Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(KasYra @ 2013 11 27, 22:27)
"Taip pat motinystės (tėvystės) pašalpa skiriama turinčiam ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą asmenims, jeigu teisė ją gauti atsirado prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu."
Vat si salyga neaisku ar tas draudimas tikrai mums tokioms mamoms galioja  g.gif   nes draudimas ten kazkaip pasikeites buvo nutraukus pasalpos gavima  doh.gif   cia manau ir gali buti tas kabliukas  doh.gif

Kiek bandžiau išgooglinti, tai visom, kas susidūrę, Sodra normaliai ir nepaaiškino - tipo kai jau būsit nėščia, tada ir žiūrėsim... doh.gif tai kaip dar gali kažką planuot? unsure.gif tragedija, o ne valstybė... doh.gif
Dar Sodros puslapyje radau ties klausimu "4. Kokio laikotarpio pajamos vertinamos skaičiuojant motinystės pašalpą?":

Be to, jeigu moteris bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, gavo motinystės (tėvystės) pašalpą už prieš tai gimusį vaiką arba buvo prieš tai gimusio vaiko nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogose, suteikus naujas nėštumo ir gimdymo atostogas, motinystės pašalpa jos prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės pašalpa.

Tai kaip ir viskas OK turėtų būt... g.gif šiaip tai maišosi man jau viskas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eule: 27 lapkričio 2013 - 23:06
Ir vieną grąžią dieną tas žodelis ARBA tarp žodžių gavo išmokas (ty. max iki 2m) ARBA buvo atostogose (MAX iki 3m) bus pakeistas zodeliu IR - tada gausis gavo ismokas is buvo atostogose.
Turbūt patys dabar galvoja, ką daryt, ka už antrsu metus palikus tik 40proc išmokos padidėjo, nes kas tik turėjo galimybę perrašė vyrams su dvigubais atlyginimais, tai dabar sumastys tokioms gudruolėms per šitą vietą sutaupyt, jei sekantį vaikutį nepadirbusio gimdys.
Mano draugė tokioj situacijoj, tai įsidarbino pas tėvą firmoje, nes kitaip sakė nieko negaus.. nors kiek skaitau lyg turėtų gauti pagal įstatymą, nes spėtų pagimdyti 3men iki vyresniam vaikui bus 3metai.
Atsakyti
QUOTE(Jinafire @ 2013 11 27, 18:22)
Aciu. Reiks dar i sodra nulekt issiaiskint. Bet taip iseina, kad neinant i dekreta anksti, galima uzdirbti dvigubai- gauni ir atlyginuma, ir dar pinigelius is sodros? Keista, nes tada nesuprantu, kodel mamytes iseina 30-ies savaiciu... Juk neapsimoka. O del grizimo, ne pirmas vaikas. Kazkada i paskaitas kita diena po israsymo is ligonines grizau... Tikiuosi viskas ok bus ir galesiu pakartot jsunystes zygius. Mano darbo diena tik 5 val. Be to, jei dingsiu ilgam, prarasiu klientura ir nuo to mazes atlyginimas. Kadangi yra galimybes, norisi vienu suviu du zuikius patiest.

tai kad negausit jokio dvigubo atlyginimo
jei dekreto metu turesit draudziamu pajamu, ta suma jums mazins motinystes pasalpa (dekreta)
del grizimo i darba dekreto metu sodra jums neatsakys - sakys kreipkites i darbo inspekcija biggrin.gif nes draudziamu pajamu dekreto metu galima tureti, tik sakau, ta suma mazes pasalpa arba pasalpos isvis negausit, jei bus didesne
Atsakyti
QUOTE(Quick @ 2013 11 27, 23:41)
Mano draugė tokioj situacijoj, tai įsidarbino pas tėvą firmoje, nes kitaip sakė nieko negaus.. nors kiek skaitau lyg turėtų gauti pagal įstatymą, nes spėtų pagimdyti 3men iki vyresniam vaikui bus 3metai.

Tai vat reiktų mamos, kuri praktiškai su tuo jau susidūrė, komentaro... unsure.gif nes nu Sodra tai normaliai neatsako...
Atsakyti
Reikes pasiziureti per el.bankininkyste kokiais draudimais buvau drausta per ta laika, kol vyras gavo ismoka, o as dar nedirbau. Nes kol pati gavau ismoka iki vaikui suejo 1 metai, tai buvau drausta visais draudimais, o paskui zinau kad pasikeite tai, beliko tik kazkokie 2 tai draudimai.
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 11 27, 23:43)
tai kad negausit jokio dvigubo atlyginimo
jei dekreto metu turesit draudziamu pajamu, ta suma jums mazins motinystes pasalpa (dekreta)
del grizimo i darba dekreto metu sodra jums neatsakys - sakys kreipkites i darbo inspekcija  biggrin.gif  nes draudziamu pajamu dekreto metu galima tureti, tik sakau, ta suma mazes pasalpa arba pasalpos isvis negausit, jei bus didesne

Tai as to ir klausiau. Bet tai kaip suprast tada, kad isejus i dekreta pries pat vaiko gimima, pasalpa moka uz 126 dienas? Bet tada ir dekretines atostogos trunka 126 d? Jos tiesiog nusitolina, ir tiek? Galvojau, kad visoms dekretas trunka tiek pat, nepriklausomai nuo to, kada iseinama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jinafire: 28 lapkričio 2013 - 19:27
QUOTE(Jinafire @ 2013 11 28, 20:26)
Tai as to ir klausiau. Bet tai kaip suprast tada, kad isejus i dekreta pries pat vaiko gimima, pasalpa moka uz 126 dienas? Bet tada ir dekretines atostogos trunka 126 d? Jos tiesiog nusitolina, ir tiek? Galvojau, kad visoms dekretas trunka tiek pat, nepriklausomai nuo to, kada iseinama.

Taip,NGA trunka 126 dienas,nera svarbu kada jus iseinat,svarbiausia iseiti iki vaiko gimimo.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 28, 19:30)
Taip,NGA trunka 126 dienas,nera svarbu kada jus iseinat,svarbiausia iseiti iki vaiko gimimo.

Ai, tai va sita vieta man nesuprantama ir pasirode. Aciu uz paaiskinima. Zodziu, reikia man eit po gimimo ir viskas. Nes jei iseisiu iki gimimo, bus per daug...
Atsakyti
QUOTE(Jinafire @ 2013 11 28, 20:34)
Ai, tai va sita vieta man nesuprantama ir pasirode. Aciu uz paaiskinima. Zodziu, reikia man eit po gimimo ir viskas. Nes jei iseisiu iki gimimo, bus per daug...

Ko per daug? po gimimo jeigu eisit i NGA,tai gausit tik uz 56 dienas motinystes pasalpos ir tai is ju moka tik uz darbo dienas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 28, 19:52)
Ko per daug? po gimimo jeigu eisit i NGA,tai gausit tik uz 56 dienas motinystes pasalpos ir tai is ju moka tik uz darbo dienas.

Laisvu dienu bus per daug. Tai po 56 d, kaip supratau, galesiu grist i darba? Bet tai kaip suprast moka tik uz darbo dienas? O jei iseini iki gimimo, tai ir uz ne darbo dienas moka?
Atsakyti
QUOTE(Jinafire @ 2013 11 28, 21:09)
Laisvu dienu bus per daug. Tai po 56 d, kaip supratau, galesiu grist i darba? Bet tai kaip suprast moka tik uz darbo dienas? O jei iseini iki gimimo, tai ir uz ne darbo dienas moka?

Motinystes pasalpa mokama uz darbo dienas,iseini iki ar po,vistiek moka uz darbo dienas.Taip,po NGA galesit grist i darba.
Jusu darbas matomai lengvas,kad ryztates iki gmdymo dirbti smile.gif
Tai i VPA vyras eis ar niekas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 lapkričio 2013 - 20:26
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 28, 20:24)
Motinystes pasalpa mokama uz darbo dienas,iseini iki ar po,vistiek moka uz darbo dienas.Taip,po NGA galesit grist i darba.Tai i VPA vyras eis ar niekas?

Niekas. Vyras ir taip paziures vaika. Aciu uz pagalba. Jau lyg ir issiaiskinau. Planavau i nga neit, pasiimt visas kasmetines atostogas po gimdymo ir tiek. Bet dabar galvoju, kad atostogu gadint neverta, iseisiu i nga po gimdymo ir sociai uzteks pailset po gimdymo. Tiesiog man kitaip neiseina, daug prarasiu. O kai darbas tik 5 val, tai bus i nauda pasizmonet.
Darbas tikrai nelengvas, labai intensyvus ir atsakingas, bet ne fizinis. O sunku ar lengva, tai as nediskutuoju. Tiesiog reikia ir viskas. Saves jau neziuriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jinafire: 28 lapkričio 2013 - 20:32