Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Rasuteee @ 2014 01 05, 19:04)
Aciu uz atsakyma  mirksiukas.gif
O jeigu atsirastu galimybe pereiti i valstybes tarnyba tai socialines garantijos gal butu geresnes nei dirbant pagal darbo sutarti?

Mano nuomone, oficialios garantijos visur vienodos, VT įstatymas nenumato išskirtinių garantijų prieš DK, o ko nereglamentuoja VTĮ, vis tiek vadovaujamasi DK.
Atsakyti
Sveikos,

Gal atsiras, kuri atsakys i mano klausima smile.gif

situacija tokia: kai iseinu i dekreta turiu 7 menesiu staza, tad negaliu gauti ismoku. Galbut butu iseitis issimti individualios veiklos pazymejima ir 5 menesius po gimdymo pamoketi VSD mokescius, kad suejus 12 menesiu stazui galeciau gauti ismokas uz vaiko prieziuros atostogas? Ar cia taip neimanoma? Pajamu ko gero negauciau jokiu, tiesiog registruociau kazkokia veikla...
Atsakyti
QUOTE(sunreal @ 2014 01 06, 17:40)
Sveikos,

Gal atsiras, kuri atsakys i mano klausima smile.gif

situacija tokia: kai iseinu i dekreta turiu 7 menesiu staza, tad negaliu gauti ismoku. Galbut butu iseitis issimti individualios veiklos pazymejima ir 5 menesius po gimdymo pamoketi VSD mokescius, kad suejus 12 menesiu stazui galeciau gauti ismokas uz vaiko prieziuros atostogas? Ar cia taip neimanoma? Pajamu ko gero negauciau jokiu, tiesiog registruociau kazkokia veikla...

O negeriau tiesiog darbe ilgiau padirbti,paskui kasmetines atostogas isnaudoti ir vel padirbti iki kol susidarys stazas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 06, 17:53)
O negeriau tiesiog darbe ilgiau padirbti,paskui kasmetines atostogas isnaudoti ir vel padirbti iki kol susidarys stazas.

Na, tokiu atveju reiketu, kad kazkas 6 menesius mano vaika paaugintu, nes menesi iki gimdymo tikrai negalesiu dirbt. O priziuret nera kam kitam, nebent kudikiui aukle samdyt kas mano nuomone nesamone, Todel ir klausiu , ar toks variantas imanomas.
Atsakyti
QUOTE(sunreal @ 2014 01 06, 18:00)
Na, tokiu atveju reiketu, kad kazkas 6 menesius mano vaika paaugintu, nes menesi iki gimdymo tikrai negalesiu dirbt. O priziuret nera kam kitam, nebent kudikiui aukle samdyt kas mano nuomone nesamone, Todel ir klausiu , ar toks variantas imanomas.

Na vistiek jus savo darbe turesit eiti i NGA.Is sodros nieko negaudinesit,paimsit IV,o is ko mokesit mokescius,jeigu nedirbsit,na nebent paimsit IV ir su juo dirbsit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 06, 18:27)
Na vistiek jus savo darbe turesit eiti i NGA.Is sodros nieko negaudinesit,paimsit IV,o is ko mokesit mokescius,jeigu nedirbsit,na nebent paimsit IV ir su juo dirbsit.

Vykdant IV galima kazkaip avansu mokescius moket. Svarbu, kad butu mokesciiai nuo bent jau minimumo... (>280lt berods)Bet vat tiksliai ir nezinau, kaip cia yra... Dar klausimas, ar isejus pagr. darbe i NGA be stazo isvis imanoma gaut ismokas, jei stazas susikaupia veliau? Ar butina nuo pat pradziu staza turet?
Atsakyti
QUOTE(sunreal @ 2014 01 06, 18:32)
Vykdant IV galima kazkaip avansu mokescius moket. Svarbu, kad butu mokesciiai nuo bent jau minimumo... (>280lt berods)Bet vat tiksliai ir nezinau, kaip cia yra... Dar klausimas, ar isejus pagr. darbe i NGA be stazo isvis imanoma gaut ismokas, jei stazas susikaupia veliau? Ar butina nuo pat pradziu staza turet?

Na uz NGA jus bet kokiu atveju jau negausit,staza kaupsit,kad gauti uz VPA.
Atsakyti
Turiu tokį klausimėlį dėl tėvelio atostogų: ar buvo priimtas pakeitimas, kad tėvelis gimus vaikui mėnesį apmokamų atostogų galėtų paimti ne iš karto gimus vaikui o kai jis to norės (per metus laiko atrodo), žinau, kad buvo tokių svarstymų, bet nežinau ar įteisinta ax.gif ar tik nuo vaikelio gimimo dienos tas mėnuo duodamas? Darbovietėje reikia rašyti prašymą ar į sodrą kažkaip kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 06, 23:37)
Turiu tokį klausimėlį dėl tėvelio atostogų: ar buvo priimtas pakeitimas, kad tėvelis gimus vaikui mėnesį apmokamų atostogų galėtų paimti ne iš karto gimus vaikui o kai jis to norės (per metus laiko atrodo), žinau, kad buvo tokių svarstymų, bet nežinau ar įteisinta  ax.gif  ar tik nuo vaikelio gimimo dienos tas mėnuo duodamas? Darbovietėje reikia rašyti prašymą ar į sodrą kažkaip kreiptis?

Nuo vaiko gimimo iki kol sueis menuo,kazkaip jokiu pakitymu neradau sodros puslapi.
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 06, 22:37)
Turiu tokį klausimėlį dėl tėvelio atostogų: ar buvo priimtas pakeitimas, kad tėvelis gimus vaikui mėnesį apmokamų atostogų galėtų paimti ne iš karto gimus vaikui o kai jis to norės (per metus laiko atrodo), žinau, kad buvo tokių svarstymų, bet nežinau ar įteisinta  ax.gif  ar tik nuo vaikelio gimimo dienos tas mėnuo duodamas? Darbovietėje reikia rašyti prašymą ar į sodrą kažkaip kreiptis?

Darbe parašyti prašymą išleisti tėvystės atostogų, o paskui sodrai pateikti prašymą skirti tėvystės pašalpą (ją išmokės per 5 d.d. nuo atostogų pabaigos).
Atsakyti
Apie šitą kalbėjau, bet matyt Seimas nepatvirtino vyrai-gales-pasirinkti-patogesni-tevystes-atostogu-laika-, o gaila verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 07, 00:37)
Apie šitą kalbėjau, bet matyt Seimas nepatvirtino vyrai-gales-pasirinkti-patogesni-tevystes-atostogu-laika-, o gaila  verysad.gif

Tai cia 2012 metais buvo tas straipsnis,jeigu butu preme,tai jau butu taip praeitais metais.
Atsakyti