QUOTE(RupuPupu @ 2014 01 24, 18:08)
baigsis lapkritį.
po pastarųjų VPA į darbą išėjau spalio 1 dieną.. t.y. lygiai po to, kai vaikui suėjo 2 metai. Tada galima sakyti, kad VPA baigiasi rugsėjo 30 d.
vat man dėl to ir ima nerimas, nes panašu, kad viskas labai ten ant ribos bus, gali laisvai ir užsidelst gimdymo reikalas. NGA tas įtakos neturės, nes NGA skaičiuojama pagal preliminarią gimdymo datą, bet va VPA...
o sakykit, imant dar tas kelias dienas neapmokamų VPA, nesusidurniuos vėl visokie ten vidurkiai? Aš suprantu, kad trečiaisiais metais jau niekas nieko nemoka, bet ką aš žinau, gal kažką ten paskaičiuoja vis tiek.. ir gal įsivaizduojat, kokiam mažiausiai laikotarpiui galima imti VPA? ar tam būtina daryti pertrauką darbe?
Tai jei lapkritį - reik kažką galvot
Gimdymo data visai nesvarbi, svarbiausia, kad NGA baigsis jau lapkritį.
Tai jums paprasčiausias toks dalykas, sau ramiai gražų pavasarį pasiimat kokias 3 dieneles VPA (aišku viską apsiforminat), su darbdaviu susitariat ir viskas. Šiaip į darbą aišku nepriklausytų eiti per tas dienas, bet jei darbdavys labai piktas - reiks neoficialiai padirbt. Nu bet bent rami būsit dėl to, kad gerai padarėt. Su vidurkiu jums viskas bus gi tas pats kaip su pirmu vaiku, tik tiek kad už tas kelias dienas algos negausit
. Jei pasiimat kokį balandį, gegužę - bet kada, tada jau 100% įeis "bent 1 diena iš buvusių VPA" abejom pašalpom.
Mano draugė taip padarė ne per seniausiai, aš jai patariau, ir viskas super gavosi, jau pagimdė, pašalpos - kaip ir buvo planuota