Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Jorinte @ 2013 11 19, 11:30)
lapkricio 20

QUOTE(dok2266 @ 2013 11 19, 11:31)
Pašalpą moka 20 dieną už praėjusį mėnesį.

Aciu 4u.gif vadinasi, rytoj turetu ikrist thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 11 19, 12:36)
Vienam iš tėvų (įtėvių) ar globėjui, turinčiam šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą arba atitinkančiam šio straipsnio 2 ar 3 dalyje nustatytus reikalavimus, atleistam iš darbo dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir dėl to negavusiam vaiko priežiūros atostogų, motinystės (tėvystės) pašalpa mokama šio įstatymo 20 ir 21 straipsniuose nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma skiriant motinystės (tėvystės) pašalpą, jeigu teisė ją gauti atsirado prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu.

Prime, o kokio dydzio ta pasalpa? Ar priklauso nuo ankstesniu pajamu?
Atsakyti
QUOTE(renata.o @ 2013 11 19, 12:58)
Prime, o kokio dydzio ta pasalpa? Ar priklauso nuo ankstesniu pajamu?

skaiciuojasi lygiai taip pat kaip normaliai, 12 men laikotarpis. tai blogai, jei ilga laika nebuvo pajamu, nes tada nuliai. mums gerai, nes nedirbo nuo spalio, o paskutinis menesis, kuris pateko, rugsejis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 11 19, 13:13)
skaiciuojasi lygiai taip pat kaip normaliai, 12 men laikotarpis. tai blogai, jei ilga laika nebuvo pajamu, nes tada nuliai. mums gerai, nes nedirbo nuo spalio, o paskutinis menesis, kuris pateko, rugsejis  thumbup.gif

Tai jeigu man stazo uztenka, bet pastojau budama bedarbe ir nestumo metu nei vienos dienos nedirbau, tai turiu teise gauti ta pasalpa? Ar jeigu neturiu darbdavio - tai negausiu nei nestumo ir gimdymo pasalpos, nei pasalpos isejus vaiko prieziuros atostogu?
Atsakyti
QUOTE(renata.o @ 2013 11 19, 13:17)
Tai jeigu man stazo uztenka, bet pastojau budama bedarbe ir nestumo metu nei vienos dienos nedirbau, tai turiu teise gauti ta pasalpa? Ar jeigu neturiu darbdavio - tai negausiu nei nestumo ir gimdymo pasalpos, nei pasalpos isejus vaiko prieziuros atostogu?

Motinystes pasalpos negausit,nes reikia darbdavio,o mot(tev) pasalpa galit gauti,jeigu tai dienai kai gims vaikas turesit vis dar reikiamo stazo.
Papildyta:
QUOTE(jolii @ 2013 11 19, 12:06)
Laba, gal kas žinote? jeigu antrais vaiko priežiūros metais pašalpos gavimą perleidžiu tėčiui ir kai vaikui sueina du metai aš išeinu iš darbo ir įstoju į darbo biržą,ar DB mokės man bedarbio pašalpą,jei prieš tai metus aš nebūsiu gavusi jokių pajamų?

Taip.
Atsakyti

gal kas žinote:

šiuo metu esu NGA.
Susirgo vyresnysis vaikas. Ar galiu imti nedarbingumą (vaiko priežiūrai) ? Ar Sodra mokėtų vaiko slaugos pašalpą? (tuos 85%?), o NGA išmokos dalį už šias dienas pagrąžinčiau.
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2013 11 19, 15:33)
gal kas žinote:

šiuo metu esu NGA.
Susirgo vyresnysis vaikas. Ar galiu imti nedarbingumą (vaiko priežiūrai) ? Ar Sodra mokėtų vaiko slaugos pašalpą? (tuos 85%?), o NGA išmokos dalį už šias dienas pagrąžinčiau.

Kiek zinau negalit imti slaugos.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Turiu klausimuka- Priedas prie DU iskaiciuojasi i vidurki skaiciuojant ismokas NGA ir VPA ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2013 11 19, 19:55)
Sveiki  4u.gif

Turiu klausimuka- Priedas prie DU iskaiciuojasi i vidurki skaiciuojant ismokas NGA ir VPA ?  g.gif

Jeigu tas priedas yra oficialus ir nuo jo irgi atskaiciuoja mokescius.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 19, 20:02)
Jeigu tas priedas yra oficialus ir nuo jo irgi atskaiciuoja mokescius.

Dekoju!
Oficialus.
4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

noriu pasidomėti, dirbu jau beveik 8 mėnesius, tuo pačiu studijuoju dieniniame, norėčiau paklausti, man man jau skaitytųsi motinystės pašalpa, ar visvien reikia stažo? Dar nesu pastojusi, bet planuojame.
Atsakyti
QUOTE(skin2013 @ 2013 11 19, 20:56)
Sveiki,

noriu pasidomėti, dirbu jau beveik 8 mėnesius, tuo pačiu studijuoju dieniniame, norėčiau paklausti, man man jau skaitytųsi motinystės pašalpa, ar visvien reikia stažo? Dar nesu pastojusi, bet planuojame.

Reikes stazo.
Atsakyti