Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Alekto @ 2014 01 18, 14:15)
Sakykit, ar VPA prašymą Sodrai galima elektroniniu būdu pateikt, ar jau reik važiuot į pačią Sodrą? Dekretui internetu teikiau, tai gal ir VPA galima?

Galima
Atsakyti
Laba,

norėčiau paklausti: jei NGA baigiasi vasario 3d., iki kada savo darbovietėje turėčiau parašyti prašymą dėl VPA? Ar yra kažkoks terminas kada anksčiausiai ir kada vėliausiai tai padaryti? Sodroje sakė, kad čia kiekvienoje įmonėje individualiai...

Dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dok2266 @ 2014 01 18, 14:50)

Bet niekur neradau formos g.gif Dekretui yra, bet VPA nerandu.
Atsakyti
Sveiki,
bandžiau reikiamos informacijos susirasti skaitydama temą nuo pradžių, bet labai jau greitai susimakalavo viskas, tad belieka paklausti.

Žodžiu, situacija tokia - pirmam vaikui 3 metai sueis 2014 rugsėjo 30. Aš po 2 VPA metų grįžau į darbą. Dabar pastojau antrą kartą, preliminariai antras vaikas turėtų gimti rugsėjo gale, bet IKI pirmam vaikui sueis 3, į NGA turėčiau išeiti liepos vidury (ar pan). Klausimas toks - NGA skaičiuos pagal paskutinius 12 mėn (be vieno ar kaip ten)? reiškia, jam turės įtakos per 2 VPA metus gauta 40 proc buvusio atlyginimo išmoka? (nes kaip suprantu, NGA bus skaičiuojama pagal 2013 06 - 2014 05 laikotarpį,o aš į darbą grįžau 2013 10.) Ar vis tik galima rinktis, kad skaičiuotų pagal buvusį iki 1 vaiko atlyginimą? Nes jei įmanomas tik variantas, kad skaičiuoja įtraukdami laikotarpį iš buvusių VPA, labai jau negausi ta NGA išmoka gausis sad.gif

Antras klausimas beveik toks pats, tik apie VPA - ar dėl to, kad antrasis vaikas gims iki pirmajam sukaks 3, galėsiu rinktis, kad VPA skaičiuotų pagal seną tvarką (Kaip ir pirmo vaiko? nes ji man būtų daug palanksesnė) ar tam pvz., nereikia išeiti VPA iki 1 vaiko 3 metų gimtadienio?

Žodžiu, būsiu labai dėkinga už bet kokius atsakymus, nes pati gerokai susipainiojau..
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Jūra* @ 2014 01 18, 16:02)
Laba,

norėčiau paklausti: jei NGA baigiasi vasario 3d., iki kada savo darbovietėje turėčiau parašyti prašymą dėl VPA? Ar yra kažkoks terminas kada anksčiausiai ir kada vėliausiai tai padaryti? Sodroje sakė, kad čia kiekvienoje įmonėje individualiai...

Dėkui  smile.gif

Pries 14 d.d parasykit ir bus gerai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2014 01 18, 16:10)
Bet niekur neradau formos g.gif Dekretui yra, bet VPA nerandu.

Ta pati forma
GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą
Papildyta:
QUOTE(RupuPupu @ 2014 01 18, 18:32)
Sveiki,
bandžiau reikiamos informacijos susirasti skaitydama temą nuo pradžių, bet labai jau greitai susimakalavo viskas, tad belieka paklausti.

Žodžiu, situacija tokia - pirmam vaikui 3 metai sueis 2014 rugsėjo 30. Aš po 2 VPA metų grįžau į darbą. Dabar pastojau antrą kartą, preliminariai antras vaikas turėtų gimti rugsėjo gale, bet IKI pirmam vaikui sueis 3, į NGA turėčiau išeiti liepos vidury (ar pan). Klausimas toks - NGA skaičiuos pagal paskutinius 12 mėn (be vieno ar kaip ten)? reiškia, jam turės įtakos per 2 VPA metus gauta 40 proc buvusio atlyginimo išmoka? (nes kaip suprantu, NGA bus skaičiuojama pagal 2013 06 - 2014 05 laikotarpį,o aš į darbą grįžau 2013 10.) Ar vis tik galima rinktis, kad skaičiuotų pagal buvusį iki 1 vaiko atlyginimą? Nes jei įmanomas tik variantas, kad skaičiuoja įtraukdami laikotarpį iš buvusių VPA, labai jau negausi ta NGA išmoka gausis sad.gif

Antras klausimas beveik toks pats, tik apie VPA - ar dėl to, kad antrasis vaikas gims iki pirmajam sukaks 3, galėsiu rinktis, kad VPA skaičiuotų pagal seną tvarką (Kaip ir pirmo vaiko? nes ji man būtų daug palanksesnė) ar tam pvz., nereikia išeiti VPA iki 1 vaiko 3 metų gimtadienio?

Žodžiu, būsiu labai dėkinga už bet kokius atsakymus, nes pati gerokai susipainiojau..
Ačiū

Galima bus rinktis palankesni vidurki ir NGA ir VPA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 18, 19:03)
Ta pati forma
GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą

Dėkui, kažkaip atsidarius nepaskaičiau tos formos blush2.gif
Tada dar klausimas, o dėl NPD reikia irgi pildyt?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 01 18, 20:52)
Dėkui, kažkaip atsidarius nepaskaičiau tos formos blush2.gif
Tada dar klausimas, o dėl NPD reikia irgi pildyt?

Taip.
Atsakyti
Sveikos,

Noriu paklausti. Pirmam vaikui trys metai sueis 2014m. balandi. I darba isejau kai vaikui buvo apie 2 metai 9 men, t.y. 2013 m. gruodi. Jei pradesiu lauktis antro tarkim 2014m. kova, tai imant 12 men, man paklius keletas menesiu pirmo vaiko prieziuros atostogu tretieji metai, kur jokiu ismoku nebuvo, o kiti menesiai bus su darbo uzmokesciu. Zodziu antras vaikas gims, kai pirmam jau bus netoli keturi. Ar bus galimybe rinktis palankesni skaiciavimo varianta ?
Is anksto dekoju uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmandr: 18 sausio 2014 - 21:09
Sveikutes,

Turiu klausima 2013.11.18 Diena gryzau is vpa i darba kadangi minimumas pakileepos 10d.
Dabar galvoju ar man apsimoka y dekreta iseiti veliau nei 32 sav? T.y ar man y VPA ismoka ieitu mano gauti 40% gauti uz antra vaika vpa? Nes jei man skaiciuotu nuo 2013.05 iki 2014.05 ir isiskaiciuotu uz antra gauta vpa tai gautusi didesnis vidurkis nei su antru gavau.

Tikuosi aiskiai paklausiau?

Ruosiuosi eiti vel dviem metam y vpa

Ir dar jeigu nga iseinu nuo 36 sav o pagimdau 38 tai is nga y vpa kada man reiks iseiti?
Atsakyti
QUOTE(vilmandr @ 2014 01 18, 21:07)
Sveikos,

Noriu paklausti. Pirmam vaikui trys metai sueis 2014m. balandi. I darba isejau kai vaikui buvo apie 2 metai 9 men, t.y. 2013 m. gruodi. Jei pradesiu lauktis antro tarkim 2014m. kova, tai imant 12 men, man paklius keletas menesiu pirmo vaiko prieziuros atostogu tretieji metai, kur jokiu ismoku nebuvo, o kiti menesiai bus su darbo uzmokesciu. Zodziu antras vaikas gims, kai pirmam jau bus netoli keturi. Ar bus galimybe rinktis palankesni skaiciavimo varianta ?
Is anksto dekoju uz atsakyma smile.gif

Tai jums reikia labai gerai pasiskaičiuot viską.
O paprasčiausia būtų (mano 1 draugė taip darė, aš jai patariau ir viskas ok dabar smile.gif ) - pasiimat kokias kad ir 3 dieneles VPA prieš pat vaiko 3 gimtadienį. Tada būtų didesnė tikimybė, kad į naujų NGA ir VPA skaičiavimus pakliūtų tos 3 dienos, tada galėtumėte rinktis, kad skaičiuotų kaip pirmam vaikui wink.gif. Dabar iš tikro sunku ir skaičiuot, kas būtų jeigu būtų.
Atsakyti
QUOTE(dok2266 @ 2014 01 03, 17:24)
Stažas turi būti 12 mėnesių per paskutinius du metus. Tai jau 2013 rugsėjį buvo metai laiko kai dirbate. Stažą skaičiuoja ne nuo sausio iki sausio, o nuo tada kai išeisite dekretinių (neskaičiuoja einamojo mėnesio ir vieno prieš jį).  Apie motinystės pašalpą (dekretinių) čia

aciu uz nuoroda bet joje man niekas neaisku,sakau gal nuvaziuot i pacia sodra ? tai bet kokiu atveju dekreta gausiu?
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2014 01 19, 13:09)
Tai jums reikia labai gerai pasiskaičiuot viską.
O paprasčiausia būtų (mano 1 draugė taip darė, aš jai patariau ir viskas ok dabar smile.gif )  - pasiimat kokias kad ir 3 dieneles VPA prieš pat vaiko 3 gimtadienį. Tada būtų didesnė tikimybė, kad į naujų NGA ir VPA skaičiavimus pakliūtų tos 3 dienos, tada galėtumėte rinktis, kad skaičiuotų kaip pirmam vaikui wink.gif. Dabar iš tikro sunku ir skaičiuot, kas būtų jeigu būtų.

Tai bet reiskias, tas galioja,kad jei pakliuna nors viena diena is treciuju metu, jei buvai VPA, tada galima rinktis palankesni skaiciavimo varianta, nepaisant to,kad dali dirbai, dali buvai VPA treciuosiuose metuose. Taip ?
Atsakyti