Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Šalių susitarimu taip, o savo noru?
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2014 01 28, 15:10)
Tai tegu išrašo Jums gydytoja pažymą, iki kiek svorio Jums galima kelti, o kad lengvų vaikų pas Jus nėra jau ne Tavo rūpestis. Be to, dirbant su vaikais gi daug ir visokių kitokių darbų yra. Kai Jūsų darbdavys bus pastatytas prieš faktą, kad arba randa Jums lengvesnių darbų, arba išleidžia neeilinių atostogų prieš gimdymą ir vis tiek moka vidutinį atlyginimą, tai jau patikėkit, tikrai ras to lengvesnio darbo.

..

Man dar toks durnas klausimas į kitą temą parūpo smile.gif Jei antrus metus (kai dar gaunama VPA išmoka, 40 proc.) moteris išeina iš darbo savo noru ir stoja į darbo biržą, ar ji gaus bedarbio pašalpą?

Kol mokama vpa bedarbio pasalpa nebus mokama. Pasibaigus vpa 40 proc mokejimui pasalpa bus mokama. Pati tokioje situacijoje esu.
Atsakyti
QUOTE(isrinktoji @ 2014 01 27, 14:37)

Iseiti sioje situacijoje matau- 1.imt priklausancias kasmetines atostogas (turesiu apie 14d.) 2.tiketis kuo ilgesnio biuletenio (deja nuo gydytojo geranoriskumo ir galimybiu priklausys, juk jie irgi yra kontroliuojami ir tikrinami kiek pagrystai isduoda nedarbingumus) 3.vistiek iseiti is darbo (manau, kad biuleteni duotu ne ilgiau 14 d.), tad gautusi, kad is darbo iseiciau mazdaug likus 3,5men iki gimdymo unsure.gif

1. variantas gerai.
2. variantas taip pat. Gydytojai gali duoti iki dekreto bileteni. As visa nestuma buvau biletenyje (del sveikatos).
3. varianto NET NESVARSTYKITE

Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2014 01 28, 15:10)
Tai tegu išrašo Jums gydytoja pažymą, iki kiek svorio Jums galima kelti, o kad lengvų vaikų pas Jus nėra jau ne Tavo rūpestis. Be to, dirbant su vaikais gi daug ir visokių kitokių darbų yra. Kai Jūsų darbdavys bus pastatytas prieš faktą, kad arba randa Jums lengvesnių darbų, arba išleidžia neeilinių atostogų prieš gimdymą ir vis tiek moka vidutinį atlyginimą, tai jau patikėkit, tikrai ras to lengvesnio darbo.

..

Man dar toks durnas klausimas į kitą temą parūpo smile.gif Jei antrus metus (kai dar gaunama VPA išmoka, 40 proc.) moteris išeina iš darbo savo noru ir stoja į darbo biržą, ar ji gaus bedarbio pašalpą?

Gaus,jeigu antru metu pasalpa perrasys vyrui,jeigu pati gaudines,tai negaus.
Papildyta:
QUOTE(Vandene @ 2014 01 28, 16:30)
g.gif Galvoju, kad turėtų negauti. O apskritai savo noru išėję iš darbo gauna DB pašalpas?
Bet ir niekaip nesugalvoju priežasties, kodėl ji turėtų išeiti iš to darbo savo noru?

Taip,jeigu yra stazo reikiamo.
Papildyta:
QUOTE(Vandene @ 2014 01 28, 16:52)

Irgi mokama,jeigu yra reikiamo stazo.
Atsakyti
sveikos,
gal kas galit patart, esu 3 m vpa (baigsis 05.03d),šiuo metu esam uzsieny, vyras cia dirba ir pavasari grįztam į Lietuvą,nes savo darbo nenoriu prarast (dirbu darzelyje aukletoja),turiu dar 22d kasmetinių atostogų ir norejau jas geguze panaudot,kol susitvarkyčiau visus reikalus grįzus,bet direktorė nesutinka duot,nes mums kaip ir priklauso vasara atostogaut.....ar galiu tada prašyt ,kad mane ji iš kart po vpa kokį menesį nemokamų atostogų išleistų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrute86: 29 sausio 2014 - 00:17
QUOTE(giedrute86 @ 2014 01 29, 00:15)
sveikos,
gal kas galit patart, esu 3 m vpa (baigsis 05.03d),šiuo metu esam uzsieny, vyras cia dirba ir pavasari grįztam į Lietuvą,nes savo darbo nenoriu prarast (dirbu darzelyje aukletoja),turiu dar 22d kasmetinių atostogų ir norejau jas geguze panaudot,kol susitvarkyčiau visus reikalus grįzus,bet direktorė nesutinka duot,nes mums kaip ir priklauso vasara atostogaut.....ar galiu tada prašyt ,kad mane ji iš kart po vpa kokį menesį nemokamų atostogų išleistų?

Galit prašyti, bet ji gali neduoti. Nemokamos yra reglamentuotos DK, faktiškai galima nemokamų suteikti iki 14 k.d.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 28, 16:52)

Savo noru išėjus iš darbo - moka bedarbio pašalpą. Vyras tokioje situacijoje buvo.

QUOTE(Vandene @ 2014 01 29, 09:03)
Galit prašyti, bet ji gali neduoti. Nemokamos yra reglamentuotos DK, faktiškai galima nemokamų suteikti iki 14 k.d.

Dar be nemokamų yra toks dalykas kaip "neatvykimas į darbą administracijos leidimu". Kiek žinau, tai yra šiek tiek kitas dalykas nei nemokamos. Reikėtų pasidomėt.

Bet šiaip jei neduoda mokamų atostogų, tai tikriausiai ir nemokamų nenorės leist.
Atsakyti
Sveiki, Laukiuosi men. laiko. Siuo metu bedarbe. Auginu vaika. Pries turint pirma vaika dirbau 4 metus, tada 2 metus kai auginau vaika, pinigelius is sodros gavau visus 2 metus, baigesi mokejimas, stojau i darbo birza, 6 men gavau ta mokama pasalpa, dabar Gruodi, Sausi nera jokiu pajamu stazas taip pat (2men) nebeina. Noriu suzinoti tokia info (gal kas zinos) Ar gauciau motinystes pasalpa uz nestumo ir gimdymo laikotarpi? ar ieitu dar tie isdirbti menesiai (birzos pasalpa) i ta skaiciuojama laikotarpi? Skaiciuotu pagal palankesni ar nebera tokio varianto? Ar butinai reiktu susirasti koks darbas??? Aciu uz bet kokia suteikta info ;-)
Atsakyti
sveikos,esu kviečiama į teismą liudyti,bet jei pristatyčiau pažymą kad esu vaiko priežiūros atostogose,tai nereiktų man ten dalyvauti. gal žinote kur tokią pažymą gauti,teismo darbuotojas sakė lyg poliklinika išduoda specialios formos tokias pažymas.
Atsakyti
QUOTE(jolbuz.com @ 2014 01 29, 13:34)
sveikos,esu kviečiama į teismą liudyti,bet jei pristatyčiau pažymą kad esu vaiko priežiūros atostogose,tai nereiktų man ten dalyvauti. gal žinote kur tokią pažymą gauti,teismo darbuotojas sakė lyg poliklinika išduoda specialios formos tokias pažymas.

Poliklinika isduoda nebent nedarbinguma,bet tikrai ne pazyma,kad namie vaika priziurit.Sodroj gal.
Atsakyti
Sveikos. 4u.gif
Kas gali patarti, kaip finansiškai labiau apsimoka eiti VPA? 1 metus 100proc., ar 2 metus po 70proc. ir 40proc.?
Kitas klausimas. Jei eini VPA 2 metams(po 70proc. ir 40proc), antrų metų 40proc. skaičiuoja iš pajamų už tuos metus, kaip dirbai iki gymdymo ar iš pajamų, kurios yra tos pirmų VPA 70 proc. išmokos?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 29, 13:42)
Poliklinika isduoda nebent nedarbinguma,bet tikrai ne pazyma,kad namie vaika priziurit.Sodroj gal.

atostogas vaikiui prižiūrėti suteikia darbdavys, tai gal tuomet jo pažyma tinka smile.gif
Atsakyti