QUOTE(Jūra* @ 2014 01 18, 16:02)
Laba,
norėčiau paklausti: jei NGA baigiasi vasario 3d., iki kada savo darbovietėje turėčiau parašyti prašymą dėl VPA? Ar yra kažkoks terminas kada anksčiausiai ir kada vėliausiai tai padaryti? Sodroje sakė, kad čia kiekvienoje įmonėje individualiai...
Dėkui
Pries 14 d.d parasykit ir bus gerai
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2014 01 18, 16:10)
Bet niekur neradau formos
Dekretui yra, bet VPA nerandu.
Ta pati forma
GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą
Papildyta:
QUOTE(RupuPupu @ 2014 01 18, 18:32)
Sveiki,
bandžiau reikiamos informacijos susirasti skaitydama temą nuo pradžių, bet labai jau greitai susimakalavo viskas, tad belieka paklausti.
Žodžiu, situacija tokia - pirmam vaikui 3 metai sueis 2014 rugsėjo 30. Aš po 2 VPA metų grįžau į darbą. Dabar pastojau antrą kartą, preliminariai antras vaikas turėtų gimti rugsėjo gale, bet IKI pirmam vaikui sueis 3, į NGA turėčiau išeiti liepos vidury (ar pan). Klausimas toks - NGA skaičiuos pagal paskutinius 12 mėn (be vieno ar kaip ten)? reiškia, jam turės įtakos per 2 VPA metus gauta 40 proc buvusio atlyginimo išmoka? (nes kaip suprantu, NGA bus skaičiuojama pagal 2013 06 - 2014 05 laikotarpį,o aš į darbą grįžau 2013 10.) Ar vis tik galima rinktis, kad skaičiuotų pagal buvusį iki 1 vaiko atlyginimą? Nes jei įmanomas tik variantas, kad skaičiuoja įtraukdami laikotarpį iš buvusių VPA, labai jau negausi ta NGA išmoka gausis
Antras klausimas beveik toks pats, tik apie VPA - ar dėl to, kad antrasis vaikas gims iki pirmajam sukaks 3, galėsiu rinktis, kad VPA skaičiuotų pagal seną tvarką (Kaip ir pirmo vaiko? nes ji man būtų daug palanksesnė) ar tam pvz., nereikia išeiti VPA iki 1 vaiko 3 metų gimtadienio?
Žodžiu, būsiu labai dėkinga už bet kokius atsakymus, nes pati gerokai susipainiojau..
Ačiū
Galima bus rinktis palankesni vidurki ir NGA ir VPA.