Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 16:35)

Man irgi neuzsilaiko tie terminai ir paaiskinimai kaip kazkodel biggrin.gif doh.gif O kad angliavandeniu didesnis kiekis nuses ant kuno riebalu pavidalu ir taip aisku, net su paleo mityba - jau dabar matau ant saves biggrin.gif Plius galima rasti tokius paaiskinimus, kad dauguma angliavandeniu mes isvis netoleruojam ir didelis ju kiekis issaukia II tipo diabeta smile.gif Ir taip ytikinamai irgi paaiskina, kad zmogau, kuo siais laikais tiket, kai tiek daug darbu ir saltiniu biggrin.gif Va ta knyga butent ir bus apie situos klausimus, laukiu nesulaukiu smile.gif

Ketoze - tai kai tavo pacios kunas degina savo riebalus energijai 4u.gif Cia taip ukiskai ir trumpai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 15 lapkričio 2013 - 15:48
QUOTE(Šelma @ 2013 11 15, 15:23)
Ar galite papasakoti kas yra ketozė- netas tik apie karvių ketozę pasakoja  g.gif

būtent dėl panašių atveju, paleo temoje vartojami terminai man kelia įtarimą. Jei ketozė būtų natūralus žmgui vykstantis reiškinys, jis tikrai būtų aprašytas tiek enciklopedijoj, tiek apskritai google išmetamuose šaltiniuose. Jei net google nemeta šito, kas susiję su žmogum - gal visgi kažkas ne taip?

Atsiprašau, visgi google išmeta. Spėkit kur? Ogi Homosanitus.lt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 15 lapkričio 2013 - 16:17
Tai ta ketozė (jei tokia yra) blogai ar gerai? bigsmile.gif nebesuprantu unsure.gif, jei tik vienas šaltinis apie ją kalba.
Man irgi užkliuvo, iš kur Homosanitus ima informaciją, kas ją apdoroja, ir kas tuos straipsnius rašo. Bandžiau ten įžiūrėt autorius, nelabai pavyko g.gif.
Atsakyti
Na taip, juk neismeta daug psl. apie ketoze. Ismeta daug informaciju apie tai, kad duona yra gerai, kad riebalai blogai, kad geriau viska valgyti mazo riebumo smile.gif Zymiai daugiau yra anglu kalba, kur zmones tuo domisi, tiria, dirba jau virs keliasdesimt metu su tuo 4u.gif Kai domiesi, skaitai, tai ir randi. Bet gal jus teisios, ir geriau palikt sitas kalbas privatuose tarp zmoniu, kurie zino siuos terminus, kitaip paleo iskeisit y medaus torta ar napoleonus 4u.gif Juokauju aisku 4u.gif
Ketoze ir yra naturaliai vykstantis procesas, kai tiesiog kunas valgo savo pacio riebalus energijai gaminti. O ar naturalus reiskinys yra persiesti cukraus, krakmolo, baltu miltu ir sukaupti tiek riebalu atsargu? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 15 lapkričio 2013 - 16:35
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 15, 16:34)
Ketoze ir yra naturaliai vykstantis procesas, kai tiesiog kunas valgo savo pacio riebalus energijai gaminti.

Apie naturaliai vykstancius procesus raso med.enciklopedijos.
Atsakyti
o med enciklopedijos, ka nesensta?

prasom Wikipedia ketosis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ativas: 15 lapkričio 2013 - 16:58
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 15, 16:46)
Man irgi neuzsilaiko tie terminai ir paaiskinimai kaip kazkodel biggrin.gif  doh.gif O kad angliavandeniu didesnis kiekis nuses ant kuno riebalu pavidalu ir taip aisku, net su paleo mityba - jau dabar matau ant saves biggrin.gif Plius galima rasti tokius paaiskinimus, kad dauguma angliavandeniu mes isvis netoleruojam ir didelis ju kiekis issaukia II tipo diabeta smile.gif Ir taip ytikinamai irgi paaiskina, kad zmogau, kuo siais laikais tiket, kai tiek daug darbu ir saltiniu biggrin.gif Va ta knyga butent ir bus apie situos klausimus, laukiu nesulaukiu smile.gif

Nu ok, ir aš prigriebiau tą knygą smile.gif Permesiu, ką jie ten gero rašo smile.gif t. y. perskaitysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 15 lapkričio 2013 - 17:14
QUOTE(nefifi @ 2013 11 15, 17:51)
Apie naturaliai vykstancius procesus raso med.enciklopedijos.

O ka jos raso? Ka musu daktarai ir mokslininkai, remiami visokiu kompaniju, paraso 4u.gif Nuo to jie gauna pinigeliu 4u.gif
Na gerai, angliavandeniai - tai lengviausias saltinis energijai pagaminti. Uzvalgai vaisiu ar sumustiny, insulinas uzsoko, energijos daug, o staiga po valandos ar dvieju pilvas urzgia, valgyt praso, galva sunki, nedirba. Vel op angliavandeniu, ir vel insulino suolis, energijos daug ir t.t. Per daug angliavandeniu diena is dienos - dar viena papildoma rinke ant pilvo. Nes perteklius tiesiai eina kunan, kaip riebalu saugykla.
Uzvalgai riebalu. Organizmas turi dirbti, kad juos persiverstu y energija. Jautiesi soti zymiai ilgiau, ner tokiu energijos/nuotaikos svyravimu, na nebent psichologinis noras kazka pagriauzt. O kunas degina savo riebalus siam procesui.
Angliskai tikrai daug informacijos sitom temom 4u.gif Nes ten zmones siuos dalykus daro seniai, nors visuomeneje vis dar gaji baime valgyt riebalus.
O pas mus?Informacijos nulis, zmones mazai domisi, kompanijos nesuinteresuotos, kad tokie straipsniai uzvaldytu laikrascius, nes pelna jiems krauna batonai, sokoladukai, coca colos ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
didziosios kompanijos niekada nebus situo reikalu suinteresuotos, nes pelno joms tai tikrai neatnestu, tik nuostolius!
issivaizduokit visi masiskai pulti pirkti tik paleo produktus, o tai maximum ketvirtis supermarketu pasiulos su maziausia pelno marza, kai visas pats didysis pelnas yra tuose likusiuose 3/4 - tai butu pasaulio pabaiga bizniui!

1141kcal and counting...
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 11 15, 13:30)
Aš jau po nerealių pietų  wub.gif  Myliu šią mitybą, nes valgydama jaučiu tikrą malonumą  biggrin.gif 

Va va, aš irgi vis valgau ir kaifuoju biggrin.gif Ir kaip ir sako smegenai, kad nu kaip čia taip - valgai, kaip sveikiau, o dar ir skanu lotuliukas.gif

QUOTE(Sistina @ 2013 11 15, 13:45)

Sistina, man anksčiau skaudėdavo po šonkaulio lanku, galvojau, kad tikrai tulžy akmenų prisirinkau, bet per echo pasirodė, kad jaučiu kepenis, kurios suriebėjusios nuo standartinės "sveikos" mitybos. Paleo panaikino visiškai tą jausmą, dabar nebent kokį degėsį netyčia pabandau paragaut biggrin.gif Taip kad kaži, ar kepenys jums čia. Veikiau tikrai bandykit vandeniu intoksikaciją šalinti. O kokių šiaip bėdų su kepenim turit, kad sakot, kad ne stiprioji pusė? Tiesa, kepenys gana apkraunamos, jei joms tenka apdoroti didesnius fruktozės kiekius. Bet jei su candida kovojat, tai tikriausiai nevalgot kol kas vaisių.

QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 14:01)
biggrin.gif tai man šitos viršelis per margas biggrin.gif

drinks_cheers.gif irgi taip pagalvojau, kad viršelis negražus biggrin.gif

QUOTE(pumpica @ 2013 11 15, 14:17)
pati geriausia kava  mirksiukas.gif  biggrin.gif

QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 15, 14:29)
[url=http://www.amazon.com/gp/product/1936608758/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=balabite04-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=1936608758]

Šitą galima parsisiųsti iš Rutracker.org

QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 15, 15:20)
kokia as nevalgi palyginus su kitom g.gif

Agam, aš pastebėjau, kad tu palyginus labai nevalgi biggrin.gif

Nefifi, kiek medicinos ensiklopedijų turite namie? g.gif Netikiu, kad normalioj enciklopedijoj nebūtų ketozės paminėjimo. Ne tokiam kontekste, kaip mes čia šnekam gal. Čia nekalbant apie tokius daiktus kaip "medicina visiems" ir "jūsų anmų gydytojas" ir panašius leidinius, išdidžiai pasivadinusius enciklopedijomis.
O kad internete nėra lietuvių kalba, tai ot koks rodiklis lotuliukas.gif Tada pasulyje labai daug nepatikimų žinių unsure.gif
Nelietuvių kalba galima rasti begalę informacijos, su nuorodomis į mokslinius straipsnius.

Atsakyti
Na, Lietuvoje (ar lietuvių kalba) mažai informacijos, nes nėra paklausos tokiai informacijai. Ir mitybos planai nebus keičiami ne dėl piktų kompanijų kėslų, bet labiau dėl visiškos apatijos tam klausimui. Tai JAV lobistai (samdomi cukraus, kukurūzų, sojos pramonių) spaudžia visas dietologų ir širdies asociacijas, kad tos nieko nekeistų ar priešingai, rekomenduotų jų produktą (beje, niekas Scandal serialo nesat žiūrėję? Juokingai ten vienoje serijoje parodyta, kaip kandidatė į prezidentus ieško rėmėjų ir kviečiasi pasišnekėti didelių kompanijų atstovus ir visiems tą patį teigia: taip, man labai patinka cukrus ir saldainiai, pažadu, kad jei mane išrinks, pas mane visada bus vazelė saldainių; tada kitiems: man labai patinka jogurtas ar pienas ir t. t. Kas moka, to dainelė ir groja). Na va, o Lietuva tas mitybos gaires perima iš kitų valstybių ar tarpt. asociacijų.
Skaitau tą Egliukasz minėtą knygą ir jau pirmo skyriaus antrame puslapyje radau "pagražintus" istorijos faktus, kad įspūdingiau skambėtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 15, 19:07)

Eik tu? Kol as gausiu, tai tu busi jau ir pervertus biggrin.gif Ar tik neteks grazinti biggrin.gif
Atsakyti