Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Vicious_L @ 2014 01 23, 18:41)
Sveikos, labai būčiau dėkinga už konsultaciją.

1. Ką reiškia šitas sakinys sodros puslapyje "Motinystės (tėvystės) pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė kaip trečdalis einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojančių vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį (šiuo metu – 496Lt)."
2 Gal yra kas nors kas apie individualia veikla ir pasalpas ismano? Nes ziuriu net pacios konsultantes nelabai ka ismano. Noriu bent kazka gauti, tai is anksto galvoju.

1.Reiskia,kad mot(tev) pasalpa negali buti mazesne nei 496 lt,t.y nors ir iseina 200 lt gaudineti,jus gaudinesit 496-mokesciai.
2. Zinau tik tiek,kad pajamos ieina is IV,bet kaip jie juos mato ir ka reikia pateikti,nezinau.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 23, 18:22)
1.Reiskia,kad mot(tev) pasalpa negali buti mazesne nei 496 lt,t.y nors ir iseina 200 lt gaudineti,jus gaudinesit 496-mokesciai.
2. Zinau tik tiek,kad pajamos ieina is IV,bet kaip jie juos mato ir ka reikia pateikti,nezinau.

Tai butu ziauriai gerai jei tikrai taip bigsmile.gif , nes as kol kas susirinkus tik 200Lt pasalpos, aisku tikiuosi dar ka nors uzdirbsiu. Tai butu super jei vis tiek 496Lt moketu. Aisku jei pavyks staza uzsidirbti
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2014 01 22, 14:26)
turint individualia veikla jokios ismokos nepriklauso, nebent kazkaip ten turit avansu kazkokius mokescius moketi ir butinai ne maziau kaip nuo minimalios algos, bet pati nesu susidurusi su tuom, tai tiksliai nezinau kaip ir kas. Tik zinau jog tokia galimybe yra, man atrodo butent pagal pazyma dirbant ir yra tokia galimybe, o turint verslo liudijima nera tokios galimybes.

Su IV tikrai mokama yra jei uzsidirbi staza, pas mane buvo 50/50 t.y. pusiau darbo santykiai pusiau IV, tai iseidinejau i dekreta lapkricio pradzioj 2011 metais mate jie tai ka mokejau tais metais avansu ( uz vasari) ir kas buvo deklaruota uz 2010 metus. Man stazas susidare todel viska gavau laiku. Po to kai deklaravau pajamas uz 2011metus rašiau Sodroj prašymą, kad perskaičiuotų pašalpą, nes jie tų pajamų jei avansu nemoki tiesiog nemato kol nedeklaruoji. Kaip įrodyti tą stažą jei dar nėra deklaruotų pajamų nepamenu jau, nors tikrai aiškino man tada.. Bet sutinku, kad šitoj vietoj bent prieš 2 metus buvo didelė nesąmonė Sodroj praleista ne tai kad valanda ne viena, bet diena neviena sudėjus turbūt nes siuntinėja pirmyn atgal, aiškinasi visos galvoja skirtingai. O jei telefonu tai iš viso kosmosas.
Atsakyti
O kaip skaiciuojamos auginimo atostogu ismokos, skaiciuojama gimdymo atostogu pasalpa kaip pajamos taip? O kaip su stazu, gimdymo atostogu 4 menesiai uzskaitomi kaip stazas? Nes tarkime tokia situacija: dirbu 12 menesiu pilnu etatu, liepa iseinu is darbo ir kitus 12 menesiu uzsiimu individualia veikla, bet ne kazka uzdirbu, tai stazo nedaug susirenku, nu ir einu liepa nestumo - gimdymo atostogu. Tai man jau gimdymo atostogom stazo is buvusio darbo kaip ir ant ribos uztenka, nes atidirbus 12 men per paskutinius 24. Bet kaip bus si vaiko auginimo atostogomis, nes i jas iseinu tik spalio- lapkricio menesi.
Atsakyti
Sveiki, gal galit kas paaiskinti kaip skaiciuojama dekretines auginant vaikuty kuriam dar nera dvieju metuku? Gavau paskaiciavimus ir suma skiriasi 1000lt. Gaunasi taip kad kol dar pirmagimei nesueje dveji metai ir gaunu pasalpa uz menesi dekretiniu paskaiciavo 2,94lt.
Atsakyti
Norejau pasitrirauti jei i NGA iseinu birzelio 18 d tai skaiciuoja 2013.05
18-2014.05.18 taip? O VPA skaiciuoja 2013.09.18-2014.09.18 tai i vpa ieina NGA pajamos, o kaip jos paskaiciuojamos menesiui, ta bendra NGA suma dalinasi is 4?
Atsakyti
QUOTE(Agniete1121 @ 2014 01 23, 22:28)
Sveiki, gal galit kas paaiskinti kaip skaiciuojama dekretines auginant vaikuty kuriam dar nera dvieju metuku? Gavau paskaiciavimus ir suma skiriasi 1000lt. Gaunasi taip kad kol dar pirmagimei nesueje dveji metai ir gaunu pasalpa uz menesi dekretiniu paskaiciavo 2,94lt.

Tai gal viršija lubas jūsų tos abi pašalpos sudėjus, užtai taip ir gaunasi? Tokiu atveju reikėjo pirmojo vaikučio VPA ant tėčio perrašyt 4u.gif

QUOTE(red_sun @ 2014 01 23, 23:17)
Norejau pasitrirauti jei i NGA iseinu birzelio 18 d tai skaiciuoja 2013.05
18-2014.05.18 taip? O VPA skaiciuoja 2013.09.18-2014.09.18 tai i vpa ieina NGA pajamos, o kaip jos paskaiciuojamos menesiui, ta bendra NGA suma dalinasi is 4?

Nelabai taip.
NGA 2013 05 01 - 2014 04 30. VPA 2013 09 01 - 2014 08 31.
NGA pajamos pasidalina kiekvienam mėnesiui, skaičiuojant VPA.
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2014 01 23, 22:02)
O kaip skaiciuojamos auginimo atostogu ismokos, skaiciuojama gimdymo atostogu pasalpa kaip pajamos taip? O kaip su stazu, gimdymo atostogu 4 menesiai uzskaitomi kaip stazas? Nes tarkime tokia situacija: dirbu 12 menesiu pilnu etatu, liepa iseinu is darbo ir kitus 12 menesiu uzsiimu individualia veikla, bet ne kazka uzdirbu, tai stazo nedaug susirenku, nu ir einu liepa  nestumo - gimdymo atostogu. Tai man jau gimdymo atostogom stazo is buvusio darbo kaip ir ant ribos uztenka, nes atidirbus 12 men per paskutinius 24. Bet kaip bus si vaiko auginimo atostogomis, nes i jas iseinu tik spalio- lapkricio menesi.

Aš irgi nelabai suprantu pakolkas su ta IDV, bet jei bijot dėl stažo, tai gal verta mokesčius susimokėti nuo MMA? Nes aš kiek žinau tai IDV kaip stažą skaičiuoja, jei išeina per metus deklaruojant tos 12MMA. Aišku tuos mokesčius galima susimokėti ir per pvz. 8 mėn. (rodyt, kad daugiau uždirbat nei MMA), bet juos vis tiek dalins iš 12, tai tas pats gausis.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2014 01 23, 23:47)
Aš irgi nelabai suprantu pakolkas su ta IDV, bet jei bijot dėl stažo, tai gal verta mokesčius susimokėti  nuo MMA? Nes aš kiek žinau tai IDV kaip stažą skaičiuoja, jei išeina per metus deklaruojant tos 12MMA. Aišku tuos mokesčius galima susimokėti ir per pvz. 8 mėn. (rodyt, kad daugiau uždirbat nei MMA), bet juos vis tiek dalins iš 12, tai tas pats gausis.

Bet tai as turbut negaliu rodyt belenkokiu pajamu g.gif , nes gali paskui ir mokesciai prisikabinti, kai neturesiu pajamu gavima pagrindzianciu dokementu. g.gif Nu siaip tikrai kazka sugalvosiu, bet tik kaip issiaikint kaip yra. Vaziuosiu i sodra, bet as tom konsultantem nepasitikiu. Gidrejau, kad ne vina jos nukonsultavo.
Papildyta:
QUOTE(priklausomybe @ 2014 01 23, 23:47)
Aš irgi nelabai suprantu pakolkas su ta IDV, bet jei bijot dėl stažo, tai gal verta mokesčius susimokėti  nuo MMA? Nes aš kiek žinau tai IDV kaip stažą skaičiuoja, jei išeina per metus deklaruojant tos 12MMA. Aišku tuos mokesčius galima susimokėti ir per pvz. 8 mėn. (rodyt, kad daugiau uždirbat nei MMA), bet juos vis tiek dalins iš 12, tai tas pats gausis.

O su ta MMA tai man ir neaisku, nes individualioj veikloj VSD mokamas nuo puses pelno. Tai as nzn ar man 1000 ar 2000 reik uzdirbtm kad skaitytusi moku nuo MMA. Nu nuvaziuosiu i ta sodra, kiek e-mail ir telefonu konsultavo, tai is vis apstrakciai, ta pati pacituoja kas pulapy, kazko konreciau paklausiu tai ima mikciot. Tai kaip jom pasitiket, sakys viskas ok, o paskui liksiu be nieko doh.gif
Atsakyti
[quote=priklausomybe,2014 01 23, 23:31]
Tai gal viršija lubas jūsų tos abi pašalpos sudėjus, užtai taip ir gaunasi? Tokiu atveju reikėjo pirmojo vaikučio VPA ant tėčio perrašyt 4u.gif
Kad minimuma gaudavau
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2014 01 23, 12:44)
NGA jums skaičiuos 2013-01-01 - 2013-12-31 laikotarpį. Tai tikrai įeis, į VPA taip pat, nes skaičiuos dar vėlesnius laikotarpius.

Ačiū labai už informaciją!
Atsakyti
[quote=Agniete1121,2014 01 24, 09:55]
[quote=priklausomybe,2014 01 23, 23:31]
Kad minimuma gaudavau
[/quote]
Jus gavot tik uz NGA greiciausiai,nes abi pasalpos negali virsiti 100%,uz pirma vaika nieko negaudinesit.
Atsakyti