Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(InJe*kcija @ 2013 11 15, 12:27)
Kad rašo, kad ir geltonasis sertifikuotas Nyderlanduose  g.gif

Ant buteliuko rašo? Nes ieškojau ir radau tik, kad importuota iš Šri Lankos ir importuotojas lietuvių UAB.
Ai, radau. Geltona etikete kokoso aliejus Ekopirk prie kūno losjonų priskirtas, o Cecil kokoso aliejus prie aliejų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 15 lapkričio 2013 - 11:52
QUOTE(nomore @ 2013 11 15, 12:07)
Aiškiai praleidai diskusiją apie sėmenų aliejaus panaudojimą buities reikmėms  lotuliukas.gif

ne ne nepraleidau, pati gi ją incijavau, bet kažkuri "davė" leidimą ypač šviežiam biggrin.gif O kadangi aš jį pasiimu tik ką išspaustą, taigi, pasilepinau. Ne tiek, žinoma kiek visada, bet pasilepinau.

Ar tinka toks lietuviškas vertimas Bulletproof kavos pagaminimo?
1. Į blenderio indą 240 ml. tik užvirusio (verdančio) vandens užplikyti 2 1/2 su kaupu valgomuosius šaukštus maltos kavos.
2. Įdėti 1 šaukštą ghi ir 1 šaukštą kokosų grietinės
3. Plakite plenderiu 20 sekundžių, kol masė taps panaši kį kavą latte.
4. užbarstyti cinamono
Atsakyti
2.5 valg. saukstus kavos? cia kosei gal? biggrin.gif

is tiesu kiekvienas atranda savo megstama ir patogu sios kavos gaminimo buda.
as darau taip: rankiniame filtre viena arbatini kavos sauksteli uzpilu puodeliu verdancio vandens, taip pat ipilu siek tiek karsto vandends i termo-puodeli, kad sis apsiltu - sia kava megstu gerti ilgai, todel svarbu kad ji ilgai neatsaltu. po minutes kitos, ispilu vandeni is termo-puodelio, ipilu 1/3 nukostos kavos, imetu arbatini saukseli kokoso riebalo ir tiek pat sviesto ir suplaku su rankiniu blenderiuku - jeigu pilciau pilna puodeli kavos tai neiseitu suplakt, nes isliptu viskas per krastus. suplakus ta treciadali, pripilu kavos iki virsaus, ir vuolia! greitai ir mazai plovimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 15 lapkričio 2013 - 12:12
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 15, 12:58)
1. Į blenderio indą 240 ml. tik užvirusio (verdančio) vandens užplikyti 2 1/2 su kaupu valgomuosius šaukštus maltos kavos.
4. užbarstyti cinamono

Ir maltum ten kava su drumzlem ?? isvis, uzplikyta kava ir palikta su drumzlem tai toookia slyksti, kaip galima ja gert.
as sakyciau pirmasiausia reikia pasigaminti normalios kavos, per filtriuka, kad ir rankiniu. tada supilti i blenderi ir ideti sviesto ir kokosu aliejaus ar grietineles. Sviesto as tai imetu gera gabala, ketvirtadali ar penktadali pakelio.
Atsakyti
okej, jeigu jau pilti i blenderi, tai reiktu ana pirma pasildyti, juk atsals kava po tiek indu pilstoma.
Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 15, 11:58)
ne ne nepraleidau, pati gi ją incijavau, bet kažkuri "davė" leidimą ypač šviežiam biggrin.gif O kadangi aš jį pasiimu tik ką išspaustą, taigi, pasilepinau. Ne tiek, žinoma kiek visada, bet pasilepinau.

4. užbarstyti cinamono

aš "estetė" šitoj vietoj ax.gif Jei norima publikuoti kažkur šitą tekstą, tada siūlyčiau blenderį vadinti plaktuvu; vietoj "2 1/2" rašyti "2,5";"ghi" keisti bent jau "ghi sviestu"; "kavą latte" į "latte kavą"; suvienodinti veiksmažodžius, nes vienur yra bendratis, o kitur liepiamoji nuosaka.
Ir man būtų neaišku, kas yra "du su puse su kaupu" g.gif kaip ant pusės uždėti kaupą?
Atsakyti
Esu paelo virs 3 savaiciu, viskas kaip ir puiku, nei 'nuodemiu' darau nei turiu noro jas daryti smile.gif as apie maista aisku.
Tik va vakar labai 'dziuvo', perstejo lupos, o ypac virsutine, o siryt pastebjau, kad labai apsineses liezuvis geltonomis apnasomis, truputi skaudena galva. Neramina tad geltonumas, nes kepenys nera mano stiprioji puse, o internete dar paskaiciau siptomu viena is reiksmiu,'Geltonos apnašos ant liežuvio,signalas, kad perkraunate savo kepenis' kitur raso truksta vitamino E, vandens ir gali buti sutrikes virskinimas, per daug issikiria tulzies. Gal kam panasiai buvo?
Atsakyti
Ačiū visoms už pastabas 4u.gif

QUOTE(jautiena @ 2013 11 15, 14:06)
2.5 valg. saukstus kavos? cia kosei gal? biggrin.gif

lotuliukas.gif Nu šiaip pamąsčius taip gautųs.

QUOTE(san @ 2013 11 15, 14:22)
aš "estetė" šitoj vietoj ax.gif

Aš irgi. blush2.gif Bet labai skubėjau išlėkt nuo priešpilninių lankytojų pietauti, tekstą rašiau savo buitinėm reikmėm, tiksliau savo MB mirksiukas.gif Pasitaisysiu.
Atsakyti
QUOTE(Sistina @ 2013 11 15, 12:30)
Tik  va  vakar labai 'dziuvo', perstejo lupos, o ypac virsutine, o siryt pastebjau, kad labai apsineses liezuvis geltonomis apnasomis...

Paleo trumpiau, bet kažkokius panašius simptomus jaučiu, lūpų perštėjimą retkarčiais, o po Jūsų posto pažiūrėjau į liežuvį, irgi yra geltono atspalvio apnašų unsure.gif.
Atsakyti
QUOTE(Sistina @ 2013 11 15, 13:30)
Esu paelo virs 3 savaiciu, viskas kaip ir puiku,  nei 'nuodemiu' darau  nei turiu noro jas  daryti smile.gif as apie maista aisku.
Tik  va  vakar labai 'dziuvo', perstejo lupos, o ypac virsutine, o siryt pastebjau, kad labai apsineses liezuvis geltonomis apnasomis, truputi skaudena  galva. Neramina  tad geltonumas, nes kepenys nera mano stiprioji puse, o internete dar paskaiciau siptomu viena is reiksmiu,'Geltonos apnašos ant liežuvio,signalas, kad perkraunate savo kepenis' kitur raso truksta vitamino E, vandens ir gali buti sutrikes virskinimas, per daug issikiria tulzies. Gal kam  panasiai buvo?

o tu su paleo draugauji dėl viršsvorio? Ar yra kokių sveikatos bėdų?
Kiek angliavandenių tavo mityboje, kokius riebalus daugiausiai naudoji.
Kiek vandens geri? džiūvančios lūpos - dehidratacijos požymis.
Pasimatuok spaudimą.
Gal akmenys tulžyje, o čia, su paleo, didėja tulžies poreikis riebalų virškinimui.
Kai svoris krenta, atsipalaiduoja daug riebaluose sukauptų "šiukšlių", todėl galima autointoksikacija, jei negeri pakankamai vandens. Galima šalinimo sistemos- o tai ir kepenys, perkrova.
Atsakyti
Eglikasz, džiugu, kad nereikėjo pjaut 4u.gif

Aš jau po nerealių pietų wub.gif Myliu šią mitybą, nes valgydama jaučiu tikrą malonumą biggrin.gif Kažką reiktų išbučiuot už košės idėją su virtu salieru wub.gif Valgysiu dabar, kol atsivalgysiu biggrin.gif Išgarinau saliero gumbą ir gabalą žiedinio kopūsto, įdėjau druskos, šaukštą lydyto sviesto ir suplakiau. Valgiau su virtais veršienos kauliukais ir pati sau pavydėjau smile.gif
Gal kuri bandėt salierą trint su saldžia bulve? Nesąmonė nesigautų kažin?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 15, 11:27)
o tu  su paleo draugauji dėl viršsvorio? Ar yra kokių sveikatos bėdų?

[COLOR=red] virsvorio buvo gal kokia 10 kg, dabar jau puse manau pameciau. Del sveikatos 'rimtu' problemu kaip ir neturiu, i Paelo isijungiau, kad susitvarkyciau zarnyno mikloflora, nes jau kankinausi 10 metu(viduriu putimas, pilnumo jausmas ir t.t.) nors priezasties nerado, tad nustate, kad IBS smile.gif)) o viskas prasidejo nuo antibiotiku naudojimo smile.gif tad greiciausia grybas zarnyne, tad  dabar  ji ant bado dietos laikau, geriu papildus ir t.t.

Kiek angliavandenių  tavo mityboje, kokius riebalus daugiausiai naudoji.

[COLOR=red]nezinau kiek naudoju angliavandeniu, bet stengiuosi valgyti daug darzoviu, salotu, kiekvienas valgymas turi bent viena pomidona ir kelis griezinelius agurko. o riebalai, tai kokoso aliejus, daug alyvuogiu aliejaus ir grubiai tariant lasiniu. kokoso alieju galiu tik valgyti nuo saukstelio, nes kitaip jis man neskanus iki pykinimo sad.gif as apie kvapa smile.gif

Kiek vandens geri? džiūvančios lūpos - dehidratacijos požymis.

[COLOR=red]vandens geriu mazai,bet sunku prisiversti dirbant, nes tada tualetas mano draugas smile.gif o darbe tenka  nemazai keliauti .

Pasimatuok spaudimą.

[COLOR=red] spaudimas apie norma dazniausia, jeigu matuojuosi skaudant galvai, dazniausia  buna 80/13
0

Gal akmenys tulžyje, o čia, su paleo, didėja tulžies poreikis riebalų virškinimui.
[COLOR=red]]sito nezinau, niekada jokiu priepoliu skausmo nera buve,  tik pamenu  kartais pamausdavo kaireje puseje po sonkauliu, bet kuris laikas  yra isnykes  tas jaumas.

Kai svoris krenta, atsipalaiduoja daug riebaluose sukauptų "šiukšlių", todėl galima autointoksikacija, jei negeri pakankamai vandens. Galima šalinimo sistemos- o tai ir  kepenys, perkrova.

[COLOR=red]bandysiu pasodinti save ir ant 2 litru vandens dietos smile.gif Nemaziai skaiciau, kad mirstant 'gyvuneliams' organizme  lavoneliai kelia problemu jeigu neisplaunami smile.gif kazkaip visai neromantiskai skamba lol  Tiesa vis dar geriu kava, negaliu be jos ir ne todel, kad skanu, o del to, kad esu priklausoma nuo kofeino sad.gif nekenciu sios priklausomybes, bet nera tinkamo laiko iskesti abstinencija sad.gif

aciu Voresta, kad gelbeji skestancius ir mokai juos plaukti 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sistina: 15 lapkričio 2013 - 13:48