Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Sveikos, prireikė ir man jūsų patarimų, manau čia bus nusimanančių šiuose reikaluose smile.gif
Studijavau dieniniam skyriui ir mokslus baigiau birželio 30d., o įsidarbinau birželio 2d., t.y., dar nebuvau baigusi studijų. Į dekretines išeinu nuo vasario 1d., tuomet turėsiu tik 8 mėn. stažo, plius 2 mėn iš praėjusios vasaros, tai bus išvis 10 mėn. Sodros psl. radau, kad išmokos priklauso jei turiu 12mėn. stažą, arba stažo negalėjau įgyti, nes mokiausi dieniniam skyriuje ir per 3 mėn nuo baigimo tapau socialiai drausta.
Kaip man bus skaičiuojamos išmokos, stažą skaičiuos ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Sherbetel @ 2013 11 17, 22:42)
Sveikos, prireikė ir man jūsų patarimų, manau čia bus nusimanančių šiuose reikaluose smile.gif
Studijavau dieniniam skyriui ir mokslus baigiau birželio 30d., o įsidarbinau birželio 2d., t.y., dar nebuvau baigusi studijų. Į dekretines išeinu nuo vasario 1d., tuomet turėsiu tik 8 mėn. stažo, plius 2 mėn iš praėjusios vasaros, tai bus išvis 10 mėn. Sodros psl. radau, kad išmokos priklauso jei turiu 12mėn. stažą, arba stažo negalėjau įgyti, nes mokiausi dieniniam skyriuje ir per 3 mėn nuo baigimo tapau socialiai drausta.

Man atrodo, uz tuos menesius, kuriu truksta iki 12 men stazo, skaiciuojami nuliai, ir vedamas vidurkis uz visus 12 menesiu. Tokio dydzio ismokos ir bus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sherbetel @ 2013 11 17, 23:42)

Jums staza taikys,tad reikes 12 men,neeikit i dekreta,kad igytumete stazo ir paskui eitumete i VPA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 18, 09:21)
Jums staza taikys,tad reikes 12 men,neeikit i dekreta,kad igytumete stazo ir paskui eitumete i VPA.

Jei neklystu ankstesniam puslapy skaičiau, rašėt, kad skaičiuojama 12 mėn atmetus viena mėnesį? JEi taip, tai man užtektų mėnesiu ilgiau padirbti? Ar kažką netaip supratau?
Atsakyti
QUOTE(Sherbetel @ 2013 11 18, 09:39)
Jei neklystu ankstesniam puslapy skaičiau, rašėt, kad skaičiuojama 12 mėn atmetus viena mėnesį? JEi taip, tai man užtektų mėnesiu ilgiau padirbti? Ar kažką netaip supratau?

Cia pasalpa skaiciuojama taip,o stazo reikia tureti 12 men. per paskutinius 2 metus.
Atsakyti
Labas rytas,
Ar sodra leidzia dirbti isejus vaiko prieziuros atostogu ?
Atsakyti
QUOTE(Ručike @ 2013 11 18, 10:07)
Labas rytas,
Ar sodra leidzia dirbti isejus vaiko prieziuros atostogu ?

Leidzia,tik pirmais VPA metais neapsimoka,na nebent geras atlyginimas,t.y didesnis nei pasalpa,nes jeigu pasalpa didesne nei alga,tai gaudinesit tik skirtuma tarp pasalpos ir algos,antrais metais galima dirbti ir gaudineti 40% pasalpos,jeigu sodroj pasirinksit pasalpa gaudineti 2 metus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 18, 10:11)
Leidzia,tik pirmais VPA metais neapsimoka,na nebent geras atlyginimas,t.y didesnis nei pasalpa,nes jeigu pasalpa didesne nei alga,tai gaudinesit tik skirtuma tarp pasalpos ir algos,antrais metais galima dirbti ir gaudineti 40% pasalpos,jeigu sodroj pasirinksit pasalpa gaudineti 2 metus.

Aisku , aciu.
Atsakyti
QUOTE(Edukologe @ 2013 11 15, 21:19)
Sveiki,

Norėjau pasiteirauti, ar moteris Lietuvoje išeina į mot. atostogas nuo 7 mėn.?
Jei taip, ar galima prieš įstatyme numatytą išėjimą būti "ant biuletenio" ir plius pasiimti mėnesį sukauptų atostogų, kad nenukentėtų bendra motinystės išmoka? Ir kiek laiko ant nepertraukiamo biuletenio gali būti moteris?

uz bilioteni niekas nemokes jei neisit NGA schmoll.gif MAN TAIP BUVO KAI TAIKIAU I senaja tvarka ir neemiau NGA 2011metais,emiau tada atostogu,pritruko paemiau nedarbinguma tai niekas uz ji nemokejo ,tik kad pazyma darbui buvo ax.gif

o dabar matau kad ir as kaip ir dziugintele neidamos pries tai i NGA nukentesim dabar del skaiciavimo NGA, doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ddziuljeta @ 2013 11 18, 11:16)
uz bilioteni niekas nemokes jei neisit NGA schmoll.gif MAN TAIP BUVO KAI TAIKIAU I senaja tvarka ir neemiau NGA 2011metais,emiau tada atostogu,pritruko paemiau nedarbinguma tai niekas uz ji nemokejo ,tik kad pazyma darbui buvo ax.gif
o dabar matau kad ir as kaip ir dziugintele neidamos pries tai i NGA  nukentesim dabar del skaiciavimo NGA, doh.gif

Laba diena, nesuprantu..
Tai jei as turejau nedarbinguma 2.5 menesio man jis nesiskaiciuos skaiciuojant NGA bei paskui VPA pinigelius?? Ta prasme laikas praleistas biliotenije bus nuliukai? g.gif unsure.gif
Biliotenije prabuvau no 03.07.2013 - 13.09.2013 verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2013 11 18, 13:20)
Laba diena, nesuprantu..
Tai jei as turejau nedarbinguma 2.5 menesio man jis nesiskaiciuos skaiciuojant NGA bei paskui VPA pinigelius?? Ta prasme laikas praleistas biliotenije bus nuliukai?  g.gif  unsure.gif
Biliotenije prabuvau no 03.07.2013 - 13.09.2013  verysad.gif

Skaiciuosis.
Atsakyti
Sveiki,

ar aš teisingai suprantu, jog skaičiuojant VPA pašalpos, kurią gausiu kiekvieną mėn., dydį (t.y. skaičiuojant kompensuojamo uždarbio dydį), bus įtraukta ir NGA išmoka?
Atsakyti