QUOTE(KasYra @ 2014 01 14, 13:13)
Nu bet nejaugi taip galima? iseiti is senosios darbovietes ir isidarbinus naujoje joje ir iseiti vel i VPA?
O kur parašyta, kad negalima?
QUOTE(red_sun @ 2014 01 14, 13:31)
Pasiskambinau į sodrą visgi šiuo klausimu pasikonsultuoti. Iš darbovietės išėjau dėl to, kad tos pareigos ir sąlygos kurias man jie pateikė, manęs netenkino, planavau dar grįžti į darbą kol vaikui nėra dviejų metų, o juk antrais metais galima ir dirbti ir būti VPA. Iš darbo išėjau likus nepilnai mėnesiui kol vaikui sueis du metai, nes turėjau vieną pasiūlymą, o paskui sužinojau kad laukiuosi dėl to čia ir gavosi tokia painiava, šeip būčiau likus senoje darbovietėje parašius prašyma VPA iki 3 m.
Sodroje man paaiškino, nesvarbu kad aš esu biržoje, mano pirmam vaikui nėra dar 3 metų ir aš skaitosi esu VPA atostogose iki 3 metų, kad ir biržoje užsiregistravusi, ir man skaičiuos pagal pirmo vaiko pajamas, nes kai išeisiu į antro vaiko NGA tas laikotarpis papuola į pirmo vaiko VPA.
Sodroje man paaiškino, nesvarbu kad aš esu biržoje, mano pirmam vaikui nėra dar 3 metų ir aš skaitosi esu VPA atostogose iki 3 metų, kad ir biržoje užsiregistravusi, ir man skaičiuos pagal pirmo vaiko pajamas, nes kai išeisiu į antro vaiko NGA tas laikotarpis papuola į pirmo vaiko VPA.
Jeigu laikotarpiai įeina, tada viskas gerai.
Vis tik, teisiškai, manyčiau, kad VPA nutrūksta išeinant iš darbo, išskyrus įmonės bankroto atvejį.