QUOTE(lllelijaaa @ 2014 01 12, 16:44)
Sveikos atejau ir as truputi konsultacijos, tikiuosi padesite
man numatyta NGA diena 2014 03 01, tai gal galite parasyti kuriuos man tiksliai ims laikotarpius skaicuojant pasalpa? ir dar toks klausimelis, jeigu man NGA butent kovo 1, o as galiu dar dirbti kazkiek laiko ar ne? ar butu naudingiau? galbut naudingiu tiek, kad gauciau dar ir plius atlyginima?
aciu
man numatyta NGA diena 2014 03 01, tai gal galite parasyti kuriuos man tiksliai ims laikotarpius skaicuojant pasalpa? ir dar toks klausimelis, jeigu man NGA butent kovo 1, o as galiu dar dirbti kazkiek laiko ar ne? ar butu naudingiau? galbut naudingiu tiek, kad gauciau dar ir plius atlyginima?
aciu
Galit dirbti,bet tada ka gausit,t.y atlyginima isskaiciuos is motinystes pasalpos.
"Motinystės pašalpa mokama įvertinus pašalpos gavimo laikotarpiu gautas pajamas, t.y. pajamas, nuo kurių skaičiuojamos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos, ar iš tuo metu vykdytos darbinės veiklos gautas pajamas, kurios nėra draudžiamosios pajamos, gautas ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe arba profesinės ligos pašalpas, mokamas vadovaujantis Nelamingų atsitikimų darbe ar profesinių ligų socialinio draudimo įstatymu. Jeigu šių pajamų dydis mažesnis už motinystės pašalpą, mokamas šios pašalpos ir jo atitinkamą mėnesį turėtų pajamų ir (ar) pašalpų skirtumas. Jeigu šių pajamų ir (ar) pašalpų dydis yra didesnis už motinystės pašalpą arba jai lygus, motinystės pašalpa nemokama. Mokant pašalpą, į draudžiamąsias pajamas neįtraukiamos pajamos, gautos už darbą, atliktą iki pirmosios nėštumo ir gimdymo atostogų dienos."