Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(INDRE+JOK @ 2014 01 29, 12:08)
Sveiki, Laukiuosi men. laiko. Siuo metu bedarbe. Auginu vaika. Pries turint pirma vaika dirbau 4 metus, tada 2 metus kai auginau vaika, pinigelius is sodros gavau visus 2 metus, baigesi mokejimas, stojau i darbo birza, 6 men gavau ta mokama pasalpa, dabar Gruodi, Sausi nera jokiu pajamu stazas taip pat (2men) nebeina. Noriu suzinoti tokia info (gal kas zinos) Ar gauciau motinystes pasalpa uz nestumo ir gimdymo laikotarpi? ar ieitu dar tie isdirbti menesiai (birzos pasalpa) i ta skaiciuojama laikotarpi? Skaiciuotu pagal palankesni ar nebera tokio varianto? Ar butinai reiktu susirasti koks darbas??? Aciu uz bet kokia suteikta info ;-)

Jūs patikslinkit, kada jūsų vaikui suėjo 2 m. ir kada dabar jums gautųsi NGA data.
Atsakyti
QUOTE(Lenocka @ 2014 01 29, 14:00)
Sveikos. 4u.gif
Kas gali patarti, kaip finansiškai labiau apsimoka eiti VPA? 1 metus 100proc., ar 2 metus po 70proc. ir 40proc.?
Kitas klausimas. Jei eini VPA 2 metams(po 70proc. ir 40proc), antrų metų 40proc. skaičiuoja iš pajamų už tuos metus, kaip dirbai iki gymdymo ar iš pajamų, kurios yra tos pirmų VPA 70 proc. išmokos?

40 proc. skaiciuoja nuo pajamu iki gimdymo (jei jos didesnes uz lubas - nuo lubu). Tai iseina, kad labiau apsimoka imti per du metus (40+70 proc > 100 proc.), cia su salyga, kad tu 70 proc. pajamu Jums pakaks pirmais metais. Antrais jau galesite eit dirbti
Atsakyti
Laba diena,
norejau paklausti gal kuri is jusu zino kaip butu mano situacijoje, esu vaiko prieciuros atostogose trecius metus, dukrytei 2 metai 4 menesiai, netiketai pastojau nestumo dar tik pirmas menesis, dabar nezinau kaip man bus, antras vaikutis gimtu kaip dukrytei bus 3 metai ir 1 menesis, man dabar reiketu gristi i darba , nes jei negrisciau kaip suprantu uz antra vaikuti nieko negauciau.

Lauksiu zinanciu mamyciu atsakymo.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(baltijam @ 2014 01 29, 16:34)
Laba diena,
norejau paklausti gal kuri is jusu zino kaip butu mano situacijoje, esu vaiko prieciuros atostogose trecius metus, dukrytei 2 metai 4 menesiai, netiketai pastojau nestumo dar tik pirmas menesis, dabar nezinau kaip man bus, antras vaikutis gimtu kaip dukrytei bus 3 metai ir 1 menesis, man dabar reiketu gristi i darba , nes jei negrisciau kaip suprantu uz antra vaikuti nieko negauciau.

Lauksiu zinanciu mamyciu atsakymo.
Aciu

Paskaičius kelis psl. atgal tikrai aišku pasidarytų 4u.gif , nes analogiškos situacijos kartojasi. Jūs gautumėt už antrą vaiką tą patį, ką ir už pirmąjį.
Atsakyti
labas rytas,

kuo daugiau skaitau, tuo baisiau (painiau) daros. NGA terminas - kovo 21 d. pradejau dirbti 2013 m. vasario 19. Jei teisingai suprantu, skaiciuotusi ismoka uz laikotarpi nuo 2014m sausio 31 iki 2013 vasario1? Tai tokiu atveju man ji nepriklauso g.gif Turiu sukciaut ir eit veliau NGA? Nuo balandzio 1?
Atsakyti
QUOTE(atire @ 2014 01 31, 07:35)
labas rytas,

kuo daugiau skaitau, tuo baisiau (painiau) daros. NGA terminas - kovo 21 d. pradejau dirbti 2013 m. vasario 19. Jei teisingai suprantu, skaiciuotusi ismoka uz laikotarpi nuo 2014m sausio 31 iki 2013 vasario1? Tai tokiu atveju man ji nepriklauso g.gif Turiu sukciaut ir eit veliau NGA? Nuo balandzio 1?

Priklauso,tik tas vasaris 2013 m. bus nepilnas,t.y nepilna alga.Jeigu norit,kad visi menesiai butu su pilnom pajamom,tai geriau eiti i NGA nuo balandzio,tada ismoka skaiciuos is 2013.03.01-2014.02.28 laikotarpio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 31 sausio 2014 - 09:54
QUOTE(priklausomybe @ 2014 01 29, 15:27)
Jūs patikslinkit, kada jūsų vaikui suėjo 2 m. ir kada dabar jums gautųsi NGA data.

Vaikuciui 2 metukai suejo 2013 04 05
(geguze, birzeli, liepa, rugpjuti, rugsjo, spali, lapkriti (uz puse men) pinigelius is birzos gavau.
Planuojama gimdyti rugsejo 30d.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal galit pasakyti, ar darbdavys gali kažkaip įtraukti į darbo sutartį faktą, kad moteris negali išeiti motinystės atostogų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2014 01 31, 18:46)
Sveikos 4u.gif
Gal galit pasakyti, ar darbdavys gali kažkaip įtraukti į darbo sutartį faktą, kad moteris negali išeiti motinystės atostogų ax.gif

Tikrai ne
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2014 01 31, 18:46)
Sveikos 4u.gif

Itraukti gali, bet tas punktas tikrai butu negaliojantis ir niekinis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2014 01 31, 19:46)
Sveikos 4u.gif

Gali,jus pasirasot,kad sutinkat iseiti savo noru ir jau tas nesciosios garantas negalioja,mano drauge taip pasimove.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 31 sausio 2014 - 21:39
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 31, 21:38)
Gali,jus pasirasot,kad sutinkat iseiti savo noru ir jau tas nesciosios garantas negalioja,mano drauge taip pasimove.

Čia klausia apie darbo sutartį. Darbo sutartyje gali prirašyto ko nori, bet teisėta yra tik tai, kas neprieštarauja įstatymui. O įstatymas užtikrina moteriai teisę išeiti motinystės atostogų.
Jūsų draugė tikriausiai pasirašė ant kompiuteriu užpildyto neva savo pačios prašymo atleisti ją savo noru jau būdama nėščia.
Atsakyti