QUOTE(Rasuteee @ 2014 01 05, 17:44)
As dirbu valstybineje institucijoje pagal darbo sutarti. Jeigu esu vaiko prieziuros atostogose:
1. Ar reorganizacijos arba etatu mazinimo metu mane gali atleisti is darbo?
2. Su kolege dirbam ta pati darba, tik as dirbu pagal darbo sutari, o ji valstybes tarnautoja, kuri is musu butu atleista? Ar mane lengviau butu atleisti kadangi dirbu pagal darbo sutarti, o ji kaip valstybes tarnautoja? Ji vaiku neturi, pradirbus siame darbe 7 metus, as - 2 metus.
Kol esate VPA, jūsų neatleis, tačiau reorganizacijos metu teisingai aprašę ir argumentavę, gali panaikinti jūsų pareigybę. Šis faktas įsigalioja, kai pareinate iš vaiko auginimo atostogų (arba jei pareisite anksčiau nei vaikui sueis treji, tai tą dieną, kai jam sueis treji), gaunate pranešimą ir po keturių mėnesių darbo netenkate.
Ar atleis jus, ar kolegę, įstaigos pasirinkimas, jie vis tiek turės argumentuoti prieš tai, kodėl naikina etatus (komisija, darbo grupė, ir pan.). Gali sujungti jūsų funkcijas, padidinti stažo arba kvalifikacinius reikalavimus, kurių jūs neatitiksite, o kolegė atitiks. Čia priklausys nuo jų išradingumo, o jūs galite kreiptis į teismą ir būti grąžinta į darbą, jeigu atleistų neteisėtai. Tokiu atveju, visada rekomenduoju pasikonsultuoti su advokatu, kuris turėtų patirties darbo bylose su valstybinėmis įstaigomis.