Norejau paklausti jei nestumo metu esi bilietenyje 3 savaites ar jos iskaiciuojamos i nestumo ir gimdymo atostogas? man buchaltere darbe sake kad imamas darbo uzmokescio vidurkis ir bilietenis i tas dienas neieina.
i dekreta iseisiu birzelio pradzioje..ar man priklausys vaiko auginimo pasalpa jei isejau is darbo 1012 11men poto darbo birzoje buvau iki2013 08men gavau bedarbio pasalpa ir nuo 2013 08 men vel dirbu iki dekreto:)?
QUOTE(musyle @ 2013 12 27, 11:16)
Norejau paklausti jei nestumo metu esi bilietenyje 3 savaites ar jos iskaiciuojamos i nestumo ir gimdymo atostogas? man buchaltere darbe sake kad imamas darbo uzmokescio vidurkis ir bilietenis i tas dienas neieina.
Taip, skaičiuojasi, jūsų buhalterė neteisingai informavo
Kažkiek sumažės jūsų nėštumo išmoka, bet 3 sav. ne tiek ir daug, turint omeny, kad skaičiuos iš 12 mėn.
sveikos reikia patarimo, pirmam vaikui 2013 08 30 suejo du metai, 2013 09 02 grizau i darba, nuo 2014 01 20 tureciau iseiti NGA, ar man reikia dar pasiimti VPA kokia savaite kad ieitu 3 metu VPA? ar ir taip tureciau gauti visas ismokas,kurias paskaiciuotu is pirmo vaiko DU? Aciu atsakiusioms, visai pasimetus esu...
dar pamirsau pasakyti jog antrais metais pasalpa gavo vyras,tai pas mane buvo 00
Sveikos, gal kas žinote kaip skaičiuotusi NGA, jei išėjau i darbą pirmam vaikui suejus 2,5 metukų, iki antro NGA būsiu pradirbus 7 mėn. Atlyginimas viršija maximalu dydi. Skaičiuos laikotarpį pirmo vaiko, ar tiek kiek naujai uzsidirbsiu? Dekui.
QUOTE(Ypatinga @ 2013 12 28, 18:20)
Sveikos, gal kas žinote kaip skaičiuotusi NGA, jei išėjau i darbą pirmam vaikui suejus 2,5 metukų, iki antro NGA būsiu pradirbus 7 mėn. Atlyginimas viršija maximalu dydi. Skaičiuos laikotarpį pirmo vaiko, ar tiek kiek naujai uzsidirbsiu? Dekui.
Skaiciuos palankesni vidurki.
Noriu paklausi gal zinot ar buvot susidurusios. Su pirmu vaiku isejau i dekreta ir auginau iki 3 m. Nesuejus 3m isejau is darbo saliu sususitarimu. Is karto stojau i birza iki soil stoviu darbo nerandu. Jai planuociau db pastoti tai gimdyti butu rugseji. Ar vpa gali skaiciuoti is td kai dirbau. Kaip kad su pirmu vaiku buvo. Ar skaiciuotu mefus atgal. Bet td iseina kad negavau pajamu. Ar gali taikyti palankesni varianta. Bendras stazas iki atleidimo 10 m.
QUOTE(Širše @ 2013 12 28, 21:00)
Noriu paklausi gal zinot ar buvot susidurusios. Su pirmu vaiku isejau i dekreta ir auginau iki 3 m. Nesuejus 3m isejau is darbo saliu sususitarimu. Is karto stojau i birza iki soil stoviu darbo nerandu. Jai planuociau db pastoti tai gimdyti butu rugseji. Ar vpa gali skaiciuoti is td kai dirbau. Kaip kad su pirmu vaiku buvo. Ar skaiciuotu mefus atgal. Bet td iseina kad negavau pajamu. Ar gali taikyti palankesni varianta. Bendras stazas iki atleidimo 10 m.
Kiek iki atleidimo turit stazo ziurejo tik su pirmu vaiku,dabar ziures ar turit reikiama 12 men staza per paskutinius 2 metus,jeigu turesit kai gims vaikas gaudinesit mot(tev) pasalpa kuria skaiciuos is paskutiniu 12 men. pajamu,jeigu ieis bent viena diena is ankstesniu atostogu galesit rinktis palankesni vidurki.
QUOTE(Ypatinga @ 2013 12 28, 17:20)
Dar pasitikslinsiu, skaičiuotu ta laikotarpį NGA ir VPA, kai buvau pirmo vaiko prieziuros atostogose, t.y. pagal gautas pašalpas 90 ir 60pr iki vaikui sueis 2 metai. Ar normalu uždarbį iki išėjimo i pirmo vaiko NGA? Skaitau ta įstatymą ir iki galo nesuprantu, labai būsiu dekinga už paaiškinimą.
QUOTE(Ypatinga @ 2013 12 29, 08:24)
Dar pasitikslinsiu, skaičiuotu ta laikotarpį NGA ir VPA, kai buvau pirmo vaiko prieziuros atostogose, t.y. pagal gautas pašalpas 90 ir 60pr iki vaikui sueis 2 metai. Ar normalu uždarbį iki išėjimo i pirmo vaiko NGA? Skaitau ta įstatymą ir iki galo nesuprantu, labai būsiu dekinga už paaiškinimą.
Taigi rasiau skaiciuos is jums palankesnio vidurkio,tai arba is to DU is kurio skaiciavo pirmam vaikui arba is paskutiniu 12 men. praleidus viena menesi iki dekreto.
QUOTE(Ypatinga @ 2013 12 29, 06:24)
tik jeigu skaiciuotu pagal ankstesni varianta, tai moketu ne 90 ir 60 proc., o 70 ir 40 proc., tik skaiciuotu tuos procentus nuo pries tai buvusios algos.