Laba diena
Esu visiškai žalia šitoje srityje, bandau skaitytis įstatymus, forumus ir pan, bet tikslių atsakymų nerandu. Šiuo metu esu dieninio skyriaus studentė magistrantė, studijas baigsiu birželio gale. Vaikiukas turėtų gimti rugsėjo viduryje. Darbo stažo neturiu. Kaip bus su išmokom? Ar dabar reikia kuo skubiau bandyti įsidarbinti, jeigu dirbčiau iki 7 mėnesio išeitų ~ 5 mėnesiai stažo.
Ištrauka iš sodros: pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą** arba neįgijo nustatyto ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes apdraustoji:
yra iki 26 metų amžiaus ir nurodytu laikotarpiu mokėsi pagal bendrojo ugdymo programą ar pagal profesinio mokymo programą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę arba nuolatinę studijų formą ir tik baigusi atitinkamą mokyklą tapo apdraustąja per 3 mėnesius nuo mokslo baigimo (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą);
Jei teisingai suprantu, tai pagal šitą punktą, man darbintis reikėtų tik oficialiai pabaigus studijas? Bet kad tada jau būsiu su pilvu ir niekas manęs į darbą nebepriims keliom dienom.. Ką daryti? Esu visiškai pasimetusi..