Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Vaka @ 2014 01 20, 14:16)
Prasyti tai zinoma galite, tik klausimas ar mokes. Sodra moka ne tik NGA, bet ir VPA taip pat. Tai abejoju, kad darbdavys mokes jums metus ar du dar papildomai. Nors realiai tai darbdavys labai nedorai elgesi  schmoll.gif mokedamas dali algos vokelyje.

Del tu vokeliu tai vienas svariausiu priezasciu kodel suskubome planuotis antra vaikeli smile.gif VPA pairinksiu palankesnį variantą pagal pirmąjį vaiką, jam kova sueis 3m. pati laukiuosi 2men, kai pries pastojant skambinau i sodra aiskino, kad jei pastociau iki vaikui sueis 3m galesiu rinkti ismokas pagal ta, ka gaudavau su pirmuoju. bet ir tai mane neramina reiks dar karta sodroje tikslintis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(paryziete @ 2014 01 20, 15:12)
Mergaitės, patarkit 4u.gif  Artėja mažiaus pirmasis gimtadienis, taigi jau nuo kovo gausiu tik 40 procentų. Ar yra galimybė, kad tuo 40 procentų skaičiuotų nuo vyro atlyginimo, jis toliau dirbtų, o aš negrįžčiau į darbą? ta prasme būčiau jau socialiai nedraudžiama, bet ar man išliktų darbo vieta?

Visos soc. garantijos lieka ir jus busit drausta,nors ir negaudinesit pasalpos,darbe laikys jums ir vieta ir alga.
Vyrui perleisti galit pasalpa,jis ir toliau dirbs,o jus ir toliau busit VPA.
Papildyta:
QUOTE(123ruta @ 2014 01 20, 15:06)
Sveikos  4u.gif  iskilo man cia toks klausimas... gimdymo ir nestumo pasalpą kiek zinau moka sodra, bet esme tame, kad darbdavys sodrai rodo, kad as gaunu 800lt, likutį moka vokeliuose, tai kaip jus manote butu sazininga paprasyti vadovo, kad ta priemoka ismoketu imone? blush2.gif

Paprasyti galit,bet nemokes cia jau tikrai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 20 sausio 2014 - 14:29
http://www.sekunde.l...atymo-pinklese/
Rūta pasiskaitykit straispnį, gal pravers informacija apie galimybę rinktis pašalpos dydį iš ankstesnio dekreto.
Papildyta:
Jolanciuk, o kaip mano situacija, ar tėčiui esant vaiko priežiūros atostogose antraisiais metais ir kartu dirbant, aš galėčiau likti namuose, žinant, kad darbdavys man išsaugos darbo vietą ( beje, aš dirbu valstybės tarnyboje)
Atsakyti
QUOTE(123ruta @ 2014 01 20, 14:24)
Del tu vokeliu tai vienas svariausiu priezasciu kodel suskubome planuotis antra vaikeli smile.gif VPA pairinksiu palankesnį variantą pagal pirmąjį vaiką, jam kova sueis 3m. pati laukiuosi 2men, kai pries pastojant skambinau i sodra aiskino, kad jei pastociau iki vaikui sueis 3m galesiu rinkti ismokas pagal ta, ka gaudavau su pirmuoju. bet ir tai mane neramina reiks dar karta sodroje tikslintis...  g.gif

Na pagimdyti jums reikia iki pirmajam sueis 3 m. 7-8 mėn., tai atrodo tikrai spėsit smile.gif
Sodra iš esmės teisingai pasakė. Mes irgi čia per visus temos psl. tą patį šnekam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(peliukeee @ 2014 01 19, 14:05)
Sveikutes,
Turiu klausima 2013.11.18 Diena gryzau is vpa i darba kadangi minimumas pakileepos 10d.
Dabar galvoju ar man apsimoka y dekreta iseiti veliau nei 32 sav? T.y ar man y VPA ismoka ieitu mano gauti 40% gauti uz antra vaika vpa? Nes jei man skaiciuotu nuo 2013.05 iki 2014.05 ir isiskaiciuotu uz antra gauta vpa tai gautusi didesnis vidurkis nei su antru gavau.
Tikuosi aiskiai paklausiau?

Ruosiuosi eiti vel dviem metam y vpa

Ir dar jeigu nga iseinu nuo 36 sav o pagimdau 38 tai is nga y vpa kada man reiks iseiti?

gal galit atsakyti? jei ka netiksliai nepilnai parasiau sakykit.
Atsakyti
Ačiū Jolanciuk, tik dabar pamačiau atsakymą, tada VALIO VALIO VALIO 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paryziete @ 2014 01 20, 15:33)
Rūta pasiskaitykit straispnį, gal pravers informacija apie galimybę rinktis pašalpos dydį iš ankstesnio dekreto.
Papildyta:
Jolanciuk, o kaip mano situacija, ar tėčiui esant vaiko priežiūros atostogose antraisiais metais ir kartu dirbant, aš galėčiau likti namuose, žinant, kad darbdavys man išsaugos darbo vietą ( beje, aš dirbu valstybės tarnyboje)

Tetis dirbs,o ne VPA bus smile.gif
Jis tik pasalpa gaudines,o VPA liksit ir toliau jus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 20 sausio 2014 - 14:38
Sveikos smile.gif norėjau pasiteirauti gal kas žino, kiek reikia stažo turėt norint gaut išmokas už dekretą jei dirbu 0,85 etatu?
Atsakyti
QUOTE(burnickiene @ 2014 01 20, 15:38)
Sveikos smile.gif norėjau pasiteirauti gal kas žino, kiek reikia stažo turėt norint gaut išmokas už dekretą jei dirbu 0,85 etatu?

12 men. stazo reikia per paskutinius 2 metus,kokiu etatu dirbat nesvarbu.
Atsakyti
QUOTE(paryziete @ 2014 01 20, 14:33)
Papildyta:

Apie šitą straipsnį mes ir seniau kalbėjom, kad čia kažkokia nesąmonė parašyta. Aš irgi gal norėčiau dabar dekretui rinktis pajamas iš 2008 - pagal dabar galiojančius įstatymus tai nelogiška.

Jolanciukas atsakė jau jums, kad galėsit likt namučiuose wink.gif
Atsakyti
skambinausi i sodra del to palankesnio varianto, tai pasaaiškino taip, kadangi mano vaikui balandį suėjo 2m. o į darbą išėjau tik rugsejį, tai galėsiu rinktis palankesnį var. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(123ruta @ 2014 01 20, 15:01)
skambinausi i sodra del to palankesnio varianto, tai pasaaiškino taip, kadangi mano vaikui balandį suėjo 2m. o į darbą išėjau tik rugsejį, tai galėsiu rinktis palankesnį var.  thumbup.gif

Aš tai dar patarčiau tiksliai jums persiskaičiuot 4u.gif . Nežinau kada jums NGA nusimato, bet jei paskui toms pašalpoms kokios 1 d. pritrūks, nu maža kas g.gif
Atsakyti