Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(ibieililiai @ 2013 11 18, 17:05)
Sveiki,

ar aš teisingai suprantu, jog skaičiuojant VPA pašalpos, kurią gausiu kiekvieną mėn., dydį (t.y. skaičiuojant kompensuojamo uždarbio dydį), bus įtraukta ir NGA išmoka?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2013 11 18, 12:20)
Laba diena, nesuprantu..
Tai jei as turejau nedarbinguma 2.5 menesio man jis nesiskaiciuos skaiciuojant NGA bei paskui VPA pinigelius?? Ta prasme laikas praleistas biliotenije bus nuliukai?  g.gif  unsure.gif
Biliotenije prabuvau no 03.07.2013 - 13.09.2013  verysad.gif

visai nesupratot schmoll.gif skaiciuosis tas laikotarpis,bet as kalbejau apie tai jog jei moteris neina NGa 30SAVAITE O IMA ATOSTOGAS PASKUI NEDARBINGUMA,TAI UZ NEDARBIMNGUMA NEMOKA SODRA
Atsakyti
Dar iškilo klausimas: jei pagal gydytojos skaičiavimus NGA turi buti 2013-12-28, o aš norėčiau išeiti 2014-01-02, kad pašalpa skaičiuotusi iš laikotarpio 2012-11 iki 2013-12. Kaip aš ir gydytoja turime pasielgt šiuo atveju?
Atsakyti
QUOTE(vedeja @ 2013 11 19, 00:30)
Dar iškilo klausimas: jei pagal gydytojos skaičiavimus NGA turi buti 2013-12-28, o aš norėčiau išeiti 2014-01-02, kad pašalpa skaičiuotusi iš laikotarpio 2012-11 iki 2013-12. Kaip aš ir gydytoja turime pasielgt šiuo atveju?

iseiti galima bet kada veliau po 30 savaites. Nuo jusu pageidaujamos datos gydytoja ir turetu isduoti nedarbinguma
bet. jeigu iseisit sausi, tai paskutinis siu metu menuo, kuris isiskaiciuos i NGA pasalpa bus lapkritis. Tiesa, gruodis i VPA pasalpa jau isiskaiciuos
Atsakyti
QUOTE(vedeja @ 2013 11 19, 00:30)

Jums skaiciuos is 2012.10.01-2013.11.31 laikotarpio,jeigu eisit nuo sausio.
Atsakyti
Sveiki,
gal kas pagelbetu man rupimu klausimu...
Nuo 2013 m. balandzio 1 d. nedirbu - uzdare filiala, uz 1 menesi gavau iseitine, nuo geguzes iki spalio menesio gavau bedarbio pasalpa. Iki to dirbau nuo 2003 m. be pertrauku. Rugsejo menesi pastojau. Planuojamo gimdymo data birzelio 15 d. Ar man priklausys NGA ismoka ir VPA pasalpa?
Labai dekoju.
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 11 15, 00:24)
Tai va zodziu, paskyre mums ta pasalpa  thumbup.gif  thumbup.gif  vadinasi, viskas gerai, tik bobos kartais nusisneka ten. Bet reiketu gal ir sitoje temoje patikslinti, kad kai nera darbdavio, nera ir VPA (nes i jas irgi isleidzia darbdavys), o yra teise i pasalpa
Dabar klausimas - kadangi uz keleto menesiu as pati eisiu VPA, tai ar galesiu uzpildyt elektronini prasyma, ar turesiu fiziskai su vyru vaziuot ir pakeisti viska?

I kokia pasalpa yra teise?
Atsakyti
Laba diena,
I VPA isejau nuo spalio 14d. Sodroj visus dokumentus uzpildziau ta pacia diena. Kada man tiketis pinigeliu? Siandien Dar nera...
Atsakyti
Laba, gal kas žinote? jeigu antrais vaiko priežiūros metais pašalpos gavimą perleidžiu tėčiui ir kai vaikui sueina du metai aš išeinu iš darbo ir įstoju į darbo biržą,ar DB mokės man bedarbio pašalpą,jei prieš tai metus aš nebūsiu gavusi jokių pajamų?
Atsakyti
QUOTE(aitute @ 2013 11 19, 12:04)
Laba diena,
I VPA isejau nuo spalio 14d. Sodroj visus dokumentus uzpildziau ta pacia diena. Kada man tiketis pinigeliu? Siandien Dar nera...

lapkricio 20
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jorinte: 19 lapkričio 2013 - 11:31
QUOTE(renata.o @ 2013 11 19, 10:20)
Sveiki,
gal kas pagelbetu man rupimu klausimu...
Nuo 2013 m. balandzio 1 d. nedirbu - uzdare filiala, uz 1 menesi gavau iseitine, nuo geguzes iki spalio menesio gavau bedarbio pasalpa. Iki to dirbau nuo 2003 m. be pertrauku. Rugsejo menesi pastojau. Planuojamo gimdymo data birzelio 15 d. Ar man priklausys NGA ismoka ir VPA  pasalpa?
Labai dekoju.

Kad gauti NGA išmoką reikia turėti darbdavį, kuris išleistų į NGA. Jeigu nėra darbdavio, bet užtenka stažo turite teisę gauti pašalpą už auginamą vaiką.
QUOTE(aitute @ 2013 11 19, 11:04)
Laba diena,

Pašalpą moka 20 dieną už praėjusį mėnesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 19 lapkričio 2013 - 11:31
QUOTE(renata.o @ 2013 11 19, 11:47)
I kokia pasalpa yra teise?

Vienam iš tėvų (įtėvių) ar globėjui, turinčiam šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą arba atitinkančiam šio straipsnio 2 ar 3 dalyje nustatytus reikalavimus, atleistam iš darbo dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir dėl to negavusiam vaiko priežiūros atostogų, motinystės (tėvystės) pašalpa mokama šio įstatymo 20 ir 21 straipsniuose nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma skiriant motinystės (tėvystės) pašalpą, jeigu teisė ją gauti atsirado prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu.
Atsakyti