Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(lllelijaaa @ 2014 01 13, 09:32)
nebesuprantu aš nieko.  doh.gif  gal galit ir mokat kas savais žodžiais paaiškinti? jeigu man dekretas 03.01 tai aš dar galiu eiti į darbą kokį porą savaičių ir eidama gausiu atlyginimą už tą laiką ir nesumažės mano NGA išmoka?

Į dekretą galit eit dviem savaitėm vėliau. Tuomet dekretas (NGA) tęsis ilgiau.

Jei VPA planuojate imti apmokėjimą 100 proc. pirmus metus - tai nieko neišlošiate (nebent atlyginimas ženkliai didesnis už lubas).

Jei 70/40 proc. - tai 2 savaitėm ilgiau turėsite 100 proc. pajamas.
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2014 01 13, 15:04)

Jei VPA planuojate imti apmokėjimą 100 proc. pirmus metus - tai nieko neišlošiate (nebent atlyginimas ženkliai didesnis už lubas).

o jetua.... visai as nieko nebesuprantu... blush2.gif doh.gif as planuoju VPA imti dviem metam, tai man kaip ir apsimoketu dar padirbti pora savaiciu?
Atsakyti
Na, kad lengviau skaičiuot būtų, įsivaizduokit, kad į NGA galit išeiti kovo 1 d. (I var.), bet galite išeiti ir mėnesiu vėliau (II var.). Ir tarkime, Jūsų atlyginimas 2000 į rankas (vėlgi dėl paprastesnio skaičiavimo). Vaikas gims gegužės 1 d. (vėlgi dėl skaičiavimo paprastumo)

Tuomet:
I var.
kovą-birželį gaunate 100 proc. už NGA - po 2000 Lt.
tuomet nuo liepos iki kitų metų metų balandžio imtinai 70 proc. VPA - 1400 Lt
ir likusius metus gegužė-balandis 40 proc. - 800 Lt

II var.
kovą gaunatę atlyginimą - 2000 Lt
balandį-liepą - gaunat 100 proc. NGA - 2000 Lt
toliau prasideda VPA ir gaunat kaip ir I var.

I var. Sodra Jums sumoka daugiau, dirbate mažiau.
II var. Sodra sumoka mažiau, bet pajamos Jūsų didesnės (liepos mėn. vienu atveju gaunate 1400, antru - 2000 Lt). Belieka Jums spręst - ar svarbiau daugiau pinigų, ar svarbiau daugiau ilsėtis.

P.s. skaičiavimai labai supaprastinti, nes NGA šiaip trunka daugiau nei 4 mėn. Ir vaikai kaip pagal užsakymą 1 d. negimsta biggrin.gif Bet tikiuos, kad esmę supratot

Asmeniškai aš pati pasirinkau daugiau padirbėt, ir gaut šiek tiek daugiau pajamų. Bet aš jaučiuosi puikiai, ir darbas mano nesunkus. Nieko ne sunkesnis, nei ilsėtis namuose. Jei atlyginimas būtų nedidelis, o darbas nelengvas - taip nedaryčiau.

Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2014 01 13, 14:04)

Vėliau į dekretą galit išeit kiek tik norit, nebūtinai 2 sav., galit kad ir 39 sav. išeit, įstatymas to nedraudžia. Tik savaime suprantama, kad atsiranda daug "jeigu" dėl sveikatos ir pan.
Atsakyti
Sveikos, auginu dukryte kuriai vasario 28d sueis 2 metai, dabar laukiuosi ir nuo sausio 31d isleistu i dekreta, bet kaip suprantu man neverta dabar iseiti, nes negausiu uz pirma vaikeli pinigeliu, geriausia butu vasario 28 ir iseit i dekreta?ar taip galima?
Atsakyti
O man kažkaip išvis įdomiai tas įstatymas kad dvi išmokos negalimos mokėti jeigu jos viršyja 100% darbo užmokesčio, tačiau nėštumo ir gimdymo atostogos ir sudaro 100% darbo užmokesčio, tai kam čia dar rašoma kad moka dvi išmokas...? g.gif
Atsakyti
Turiu keleta klausimeliu:
1.Jei eini VPA vieneriem metam, ar galim veliau apsigalvoti ir pabuti dar metus? Kaip tada butu su ismokom. Nes 1m ir 2m ismokos skiriasi.

2. Ar galite kas paaiskinti kaip ten yra su antru metu pasalpos perrasymu vyrui? Kodel sitaip apsimoka?

3. Kokios siuo metu yra lubos? Ir ar NGA ir VPA jos skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(kleja30 @ 2014 01 13, 21:03)
1.Jei eini VPA vieneriem metam, ar galim veliau apsigalvoti ir pabuti dar metus? Kaip tada butu su ismokom. Nes 1m ir 2m ismokos skiriasi.

2. Ar galite kas paaiskinti kaip ten yra su antru metu pasalpos perrasymu vyrui? Kodel sitaip apsimoka?

3. Kokios siuo metu yra lubos? Ir ar NGA ir VPA jos skiriasi?

1. Persigalvoti negalima Sodroje.
2. Jeigu vyro didesnė alga, tai nuo jos ir 40 proc. didesnis.
3. 100 procentų (4761,60Lt) maksimalaus kompensuojamojo uždarbio (iki mokesčių). Nesiskiria.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 13, 22:13)
1. Persigalvoti negalima Sodroje.
2. Jeigu vyro didesnė alga, tai nuo jos ir 40 proc. didesnis.
3. 100 procentų (4761,60Lt) maksimalaus kompensuojamojo uždarbio (iki mokesčių). Nesiskiria.

Dekoju labai uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(love_spell @ 2014 01 13, 20:13)
Sveikos, auginu dukryte kuriai vasario 28d sueis 2 metai, dabar laukiuosi ir nuo sausio 31d isleistu i dekreta, bet kaip suprantu man neverta dabar iseiti, nes negausiu uz pirma vaikeli pinigeliu, geriausia butu vasario 28 ir iseit i dekreta?ar taip galima?

Galima.
Atsakyti
Sveikos mamytes.Esu trecius metus vaiko prieziuros atostogose.Kovo 7 d.tureciau grizti i darba.Laukiuosi antro vaikucio,tad geguzes 21,tureciau iseiti i dekreta.Gal galetumete pasakyti,kaip bus skaiciuojamas NGA bei VPA ismokos ir ar as jas gausiu?Nes trecius metus neturiu jokiu pajamu.Beje,o jeigu tureciau nedarbingumo lapeli nuo kovo iki geguzes menesio,ar gauciau uz juos pasalpas,nes kaip jau minejau,trecius metus nebuvo jokiu pajamu?Na kazkaip painiai as cia surasiau viska,tikiuosi,kas nors supras:)
Atsakyti
QUOTE(kleja30 @ 2014 01 13, 21:03)

Galima VPA pabūti iki 3 metų. Jūs galite eiti 1 metams ir tada nuspręsti, kad dar norite būti su vaiku. Tik skirtumas tas, kad antrais metais jokių išmokų jau negausite.
Atsakyti