Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

sveikos noriu pasiteirauti ar teisingai suprantu del vaiko prieziuros atostogu :
1. jeigu einu 2 m , tai antrais metais kai vaikui sueis metai jeigu uzsimanau galiu grysti i darba, bet kaip tada su mokejimais, ar mokama visas tas 40 proc. ir plius aisku dirbu ir gaunu alga ? ar procentaliai kazkaip mazinama ismoka priklausomai nuo algos ? ar ta ismoka mokama visa ta likusi laika t.y. antrus metus?

2. jeigu parasau metams laiko, o po ju sumastau kad mazai irnoriu pasiimt antrus metus ar tai bus uz mano saskaita, ar sodra perskaiciuoja ismokas uz pirmus metus ir moka kazkokia procentaliai dali ?

tiesiog vasara gimdysiu nezinau ka daryt, pirmas vaikas sunku apsisprest kaip geriau finansiskai ir ar metu vaika i lopseli deti ar jis ne per mazas bus

aciu jeigu kas issamiai pakomentuos smile.gif
Atsakyti
Laba diena,
Norejau pasiteirauti. Mano mergaitei kovo 2 sueina du metukai, as laukiusiu. Gruodzio 4 isejau i dekreta. Esu pasiemus 2 m. vaiko auginimo atostogas. Ar man sodra mokes nuo gruodzio iki kovo ta pasalpa ar ne?
Ar man butu galimybe pasalpa pereisti vyrui? ir kokiu dokumentu tam reikia?
Atsakyti
QUOTE(kakava2 @ 2014 01 08, 06:55)
sveikos noriu pasiteirauti ar teisingai suprantu del vaiko prieziuros atostogu :
1. jeigu einu 2 m , tai antrais metais kai vaikui sueis metai jeigu uzsimanau galiu grysti i darba, bet kaip tada su mokejimais, ar mokama visas tas 40 proc. ir plius aisku dirbu ir gaunu alga ? ar procentaliai kazkaip mazinama ismoka priklausomai nuo algos ? ar ta ismoka mokama visa ta likusi laika t.y. antrus metus?

2. jeigu parasau metams laiko, o po ju sumastau kad mazai irnoriu pasiimt antrus metus ar tai bus uz mano saskaita, ar sodra perskaiciuoja ismokas uz pirmus metus ir moka kazkokia procentaliai dali ?

tiesiog vasara gimdysiu nezinau ka daryt, pirmas vaikas sunku apsisprest kaip geriau finansiskai ir ar metu vaika i lopseli deti ar jis ne per mazas bus

aciu jeigu kas issamiai pakomentuos smile.gif

1. Taip, jei pasirinksite gauti 2 metus išmokas, tai antrus metus galite dirbti ir gauti pilną atlyginimą ir gausite dar 40 proc. pašalpos.
2. Jeigu pasiimsite metams ir gausite už tuos metus 100 proc. tai antrus ir trius metus galite nedirbti, bet jau nieko negausite iš Sodros.

Finansiškai geriau apsimoka imti 2 metmas (bet skirtumas nedidelis).
Atsakyti

QUOTE(erikutyte @ 2014 01 08, 09:15)
Laba diena,
Norejau pasiteirauti. Mano mergaitei kovo 2 sueina du metukai, as laukiusiu. Gruodzio 4 isejau i dekreta. Esu pasiemus 2 m. vaiko auginimo atostogas. Ar man sodra mokes nuo gruodzio iki kovo ta pasalpa ar ne?
Ar man butu galimybe pasalpa pereisti vyrui? ir kokiu dokumentu tam reikia?

Perleiskit dabar vyrui antru metu pasalpa,nes uz pirma vaika nieko negaudinesit,tik uz dekreta,nes abi pasalpos negali virsiti 100%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 08 sausio 2014 - 10:49
o vyrui darbovieteje reikia koki nors prasyma pildyti ar tik sodroj?
Atsakyti
QUOTE(erikutyte @ 2014 01 08, 11:52)
o vyrui darbovieteje reikia koki nors prasyma pildyti ar tik sodroj?

Sodroj tik,bet dabar jau viskas per sodros puslapi galima sutvarkyti,jums atsisakyti pasalpos gavimo,o jis uzpildys prasyma ja gaudineti.
Atsakyti
Deja deja, bet perleidus antru metu ismoka vyrui, pasirodo stazas nesikaupia, tie visi metai yra ismesti is stazo... Vakar pasitikrinau kiek yra sukaupta stazo metu, tai aiskiai matosi kad yra ismestas tas laikotarpis, vat ir po viso gerumo.
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2014 01 08, 12:40)
Deja deja, bet perleidus antru metu ismoka vyrui, pasirodo stazas nesikaupia, tie visi metai yra ismesti is stazo... Vakar pasitikrinau kiek yra sukaupta stazo metu, tai aiskiai matosi kad yra ismestas tas laikotarpis, vat ir po viso gerumo.

Man atrodo, perleidus antrus metus vyrui, ar būnant trečius metus vpa, kaupiasi stažas tik bazinei pensijos daliai gauti ir nedarbo išmokai, bet gal ir klystu.
Atsakyti
QUOTE(dok2266 @ 2014 01 08, 13:17)
Man atrodo, perleidus antrus metus vyrui, ar būnant trečius metus vpa, kaupiasi stažas tik bazinei pensijos daliai gauti ir nedarbo išmokai, bet gal ir klystu.

bet tai vis tiek as taip isivaizduoju, jog turetu skaiciuoti tai i bendra staza ar ne? Nes sodros puslapy prisijungus ten parodo kiek turiu konkreciai stazo, tai grynai truksta to laikotarpio kol pasalpa buvo perleista vyrui, nes dabar tai jau dirbu kitame darbe, o vis dar esu 2 metu VPA, tai tas laikas kiek dirbu budama VPA, vel skaiciuojasi, o tie 8 men. nera iskaiciuoti g.gif gal as cia kazko ir nesuprantu...
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2014 01 08, 15:15)
bet tai vis tiek as taip isivaizduoju, jog turetu skaiciuoti tai i bendra staza ar ne? Nes sodros puslapy prisijungus ten parodo kiek turiu konkreciai stazo, tai grynai truksta to laikotarpio kol pasalpa buvo perleista vyrui, nes dabar tai jau dirbu kitame darbe, o vis dar esu 2 metu VPA, tai tas laikas kiek dirbu budama VPA, vel skaiciuojasi, o tie 8 men. nera iskaiciuoti  g.gif  gal as cia kazko ir nesuprantu...

Bet realiai tik išmoka pereina vyrui, o pati lieki VPA.
Atsakyti
ar tiesa, kad tos gimdymo atostogos ir dekretas skaiciuojamas tik nuo kiekvieno menesio dienos?
ta prasme jei iseisiu atostogu 03-10, vistiek skaiciuojama bus tik iki 03-01?
Atsakyti
QUOTE(annesears @ 2014 01 08, 19:15)
ar tiesa, kad tos gimdymo atostogos ir dekretas skaiciuojamas tik nuo kiekvieno menesio dienos?
ta prasme jei iseisiu atostogu 03-10, vistiek skaiciuojama bus tik iki 03-01?

Nesvarbu kada išeisite į nėštumo ir gimdymo (dekretines) atostogas ar kovo 1 ar 10 ar 15 nei kovo nei vasario mėnesis į skaičiavimus nepapuls.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 08 sausio 2014 - 19:25