šiltai, ar įsuki kokion antklodėn. Po 10 -12 val atidengi, pažiūri, kad tešla jau saldi, nekaršta, įmaišai raugą ir palieki da rkuriam laikui , kad raugo bakterijos darbuotųsi, kai jau parūgsta, tešla burbuliuoja, tada jau dedami likę miltai, druska, kmynai ir suminkoma, padedama kilti, pakilusi tešla padalijama kepalais nebeminkant, o tik atsargiai atskiriant dalis, apglostoma šlapiomis rankomis, sudedama į skardą, dar leidžiama šiek tiek pabūti ir kišama į karštą orkaitę. Iškeptos duonos pluta vilgoma vandeniu ir kepalas uždengiamas šlapiu švariu rankšluosčiu. Skani buvo duonelė, tikrai skani.  biggrin.gif

Kiek laiko vyksta paryškinti reikalai? 4u.gif Raugas jau pasiruošęs po 72val. gimimo smile.gif

QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 08:20)
Kur jūs tuos pigius avokadus perkat?

Maxima bazė.

QUOTE(nefifi @ 2013 11 15, 08:40)
Sportuoju 4-5k per savaitę aerobiką arba boksą.

Geeras, norėčiau Kaune rast kikbokso trenitruotes moterims...

QUOTE(pumpica @ 2013 11 15, 08:56)
na zinok man tie ju straipsniai.... jei kas nors isverstu i zmoniu kalba 

Labas rytas, na ka rytas prasidejo su nepersaunama  BET -kadangi as geriu stipria kava tai to riebalo nelabai ir jaucias -dejau sauksta geroka paprasto sviesto.

biggrin.gif drinks_cheers.gif

Šįryt gėriau kavą su šaukštu kakavos sviesto, tai nors ir plaukiojo paviršiuj-vistiek gardu...

QUOTE(taša @ 2013 11 15, 09:55)
aga, as snd i svecius, sako paruos salotas man

Šiandien pas draugę buvo burokėlių salotos su moliūgo sėklom ir graikiškais riešutais, kito salotos-ridikėliai, aguraki ir kivis-niammmm ir....kialienos sprandinės kepsnys swoon.gif Buvom labai pamaloninti smile.gif

QUOTE(nomore @ 2013 11 15, 09:58)
Taigi sakiau, eikit avokadų į Rimi. Rezginėj šeši avokadai, rudieji, gruoblėti, už nepilnus 8 lt 

Miu jeigu nebus... cool.gif

QUOTE(Wallis @ 2013 11 15, 12:08)
Ir maltum ten kava su drumzlem ??  isvis, uzplikyta kava ir palikta su drumzlem tai toookia slyksti, kaip galima ja gert.

biggrin.gif O man kava per filtrą, kaip bučiuotis per stiklą biggrin.gif Užplikyta-kvapni, stipri, uch, tikra kava smile.gif

QUOTE(san @ 2013 11 15, 12:22)
aš "estetė" šitoj vietoj ax.gif Jei norima publikuoti kažkur šitą tekstą, tada siūlyčiau blenderį vadinti plaktuvu; vietoj "2 1/2" rašyti "2,5";"ghi" keisti bent jau "ghi sviestu"; "kavą latte" į "latte kavą"; suvienodinti veiksmažodžius, nes vienur yra bendratis, o kitur liepiamoji nuosaka.
Ir man būtų neaišku, kas yra "du su puse su kaupu" g.gif kaip ant pusės uždėti kaupą?

Čia jau gal ne estetizmas, o pedantizmas ir priekabiavimas greičiau wink.gif Aš irgi estetė, bet žinau kas yra 2,5 v.š. su kaupu biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 15, 13:27)
Kai svoris krenta, atsipalaiduoja daug riebaluose sukauptų "šiukšlių", todėl galima autointoksikacija, jei negeri pakankamai vandens.

Tik to ir tikiuosi (dėl odos), nes geriu 2,6l/d.

QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 20:00)
apsimetu, kad vietinė. O tada sulaukiu klausimo ir suvokiu, kad neturiu žalio supratimo, manęs klausė ar aš turiu smulkių, o gal ar noriu parduoti savo organus  o

lotuliukas.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 15, 20:01)
kokios pastarnokų kainos ir dydžiai. Pas mane daug kilograminių, pasitaiko ir 1,5 kg. lotuliukas.gif Kitais metais reiks paleo bendruomenei pamėgint užauginti.

thumbup.gif

QUOTE(<tundra> @ 2013 11 15, 20:48)
Jei tik neklystu, nes daug daržovių pirkausi, po 7 Lt uz 1 kg prašė už pastarnokus

Pas mus turgely 2lt./kg.

QUOTE(Šelma @ 2013 11 15, 20:51)
Ir nagus baigiu susigražinti 

thumbup.gif

QUOTE(Šelma @ 2013 11 15, 22:20)
Nuo žodžio Paeolitas :gabi mokinė:  biggrin.gif

Nuo žodžio paleolitas 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Apžiūrėjau vakar Mandarino Rimi tuos avokadus, tai toookie mažiukai pasirodė ir nepirkau.
Hippie, apie kokius pigius avokadus kalba eina? Tinklelyje? Kitose maxėse irgi turbūt yra, dabar tie žali kainuoja 1,49.
Atsakyti
Aš kaip visada prisikalbu. Vakar eidama iš vienos darbovietės į kitą, supratau kad vien ant rytinės neperšaunamos neišlaikysiu. Užsuku į maksimą, o ten akcija avokadams. Rodos 149 ct už vnt. Paėmiau porą minkštesnių, greitam vartojimui. Deja alkis užmatė ir akciją riešutams. Na, pradėjus pietauti supratau, kad teks atsiimti žodžius. Kartais avokadams pinigų negaila. Tikrai skanūs buvo, nei per keiti nei per minkšti. thumbup.gif O riešutai... laimei bendradarbė labai mėgsta juos. Tia vietoj to, kad aš viena pati pakelį sutvarkyčiau, man beliko tik šiek tiek daugiau nei pusė. ax.gif Bet žinoma, nuo to mano whole 30 programai nė kiek ne ramiau. unsure.gif
Tik dar pagalvojau, ar nėra tie BERTOLETIJŲ riešutai tas pats kaip žemės riešutai? Pagal netinkamumą jie kažin kelintoj eilėj būtų?
Ech... jau kelintą kartą skaudžiai įsitikinu, kad negalima eiti iš namų nepasiruošus maisto tam kartui, jei darbe teks ilgiau užtrukti.
Atsakyti
Labas snieguotas rytas 4u.gif Ar čia tik Vilniuj užsnigo?

Vakar padauginau matyt svogūnų keptų..visą naktį ir dabar kažkoks nemalonus svogūnų skonis jaučiasi - tai pirmas kartas kai kažkaip skrandis sureagavo netaip.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 11 16, 03:16)
Kiek laiko vyksta paryškinti reikalai? 4u.gif Raugas jau pasiruošęs po 72val. gimimo smile.gif

neturi reikšmės, pasirinksi norimą rūgštumą pati. Įprastai- vakare užplikydavau, suvyniodavau antklodėn ir dar pagalve užklodavau, ryte į saldžią košę įmaišydavau raugą (kuo ilgiau laikysi, tuo daugiau cukraus suvalgys mielės, tuo rūgštesnę duoną gausi) apie piet jau košė lipa, burbuliuoja, malonus rūgštelėjęs kvapas ir skonis, tada dedama druska, kmynai ir likę miltai , suminkoma galutinė tešla ir vėl leidžiama rūgti, pakilti.
Pagal pakilimą (priklauso nuo aplinkos temperatūros) sprendžiu kada kept. Tai vakare jau turėdavom šviežią duoną.
Pagal laiką- negaliu tiksliai pasakyti- nes raugas kitoks, temperatūra kitokia.
Pažaisi ir suprasi.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Na pirma mano diena praejo tikrai sauniai thumbup.gif Pusryciams buvo lasiniai, pietums nepersaunama kava, vakarienei - didelis dubuo pilnas salotu su alyvuogiu aliejum ir grilinta vistienos krutinele su jogurto padazu, nes vakarieniavom ne namie, tai ka radau, ta valgiau smile.gif Atsikeliau lengvai ryte y darba, nors miegojau tik 3 val. thumbup.gif Pusryciams nepersaunama kava bus su 100g creamed coconut (20 g riebalu), pietums turiu lasiniu su agurku, vakarienei kiausiniu su sonine valgysiu ir salotu smile.gif
Visoms gero savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(<tundra> @ 2013 11 15, 20:13)
O kodel jūs nedarot kavos per tokį kavinuką? Visiškai kitokia kavos kokybė ir po to jokių problemų ją sublenderint su sviestu. Buvo skanu šįryt wub.gif.

oi, man kavos virimas tokiu aparatu- visiškas kavos sugadinimas, man jau virimo proceso metu kavos kvapas pasikeičia į nemalonų... doh.gif O ir skonis ne toks, kaip užpiltos kavos... schmoll.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 11 15, 22:12)
Kazi, kaip ten mano candida gyvena. As daug geriu vandens, gal todel kandidos lavonai man nesukelia toksikacijos.

ar apnašos nuo liežuvio visiškai dingo?

QUOTE(Šelma @ 2013 11 15, 22:49)
doh.gif  O taip  blush2.gif Prie klaviatūros prietema, be to, rašydama sugebu komanduoti virtuvės tvarkymui, žiūrėti filmą, guosti žliumbiantį mažą, staugti ant jį pražliumbinusio  ir dar pasakoti B, ką susirinkime mokykloj sakė cool.gif  lotuliukas.gif

doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 11 16, 10:45)
oi, man kavos virimas tokiu aparatu- visiškas kavos sugadinimas, man jau virimo proceso metu kavos kvapas pasikeičia į nemalonų... doh.gif O ir skonis ne toks, kaip užpiltos kavos...  schmoll.gif 

o aš vienintelę, kurią galiu gerti, tai po spaudimu padaryta kava. Per filtrą (čia tas kap-kap aparatas, ar ne?) tai visai be skonio, o karštu vandeniu užpilta kava vis tiek neturi tokio skonio, nors bent jau kvapas yra geras smile.gif Hm, okay, metas išgerti kavos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 11 15, 22:45)
pavadinimas apie cukru, o raso apie piena. ir nusisvaigo apie gyvulinius riebalus, tebedidinancius cholesterolio kiekį... silpnokas straipsnelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 16 lapkričio 2013 - 11:25
merginos, kepsiu aguonini. turiu neseniai (pries menesi tik) uzsipilusi vaniles ekstrakto. ar galima toki pradaryt ir panaudot? ar geriau ne?
Atsakyti
Ruginės duonos suvalgiau pusę riekelės - vaikas buvo ekskursijoje pats iškepė, kaip nevalgysi wub.gif

Atsakyti