Dekui labai už atsakymus, labai jau čia gerai man tuomet gaunasi;)
QUOTE(mergina05 @ 2013 12 19, 22:48)
Ziauri neteisybe uzdirbanciu daugiaunnei 3700 atzvilgiu
Labai pritariu
Apskirtai paziurejus...40 proc tu "lubu" - tai zuikio asaros..
Aisku, ne pinigai svarbiausia, bet, deja, ir jie yra svarbus...ypac turint seima..
QUOTE(Gavijota @ 2013 12 31, 00:25)
Jei pries NGA iseisiu 7 savaites kasmetiniu atostogu ar tures kokia itaka NGA ir VPA?
Kadangi atostogos apmokamos 100%, tai NGA ir VPA paskaičiavimams atostogos jūsų tikrai įtakos neturės
Susiduriau su tokia situacija-grizau i darba, vaikuciui 2,7 m. Noriu vel iseiti VPA iki 3 metu, ar turiu tokia teise? Pries kiek laiko turiu perspeti darboviete?
QUOTE(Ypatinga @ 2013 12 31, 13:31)
Susiduriau su tokia situacija-grizau i darba, vaikuciui 2,7 m. Noriu vel iseiti VPA iki 3 metu, ar turiu tokia teise? Pries kiek laiko turiu perspeti darboviete?
Kad tokią teisę turit - tai tikrai 100% (mano draugė buvo keliom dienom pasiėmus,nes reikėjo), tik va prieš kiek laiko pranešt - šito nežinau. Nebandėt paieškot įstatymuose?
QUOTE(priklausomybe @ 2013 12 31, 13:49)
Kad tokią teisę turit - tai tikrai 100% (mano draugė buvo keliom dienom pasiėmus,nes reikėjo), tik va prieš kiek laiko pranešt - šito nežinau. Nebandėt paieškot įstatymuose?
Bandziau, radau tik, kad norint grizti anksciau reikia pranesti pries dvi savaites. As taip ir buvau padarius. Bet paskubejau grizti, vis serga mazius, del biuleteniu kolegos nepatenkinti, ech...
QUOTE(priklausomybe @ 2013 12 31, 13:52)
Kadangi atostogos apmokamos 100%, tai NGA ir VPA paskaičiavimams atostogos jūsų tikrai įtakos neturės
Aciu uz atsakyma
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 12 28, 20:03)
Kiek iki atleidimo turit stazo ziurejo tik su pirmu vaiku,dabar ziures ar turit reikiama 12 men staza per paskutinius 2 metus,jeigu turesit kai gims vaikas gaudinesit mot(tev) pasalpa kuria skaiciuos is paskutiniu 12 men. pajamu,jeigu ieis bent viena diena is ankstesniu atostogu galesit rinktis palankesni vidurki.
O ta bent viena diena is anlstesniu atostogu turi buti kai gavau pajamas. Ar gali buti dienos is 3ciu metu kai jau nieko nebegaudinejau.
Sveiki, nuo kovo mėn. išeinu NGA, o vėliau į VPA. Visą vasario mėn. atostogausiu. Vasaris į NGA skaičiavimą kaip suprantu neįeina.
Sausio mėn. gausiu darbo užmokestį už gruodžio mėn. ir atostoginius už vasarį (taip išeina, kad sausio mėn. gausiu bendrai pinigėlių kaip už 2 mėn.) Norėjau paklausti, ar skaičiuojant NGA išmokas sausį bus įtraukiamos abi išmokos, ar bus laikoma, kad atostoginiai už vasario mėn. (nesvarbu, kad išmokėta sausį) ir į NGA skaičiavimą nebeįeis?
Sausio mėn. gausiu darbo užmokestį už gruodžio mėn. ir atostoginius už vasarį (taip išeina, kad sausio mėn. gausiu bendrai pinigėlių kaip už 2 mėn.) Norėjau paklausti, ar skaičiuojant NGA išmokas sausį bus įtraukiamos abi išmokos, ar bus laikoma, kad atostoginiai už vasario mėn. (nesvarbu, kad išmokėta sausį) ir į NGA skaičiavimą nebeįeis?
sveikos jai dirbi nuo 2012.rugsejo men,o numatoma gimdymo data 2014 rugsejis +- ar priklauso dekretines? kaip supratau stazas turi but 1,5 metu,tarp ju is nestumo laikotarpis? jai skaiciuoja tik nuo sausio iki sausio tai paskaiciuos is 9 menesiu ?
paaiskinkit kas arba imeskit aiskia nuoroda,lb aciu
paaiskinkit kas arba imeskit aiskia nuoroda,lb aciu
QUOTE(Širše @ 2014 01 03, 14:25)
O ta bent viena diena is anlstesniu atostogu turi buti kai gavau pajamas. Ar gali buti dienos is 3ciu metu kai jau nieko nebegaudinejau.
Kazin ar kas siandien tiksliai i tai atsakys. Eisiu siom dienom dar karta i Sodra ir bandysiu issiaiskinti ar keiciasi siais metais nuostatu isaiskinimas siuo klausimu. Nes pernai metais niekas negalejo tiksliai i tai atsakyti, kaip bus viskas kitais t.y. 2014metais. Man irgi labai daug iskile klausimu. Ypac del NGA. Nes, kiek suprantu jas man turetu skaiciuoti is treciu neapmokamu VPA.