Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(brown-eyed @ 2013 12 06, 16:39)
Laba,
siuo metu esu VPA. uz poros sav. sueis vaikui metai. Norim kad antrus metus skaiciuotu nuo tecio algos pasalpa. Neaiskumu kyla del NPD IR PNPD. Ar reikia vyrui darbe rasyti prasyma kad netaikyty npd? Ar uztenka tik sodros pildomame prasyme. Kad paskui nelikti skoloj valstybei? Aciu.

kadangi vyras dirba, jam viska darbe taiko, tad Sodroje jau netaikys. Atskirai niekur nieko pildyti nereikia
Atsakyti
Aš turiu irgi klausimą, esu su dukra, kuriai tuoj bus 2 metai VPA iki 3 metų, dabar laukiuosi, gimdyti liepos gale, po šio nėštumo neplanuoju grįžti atgal į darbą, klausimas kada aš galiu iš ten išeiti nepakenkdama išmokoms? Ar turiu ten kabėti iki pat kol baigsis išmokos? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2013 12 08, 20:49)
Aš turiu irgi klausimą,  esu su dukra, kuriai tuoj bus 2 metai VPA iki  3 metų, dabar laukiuosi,  gimdyti liepos gale, po šio nėštumo neplanuoju grįžti atgal į darbą,  klausimas kada aš galiu iš ten išeiti nepakenkdama išmokoms? Ar turiu ten kabėti iki pat kol baigsis išmokos? Ačiū.

Kiek aš suprantu, tai iki sekančio dekreto tikrai kabėkite tam darbe, nes jei neturėsit darbdavio, kuris jus išleidžia į NGA - negausite NGA pinigėlių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo priklausomybe: 08 gruodžio 2013 - 21:11
Tai iki dekreto taip aisku cia, o per VPA isejus kaip butu?
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2013 12 08, 23:12)
Tai iki dekreto taip aisku cia, o per VPA isejus kaip butu?

po VPA pradzios jau bet kada galesite iseiti, nuo to Jusu ismokos nenukentes (nes VPA mokama net ir tuo atveju, kai mama nedirba, bet stazo pakanka ismokoms gauti)
Atsakyti
Laba diena,

turiu tokį klausimą. Žinau, kad dėl NGA pašalpos priimamas sprendimas bei pervedami pinigai per 15 darbo dienų. Norėjau tiesiog paklausti, kiek dienų laukėte, kol Jums perves pinigus? Ar reikėjo laukti iki paskutinės dienos?

Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(ibieililiai @ 2013 12 09, 15:21)
Laba diena,

turiu tokį klausimą. Žinau, kad dėl NGA pašalpos priimamas sprendimas bei pervedami pinigai per 15 darbo dienų. Norėjau tiesiog paklausti, kiek dienų laukėte, kol Jums perves pinigus? Ar reikėjo laukti iki paskutinės dienos?

Iš anksto dėkoju už atsakymą.

Man pervede gana greitai. Mazdaug per savaite nuo prasymo pateikimo thumbup.gif
Atsakyti
Tikriausiai jau esu klausus, bet dar kartelį noriu įsitikint. Jei aš NGA išeinu 2014-01-02, ar man išmokas skaičiuos iš 2012-12 m. iki 2013-11 laikotarpio?
Atsakyti
QUOTE(vedeja @ 2013 12 09, 19:35)
Tikriausiai jau esu klausus, bet dar kartelį noriu įsitikint. Jei aš NGA išeinu 2014-01-02, ar man išmokas skaičiuos iš 2012-12 m. iki 2013-11 laikotarpio?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 12 09, 17:17)
Man pervede gana greitai. Mazdaug per savaite nuo prasymo pateikimo  thumbup.gif

Tikiuosi, jog ir man tuoj perves, nes lygiai prieš savaitę užpildžiau prašymą bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos. Šiandien sulaukiau labai jau keisto skambučio iš buhalterės. Ji man pradėjo kažką neaiškiai skaičiuoti, kad aš šiais metais gavau labai mažai pajamų už VPA (tik sausį ir vasarį, vėliau perrašėm pašalpą vyrui), dėl man apmokestins kažkas kažkur kažką. Neva kažkokia suma pajamų per metus nesusidarė, dėl to dbr reiks mokėt mokesčius. Paklausiau paklausiau aš jos ir tiesiai šviesiai pasakiau, kad nesupratau nė žodžio, ką ji man susakė. Tada ji apsimetė, kad jai skamba kitas telefonas ir pažadėjus perskambint padėjo ragelį. Skambučio taip ir nesulaukiau, bet abejonių kažkokių ji man pasėjo.. Gal įsivaizduojat, ką ji galėjo turėti omeny?? ryt pati dar skambinsiuos, jei nesulauksiu žinių iš jos
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 12 09, 23:19)
Sveikos, mamos. Šiandien sulaukiau labai jau keisto skambučio iš buhalterės. Ji man pradėjo kažką neaiškiai skaičiuoti, kad aš šiais metais gavau labai mažai pajamų už VPA (tik sausį ir vasarį, vėliau perrašėm pašalpą vyrui), dėl man apmokestins kažkas kažkur kažką. Neva kažkokia suma pajamų per metus nesusidarė, dėl to dbr reiks mokėt mokesčius. Paklausiau paklausiau aš jos ir tiesiai šviesiai pasakiau, kad nesupratau nė žodžio, ką ji man susakė. Tada ji apsimetė, kad jai skamba kitas telefonas ir pažadėjus perskambint padėjo ragelį. Skambučio taip ir nesulaukiau, bet abejonių kažkokių ji man pasėjo.. Gal įsivaizduojat, ką ji galėjo turėti omeny?? ryt pati dar skambinsiuos, jei nesulauksiu žinių iš jos

Kiek as suprantu, tai priesingai - pinigu gausit Jus, nes Jums taike per maza NPD (ar visai netaike). Pinigus susigrazinsit, kai pavasari pateiksit deklaracija VMI (man rodos kazkur nuo kovo vidurio jos jau buna sistemoj suformuotos preliminarios).

Neisivaizduoju situacijos, kai negaudama pinigu turit moket? PSD nebent... gal kitos mamos zinos.
Atsakyti