Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(KasYra @ 2014 01 14, 13:13)
Nu bet nejaugi taip galima?  g.gif  iseiti is senosios darbovietes ir isidarbinus naujoje joje ir iseiti vel i VPA?  g.gif

O kur parašyta, kad negalima?

QUOTE(red_sun @ 2014 01 14, 13:31)
Pasiskambinau į sodrą visgi šiuo klausimu pasikonsultuoti. Iš darbovietės išėjau dėl to, kad tos pareigos ir sąlygos kurias man jie pateikė, manęs netenkino, planavau dar grįžti į darbą kol vaikui nėra dviejų metų, o juk antrais metais galima ir dirbti ir būti VPA. Iš darbo išėjau likus nepilnai mėnesiui kol vaikui sueis du metai, nes turėjau vieną pasiūlymą, o paskui sužinojau kad laukiuosi dėl to čia ir gavosi tokia painiava, šeip būčiau likus senoje darbovietėje parašius prašyma VPA iki 3 m.
Sodroje man paaiškino, nesvarbu kad aš esu biržoje, mano pirmam vaikui nėra dar 3 metų ir aš skaitosi esu VPA atostogose iki 3 metų, kad ir biržoje užsiregistravusi, ir man skaičiuos pagal pirmo vaiko pajamas, nes kai išeisiu į antro vaiko NGA tas laikotarpis papuola į pirmo vaiko VPA.

Jeigu laikotarpiai įeina, tada viskas gerai.
Vis tik, teisiškai, manyčiau, kad VPA nutrūksta išeinant iš darbo, išskyrus įmonės bankroto atvejį.
Atsakyti
mamytes, apsvieskit mane 4u.gif
dabar esu VPA jau eina treti metai, siemet negavom darzo, panasu, kad ir kitais negausim blink.gif jeigu buciau grizus nuo 2 metu, viskas aisku, bet dabar jei grisiu i darba, kai vaikui sueis 3 metai, tai kada man reik grizt? gi jie jau suejus 3 metams, gali mane atleisti, tuo labiau, kad imone yra parduota, personalas visas pakeistas, vadovybe irgi, tai gali buti, kad nebenores is senu prisiimti atgal. tai kada man grizt i darba? nes nu jei grisiu, kai vaikui sueis 3, tai sakys, aciu, viso gero g.gif

ir kitas klausimas, girdejau tokius gandus, kad dabar nebegalima pasirinkti ismoku mokejimo, jeigu pastoji antra karta g.gif ar cia yra tiesa? g.gif nes nu as jau daugiau nei metus nebegaunu jokiu ismoku, nes buvau perrasius vyrui, o nuo 2 metu, nebegaunam is viso, tai jeigu pastociau, man visur 0 butu g.gif o jeigu galima, tai tada keik laiko turi ieiti i skaiciavima? arba iki kurio laiko reikia iseiti i dekreta g.gif

Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 14, 13:07)
O kur parašyta, kad negalima?

Teoriskai gal tai ir imanoma, bet realiai nemanau, jog atsiras tokiu kvailu darbdaviu, kurie sutiks tai daryti, nes taigi jie tada isipareigos laikyti darbuotoja minimum kol vaikui sueis 3 metai.
Papildyta:
QUOTE(marimacho @ 2014 01 14, 13:10)
mamytes, apsvieskit mane  4u.gif 
dabar esu VPA jau eina treti metai, siemet negavom darzo, panasu, kad ir kitais negausim  blink.gif jeigu buciau grizus nuo 2 metu, viskas aisku, bet dabar jei grisiu i darba, kai vaikui sueis 3 metai, tai kada man reik grizt? gi jie jau suejus 3 metams, gali mane atleisti, tuo labiau, kad imone yra parduota, personalas visas pakeistas, vadovybe irgi, tai gali buti, kad nebenores is senu prisiimti atgal. tai kada man grizt i darba? nes nu jei grisiu, kai vaikui sueis 3, tai sakys, aciu, viso gero  g.gif

Kada jus begriztumet, ar anksciau ar tik suejus vaikui 3 metams, darbdaviai turi teise jus atleisti vos tik vaikui sueina 3 metai. Jeigu grisit tarkim i darba 2,5 metu, tai jus privalo laikyti tik iki kol sueis 3 metai, o paskui aciu ir ate smile.gif taip kad jeigu busite nepageidaujama tame darbe, ilgiau niekas ir nelaikys.
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2014 01 14, 14:24)
Kada jus begriztumet, ar anksciau ar tik suejus vaikui 3 metams, darbdaviai turi teise jus atleisti vos tik vaikui sueina 3 metai. Jeigu grisit tarkim i darba 2,5 metu, tai jus privalo laikyti tik iki kol sueis 3 metai, o paskui aciu ir ate  smile.gif  taip kad jeigu busite nepageidaujama tame darbe, ilgiau niekas ir nelaikys.

matot kame reikalas, kad nuo rudens mes turim grizti 5 lotuliukas.gif visos kitos 4 gris, nes jos gris, kai vaikiukams dar tik 2 metai bus, o as esu ta, kuri griztu, kai vaikui sueis 3 doh.gif tai ir mastau, gal reiktu anksciau grizt i darba g.gif arba gal tuo paciu kita leliuka susiplanuoti g.gif bet tada neaisku kaip su tom ismokom, jau ir taip siuos metus is vieno atlyginimo gyvenam unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2014 01 14, 14:10)
ir kitas klausimas, girdejau tokius gandus, kad dabar nebegalima pasirinkti ismoku mokejimo, jeigu pastoji antra karta  g.gif  ar cia yra tiesa?  g.gif  nes nu as jau daugiau nei metus nebegaunu jokiu ismoku, nes buvau perrasius vyrui, o nuo 2 metu, nebegaunam is viso, tai jeigu pastociau, man visur 0 butu  g.gif o jeigu galima, tai tada keik laiko turi ieiti i skaiciavima? arba iki kurio laiko reikia iseiti i dekreta  g.gif

Turi įeiti į NGA ir VPA skaičiavimą bent viena diena iš buvusių VPA, nesvarbu, kad negavot išmokų.

QUOTE(KasYra @ 2014 01 14, 14:24)
Teoriskai gal tai ir imanoma, bet realiai nemanau, jog atsiras tokiu kvailu darbdaviu, kurie sutiks tai daryti, nes taigi jie tada isipareigos laikyti darbuotoja minimum kol vaikui sueis 3 metai.

Aš kalbu apie formalų įsidarbinimą (per pažįstamus ir pan.).
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 14, 15:29)
Turi įeiti į NGA ir VPA skaičiavimą bent viena diena iš buvusių VPA, nesvarbu, kad negavot išmokų.

taip, jei esat buvusi pries tai NGA. Jei nebuvote, NGA skaiciuos atsukus skaitliuka metus atgal.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 14, 14:29)

tai faktiskai gali pastoti iki kol vaikui sueis 3.5 metu?
o jeigu pvz mane atleis suejus vaikui 3 metai ir as liksiu bedarbe, bet dar nebusiu spejus iseiti i dekreta g.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2014 01 14, 13:32)
o jeigu pvz mane atleis suejus vaikui 3 metai ir as liksiu bedarbe, bet dar nebusiu spejus iseiti i dekreta  g.gif

Bet jeigu jau zinosit jog esate pastojusi, tai galite atnesti darbdaviui pazyma is gydytojos, tada velgi negales jusu ismesti is darbo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2014 01 14, 14:32)
o jeigu pvz mane atleis suejus vaikui 3 metai ir as liksiu bedarbe, bet dar nebusiu spejus iseiti i dekreta  g.gif

jeigu jau būsit nėščia vėl gi nebegalės atleisti.
Aš bandyčiau išsiskaičiuoti paskutinę dieną, kai galėčiau išeiti VPA, nuo kurios mėnesio atmetus vieną mėn. ir atskaičiavus dar 12 mėnesių atgal, būtų dar bent viena diena VPA (t.y. vaikui nesuėję trys metai, jeigu iki tol negrįšit į darbą). NGA tuomet automatiškai įpultų į tą laikotarpį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 14 sausio 2014 - 14:42
QUOTE(KasYra @ 2014 01 14, 14:13)
Nu bet nejaugi taip galima?  g.gif  iseiti is senosios darbovietes ir isidarbinus naujoje joje ir iseiti vel i VPA?  g.gif

Galima.

QUOTE(marimacho @ 2014 01 14, 15:10)
tai kada man grizt i darba? nes nu jei grisiu, kai vaikui sueis 3, tai sakys, aciu, viso gero  g.gif

Na, Jus bet kokiu atveju turi įspėti prieš 4 mėn. Ir sumokėti išeitinę, kuri priklauso nuo išdirbtų metų. O jei grįšit anksčiau - tai tikriausiai įspėt galės iš anksčiau.

QUOTE(KasYra @ 2014 01 14, 15:24)

Daug darbdavių priima žmones, kurie turi vaikų iki 3 metų. O ką daryt? Į VPA gali ir tėtis išeit. O kad tėtis vaikų turi - išvis netikėtai gali paaiškėt, kai buvusi meilužė ant slenksčio su kūdikiu apsireikš, o anas šmaukšt ir pripažins tėvystę, ir į VPA smile.gif.

Visas gyvenimas yra rizika. Aš irgi eidama į darbą, nesu garantuota, kad nuo rytojaus jame nebus daroma reorganizacija, kad vadovas nepasikeis ir nesugalvos atleist. Niekas garantijų neturim.
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2014 01 14, 13:48)
Galima.
Na, Jus bet kokiu atveju turi įspėti prieš 4 mėn. Ir sumokėti išeitinę, kuri priklauso nuo išdirbtų metų. O jei grįšit anksčiau - tai tikriausiai įspėt galės iš anksčiau.
Daug darbdavių priima žmones, kurie turi vaikų iki 3 metų. O ką daryt? Į VPA gali ir tėtis išeit. O kad tėtis vaikų turi - išvis netikėtai gali paaiškėt, kai buvusi meilužė ant slenksčio su kūdikiu apsireikš, o anas šmaukšt ir pripažins tėvystę, ir į VPA smile.gif.

Visas gyvenimas yra rizika. Aš irgi eidama į darbą, nesu garantuota, kad nuo rytojaus jame nebus daroma reorganizacija, kad vadovas nepasikeis ir nesugalvos atleist. Niekas garantijų neturim.

Tai norit pasakyt, kad as esu dabar VPA senojoje darbovieteje, siuo metu vaikui 1,10 m., esu isidarbinusi kitur, tai galiu iseiti is senosios darbovietes ir persirasyti VPA naujojoj darbovietej ir ten dirbti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 14, 14:42)
jeigu jau būsit nėščia vėl gi nebegalės atleisti.
Aš bandyčiau išsiskaičiuoti paskutinę dieną, kai galėčiau išeiti VPA, nuo kurios mėnesio atmetus vieną mėn. ir atskaičiavus dar 12 mėnesių atgal, būtų dar bent viena diena VPA (t.y. vaikui nesuėję trys metai, jeigu iki tol negrįšit į darbą). NGA tuomet automatiškai įpultų į tą laikotarpį.

blyn kaip sudetinga biggrin.gif nu bandysiu isskaiciuot g.gif

QUOTE(jurgacka @ 2014 01 14, 14:48)
Galima.

o i isdirbtus metus ieina laikotarpis kaip buvau vpa? beje, kokia ta iseitine?
tai jie kol negriztu ir esu vpa, jie negali man pries 4 men ispeti? nu tarkim griztu nuo spalio, tai jie manes ispet apie atleidima negali nuo birzelio.
ir dar, jeigu jau gaunu ispejima apie atleidima ir suzinau, kad laukiuosi (nu gi nestumo ant dienu irgi nesuplanuosi), tai jie vis tiek mane gales atleist ar galesiu dirbti iki kol iseisiu i dekretines?
Atsakyti