Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Jinafire @ 2013 11 28, 21:30)
Niekas. Vyras ir taip paziures vaika. Aciu uz pagalba. Jau lyg ir issiaiskinau. Planavau i nga neit, pasiimt visas kasmetines atostogas po gimdymo ir tiek. Bet dabar galvoju, kad atostogu gadint neverta, iseisiu i nga po gimdymo ir sociai uzteks pailset po gimdymo. Tiesiog man kitaip neiseina, daug prarasiu. O kai darbas tik 5 val, tai bus i nauda pasizmonet.
Darbas tikrai nelengvas, labai intensyvus ir atsakingas, bet ne fizinis. O sunku ar lengva, tai as nediskutuoju. Tiesiog reikia ir viskas. Saves jau neziuriu.

Na jeigu jums taip geriau,tai tada taip ir darykit,bet nepamirskit kas ir vaikui geriau.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 28, 21:35)
Na jeigu jums taip geriau,tai tada taip ir darykit,bet nepamirskit kas ir vaikui geriau.

vaikui ir su teciu pabut gerai. Maitinti ruosiuosi ilgai, nes pienelio visad uztenka net ir trims pamaitint. Du vaikus pametinukus taip uzauginau, tai viskas ok, susitvarkem ir viskas buvo puiku. Tikiuosi, kad nepritruks jegu ir si karta viska suderint.
Atsakyti
QUOTE(Jinafire @ 2013 11 28, 20:49)
vaikui ir su teciu pabut gerai. Maitinti ruosiuosi ilgai, nes pienelio visad uztenka net ir trims pamaitint. Du vaikus pametinukus taip uzauginau, tai viskas ok, susitvarkem ir viskas buvo puiku. Tikiuosi, kad nepritruks jegu ir si karta viska suderint.

jums tada medali reikia kabinti, jeigu tikrai taip pajegiat thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2013 11 28, 19:25)
Reikes pasiziureti per el.bankininkyste kokiais draudimais buvau drausta per ta laika, kol vyras gavo ismoka, o as dar nedirbau. Nes kol pati gavau ismoka iki vaikui suejo 1 metai, tai buvau drausta visais draudimais, o paskui zinau kad pasikeite tai, beliko tik kazkokie 2 tai draudimai.

Man rods kai esi tik VPA, tai drausta tik sveikatos draudimu g.gif einu ir aš pažiūrėsiu...
Kurią suvestinę tiksliai reikia žiūrėti? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eule: 28 lapkričio 2013 - 22:18
QUOTE(Eule @ 2013 11 28, 21:10)
Man rods kai esi tik VPA, tai drausta tik sveikatos draudimu  g.gif  einu ir aš pažiūrėsiu...
Kurią suvestinę tiksliai reikia žiūrėti?  blush2.gif

kazkas ten susijes su draudimais ax.gif
ziurejau, tai iki pat siol raso, jog pagal darbo vieta kuri isleido i VPA, tai esu drausta visomis draudimo rusimis, o ten kur "Auginanti vaika iki 3 metu", tai tik pensiju ir sveikatos draudimu. Tai pagal mane kaip ir turetu tikrai viskas buti gerai, bet kol nera sodros darbuotoju RASTISKO patvirtinimo, tol vis tiek yra klaustukas, nors ir nelabai didelis.

P.S. ir rinkites ilgesni laikotarpi, kad matyti skirtuma, as pati ziurejau nuo sausio 1 iki dabar. Ten vienas variantas yra kur glaustai viska raso, o kita suformuoja viska konkreciai isskirstant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KasYra: 28 lapkričio 2013 - 22:23
QUOTE(KasYra @ 2013 11 28, 22:22)
kazkas ten susijes su draudimais  ax.gif 
ziurejau, tai iki pat siol raso, jog pagal darbo vieta kuri isleido i VPA, tai esu drausta visomis draudimo rusimis, o ten kur "Auginanti vaika iki 3 metu", tai tik  pensiju ir sveikatos draudimu. Tai pagal mane kaip ir turetu tikrai viskas buti gerai, bet kol nera sodros darbuotoju RASTISKO patvirtinimo, tol vis tiek yra klaustukas, nors ir nelabai didelis.

P.S. ir rinkites ilgesni laikotarpi, kad matyti skirtuma, as pati ziurejau nuo sausio 1 iki dabar. Ten vienas variantas yra kur glaustai viska raso, o kita suformuoja viska konkreciai isskirstant.

Aha, pasidariau laikotrapį nuo gimimo ir detaliai, pas mane ir tas pats - ties darboviete "visos soc. draudimo rūšys", o ties vaiko auginimu iki 3 m. - "pensijų bei nedarbo draudimas"...tai kaip ir tikrai viskas ok g.gif na, reikia ieškoti kas praktiškai jau su tuo susidūrę matyt... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eule @ 2013 11 28, 21:29)
Aha, pasidariau laikotrapį nuo gimimo ir detaliai, pas mane ir tas pats - ties darboviete "visos soc. draudimo rūšys", o ties vaiko auginimu iki 3 m. - "pensijų bei nedarbo draudimas"...tai kaip ir tikrai viskas ok  g.gif na, reikia ieškoti kas praktiškai jau su tuo susidūrę matyt...  smile.gif

visos matyt nesiryzta buti bandomaisiais triusiais biggrin.gif
Atsakyti
Gal galit pasakyt, kodėl nusprendėt kad užtenka pensijų ir sveikatos draudimų? Kaip ten tiksliai parašyta?

Man rodos iš viso yra socialinio draudimo rūšys: pensijų, ligos, motinystės, nedarbo, nelaimingų atsitikimų, - ir čia kaip tik nėra motinystės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Quick: 28 lapkričio 2013 - 22:58
QUOTE(Quick @ 2013 11 28, 21:56)
Gal galit pasakyt, kodėl nusprendėt kad užtenka pensijų ir sveikatos draudimų? Kaip ten tiksliai parašyta?

Man rodos iš viso yra socialinio draudimo rūšys: pensijų, ligos, motinystės, nedarbo, nelaimingų atsitikimų, - ir čia kaip tik nėra motinystės?

ten kur yra parasyta "visos draudimo rūšys", vat pagal tai ir nusprendeme, jog viskas ieina ir visko uztenka ax.gif
nes darboviete draudzia visomis tomis isvardytomis rūšimis, o atskirai prie "asmuo auginantis vaika iki 3 metu" yra tik su 2 rūšimis parasyta.
Bet kadangi darboviete laikys mus iki 3 metu, tai pagal viska, esame draudziamos visais tais draudimais.
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2013 11 28, 23:12)
Bet kadangi darboviete laikys mus iki 3 metu, tai pagal viska, esame draudziamos visais tais draudimais.

Aha, aš ir dėl to taip manau... smile.gif BET - tikrai gerai neišmanau teisės aktų, visų soc. gudrybių ir galiu klysti - tai ir bandau ieškoti informacijos... biggrin.gif gal atsiras PROTINGAS ir viską ŽINANTIS žmogus ir paaiškins... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2013 11 28, 23:12)
ten kur yra parasyta "visos draudimo rūšys", vat pagal tai ir nusprendeme, jog  viskas ieina ir visko uztenka  ax.gif 
nes darboviete draudzia visomis tomis isvardytomis rūšimis, o atskirai prie "asmuo auginantis vaika iki 3 metu" yra tik su 2 rūšimis parasyta.

Supratau, na reikia tiketis geriausio smile.gif
Atsakyti
Galetu uzklysti cia kokia mamyte dirbanti Sodroje ir zinanti kaip yra is tikruju smile.gif
Atsakyti