Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(nefifi @ 2013 11 14, 22:47)
visuomenėj yra taip - valgyti mažiau kaloringą maistą, o didžiausios kalorijos - iš riebalų. Ne visi mes gimėm profesoriais, kad nuo mažens žinotume, ką valgyt, ką ne. Gi mes čia visos bandom, žiūrim, tinka-netinka - ar tai būtų paleo, ar atkinso, ar kokia kita mityba.

Na, kiti net ir domėdamiesi, tiek sugeba nusišnekėti, kad baisu. Šiandien Žaliavalgių grupėj kažkas papostino lrytas ir dailymail straipsnį, kad nėščia moteris, besimaitinanti tik vaisiais, paskelbta "neatsakinga". Nu ir komentarų krūva po apačia, kaip čia kažkas drįso ją paskelbti neatsakinga. Tada vienas normalus komentaras, kad juk ji nėščia, jai reikia baltymų, tai nors sėklas ar riešutus valgytų. Tada vėl komentarai, kad pažiūrėkit, kokia ji sveika ir ne tai, kaip tie durniai, kurie sako, kad mėsos reikia ir tokie komentarai kaip: "Ar kada matet kaip is akmens uzauga medis? (ir dar duoda vaisiu! pvz riesutu) galu gale, daigindami pvz kvieciu grudus, ar matet, kokie uzauga zelmenys? ar jie laistomi amino rugstimis, baltymais, riebalais? tai tada is kur visa tai? nejau tai, ka valgome yra tik kalorijos, vitaminai, amino rugtys etc? butu per daug paprasta" Žodžiu... aš šiaip jau nelendu į tuos jų pokalbius, tai jų pasirinkimas, bet kai kažkas tokias pievas ima šnekėti... aš dar pridūriau, kad filosofijos paskaitas lankiau ir aš, bet kaip čia susiję su mityba?, tai gavau atgal: lankyti ir suvokti yra 2 skirtingi dalykai. doh.gif kaip tai susiję su mityba? biggrin.gif ir lyginti grūdus su žmogaus organizmu? doh.gif nesakau, ten ir protingų yra, nu bet kitiems matyt organizmas riebalus iš smegenų masės sunaudojo.
Atsakyti
QUOTE(<tundra> @ 2013 11 14, 20:44)
Tai kokį sviestą kraunat į tą neperšaunamą kavą, paprastą iš pieno, ar..?

As pvz kraunu ghee, nes pieno baltymo nelabai toleruoju, o kas toleruoja tas krauna paprasta.
Atsakyti
Labas vakras, raudonoji arbata ir hibiscus (kinrožės) galimos, insulino neskatina, kaip maistas nesiskaito? 4u.gif

QUOTE(Elata @ 2013 11 13, 09:18)
močiutei ką papasakoti, kaip panaudojau nes ji man priekaištus dėl per riebios mitybos reiškia ("nes Šeimininkės laikraštis rašė, kad tai labai blogai")

biggrin.gif

QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 13, 09:41)
aga ir man įdomu receptukas.

Liuks, bus linksmiau.

Pirmo puslapio, pirmo posto pabaigoje nuoroda smile.gif

Tai taip ir sutariam wink.gif Gal dar kas po 3 karalių prisijungs smile.gif

QUOTE(katinone @ 2013 11 13, 10:33)
Laukiu laukiu  - pristatymas ryt arba pirmadieni

Mama jau skundėsi šiandien, kad nieks neskambina dėl kiaušinukų, o ji ryt mat visa reikaluose, sakau RAMIAI, ryt sutarsit kur ir kaip cool.gif

QUOTE(nefifi @ 2013 11 13, 11:53)
Įtariu, kad per mažai kaip sportuojančiai.

Artimiausias mano pirkinys - kokosų aliejus.

Kiek k. sportuojat/sav., po kiek laiko? O kiek kalorijų atrodo per mažai? O kokoso aliejus jau man kaip MUST HAVE biggrin.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 11 13, 14:36)
nebutina is karto save lauzti ant 2 valgymu:) Galit ir tris, veliau savaime gausis du, per jega to nedarykit, nebadaukit

Man jau tinka 2 valgymai rolleyes.gif Ryte apie 11-12 namie ar darbe, po to po darbo 18-19val. ir ramu be jokių užkandžiavimų išskyrus savo 2,6l/d. H2O smile.gif
Atsakyti
aš šiandien irgi tos kavos paragavau bigsmile.gif Begalo skanu bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Siandien visa vakara paskyriau zmogaus fiziologijos, susijusios su insulino isskyrimu, studijavimui. Mano studiju rezultatus labai gerai atspindi si citata:
" Insulino išsiskyrimo mechanizmas – dviveiksmis. Pirmasis išsiskyrimas vyksta valgymo pradžioje – tai kaip avansas. „Sąskaitos“ suvedamos baigus valgyti, pagal realiai gautus angliavandenius. Nuo jų porcijos didumo priklauso kito avanso dydis ir taip toliau.

Tai yra, jei pusryčiams suvalgėte saldų jogurtą, bandelę su kava ir išgėrėte sulčių, gavote daug lengvai pasisavinamų angliavandenių. Tai garantuoja po kelių valandų ateisiantį aštrų alkio jausmą ir didžiulį insulino išsiskyrimą kito valgymo pradžioje. Net jei dabar renkatės gana subalansuotus pietus su puodeliu sultinio ir mėsą su salotomis, vis tiek nepasotinsite angliavandenių bado ir po pietų pajusite gerai žinomą daugeliui jausmą: lyg ir pavalgiau, bet kažko trūksta. Arbatos su bandele, torto, ledų, gazuoto gėrimo...

Dykinėjantis insulinas kraujyje neduos ramybės, kol nepasotinsite savęs angliavandeniais ir jo neįdarbinsite. Užburtas ratas užsidaro."
Na o jei praeito valgymo metu angliavandeniu buvo suvalgyta minimaliai arba isvis nesuvalgyta, tai ir "avansinio" insulino kiekis kito valgymo metu bus minimalus.
Taigi darau isvada, kad geriant nepersaunama kava, insulino bangele bus, bet labai jau nezymi (jei aisku praeitas valgymas nebuvo pasvestas angliavandeniam, ko musu draugiskoje bendruomeneje praktiskai nepasitaiko biggrin.gif )

Papildyta:
QUOTE(Hippie @ 2013 11 15, 00:00)
Mama jau skundėsi šiandien, kad nieks neskambina dėl kiaušinukų, o ji ryt mat visa reikaluose, sakau RAMIAI, ryt sutarsit kur ir kaip cool.gif

Viska jau sutarem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 13, 16:38)
Beje, kurios nevartojat pieno produktų - kaip gaunat kalcio?

Žalių lapinių daug vartoju, sardinėse žinau yra...

QUOTE(nefifi @ 2013 11 13, 16:47)

"Yes Ma'am" biggrin.gif , kaip supratau Elata-mot. lyties cool.gif

QUOTE(Šelma @ 2013 11 13, 22:00)
Oi, nesakyk  doh.gif  Mn avokadui mirtinai gaila 2,99

Aš perku pakuotę už 13lt., ten juo kokie 6, tamsia odele ruplėta, visad geri ir skanūs.

QUOTE(nefifi @ 2013 11 13, 22:11)
maximoj dabar po 1,99 žali tokie. Bet aš anksčiau jų nevalgydavau, šiandien nusipirkau - nu kartus bjaurybė, ar jie visi tokie?

Oi neeee, jie turi būti švelnūs ir net salsterni (čia man dbr jie pasidarė salsterni), galiu juos konsumuot jau vienus-kaip sviestukas žalias....mmmmm....MB dar vis reikia česnakiuko ir druskos prie jo.

QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 13, 23:43)
O man avokadams gaila. Geriau tiesiog lašiakas. Labiau nuspėjamas.

biggrin.gif

QUOTE(jautiena @ 2013 11 13, 23:47)
avokadai 59euro centai. pigiau grybo tongue.gif (grybuku 300g - 1,50eur)

Beveik kaip LT, tik algos pas jus kiek kitos cool.gif

Papildyta:

QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 13, 23:52)
Ką tu, grybus Voresta iš vis nemokamai dalina

bigsmile.gif

QUOTE(jautiena @ 2013 11 14, 00:41)
del alkio jausmo ir as galiu paantrint. anksciau budavo, kad isalkus tiesiog dvilinka eidavau, jausmas kaip kad skrandis save estu, skausmas tik tik kad tveriamas, bent jau vandens reikdavo uzpilt, kad laikinai apramint. o dabar - na alkana ir ka?

drinks_cheers.gif

QUOTE(rytorasa @ 2013 11 14, 11:11)
kaip iškepti kuo mažiau kenksmingą ruginę duoną- mano šeimyna visavalgė, tai duonos reikia...  Kažkada minėjot, kad reikia ruginius miltus užplikius palaikyti, tada nereikia cukraus? 

Aš irgi visgi raugą ruošiu, ryt jau turėčiau turėt (bus 72h), bet galvoju ar be plikymo galėčiau iškept be cukraus? T.y. pirma raugas, ruginiai miltai ir vanduo, po 12h-druska, miltai, vanduo ir jokio cukraus. I vėl 3-5val. rūgt. Kaip manot rūgtų, kiltų? g.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 14, 11:32)
paimk  pusę kepimui skirtų miltų, užplikyk verdančiu vandeniu ir gautą košę įvyniok iš karto į patalus ar padėk kur šilta. paragauk iš karto po užplikymo, ir po 12 val. Grūdai yra krakmolas, o krakmolas tai gliukozė- kam cukraus dar dėt?

O kaip viskas "iš eilės"? Na, plikytų ruginių miltų duonos kepimas? Nes Šeimai turiu kept.

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 14, 13:31)
Žiūriu, daugumai ta info visiškai neužsifiksuoja.

Man sunku HS straipsniu skaityt, reikia perskaityt kelis kartus, kad suprast doh.gif O kai ko ir toliau nesuprantu.

QUOTE(rytorasa @ 2013 11 14, 16:12)
aš irgi šeimynai gamindama paragauju ir išspjaunu...  doh.gif  lotuliukas.gif

Aš irgi netyčia pirštą aplaižius prisimenu, išspjaunu ir juokas suima biggrin.gif

QUOTE(<tundra> @ 2013 11 14, 16:44)
O šampanas - tik natūralus, kaip ten jie rašo Choose 100% organic from sustainable farms. Kas tokį tik mėgsta, tas jo ir randa

Aš mėgstu, bet nežinau kur rasti ax.gif

QUOTE(taša @ 2013 11 14, 17:08)
manes laukia isbandymas - nuo rytojaus 3 dienos baliu.... aisku galiu neit. bet bus issukis - nic nieko nevalgysiu ten.

Man ryt dukrytės krikštamotės gimtadienis, poryt tėčio gimtadienis, užporyt kviestiniai senai matytų draugų ruošiami pietūs. Tai visiems pusiau juokais užsiminiau, kad paleo, sakiau tik arbatos gersiu, tai sakė gerai, nebrangiai atsieisiu biggrin.gif O mama, tai sako "ai, gi, jei labai nori, tai galima vieną saldainiuką" biggrin.gif Sakau, o ką daryt, jei nesinori? Sako-taip nebūna biggrin.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2013 11 14, 20:34)
As dedavau valgoma sauksta ghee sviesto ir viena valgoma sauksta kokosu aliejaus
Kartais ir daugiau. Man nuo nuotaikos priklauso. Pasiilgau labai sios kavos, siuo metu blenderio neturiu.

Opa bigsmile.gif O reikia būtinai sublenderiuot ar galima tik ištirpdyt?

QUOTE(Elata @ 2013 11 14, 20:45)
Spuogeliai gali padygti, jei organizmas valosi. Jei po poros savaičių jie vis dar dygs, gal kažkas iš dietos netinka: pieno produktai ar kokių riešutų per daug dietoj.

Aš taip save visą savo sąmoningą gyvenimą su spuogais guodžiu-vis valosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 11 14, 16:12)
cia labai tinka tas posakis "if it's half fat I can eat twice as much!" biggrin.gif
akivaizdziai low-fat arba mazo kaloringumo vajus matomas JAV, kur visi buvo (dauguma ir tebera) isprote del low-fat, bet ir toliau sekmingai storeja.

kaip cia tuos visus dietologus ir daktariukscius ir viena terba sudejus ir gerai pakracius, kad kitokia dainele uzgiedotu.
stai Norvegijoj vyriausybe, daktarai ir dietologai jau pakeite taktika ir skatina visus valgyti low-carb/high-fat. labai idomu po pvz 10metu, kokie bus rezultatai  rolleyes.gif

oi nesakyk, keturios kokiu 5 metru lentynos nukrautos low-fat ar fat-free jogurtais. o to pilno pieno vos keli indeliai....
tas pats su grietine, pienu.
krautuvej, kuri arciausiai, isvis ner whole milk jogurto. gun_bandana.gif
as jo nevalgau, bet dukroms kartais perku. dariau namini, ale neitiko. beje pienas cia nei rugstantis, nei gyztantis, ir varske is jo karti.
zodziu, kosmaras.
ir dar, atrodo, ant grybu pakuotes, didelem raidem uzrasyta fat free doh.gif doh.gif
d@#$%ai visiski
as priputau kopustienes su lasinuku sudytu, gera silta, norejau rasyt, miegucio traukia, bet kaip tik, energijos yra kazka nuveikt.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 11 15, 01:08)

O kaip viskas "iš eilės"? Na, plikytų ruginių miltų duonos kepimas? Nes Šeimai turiu kept.
tai užplikai ~pusę miltų verdančiu vandeniu, padedi šiltai, ar įsuki kokion antklodėn. Po 10 -12 val atidengi, pažiūri, kad tešla jau saldi, nekaršta, įmaišai raugą ir palieki da rkuriam laikui , kad raugo bakterijos darbuotųsi, kai jau parūgsta, tešla burbuliuoja, tada jau dedami likę miltai, druska, kmynai ir suminkoma, padedama kilti, pakilusi tešla padalijama kepalais nebeminkant, o tik atsargiai atskiriant dalis, apglostoma šlapiomis rankomis, sudedama į skardą, dar leidžiama šiek tiek pabūti ir kišama į karštą orkaitę. Iškeptos duonos pluta vilgoma vandeniu ir kepalas uždengiamas šlapiu švariu rankšluosčiu. Skani buvo duonelė, tikrai skani. biggrin.gif
Man sunku HS straipsniu skaityt, reikia perskaityt kelis kartus, kad suprast  doh.gif O kai ko ir toliau nesuprantu.

matai, reikia suprasti, kad negali griebties antibiotikų, jei tryda prikibs. Nes savo žarnynui padarysi labai blogą dalyką. Todėl turi prisiminti, kad galima vaduotis nuo to granato žieve. Turi turėti tų žievių namuose, po ranka. Sau ar vaikams, ar gyvūnams. Tikrai geras daiktas.
Atsakyti

QUOTE(jautiena @ 2013 11 14, 22:12)
stai Norvegijoj vyriausybe, daktarai ir dietologai jau pakeite taktika ir skatina visus valgyti low-carb/high-fat. labai idomu po pvz 10metu, kokie bus rezultatai  rolleyes.gif

Rimtai? Geras blink.gif
Rimi vakar mačiau rudus gruoblėtus avokadus, pakuotėj 6 vnt, kainavo beveik aštuonis litus. Tai visai nebrangiai gaunasi bigsmile.gif Tiesa, mažesni jie truoutėlį.
Granatų žieveles kažkada dukrai išmėginau, super buvo.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 11 15, 01:08)

Aš perku pakuotę už 13lt., ten juo kokie 6, tamsia odele ruplėta, visad geri ir skanūs.
Aš taip save visą savo sąmoningą gyvenimą su spuogais guodžiu-vis valosi biggrin.gif

Kur jūs tuos pigius avokadus perkat? Nes man nepasitaiko rasti. Vakar IKI nusipirkau du akmeninius už 3 Lt. Bet man kažkokie negražūs jie pasirodė.
Jo, kai visą gyvenimą, tai jau ne valosi, o signalą siunčia, kad kažkas su hormonais ne taip.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 11 14, 23:00)
Kiek k. sportuojat/sav., po kiek laiko? O kiek kalorijų atrodo per mažai? O kokoso aliejus jau man kaip MUST HAVE biggrin.gif

Sportuoju 4-5k per savaitę aerobiką arba boksą. Kcal neskaičiuoju, bet kad po 4 dienų kitokios mitybos esu pamenus kokį 1 kg kaip minimum (nesisvėriau, jaučiu) - faktas. Kas, man, su 163 ūgiu ir buvusiais 55kg neatrodo labai normalu. Todėl darau prielaidą, kad svoris ne dėl kitokios mitybos, o dėl nepakankamos mitybos g.gif

Atsakyti
Ignoruojat ane, kad kepeneliu recepto prasau beee.gif tiktu ir pasteto tongue.gif
nu ieskosiu kitaip kaip nors. priimu, kaip signala organizmo, nes dar noras ju pasigaminti nepraejo biggrin.gif

avokadai ir pas mane du is IKI uz 3lt noksta biggrin.gif

kg krenta bigsmile.gif po nedaug bet jau pries nestuminis minusiukas, kad ir nedidelis thumbup.gif o valgau tikrai nemazai. saldainiu, sureliu ir sokolado namie yra, bet jo nelieciu. vietoj pietu kelis kartus (cia per kelias savaites) dariausi alia karsta sokolada is saukstelio kokoso aliejaus, kakavos ir medaus saukstelio. nu cia vis hormonai blush2.gif noris. vaisiu viena kita suvalgau po pagrindinio valgymo.
atsirado spuogas skausmingas, bet geriu hormonus doh.gif taip reikia. tikiuos, kai susitvarkysiu iki normalumo,tai dar ir sitos bedos isnyks unsure.gif
tiesa, dar vezima stengiuos pastumdyti greitesniu zingsniu, tai po kelis km nuzingsniuojam.

kazkaip man cia paleo gaires gaunas sveikai mitybai, nu tikrai neparanojiskai. toks ir tikslas, o svarstykles suteikia papildomos motyvacijos thumbup.gif ir pasirodo GALIU ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darijusha: 15 lapkričio 2013 - 08:47