QUOTE(KasYra @ 2014 01 14, 14:57)
Tai norit pasakyt, kad as esu dabar VPA senojoje darbovieteje, siuo metu vaikui 1,10 m., esu isidarbinusi kitur, tai galiu iseiti is senosios darbovietes ir persirasyti VPA naujojoj darbovietej ir ten dirbti?
Taip, galit. O koks jums skirtumas, kurioj darbovietėj būti VPA?
QUOTE(marimacho @ 2014 01 14, 14:57)
blyn kaip sudetinga
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
nu bandysiu isskaiciuot
o i isdirbtus metus ieina laikotarpis kaip buvau vpa? beje, kokia ta iseitine?
tai jie kol negriztu ir esu vpa, jie negali man pries 4 men ispeti? nu tarkim griztu nuo spalio, tai jie manes ispet apie atleidima negali nuo birzelio.
ir dar, jeigu jau gaunu ispejima apie atleidima ir suzinau, kad laukiuosi (nu gi nestumo ant dienu irgi nesuplanuosi), tai jie vis tiek mane gales atleist ar galesiu dirbti iki kol iseisiu i dekretines?
Į stažą išeitinei gauti įeina VPA.
Išetinės aprašytos DK 140 str.
Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.
Negali įspėti ir atleisti esant VPA, vadinasi grįžus iš VPA, tą pačią dieną gali įteikti pranešimą, o po keturių mėnesių atleis. Tuomet yra išmokama aukščiau aprašyta išeitinė išmoka.
Dėl naujų aplinkybių susidarymo, įspėjimo galiojimo laikotarpiu konsultuočiausi su advokatu konkrečiu atveju, nes galbūt yra kokia nors teisminė praktika suformuota, kurios mes nežinom. Teoriškai lyg ir turėtų stabdytis įspėjimo laikotarpis, kol būsite neščia (nuo pažymos įteikimo darbdaviui), NGA ir VPA laikotarpiui ir tada laikas tiksėtų toliau, kiek būtų jo likę iš to 4 mėn. laikotarpio, suėjus jam įvyktų atleidimas. Bet čia jau teorija.
Papildyta:
QUOTE(Trupinėlis @ 2014 01 14, 15:42)
Sveikos, skaitau čia jus vis nes man kyla daug klausimų, bet vienas man vis tiek liko neaiškus
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Esmė ta, kad aš iki išėjimo į NGA būsiu išdirbusi 7 mėnesius (bet įsidarbinau per 3 mėn. nuo mokslų baigimo). Tik dabar skaitau, kad einant tų atostogų išmoka skaičiuojama neimant paskutinio mėnesio. Tai nejau taip išeina, kad man ims tik 6 mėn. algą ir dalins iš 12? O to mėnesio pajamos nuplauks, niekur nebus įskaičiuojamos?
NGA nebus skaičiuojamos, VPA bus.