Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 15, 19:13)
Eik tu? Kol as gausiu, tai tu busi jau ir pervertus biggrin.gif Ar tik neteks grazinti biggrin.gif

O tu būtinai nori popierinės? Neturi e-readerio? (aš neturiu e-readerio, bet turiu Calibre app, tai per jį skaitau)
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 19:16)

As senamadiska, nors ir savanaude (medienos sunaudojimo prasme) blush2.gif Megstu popierines knygas, per pc ar readerius negaliu susikaupt skaityt blush2.gif Dazniausiai po to knygas perparduodu ebay 4u.gif
Atsakyti
Įdomu pasidarė, kiek iš mūsų čia sėdi ketozėj biggrin.gif Ir ar jaučiasi koks skirtumas ketozės - neketozės.
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 15, 19:20)
QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 19:16)

As senamadiska, nors ir savanaude (medienos sunaudojimo prasme) blush2.gif Megstu popierines knygas, per pc ar readerius negaliu susikaupt skaityt blush2.gif Dazniausiai po to knygas perparduodu ebay 4u.gif

man knygos irgi daug labiau patinka, bet aš labai skūpi biggrin.gif ir dar neturiu kantrybės laukti, kol man dvi savaites ta knyga keliauja. Ir dar mano paštas dirba mano darbo laiku, tai tik šeštadienį galiu pasiimti. Žodžiu, viskas blogai biggrin.gif Bet protingai sugalvojai tas knygas parduoti, nes aš jau nebeturiu kur jų dėti. Į lentynas nebetelpa, grindys apkrautos biggrin.gif nuneščiau į biblioteką ir atiduočiau, bet gaila biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(nomore @ 2013 11 15, 19:22)
Įdomu pasidarė, kiek iš mūsų čia sėdi ketozėj biggrin.gif Ir ar jaučiasi koks skirtumas ketozės - neketozės.

"voresta", manau smile.gif O dėl kitų neaišku. Nes turi būti laaabai daug riebalų ir minimaliai baltymų ir angliavandenių, kad ta ketozė būtų (nes tiek baltymai, tiek angliavandeniai skatina insuliną... net patys ketonai kažkiek lemia insulino išsiskyrimą).
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 15, 19:22)

as tai sedziu dabar bananozej, nes suvartojau keleta bananiuku (bet dar ruosiuos sivakar duot garo) smile.gif man ta ketoze tei nezinau. Nei as 100 kg sveriu, nei mirstu (tfu tfu tfu) nuo ligos kokios nors. o dauguma cia kaip matau maiso paleo su tuo, nes dreba obuoli pamaciusios smile.gif
Atsakyti
Tiesa, Elata, dėl to kiekvieno obuoliuko nusėdimo ant šonų, tai esu sakičius apie tokį dalyką kaip ciklinė ketogeninė dieta, kur principas toks: laikomasi low-carb penkias dienas per savaitę, po to - viena diena low fat ir high carb, kai valgomi angliai kas kelias valandas, o po to dar viena diena - IF.
Neturiu dabar po ranka nuorodos į knygą apie tokią dietą, bet apie ją šneka Robb Wolf čia. Ypač mylima rimtų sportininkų, katrie per tą dieną gerai apsikrauna glikogeno sandėlius biggrin.gif
Tik man klausimas tada, kaip jiems ta ketozė po to atsistato, taigi tam laiko reikia, o čia žiū - jau ir vėl anglių diena biggrin.gif
Papildyta:
Mano paleo tikriausiai low-carb visgi smile.gif Vasarą pamėginau ir ne low, bet galiu pasakyti, kad su mažiau anglių jaučiuosi geriau. Aišku, aš turiu nepamatuojamus plotus riebalinių sandėlių biggrin.gif Tai kol jie vis dar su manim, tai dar ir apsieisiu be tų obuolių biggrin.gif Ir kolkas pastebiu, kad low carb man pareguliuoja progesterono kiekį, kai valgiau daugiau anglių, teko vėl griebtis duphastono. Dabar nėra taip, kad viskas būtų tvarkoj, bet pagerėjimą matau ir nelabai noriu jį paleisti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 15, 19:32)
Tiesa, Elata, dėl to kiekvieno obuoliuko nusėdimo ant šonų, tai esu sakičius apie tokį dalyką kaip ciklinė ketogeninė dieta, kur principas toks: laikomasi low-carb penkias dienas per savaitę, po to - viena diena low fat ir high carb, kai valgomi angliai kas kelias valandas, o po to dar viena diena - IF.
Neturiu dabar po ranka nuorodos į knygą apie tokią dietą, bet apie ją šneka Robb Wolf čia. Ypač mylima rimtų sportininkų, katrie per tą dieną gerai apsikrauna glikogeno sandėlius biggrin.gif
Tik man klausimas tada, kaip jiems ta ketozė po to atsistato, taigi tam laiko reikia, o čia žiū - jau ir vėl anglių diena  biggrin.gif

Hm, man draugė pasakojo, kad ji Carb Nite laikėsi, kur irgi savaitę valgai LCHF, o tada penktadienį prikemši visokių angliavandenių daug, ir tada vėl valgai low carb. Tai man ta dieta grynai kaip mitybos sutrikimas atrodo biggrin.gif
Gal ir neatsistato ta ketozė. Nu va dabar kaip tik ir skaitau, kad ketozė prasideda po trijų savaičių low carb mitybos... Hm, tikrai keistai.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 15, 00:07)
aš šiandien irgi tos kavos paragavau bigsmile.gif Begalo skanu bigsmile.gif  thumbup.gif

Man irgi patinka thumbup.gif . Aš dedu tradicinį sviestą, nes kitokio kol kas neturiu.
Čia temoje viena mergina klausė, ar būtina blenderiuoti tą kava su sviestu? Reiktų pabandyti, nes kavos ruošimo ceremonija gaunasi tokia netrumpa, o dar indų papildomų plauti paskui ax.gif
Pietums suvalgiau avokadą ir sūdytų lašinukų gabaliuką. Vakarop, po kokių 4 val. nuo pietų sugraužiau morką, tai taip negera pasidarė skrandyje. Matyt, griežtai negalima jokių užkandžiavimų?
Dar man neaišku dėl namuose raugintų kopūstų ir raugintų agurkų. Galima juos valgyti?
Merginos, ne viena minite, kad rengiatės eiti į svečius ir nerimaujate, kad nebus ko valgyti (pagal šią mitybą). Bet gi dažnai svečiai vaišinami įv. mėsos kepsniais. Čia dėl to, kad neaišku, ant kokių riebalų jie iškepti ar kažkas kita?

Labas vakaras visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 15, 19:40)
Mano paleo tikriausiai low-carb visgi smile.gif Vasarą pamėginau ir ne low, bet galiu pasakyti, kad su mažiau anglių jaučiuosi geriau. Aišku, aš turiu nepamatuojamus plotus riebalinių sandėlių  biggrin.gif  Tai kol jie vis dar su manim, tai dar ir apsieisiu be tų obuolių  biggrin.gif Ir kolkas pastebiu, kad low carb man pareguliuoja progesterono kiekį, kai valgiau daugiau anglių, teko vėl griebtis duphastono. Dabar nėra taip, kad viskas būtų tvarkoj, bet pagerėjimą matau ir nelabai noriu jį paleisti  ax.gif

Kiekvienam skirtingai tas carbs'ų kiekis yra low. Vienam 25 g tik galimi, o kitam ir su 100 g per dieną bus ketozė.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 18:41)
Gal ir neatsistato ta ketozė. Nu va dabar kaip tik ir skaitau, kad ketozė prasideda po trijų savaičių low carb mitybos... Hm, tikrai keistai.

Keistai. Vaikų ligoninėj, kai paskiria ketogeninę dietą epilepsiukams, tikrina ketozę, kada atsiranda, žiūri ketonų kiekį, tai per kelias dienas tikrai, jokių trijų savaičių blink.gif

QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 18:44)
Kiekvienam skirtingai tas carbs'ų kiekis yra low. Vienam 25 g tik galimi, o kitam ir su 100 g per dieną bus ketozė.

Va, aš ir galvoju, kad realiai tai niekad nesimatavau, kaip yra iš tikrųjų, darau tik taip, kaip geriau jaučiuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2013 11 15, 19:44)
Dar man neaišku dėl namuose raugintų kopūstų ir raugintų agurkų. Galima juos valgyti?
Merginos, ne viena minite, kad rengiatės eiti į svečius ir nerimaujate, kad nebus ko valgyti (pagal šią mitybą). Bet gi dažnai svečiai vaišinami įv. mėsos kepsniais. Čia dėl to, kad neaišku, ant kokių riebalų jie iškepti ar kažkas kita?

Kavą blendinti reiktų, nes priešingu atveju ant viršaus tiesiog sluoksnis sviesto ištirpusio bus. Jeigu nieko prieš tai, tuomet galima ir neblendinti.
Raugintus kopūstus ir agurkus galima valgyti smile.gif
Aš labai džiaugiuosi, jei nuėjus į svečius gaunu ką nors ant grilio kepto ar žuvį folijoje, bet dabar visi tokie pasinešę ant japoniškų, indiškų, tailando virtuvių, kad dažnai gaunu ryžius arba makaronus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 18:49)
Kavą blendinti reiktų, nes priešingu atveju ant viršaus tiesiog sluoksnis sviesto ištirpusio bus. Jeigu nieko prieš tai, tuomet galima ir neblendinti.

Aš tokią geriu, su plaukiojančiu kokoso riebalu biggrin.gif O dukrai patinka su kakavos sviestu, kokoso jai niekaip neįkišu, nors jai taip reikėtų doh.gif Kakavos sviesto irgi nevalgė, kai bandžiau įkišti, Po to įmečiau gėriman, tai suėjo, patiko jai labai tos paviršiuj plaukiojančios balutės biggrin.gif
Atsakyti