Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(ibieililiai @ 2013 12 09, 19:43)
Tikiuosi, jog ir man tuoj perves, nes lygiai prieš savaitę užpildžiau prašymą  bigsmile.gif

Aš prieš 8 d. ir kol kas nieko. Tikiuosi, kad netemps iki Naujų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 12 09, 22:19)
Sveikos, mamos. Šiandien sulaukiau labai jau keisto skambučio iš buhalterės. Ji man pradėjo kažką neaiškiai skaičiuoti, kad aš šiais metais gavau labai mažai pajamų už VPA (tik sausį ir vasarį, vėliau perrašėm pašalpą vyrui), dėl man apmokestins kažkas kažkur kažką. Neva kažkokia suma pajamų per metus nesusidarė, dėl to dbr reiks mokėt mokesčius. Paklausiau paklausiau aš jos ir tiesiai šviesiai pasakiau, kad nesupratau nė žodžio, ką ji man susakė. Tada ji apsimetė, kad jai skamba kitas telefonas ir pažadėjus perskambint padėjo ragelį. Skambučio taip ir nesulaukiau, bet abejonių kažkokių ji man pasėjo.. Gal įsivaizduojat, ką ji galėjo turėti omeny?? ryt pati dar skambinsiuos, jei nesulauksiu žinių iš jos

Buhaltere greiciausiai turejo omeny NPD. Kitais metais kai bus deklaracijos labai aiskiai matysite kiek turejo buti pritaikyta NPD ir kiek realiai pritaikyta.
Atsakyti
QUOTE(miaumiukas @ 2013 12 10, 10:22)
Aš prieš 8 d. ir kol kas nieko. Tikiuosi, kad netemps iki Naujų  smile.gif

Ir aš labai tikiuosi, nes prieš šventes sėdėti be pinigų nelabai smagu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2013 12 09, 23:41)
Kiek as suprantu, tai priesingai .

QUOTE(Vaka @ 2013 12 10, 11:29)
Buhaltere greiciausiai turejo omeny NPD.

Va, as ta pati iki siol buvau supratus, kad kaip tik man dar grazinsis, nes negavau pakankamai pajamu, kad NPD panaudot. O ta kaip susake...dievazi, nei kiek nesisviesciau pati, butu belekaip subalamutinus ir isgasdinus. o ir nebeperskambino kaip zadejo, ir as neprisiskambinau. Ot darbininkes...
Atsakyti
Ir aš su klausimėliu. Ar galiu išeiti vaiko priežiūros atostogų 2 metams, o prašyti, kad Sodra išmokėtų 100 proc.per pirmus metus g.gif
šian buvau Sodroj ir kaip nesusišnekėjau su darbuotoja, tai siaubas.. o paskui ir vaikas pradėjo verkt ir išėjau... Ir dar ji užsiminė kad jei imčiau 70 ir 40 tai antrus metus tėtis galėtų gauti tuos pinigus ir dirbti , bet kai paklausiau ar aš pati galėčiau dirbti ir gauti tuos 40 tai sakė kad nežino.
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 12 11, 18:10)
Ir aš su klausimėliu. Ar galiu išeiti vaiko priežiūros atostogų 2 metams, o prašyti, kad Sodra išmokėtų 100 proc.per pirmus  metus  g.gif 
šian buvau  Sodroj ir kaip nesusišnekėjau su darbuotoja, tai siaubas.. o paskui ir vaikas pradėjo verkt ir išėjau... Ir dar ji užsiminė kad jei imčiau 70 ir 40 tai antrus metus tėtis galėtų gauti tuos pinigus  ir dirbti , bet kai paklausiau ar aš pati galėčiau dirbti ir gauti tuos 40 tai sakė kad nežino.

Taip,sodroj kai pildysit prasyma,pazimekit,kad pasalpa norit gauti tik metus.
Tai jus tik paklauset ar jau ir uzpildet? Taip,jeigu pasirinksit 2 metus gaudineti pasalpa,tai antrus metus galit dirbati ir gaudineti 40% arba jeigu vyro atlyginimas daug didesnis,tai jam perrasyti 40% pasalpos ir jis toliau gales dirbti ir gaudineti 40% nuo savo DU,o jus ir toliau galesit but VPA arba eiti irgi dirbti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 12 11, 18:46)
Taip,sodroj kai pildysit prasyma,pazimekit,kad pasalpa norit gauti tik metus.
Tai jus tik paklauset ar jau ir uzpildet? Taip,jeigu pasirinksit 2 metus gaudineti pasalpa,tai antrus metus galit dirbati ir gaudineti 40% arba jeigu vyro atlyginimas daug didesnis,tai jam perrasyti 40% pasalpos ir jis toliau gales dirbti ir gaudineti 40% nuo savo DU,o jus ir toliau galesit but VPA arba eiti irgi dirbti.

ne, dar nepildžiau, tik darbe parašiau prašymą dviems metams. O kažkaip sodroj nesupratom viena kitos. aš apie ratus o man apie batus... Tai rytoj vėl reikės nuvažiuoti. ačiū 4u.gif O tėtis mūsų užsienio pilietis tai jam ir taip niekas nepriklausytų...
Atsakyti
Sveikos,
Atkeliavau pas jus su tokiu klausimu, gal kuri išmano ir galės man paaiškinti.

Man įdomu aš mano vaiko auginimo išmokos dydžiui turės įtakos tai, kiek mėnesių aš pradirbsiu. Esmė ta, kad aš neturėsiu metų stažo, bet įsidarbinau mažiau nei per 3 mėn nuo mokslų baigimo. Taigi išmokas vistiek gausiu. Bet man kyla klausimas ar bus skirtumas tarp išmokos dydžio jei aš pvz būsiu išdirbus 6 ar 7 mėnesius g.gif Ar nebus jokio skirtumo ir gausiu tik minimalią išmoką doh.gif Kaip apskritai tokiu atveju skaičiuojama išmoka? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Trupinėlis @ 2013 12 12, 19:15)
Sveikos,

Man įdomu aš mano vaiko auginimo išmokos dydžiui turės įtakos tai, kiek mėnesių aš pradirbsiu. Esmė ta, kad aš neturėsiu metų stažo, bet įsidarbinau mažiau nei per 3 mėn nuo mokslų baigimo. Taigi išmokas vistiek gausiu. Bet man kyla klausimas ar bus skirtumas tarp išmokos dydžio jei aš pvz būsiu išdirbus 6 ar 7 mėnesius  g.gif Ar nebus jokio skirtumo ir gausiu tik minimalią išmoką  doh.gif Kaip apskritai tokiu atveju skaičiuojama išmoka? smile.gif

manau bus mokama tik minimali ismoka, nebent per tuos 6-7 men. gausit didele alga ir padalinus is 12 menesiu gausis didesne suma nei minimali ismoka, tada gautumet daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Trupinėlis @ 2013 12 12, 21:15)
Sveikos,

Man įdomu aš mano vaiko auginimo išmokos dydžiui turės įtakos tai, kiek mėnesių aš pradirbsiu. Esmė ta, kad aš neturėsiu metų stažo, bet įsidarbinau mažiau nei per 3 mėn nuo mokslų baigimo. Taigi išmokas vistiek gausiu. Bet man kyla klausimas ar bus skirtumas tarp išmokos dydžio jei aš pvz būsiu išdirbus 6 ar 7 mėnesius  g.gif Ar nebus jokio skirtumo ir gausiu tik minimalią išmoką  doh.gif Kaip apskritai tokiu atveju skaičiuojama išmoka? smile.gif

Skaičiuojama bus taip pat, kaip ir visoms. Jums vienintelė "lengvata" gaunasi ta, kad nebūtina turėti metų stažo, o visa kita lieka taip pat. Ir tais mėnesiais, kuriais nebus pajamų, bus 0. jei gautas vidurkis bus labai mažas, gausite vadinamąsias "grindis". Taigi tai, ar Jums yra skirtumas, kiek mėnesių dirbsite, priklauso nuo to, ar didelį atlyginimą gaunate smile.gif
Atsakyti
Aciu, supratau. Vadinasi dirbsiu trumpiausiai kiek imanoma. smile.gif
Atsakyti
Labai skubiai ir trumpai, koks periodas skaiciuojamas mot ismokoms, jei iseinu i atostogas 06 01?? blush2.gif
Vaiko priez atostogas irgi is to paties? aciu labiausiai...
Atsakyti