Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(vilmandr @ 2014 01 19, 15:23)
Tai bet reiskias, tas galioja,kad jei pakliuna nors viena diena is treciuju metu, jei buvai VPA, tada galima rinktis palankesni skaiciavimo varianta, nepaisant to,kad dali dirbai, dali buvai VPA treciuosiuose metuose. Taip ?

Taip, galėsite rinktis.
Nebent jūsų naujoji alga bus geresnė, bet šiaip skaičiuos pagal jums palankesnį var., kai įeis bent 1 diena iš buvusių VPA.
Atsakyti
O kazka reikia rasyti sodrai einant i NGA g.gif
Atsakyti
QUOTE(D'esire @ 2014 01 19, 17:07)
O kazka reikia rasyti sodrai einant i NGA g.gif

Taip, uzpildyma prasyma del ismokos smile.gif
Galima aisku ir internetu.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Esu visiškai žalia šitoje srityje, bandau skaitytis įstatymus, forumus ir pan, bet tikslių atsakymų nerandu. Šiuo metu esu dieninio skyriaus studentė magistrantė, studijas baigsiu birželio gale. Vaikiukas turėtų gimti rugsėjo viduryje. Darbo stažo neturiu. Kaip bus su išmokom? Ar dabar reikia kuo skubiau bandyti įsidarbinti, jeigu dirbčiau iki 7 mėnesio išeitų ~ 5 mėnesiai stažo.

Ištrauka iš sodros: pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą** arba neįgijo nustatyto ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes apdraustoji:

yra iki 26 metų amžiaus ir nurodytu laikotarpiu mokėsi pagal bendrojo ugdymo programą ar pagal profesinio mokymo programą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę arba nuolatinę studijų formą ir tik baigusi atitinkamą mokyklą tapo apdraustąja per 3 mėnesius nuo mokslo baigimo (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą);

Jei teisingai suprantu, tai pagal šitą punktą, man darbintis reikėtų tik oficialiai pabaigus studijas? Bet kad tada jau būsiu su pilvu ir niekas manęs į darbą nebepriims keliom dienom.. Ką daryti? Esu visiškai pasimetusi.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Justtte @ 2014 01 20, 11:58)
Laba diena  4u.gif

Esu visiškai žalia šitoje srityje, bandau skaitytis įstatymus, forumus ir pan, bet tikslių atsakymų nerandu. Šiuo metu esu dieninio skyriaus studentė magistrantė, studijas baigsiu birželio gale. Vaikiukas turėtų gimti rugsėjo viduryje. Darbo stažo neturiu. Kaip bus su išmokom? Ar dabar reikia kuo skubiau bandyti įsidarbinti, jeigu dirbčiau iki 7 mėnesio išeitų ~ 5 mėnesiai stažo.

Ištrauka iš sodros: pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą** arba neįgijo nustatyto ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes apdraustoji:

yra iki 26 metų amžiaus ir nurodytu laikotarpiu mokėsi pagal bendrojo ugdymo programą ar pagal profesinio mokymo programą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę arba nuolatinę studijų formą ir tik baigusi atitinkamą mokyklą tapo apdraustąja per 3 mėnesius nuo mokslo baigimo (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą);

Jei teisingai suprantu, tai pagal šitą punktą, man darbintis reikėtų tik oficialiai pabaigus studijas? Bet kad tada jau būsiu su pilvu ir niekas manęs į darbą nebepriims keliom dienom.. Ką daryti? Esu visiškai pasimetusi..  g.gif

Taip,jums isidarbint reiketu per 3 menesius nuo studiju baigimo,tada netaikytu stazo.
Atsakyti
O jeigu įsidarbinčiau anksčiau? kas nuo to keistųsi?
Atsakyti
Ar darbo birza gali isleisti NGA,t.y gauciau ismoka uz dekreta?ir jei patenka bent dalis laikotarpio is anktesniu vpa,tuomet skaiciuojamas palankesnis NGA ir VPA skaiciavimas,nepaisnat ,kad stovi darbo birzoje?aciu atsakusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justtte @ 2014 01 20, 12:42)
O jeigu įsidarbinčiau anksčiau? kas nuo to keistųsi?

Reikes stazo.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif iskilo man cia toks klausimas... gimdymo ir nestumo pasalpą kiek zinau moka sodra, bet esme tame, kad darbdavys sodrai rodo, kad as gaunu 800lt, likutį moka vokeliuose, tai kaip jus manote butu sazininga paprasyti vadovo, kad ta priemoka ismoketu imone? blush2.gif
Atsakyti
Mergaitės, patarkit 4u.gif Artėja mažiaus pirmasis gimtadienis, taigi jau nuo kovo gausiu tik 40 procentų. Ar yra galimybė, kad tuo 40 procentų skaičiuotų nuo vyro atlyginimo, jis toliau dirbtų, o aš negrįžčiau į darbą? ta prasme būčiau jau socialiai nedraudžiama, bet ar man išliktų darbo vieta?
Atsakyti
QUOTE(123ruta @ 2014 01 20, 14:06)
Sveikos  4u.gif  iskilo man cia toks klausimas... gimdymo ir nestumo pasalpą kiek zinau moka sodra, bet esme tame, kad darbdavys sodrai rodo, kad as gaunu 800lt, likutį moka vokeliuose, tai kaip jus manote butu sazininga paprasyti vadovo, kad ta priemoka ismoketu imone? blush2.gif

Prasyti tai zinoma galite, tik klausimas ar mokes. Sodra moka ne tik NGA, bet ir VPA taip pat. Tai abejoju, kad darbdavys mokes jums metus ar du dar papildomai. Nors realiai tai darbdavys labai nedorai elgesi schmoll.gif mokedamas dali algos vokelyje.
Atsakyti
QUOTE(123ruta @ 2014 01 20, 14:06)
Sveikos  4u.gif  iskilo man cia toks klausimas... gimdymo ir nestumo pasalpą kiek zinau moka sodra, bet esme tame, kad darbdavys sodrai rodo, kad as gaunu 800lt, likutį moka vokeliuose, tai kaip jus manote butu sazininga paprasyti vadovo, kad ta priemoka ismoketu imone? blush2.gif

Aš tai vietoj jūsų prašyčiau, kad tą tos algos kažkokią % dalį pridėtų jums "baltai", o dalį sau pasiliktų darbdavio mokesčiams, jei jau ten taip sunku. Tada bent garantijos būtų, kad kažkiek iš sodros daugiau gautumėt, vidurkį pasikeltumėt.
Atsakyti