Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Vandene @ 2014 01 14, 09:03)
Jei grįšite į darbą ir pasiimsite nedarbingumą, gausite iš Sodros 'minimumą' ~17lt už dieną iki mokesčių.
Gal turit atostogų neišnaudotų?
Jūs išėjot savo noru būdama VPA???

bukit geros, o kaip skaiciuotu man atostoginius jei as juos pasiimciau po 1,5 metu grizusi si vaiko auginimo atostogu,, ar pagal pajamas kurias gaudavau tuo metu?

aciu jum
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 14, 15:29)
Turi įeiti į NGA ir VPA skaičiavimą bent viena diena iš buvusių VPA, nesvarbu, kad negavot išmokų.
Aš kalbu apie formalų įsidarbinimą (per pažįstamus ir pan.).

Tai tatkim as galiu isidarbint kitoj darbovietej ir iseiti VPA iki 3 m? Ar teisingai supratau?
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2014 01 15, 09:14)
bukit geros, o kaip skaiciuotu man atostoginius jei as juos pasiimciau po 1,5 metu grizusi si vaiko auginimo atostogu,, ar pagal pajamas kurias gaudavau tuo metu?
aciu jum

Gal buhalterės atsakys tiksliau, bet man kiek reikėjo vidutinio DU, skaičiavo iš grįžus išdirbtos dienoms priskaičiuoto DU. Negalėjo imti buvusių laikotarpių prieš VPA.
Bet gal čia kitaip. Nes iš ko tada skaičiuoti, jeigu nėra padirbta nė vienos dienos po VPA g.gif
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2014 01 15, 09:14)
aciu jum

Mano draugei buvo tokia situacija ir man pačiai analogiška, grįžom po VPA ir iškart nuo pirmos dienos pasiėmėm kasmetines sukauptas atostogas (neišdirbom nei dienos), tai skaičiavo iš prieš dekretą buvusios algos (mano atveju netgi tai gavosi 2008 m. pajamos wink.gif, o minėtas atostogas išnaudojau pernai, nes 2 pametinukus auginau.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Turiu klausimuka. Man reikia, kad isiskaiciuotu i dekrata gruodzio menuo.
As sausio 20 d iseinu kasmetiniu atostogu iki vasario 3d (pirmadienis, dar skaitysiuos atostogose). Nuo vasario 4dienos prasides dekretas.
Tai klausimas, ar skaiciuojant NGA isiskaiciuos man ir gruodzio menuo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2014 01 15, 12:34)
Laba diena  4u.gif
As sausio 20 d iseinu kasmetiniu atostogu iki vasario 3d (pirmadienis, dar skaitysiuos atostogose). Nuo vasario 4dienos prasides dekretas.
Tai klausimas, ar skaiciuojant NGA isiskaiciuos man ir gruodzio menuo?  g.gif

Taip
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2014 01 15, 12:34)
Laba diena  4u.gif
Tai klausimas, ar skaiciuojant NGA isiskaiciuos man ir gruodzio menuo?  g.gif

Jei i NGA iseisite vasario men., tai gruodzio menuo skaiciuosis i NGA. Skaiciuosis visi 2013 metai smile.gif Premija itariu buvo gruodzio men. smile.gif Tuomet, aisku norisi, kad isiskaiciuotu thumbup.gif
Atsakyti
sveikos... skaiciau skaiciau ir... nezinau ar teisingai supratau... taigi, as isidarbinau 2013 rugsejo 16d. tai man i dekreta geriausiai butu eiti lapkricio menesi, kad butu pilni 12men., taip?
Atsakyti
Sveikos mamytes, gal galite pasakyti ar man priklausys dekretines ir motinystes pasalpa tuos 2 metus jei esu issiemusi individualia veikla pagal pazyma? Ar reikia moketi kazka papildomai Sodrai kas menesi?Dirbu nuo sausio 1 dienos, jei i dekretines iseiciau po metu kazkur, tai dar nebuciau deklaravusi pajamu uz 2014 iseina? O uz 2015 pradzia galeciau deklaruot tik 2016...Ir kiek gauciau jei pirma pusmeti pelno beveik nera, o toliau jis visai minimalus nes tik pradejau veikla? Ar yra kazkokios "grindys" kaip "lubos", kai negali gauti gauti maziau nei kazkokia suma? Zodziu nieko nesuprantu, gal kas pagelbesit, buciau labai dekinga verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2014 01 15, 14:35)
sveikos... skaiciau skaiciau ir... nezinau ar teisingai supratau... taigi, as isidarbinau 2013 rugsejo 16d.  tai man i dekreta geriausiai butu eiti lapkricio menesi, kad butu pilni 12men., taip?

Taip,kad visi menesiai,kurie ieis i pasalpos apskaiciavima butu su pajamom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 15 sausio 2014 - 13:57
laba diena,
leliukas gims liepos pradzioje. Siuo metu as registruota darbo birzoje. Iki darbo stazo truksta 2 men. Jeigu as dabar paimsiu individualios veiklos pazymejima ir deklaruosiu kiekviena men.pajamas, ar man iskaiciuos tuos men? ar butina isidarbinti i imone kaip darbuotojas?
Aciu.

p.s. vaiko prieziuros atostogu 2m. eis vyras. jis taip pat dirba su individualios veiklos pazymejimu ir deklaruoja pajamas kiekviena men.
Atsakyti
Gal kas žino ar gauta nedarbo draudimo išmoka įsiskaičiuoja į tą sumą, nuo kurios bus skaičiuojamos NGA ir VPA ?
Atsakyti