Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Sveikos

Geras skyriaus pavadinimas.. labirintuose.. papuoliau ir as i juos, sunku dabar susigaudyti doh.gif kai laukiausi pirmo vaiko viskas buvo aisku dirbau uzsidirbau isejau ramu.. dabar situacija painesne ir nezinau ko tiketis..
pradesiu gal nuo pradziu viska: rugpjucio 16 suejo sunui 2 metai, rugsejo pradzioje istojau i darbo birza, ismokas gavau. gruodi isidarbinau, tiksliau pasirasiau darbo sutarti kad dirbti pradedu nuo sausio 7 dienos ir suzinojau kad laukiuosi.. i gimdymo atostogas preliminariai iseisiu geguzes 26 diena, kaip man skaiciuos ismokas? gal papultu pagal pirmo vaikelio pinigelius? (antrus metus uz pirma vaikeli buvom nurase teciui tad as nieko negavau).
Atsakyti
QUOTE(INDRE+JOK @ 2014 01 31, 10:01)
Vaikuciui 2 metukai suejo 2013 04 05
(geguze, birzeli, liepa, rugpjuti, rugsjo, spali, lapkriti (uz puse men) pinigelius is birzos gavau.
Planuojama gimdyti rugsejo 30d.

Jei norit, kad skaičiuotų kaip pirmajam, gir susitart su darbdaviu, kad iki 04 05 išleistų jus kokiom 3 dienom pirmojo vaiko VPA. Tada būtų garantiją, kad skaičiuos kaip pirmajam.
Gal merginos tiksliau pasakys, bet man atrodo, kad birža negali išleist NGA, tik VPA. Bet atitinkamai VPA būtų mažesnė žinant biržos pašalpų dydžius.

QUOTE(*Terra* @ 2014 02 01, 07:20)
Sveikos

Geras skyriaus pavadinimas.. labirintuose.. papuoliau ir as i juos, sunku dabar susigaudyti doh.gif  kai laukiausi pirmo vaiko viskas buvo aisku dirbau uzsidirbau isejau ramu.. dabar situacija painesne ir nezinau ko tiketis..
pradesiu gal nuo pradziu viska:  rugpjucio 16 suejo sunui 2 metai, rugsejo pradzioje istojau i darbo birza, ismokas gavau. gruodi isidarbinau, tiksliau pasirasiau darbo sutarti kad dirbti pradedu nuo sausio 7 dienos ir suzinojau kad laukiuosi.. i gimdymo atostogas preliminariai iseisiu geguzes 26 diena, kaip man skaiciuos ismokas? gal papultu pagal pirmo vaikelio pinigelius? (antrus metus uz pirma vaikeli buvom nurase teciui tad as nieko negavau).

Pas jus labai jau čia dienų tikslumu viskas gaunasi. Jeigu aš tiksliai suskaičiavau, jums naujos NGA baigtųsi 09.29, o 09.30 prasidėtų VPA. Tai VPA apskaičiavimai būtų iš 2013 08 01 - 2014 07 30. Tai dar įeina tos praeitų metų rugpjūčio 2 sav., kai buvot pirmojo vaiko VPA. Bet reikia 100 k. persiskaičiuot, kad aš būčiau nesuklydus ant tų 09 29-30 d. Tada viskas ok - galėsit rinktis. Bet ir būtinai tada turit į NGA išeiti 05 26, nei 1 diena vėliau. O jei ginė vėliau norės išleist, tada jums irgi verta susitart su naujuoju darbdaviu, kad iki dekreto dar išleistų keliom dienelėm neapmokamoms pirmojo vaiko VPA - tada jau tikrai garantijos būtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo priklausomybe: 01 vasario 2014 - 10:28
QUOTE(priklausomybe @ 2014 02 01, 11:26)
Jei norit, kad skaičiuotų kaip pirmajam, gir susitart su darbdaviu, kad iki 04 05 išleistų jus kokiom 3 dienom pirmojo vaiko VPA. Tada būtų garantiją, kad skaičiuos kaip pirmajam.
Gal merginos tiksliau pasakys, bet man atrodo, kad birža negali išleist NGA, tik VPA. Bet atitinkamai VPA būtų mažesnė žinant biržos pašalpų dydžius.
Pas jus labai jau čia dienų tikslumu viskas gaunasi. Jeigu aš tiksliai suskaičiavau, jums naujos NGA baigtųsi 09.29, o 09.30 prasidėtų VPA. Tai VPA apskaičiavimai būtų iš 2013 08 01 - 2014 07 30. Tai dar įeina tos praeitų metų rugpjūčio 2 sav., kai buvot pirmojo vaiko VPA. Bet reikia 100 k. persiskaičiuot, kad aš būčiau nesuklydus ant tų 09 29-30 d. Tada viskas ok - galėsit rinktis.  Bet ir būtinai tada turit į NGA išeiti 05 26, nei 1 diena vėliau. O jei ginė vėliau norės išleist, tada jums irgi verta susitart su naujuoju darbdaviu, kad iki dekreto dar išleistų keliom dienelėm neapmokamoms pirmojo vaiko VPA - tada jau tikrai garantijos būtų.

labai aciu, skaiciuosiu dar ir pati ir i sodra nuvaziuosiu konsultuotis, kad viskas vos diena skiriasi tai tiesa del to tik painiau darosi, dar karta aciu suteiket siek tiek vilties kad gal pavyks palankiau padaryti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Terra*: 01 vasario 2014 - 10:49
Dėkoju atsakiusioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Terra* @ 2014 02 01, 10:34)
labai aciu, skaiciuosiu dar ir pati ir i sodra nuvaziuosiu konsultuotis, kad viskas vos diena skiriasi tai tiesa del to tik painiau darosi, dar karta aciu suteiket siek tiek vilties kad gal pavyks palankiau padaryti 4u.gif

Tai kad jums toj Sodroj nieko geriau nepasakys. Jei kyla tų abejonių, gal dekretas kokia diena vėliau nusikels ar ką, tai paprasčiausiai tada pasiimti kokias 3 dienas pirmojo vaiko VPA kokį balandį-gegužę ir tada jau 100% tos dienos pateks į apskaičiavimus.
Atsakyti
Sveikos. Man greiciausiai nusimato minimali motinystes bei nestumo atostogu pasalpa. 496Lt. Klausimai:

1. Kokie dar mokesciai issiskaiciuoja is tos sumos? Kiek realiai gaunas i rankas?
2. Ar galima imt dviem metams pasalpa ? Tai tada butu pirmus 347Lt ir antrus metus 199Lt?
3. Kai per nestumo atostogas gausiu 496Lt, ar tie menesiai isiskaiciuos kaip stazas veliai gaunant auginimo atostogas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 01 vasario 2014 - 12:30
sveiki,vasario 14d. iseinu i dekreta geguzes 1d. gimdymo data kada perves uz dekreta pinigelius? 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2014 02 01, 19:34-->
QUOTE(drauge smile.gif @ 2014 02 01, 19:34)
sveiki,vasario 14d. iseinu i dekreta geguzes 1d. gimdymo data kada perves uz dekreta pinigelius? 4u.gif

Išėjus į dekretą, po jūsų prašymo ir iš darbovietės reikalingų duomenų pateikimo, maždaug per 15 dienų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 01 vasario 2014 - 22:15
Labas vakaras,
Kuo daugiau skaitau, tuo labiau susipainioju doh.gif Nepykit, jei klausimai pasirodys kažkur jau atsakyti, bet kažkaip neradau konkretaus atsakymo tai pasiklausiu to, kas mane domina. Gal kuri nors būsite susidūrusi su panašia situacija smile.gif
1. Jeigu dirbu antraeilėse pareigose, tai ar būtina ir jose būti išdirbus kažkokį minimalų laikotarpį, kad uždarbis skaičiuotųsi prie bendro vidurkio?
2. Kaip suprantu motinystės pašalpa "į rankas" yra 3 % didesnė negu toks pats atlyginimas, nes nenuskaičiuojamas soc. draudimo ir pensijos mokestis. Ar aš teisingai suprantu?
3. Ar nuo antraeilių pareigų uždarbio būtų nuskaitoma daugiau mokesčių ar taip pat kaip ir nuo pirmaeilių?
g.gif
Atsakyti
as cia masciau masciau ir pagalvojau, as grisiu i darba kai vaikui sueis 3 metai, tai kad nereiktu jiems laukti to 4 men ispejimo iki atleidimo, tai ar jie gali man grizus pasiulyti darba visiskai neatitinkanti koki dirbau pries tai (nes nu gi lyg tais iki 3 metu tesaugo darbo vieta g.gif ) - nes tokiu atveju as pati iseiciau ir jiems nereiktu nei laukt 4 men, nei iseitiniu moket doh.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2014 02 02, 09:22)
as cia masciau masciau ir pagalvojau, as grisiu i darba kai vaikui sueis 3 metai, tai kad nereiktu jiems laukti to 4 men ispejimo iki atleidimo, tai ar jie gali man grizus pasiulyti darba visiskai neatitinkanti koki dirbau pries tai (nes nu gi lyg tais iki 3 metu tesaugo darbo vieta g.gif ) - nes tokiu atveju as pati iseiciau ir jiems nereiktu nei laukt 4 men, nei iseitiniu moket  doh.gif

Darbdavys privalo jus grąžinti į tą pačią darbo vietą suėjus trims metams. Tą dieną jūs grįžtat į darbą ir jus galioja tie patys straipsniai kaip ir visiems darbuotojams. Tiek jums, tiek jūsų kolegai darbdavys gali pasiūlyti ką jis nori, jūsų reikalas žinoti, su kuo sutikti, su kuo ne. Bet grąžina po atostogų į tą pačią darbo vietą. Jei neramu, grįžkit diena anksčiau mirksiukas.gif

Mano klausimas - jeigu užpildau prašymą motinystės pašalpai (NGA) Sodroj, o ne EGAS, kokia forma gaunu pranešimus apie tai, kad paskaičiuota ir kt. Ar gaunu ką nors į EGAS, e-mail?
Atsakyti
Sveikos. Man kilo klausimas ar gali būti vienoje darbovietėje jau NGA, o kitoje dar kasmetinėse atostogose prieš NGA? Nes pagal pareigas man priklauso skirtingas atostogų dienų skaičius darbovietėse.
Atsakyti