Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Red_hair @ 2013 11 14, 12:32)
Laba diena 4u.gif  O per kiek laiko turi pervesti pinigelius uz nestumo gimdymo atostogas?As praejusi pirmad isejau i NGA ir uzpildziau prasyma sodroje.Tiesa pasalpa gausiu dviejomis dalimis.Pinigeliu kol kas nesulaukiu.Ar tikrai per 2 sav. turi pervesti? g.gif

Taip,per 15 d.d nuo visu dokumentu pridavimo dienos.
Atsakyti
Laba diena,

Norejau paklausti kiek metu darbdavys turi saugoti darbo vieta, kai yra iseinama i VPA? Ir girdejau, bet nezinau ar tiesa, kad grizti i darboviete galima, bet darbdavys turi teise pasiulyti kitas pareigas (pvz. zemesnes)? Ar tai tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Aura88 @ 2013 11 14, 13:37)
Laba diena,

Norejau paklausti kiek metu darbdavys turi saugoti darbo vieta, kai yra iseinama i VPA? Ir girdejau, bet nezinau ar tiesa, kad grizti i darboviete galima, bet darbdavys turi teise pasiulyti kitas pareigas (pvz. zemesnes)? Ar tai tiesa?

Saugo iki vaikui sueis trys metai
Del pareigu - istrauka is DK
Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

Ale prie NGA raso taip:
Darbdavys užtikrina darbuotojų teisę po šių atostogų grįžti į tą pačią ar lygiavertę darbo vietą (pareigas) ne mažiau palankiomis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, ir naudotis visomis geresnėmis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, į kurias jis būtų turėjęs teisę, jeigu būtų dirbęs.
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 11 14, 13:49)
Saugo iki vaikui sueis trys metai
Del pareigu - istrauka is DK
Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

Ale prie NGA raso taip:
Darbdavys užtikrina darbuotojų teisę po šių atostogų grįžti į tą pačią ar lygiavertę darbo vietą (pareigas) ne mažiau palankiomis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, ir naudotis visomis geresnėmis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, į kurias jis būtų turėjęs teisę, jeigu būtų dirbęs.

Dekoju uz atsakyma smile.gif

Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 13, 22:29)
Ne ta pati,kai iseini i NGA skaiciuoja 12 men. atgal praleidziant viena menesi,kai iseini i VPA skaiciuoja 12 men. atgal praleidziant viena menesi.
NGA kai iseinat tai motinystes pasalpa ismoka uz visus 4 menesius,kai iseini i VPA mot(tev) pasalpa jau ismoka kas menesi.
Jeigu imsit metams,tai vistiek bus tik vieno menesio is NGA suma,t.y kad uz NGA moka uz 4 menesius,uz VPA moka tik uz menesi kas menesi,na nezinau ar aiskiai,nemoku isdestyti aiskiau smile.gif

Tai mokejimo tvarka man aiski, tik va su suma suglumau. Nes dabar isejau NGA, sodra atsiunte paskaiciavimus. Ta suma dalinu is menesiu ir gaunasi kad gausiu daugiau nei budavo alga i rankas. Ar gali taip buti? Ir tada klausimas ar tokia pati men suma gausis ir mokant kas men per VPA?Mano atlyginimas i rankas buvo stabilus tai as maniau ir gausiu ta suma. O cia iseina daugiau.Panasiai kaip imant vaiko biuleteni. Arba as jau visai fool.gif
Atsakyti
Sveiki,
Ir as noriu paklaust, nes kuo daugiau domiuos, tuo labiau panikuoju.
Nuo 2010 11 17 iki 2013 11 17 esu vaiko preiziuros atostogose su pirmu vaiku. Nuo 2013 11 18 tureciau grizti i darba, taciau iseidama su pirmu vaiku jau zinojau, kad i darba grizti negalesiu.Siuo metu laukiuosi antro vaikelio, kuris turetu gimti 2014 06 04. Galvoju kaip geriau siuo atveju pasielgti?
Darbdavys, nenoredamas nukenteti financiskai, paliktu oficialiai dirbti, taciau paciai reiktu susimoketi mokescius nuo DU. Taciau kaip suprantu, man tai visiskai neapsimoka, nes sodroje sake , kad nepriklausomai nuo to ar dirbciau, ar ne, man NGA ir VPA skaiciuotu pagal pirmo vaiko. Jei iseiciau is darbo savo noru ir stociau i darbo birza ,ar man liktu tas pats NGA ir VPA?
Atsakyti
QUOTE(mikki @ 2013 11 14, 13:39)
Tai mokejimo tvarka man aiski, tik va su suma suglumau. Nes dabar isejau NGA, sodra atsiunte paskaiciavimus. Ta suma dalinu is menesiu ir gaunasi kad gausiu daugiau nei budavo alga i rankas. Ar gali taip buti? Ir tada klausimas ar tokia pati men suma gausis ir mokant kas men per VPA?Mano atlyginimas i rankas buvo stabilus tai as maniau ir gausiu ta suma. O cia iseina daugiau.Panasiai kaip imant vaiko biuleteni. Arba as jau visai fool.gif

išmokės mažiau, gi dar mokesčius atskaičiuos .
paskaičiavimai - su mokesčiais, 'ant popieriaus' wink.gif
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2013 11 14, 16:15)

gaus daugiau siek tiek nei i rankas. Nes neskaiciuoja sodrai
Atsakyti
QUOTE(mikki @ 2013 11 14, 13:39)
Ta suma dalinu is menesiu ir gaunasi kad gausiu daugiau nei budavo alga i rankas. Ar gali taip buti?

o gal kurį nors mėnesį ar mėnesius buvo didesnė alga? gauti priedai, premijos ar pan?
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2013 11 14, 16:15)

QUOTE(vedeja @ 2013 11 14, 20:57)
o gal kurį nors mėnesį ar mėnesius buvo didesnė alga? gauti priedai, premijos ar pan?

tikrai gaunasi daugiau nei siaip i rankas. Jau ne karta buvo aiskinta kodel - neatskaito sodrai, tik pajamu mokesti ir PSD
Atsakyti
QUOTE(svaiguole @ 2013 11 14, 14:10)
Sveiki,
Ir as noriu paklaust, nes kuo daugiau domiuos, tuo labiau panikuoju.
Nuo 2010 11 17 iki 2013 11 17 esu vaiko preiziuros atostogose su pirmu vaiku. Nuo 2013 11 18 tureciau grizti i darba, taciau iseidama su pirmu vaiku jau zinojau, kad i darba grizti negalesiu.Siuo metu laukiuosi antro vaikelio, kuris turetu gimti  2014 06 04. Galvoju kaip geriau siuo atveju pasielgti?
    Darbdavys, nenoredamas nukenteti financiskai, paliktu oficialiai dirbti, taciau paciai reiktu susimoketi mokescius nuo DU. Taciau kaip suprantu, man tai visiskai neapsimoka, nes sodroje sake , kad nepriklausomai nuo to ar dirbciau, ar ne, man NGA ir VPA  skaiciuotu pagal pirmo vaiko. Jei iseiciau is darbo savo noru ir stociau i darbo birza ,ar man liktu tas pats NGA ir VPA?

Kad gautumėte NGA turi būti darbdavys, kuris išleidžia, į VPA galėtumėte išeiti ir be darbavio, gal kuri mergina patikslins atsakymą.
Atsakyti
Tai va zodziu, paskyre mums ta pasalpa thumbup.gif thumbup.gif vadinasi, viskas gerai, tik bobos kartais nusisneka ten. Bet reiketu gal ir sitoje temoje patikslinti, kad kai nera darbdavio, nera ir VPA (nes i jas irgi isleidzia darbdavys), o yra teise i pasalpa
Dabar klausimas - kadangi uz keleto menesiu as pati eisiu VPA, tai ar galesiu uzpildyt elektronini prasyma, ar turesiu fiziskai su vyru vaziuot ir pakeisti viska?
Atsakyti