Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Agniete1121 @ 2014 01 23, 22:28)
Sveiki, gal galit kas paaiskinti kaip skaiciuojama dekretines auginant vaikuty kuriam dar nera dvieju metuku? Gavau paskaiciavimus ir suma skiriasi 1000lt. Gaunasi taip kad kol dar pirmagimei nesueje dveji metai ir gaunu pasalpa uz menesi dekretiniu paskaiciavo 2,94lt.

Jūs galėjot gauti ir gavot tik 100proc. savo buvusio uždarbio prieš pirmą vaiką. Todėl ir skiriasi būtent ta suma, o tie keli litai viršaus gali susidaryti dėl PNPD taikymo (praeitą kartą vaiko dar nebuvo, tai ir PNPD netaikė).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 24 sausio 2014 - 09:16
Dabar aš čia pagalvojau pati sau, kadangi dabar esu VPA iki kol vaikui sueis 3metai, o geguzes 22 iseinu i dekreta, tai man kai gausiu NGA nedarbingumo lapeli ta reikes ir i darboviete vaziuoti ar tik i Sodra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2014 01 24, 14:55)
Dabar aš čia pagalvojau pati sau,  kadangi dabar esu VPA iki kol vaikui sueis 3metai,  o geguzes 22 iseinu i dekreta,  tai man kai gausiu NGA  nedarbingumo lapeli ta reikes ir i darboviete vaziuoti ar tik i Sodra? g.gif

Tik i sodra.
Atsakyti
QUOTE(RupuPupu @ 2014 01 18, 18:32)
Sveiki,
bandžiau reikiamos informacijos susirasti skaitydama temą nuo pradžių, bet labai jau greitai susimakalavo viskas, tad belieka paklausti.

Žodžiu, situacija tokia - pirmam vaikui 3 metai sueis 2014 rugsėjo 30. Aš po 2 VPA metų grįžau į darbą. Dabar pastojau antrą kartą, preliminariai antras vaikas turėtų gimti rugsėjo gale, bet IKI pirmam vaikui sueis 3, į NGA turėčiau išeiti liepos vidury (ar pan). Klausimas toks - NGA skaičiuos pagal paskutinius 12 mėn (be vieno ar kaip ten)? reiškia, jam turės įtakos per 2 VPA metus gauta 40 proc buvusio atlyginimo išmoka? (nes kaip suprantu, NGA bus skaičiuojama pagal 2013 06 - 2014 05 laikotarpį,o aš į darbą grįžau 2013 10.) Ar vis tik galima rinktis, kad skaičiuotų pagal buvusį iki 1 vaiko atlyginimą? Nes jei įmanomas tik variantas, kad skaičiuoja įtraukdami laikotarpį iš buvusių VPA, labai jau negausi ta NGA išmoka gausis sad.gif

Antras klausimas beveik toks pats, tik apie VPA - ar dėl to, kad antrasis vaikas gims iki pirmajam sukaks 3, galėsiu rinktis, kad VPA skaičiuotų pagal seną tvarką (Kaip ir pirmo vaiko? nes ji man būtų daug palanksesnė) ar tam pvz., nereikia išeiti VPA iki 1 vaiko 3 metų gimtadienio?

Žodžiu, būsiu labai dėkinga už bet kokius atsakymus, nes pati gerokai susipainiojau..
Ačiū

QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 18, 20:03)

Galima bus rinktis palankesni vidurki ir NGA ir VPA.

sveikos vėl, dar grįžtu tuo pačiu klausimu daugiau pasiaiškinti.
Man dabar dar kilo abejonių dėl VPA - o jei atsitiktų taip, kad pagimdysiu po rugsėjo 30 t.y. po to, kai pirmajam vaikui bus sukakę 3 metai, vis tiek galėsiu rinktis palankesnį VPA išmokų skaičiavimo variantą? nes vėl kiek susipainiojau, ar tokiu atveju VPA išmokos skaičiavimo laikotarpis dar vis apimtų bent kelias dienas iš ankstesnių VPA.. būsiu labai dėkinga už nuomones unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(RupuPupu @ 2014 01 24, 15:12)
sveikos vėl, dar grįžtu tuo pačiu klausimu daugiau pasiaiškinti.
Man dabar dar kilo abejonių dėl VPA - o jei atsitiktų taip, kad pagimdysiu po rugsėjo 30 t.y. po to, kai pirmajam vaikui bus sukakę 3 metai, vis tiek galėsiu rinktis palankesnį VPA išmokų skaičiavimo variantą? nes vėl kiek susipainiojau, ar tokiu atveju VPA išmokos skaičiavimo laikotarpis dar vis apimtų bent kelias dienas iš ankstesnių VPA.. būsiu labai dėkinga už nuomones  unsure.gif

Jeigu jūs išeisit liepą į NGA, tai NGA skaičiuos iš 2013 06 01 - 2014 05 31 (tai tikrai įeina dar buvusių pirmųjų VPA mėnesiai), dekretas baigsis lapkritį? ar spalį?, jeigu lapkritį - jums VPA skaičiuos iš 2013 10 01 - 2014 09 30. Jei į darbą grįžot 2013 spalį - tada jau negalėsit rinktis palankesnio var., skaičiuos iš algos.
Jei VPA baigsis spalį - tuomet viskas ok.
Bet kokiu atveju kad nebūtų streso, jei ten labai svarbios tos kelios dienos ant ribos, pasiimkit bet kada nėštumo laikotarpy kelias dienas neapmokamų pirmojo vaiko VPA iki 3 m. ir visos abejonės išsispręs 4u.gif , nes tada tikrai įeis į visus apskaičiavimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo priklausomybe: 24 sausio 2014 - 17:51
QUOTE(priklausomybe @ 2014 01 24, 18:50)
Jeigu jūs išeisit liepą į NGA, tai NGA skaičiuos iš 2013 06 01 - 2014 05 31 (tai tikrai įeina dar buvusių pirmųjų VPA mėnesiai), dekretas baigsis lapkritį? ar spalį?, jeigu lapkritį - jums VPA skaičiuos iš 2013 10 01 - 2014 09 30. Jei į darbą grįžot 2013 spalį - tada jau negalėsit rinktis palankesnio var., skaičiuos iš algos.
Jei VPA baigsis spalį - tuomet viskas ok.
Bet kokiu atveju kad nebūtų streso, jei ten labai svarbios tos kelios dienos ant ribos, pasiimkit bet kada nėštumo laikotarpy kelias dienas neapmokamų pirmojo vaiko VPA iki 3 m. ir visos abejonės išsispręs  4u.gif , nes tada tikrai įeis į visus apskaičiavimus.

baigsis lapkritį.

po pastarųjų VPA į darbą išėjau spalio 1 dieną.. t.y. lygiai po to, kai vaikui suėjo 2 metai. Tada galima sakyti, kad VPA baigiasi rugsėjo 30 d.

vat man dėl to ir ima nerimas, nes panašu, kad viskas labai ten ant ribos bus, gali laisvai ir užsidelst gimdymo reikalas. NGA tas įtakos neturės, nes NGA skaičiuojama pagal preliminarią gimdymo datą, bet va VPA...

o sakykit, imant dar tas kelias dienas neapmokamų VPA, nesusidurniuos vėl visokie ten vidurkiai? Aš suprantu, kad trečiaisiais metais jau niekas nieko nemoka, bet ką aš žinau, gal kažką ten paskaičiuoja vis tiek.. ir gal įsivaizduojat, kokiam mažiausiai laikotarpiui galima imti VPA? ar tam būtina daryti pertrauką darbe?

Atsakyti
QUOTE(RupuPupu @ 2014 01 24, 18:08)
baigsis lapkritį.

po pastarųjų VPA į darbą išėjau spalio 1 dieną.. t.y. lygiai po to, kai vaikui suėjo 2 metai. Tada galima sakyti, kad VPA baigiasi rugsėjo 30 d.

vat man dėl to ir ima nerimas, nes panašu, kad viskas labai ten ant ribos bus, gali laisvai ir užsidelst gimdymo reikalas. NGA tas įtakos neturės, nes NGA skaičiuojama pagal preliminarią gimdymo datą, bet va VPA...

o sakykit, imant dar tas kelias dienas neapmokamų VPA, nesusidurniuos vėl visokie ten vidurkiai? Aš suprantu, kad trečiaisiais metais jau niekas nieko nemoka, bet ką aš žinau, gal kažką ten paskaičiuoja vis tiek.. ir gal įsivaizduojat, kokiam mažiausiai laikotarpiui galima imti VPA? ar tam būtina daryti pertrauką darbe?

Tai jei lapkritį - reik kažką galvot biggrin.gif
Gimdymo data visai nesvarbi, svarbiausia, kad NGA baigsis jau lapkritį.
Tai jums paprasčiausias toks dalykas, sau ramiai gražų pavasarį pasiimat kokias 3 dieneles VPA (aišku viską apsiforminat), su darbdaviu susitariat ir viskas. Šiaip į darbą aišku nepriklausytų eiti per tas dienas, bet jei darbdavys labai piktas - reiks neoficialiai padirbt. Nu bet bent rami būsit dėl to, kad gerai padarėt. Su vidurkiu jums viskas bus gi tas pats kaip su pirmu vaiku, tik tiek kad už tas kelias dienas algos negausit wink.gif. Jei pasiimat kokį balandį, gegužę - bet kada, tada jau 100% įeis "bent 1 diena iš buvusių VPA" abejom pašalpom.
Mano draugė taip padarė ne per seniausiai, aš jai patariau, ir viskas super gavosi, jau pagimdė, pašalpos - kaip ir buvo planuota smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo priklausomybe: 24 sausio 2014 - 18:26
QUOTE(priklausomybe @ 2014 01 24, 19:24)
Tai jei lapkritį - reik kažką galvot biggrin.gif
Gimdymo data visai nesvarbi, svarbiausia, kad NGA baigsis jau lapkritį.
Tai jums paprasčiausias toks dalykas, sau ramiai gražų pavasarį pasiimat kokias 3 dieneles VPA (aišku viską apsiforminat), su darbdaviu susitariat ir viskas. Šiaip į darbą aišku nepriklausytų eiti per tas dienas, bet jei darbdavys labai piktas - reiks neoficialiai padirbt. Nu bet bent rami būsit dėl to, kad gerai padarėt. Su vidurkiu jums viskas bus gi tas pats kaip su pirmu vaiku, tik tiek kad už tas kelias dienas algos negausit wink.gif. Jei pasiimat kokį balandį, gegužę - bet kada, tada jau 100% įeis "bent 1 diena iš buvusių VPA" abejom pašalpom.
Mano draugė taip padarė ne per seniausiai, aš jai patariau, ir viskas super gavosi, jau pagimdė, pašalpos - kaip ir buvo planuota smile.gif

super, labai ačiū už šią informaciją smile.gif labai svarbi ji man, nes išmokos skirtumas tai tikrai nemenkas gautųsi. Su darbdaviu jokių problemų nebus smile.gif
Atsakyti
Laba diena, reiktu Jusu konsultacijos.

Situacija tokia: Esant 4men nestumui noreciau iseiti is darbo. Iseidama is darbo tureciau 24 men nepertraukiamo stazo. Kokios ismokos priklausytu tokiu atveju? (Kaip suprantu tureciau teise i 12men ismoka po 70% arba 24men po 40%? Kaip del ismoku mokamu nuo beroc 7 nestumo men?).
Galite ir i az, ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(isrinktoji @ 2014 01 27, 10:05)
Laba diena, reiktu Jusu konsultacijos.

Situacija tokia: Esant 4men nestumui noreciau iseiti is darbo. Iseidama is darbo tureciau 24 men nepertraukiamo stazo. Kokios ismokos priklausytu tokiu atveju? (Kaip suprantu tureciau teise i 12men ismoka po 70% arba 24men po 40%? Kaip del ismoku mokamu nuo beroc 7 nestumo men?).
Galite ir i az, ACIU 4u.gif

Ismokas galite pasirinkti, arba 1 metus 100%, arba 1 metus 70%, o antrus metus 40%. Taciau noredama eiti vaiko auginimo atostogu, Jus turite tureti darbdavi, kuris Jus isleis i vaiko auginimo atostogas. Tad Jums iseiti savo noru is darbo tikrai neapsimoka. Nes kitas dalykas, Jums ismoka skaiciuos is paskutiniu 12 men.iki isejimo i dekreta, o tai gaunasi, kad paskutriniu menesiu pajamos bus 0, nors ir turite stazo is anksciau, vis tiek skaiciuos is paskutiniu 12 men.
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2014 01 27, 11:18)
Ismokas galite pasirinkti, arba 1 metus 100%, arba 1 metus 70%, o antrus metus 40%. Taciau noredama eiti vaiko auginimo atostogu, Jus turite tureti darbdavi, kuris Jus isleis i vaiko auginimo atostogas. Tad Jums iseiti savo noru is darbo tikrai neapsimoka. Nes kitas dalykas, Jums ismoka skaiciuos is paskutiniu 12 men.iki isejimo i dekreta, o tai gaunasi, kad paskutriniu menesiu pajamos bus 0, nors ir turite stazo is anksciau, vis tiek skaiciuos is paskutiniu 12 men.

Aciu Jums uz info 4u.gif
Tiesiog tokia situacija, kad darbe sunkus fizinis kruvis, tad vardan vaiko geroves paaukosiu tuos kelis men uz kuriuos skaiciuosis 0 pajamu. Beje, nuo 7men. jei neklystu, kazkokia ismoka priklausytu isejus savo noru ar jau nebe?
Atsakyti
QUOTE(isrinktoji @ 2014 01 27, 10:29)
Aciu Jums uz info 4u.gif
Tiesiog tokia situacija, kad darbe sunkus fizinis kruvis, tad vardan vaiko geroves paaukosiu tuos kelis men uz kuriuos skaiciuosis 0 pajamu. Beje, nuo 7men. jei neklystu, kazkokia ismoka priklausytu isejus savo noru ar jau nebe?

kiek suprantu isejus savo noru niekas nepriklausytu deja rolleyes.gif

bet manau, jog gydytoja gali israsyti kokia tai pazyma, kad jums negalima dirbti fizinio darbo ir tada darbdavys negali versti jusu taip dirbti, bet ir atleisti negali. Reiketu pasidometi placiau ar taip galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KasYra: 27 sausio 2014 - 11:38