Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Norėjau paklausti, mano mergaitei suėjo du metukai, laukiuosi antro vaikučio, turi gimti rugpjūti. Taip atsitiko kad kol buvai VPA mano darbo vietos nebeliko ir aš dabar esu darbo biržoje. Ar kad gaučiau motinystės pašalpą antram vaikučiui būtinai turiu dabar įsidarbinti, ar man bus skaičiuojama pagal pirmo vaiko pašalpą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(red_sun @ 2014 01 13, 23:42)
Norėjau paklausti, mano mergaitei suėjo du metukai, laukiuosi antro vaikučio, turi gimti rugpjūti. Taip atsitiko kad kol buvai VPA mano darbo vietos nebeliko ir aš dabar esu darbo biržoje. Ar kad gaučiau motinystės pašalpą antram vaikučiui būtinai turiu dabar įsidarbinti, ar man bus skaičiuojama pagal pirmo vaiko pašalpą? g.gif

Ne,jums skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Papildyta:
QUOTE(Vyza @ 2014 01 13, 22:31)
Sveikos mamytes.Esu trecius metus vaiko prieziuros atostogose.Kovo 7 d.tureciau grizti i darba.Laukiuosi antro vaikucio,tad geguzes 21,tureciau iseiti i dekreta.Gal galetumete pasakyti,kaip bus skaiciuojamas NGA bei VPA ismokos ir ar as jas gausiu?Nes trecius metus neturiu jokiu pajamu.Beje,o jeigu tureciau nedarbingumo lapeli nuo kovo iki geguzes menesio,ar gauciau uz juos pasalpas,nes kaip jau minejau,trecius metus nebuvo jokiu pajamu?Na kazkaip painiai as cia surasiau viska,tikiuosi,kas nors supras:)

Is to DU kaip ir pirmam vaikui,galit imti nedarbinguma,bet skaiciuos pagal minimalias draudziamas pajamas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 14, 00:00)
Ne,jums skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Papildyta:

Skaičiuotų pagal pirmą vaiką, bet kiek skaitau ir jei gerai suprantu, kad norint gauti motinystės pašalpą turi būti dirbantis g.gif Tai jei aš registruota darbo biržoje tai kaip ir nepriklauso man g.gif
Atsakyti
QUOTE(red_sun @ 2014 01 14, 00:02)
Skaičiuotų pagal pirmą vaiką, bet kiek skaitau ir jei gerai suprantu, kad norint gauti motinystės pašalpą turi būti dirbantis  g.gif Tai jei aš registruota darbo biržoje tai kaip ir nepriklauso man  g.gif

Bet imone jusu tai bankrutavo ar as ne taip supratau.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 14, 00:33)
Bet imone jusu tai bankrutavo ar as ne taip supratau.

ne, nebankrutavo, neliko to padalinio kuriame aš dirbau ir turėjau išeiti, nieko kito jie man nepasiūlė.
Atsakyti
QUOTE(Vyza @ 2014 01 13, 21:31)
Sveikos mamytes.Esu trecius metus vaiko prieziuros atostogose.Kovo 7 d.tureciau grizti i darba.Laukiuosi antro vaikucio,tad geguzes 21,tureciau iseiti i dekreta.Gal galetumete pasakyti,kaip bus skaiciuojamas NGA bei VPA ismokos ir ar as jas gausiu?Nes trecius metus neturiu jokiu pajamu.Beje,o jeigu tureciau nedarbingumo lapeli nuo kovo iki geguzes menesio,ar gauciau uz juos pasalpas,nes kaip jau minejau,trecius metus nebuvo jokiu pajamu?Na kazkaip painiai as cia surasiau viska,tikiuosi,kas nors supras:)

Jei grįšite į darbą ir pasiimsite nedarbingumą, gausite iš Sodros 'minimumą' ~17lt už dieną iki mokesčių.
Gal turit atostogų neišnaudotų?

QUOTE(red_sun @ 2014 01 13, 23:47)
ne, nebankrutavo, neliko to padalinio kuriame aš dirbau ir turėjau išeiti, nieko kito jie man nepasiūlė.

Jūs išėjot savo noru būdama VPA???
Atsakyti
QUOTE(Vyza @ 2014 01 13, 22:31)

O su pries tai gimusiu vaikiuku buvote NGA?
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 14, 09:03)
Jei grįšite į darbą ir pasiimsite nedarbingumą, gausite iš Sodros 'minimumą' ~17lt už dieną iki mokesčių.
Gal turit atostogų neišnaudotų?
Jūs išėjot savo noru būdama VPA???

Taip, i pabaiga ejo antri metai dar nezinojau kad nestuke.gif planavsu ieskotis kito darbo.
Atsakyti
Laba diena merginos, žiūriu čia kai kurios labai protingos sodros ir išmokų paskaičiavimo klausimais, aš pati įstatymus žinau, bet kaip ir kokius mėnesius ima ir ką iš ko daigina, dalina- ne:)
Situacija:
gimdymas apie 2014-06-24, NGA planuoju nuo 2014-06-01, n metų dirbau vienoj darbovietėj už tarkim 1500 Lt grubiai, nuo 2013-07-15 iki 2013-08-31 buvau kasmetinėse atostogose, nuo 2013-09-02 keitėsi darbovietė, padidėjo darbo užmokestis iki 2200 Lt grubiai.

Atsakykite prašau, kas galite:
-ar protingai elgiuosi, kad NGA eisiu vėliau?
- kokius mėn. ims, apskaičiuojant NGA išmoką?
- kokius mėn. ims, apskaičiuojant išmoką už VPA?

Ačiū labai už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(red_sun @ 2014 01 14, 10:37)
Taip, i pabaiga ejo antri metai dar nezinojau kad nestuke.gif  planavsu ieskotis kito darbo.

Pastebėjimas ir jums ateičiai, ir kitoms, kurios nežino - kito darbo galima ieškotis ir dirbti kitame darbe ir būnant VPA esamoje darbovietėje. Darbo vietos negali panaikinti, kol vaikui nėra 3 metų. Jeigu norėsite grįžti, turi siūlyti atitinkamas pareigas. Išeiti iš darbo apsimoka tik tuo atveju, jeigu atleidžia šalių susitarimu ir susitariama dėl tenkinančios kompensacijos.
Tai dabar pasakykit, jeigu jūs atleista, tai juk jūsų VPA nutrūko? Darbo biržoje juk nėra forminamos jokios VPA tokiu aveju, ar ne? Tuomet turite pasiskaičiuoti ar įeina bent viena diena buvusių VPA į naujų pašalpų skaičiavimo laikotarpius. Jei neįeina, reikėtų gal įsidarbinti ir pasiimti likutį pirmo vaiko VPA, kol jam dar trys metai nesuėjo.
Pataisykit išmanančios, jei ką sumaišiau. Paini situacija. Kas susiję su darbo birža - dar painiau.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 14, 12:07)
Jei neįeina, reikėtų gal įsidarbinti ir pasiimti likutį pirmo vaiko VPA, kol jam dar trys metai nesuėjo.

Nu bet nejaugi taip galima? g.gif iseiti is senosios darbovietes ir isidarbinus naujoje joje ir iseiti vel i VPA? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 14, 14:07)
Pastebėjimas ir jums ateičiai, ir kitoms, kurios nežino - kito darbo galima ieškotis ir dirbti kitame darbe ir būnant VPA esamoje darbovietėje. Darbo vietos negali panaikinti, kol vaikui nėra 3 metų. Jeigu norėsite grįžti, turi siūlyti atitinkamas pareigas. Išeiti iš darbo apsimoka tik tuo atveju, jeigu atleidžia šalių susitarimu ir susitariama dėl tenkinančios kompensacijos.
Tai dabar pasakykit, jeigu jūs atleista, tai juk jūsų VPA nutrūko? Darbo biržoje juk nėra forminamos jokios VPA tokiu aveju, ar ne? Tuomet turite pasiskaičiuoti ar įeina bent viena diena buvusių VPA į naujų pašalpų skaičiavimo laikotarpius. Jei neįeina, reikėtų gal įsidarbinti ir pasiimti likutį pirmo vaiko VPA, kol jam dar trys metai nesuėjo.
Pataisykit išmanančios, jei ką sumaišiau. Paini situacija. Kas susiję su darbo birža - dar painiau.

Pasiskambinau į sodrą visgi šiuo klausimu pasikonsultuoti. Iš darbovietės išėjau dėl to, kad tos pareigos ir sąlygos kurias man jie pateikė, manęs netenkino, planavau dar grįžti į darbą kol vaikui nėra dviejų metų, o juk antrais metais galima ir dirbti ir būti VPA. Iš darbo išėjau likus nepilnai mėnesiui kol vaikui sueis du metai, nes turėjau vieną pasiūlymą, o paskui sužinojau kad laukiuosi dėl to čia ir gavosi tokia painiava, šeip būčiau likus senoje darbovietėje parašius prašyma VPA iki 3 m.
Sodroje man paaiškino, nesvarbu kad aš esu biržoje, mano pirmam vaikui nėra dar 3 metų ir aš skaitosi esu VPA atostogose iki 3 metų, kad ir biržoje užsiregistravusi, ir man skaičiuos pagal pirmo vaiko pajamas, nes kai išeisiu į antro vaiko NGA tas laikotarpis papuola į pirmo vaiko VPA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo red_sun: 14 sausio 2014 - 13:38