Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(songaila @ 2013 11 23, 18:31)
Galima pas notarą pasiimti pažymą, kad tėtis pripažįsta tėvystę.

Pas notara reikia eiti abiems.
Atsakyti
A taip tiesa, galvoju kodėl tada mes nepasidarėm iškart gimimo liudijimo ir ėjom abu kartus pas notarą g.gif keistuoliai
Atsakyti
QUOTE(Citrinmedis @ 2013 11 23, 13:11)
mmm tai musu su tevu irgi gyvenamosios vietos skiriasi, jis deklaraves gargzduose (pas tevus), as klaipedoje. Taigi manau kudiki geriausia butu deklaruoti gargzduose pas senelius. tai gi kudiki reiktu ir Gargzdu metrikacijoje registruoti? kaip ir pinigus ten tvarkytis?

Tik jus pagalvokit kur realiai patys gyvenate, kur planuojate leisti vaika i darzeli, nes jeigu patys gyvenate Klaipedoje ir ten planuojate vesti vaika i darzeli, o priregistruosite vaika Gargzduose, tai i darzeli patekti sansu nera, nes jei vaikas neregistruotas tame mieste, tai jo nepriima, nebent lieps moketi zymiai didesne kaina nei kitiems vaikams. Tad gerai pagalvokite, kur registruoti mirksiukas.gif

As pati esu registruota viename mieste, o vyras kitame (ten kur ir gyvename), tai dukryte priregistravom kartu su teciu irgi vien del to, kad gautumem darzeli.
Atsakyti
O mano klausimas štai toks.
Birželio 25 d. baigiau studijas dieniniame. Rugpjūčio 12 d. įsidarbinau. Liepos pabaigoje gimdysiu. Kaip man čia su tuo stažu ir išmokomis. Skaičiau, kad įsidarbinant per tris mėnesius nuo baigimo stažas netaikomas. O tai kaip tada? Už tuos mėnesius nuliai rašomi? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(esurachelė @ 2013 11 24, 21:06)
O mano klausimas štai toks.
Birželio 25 d. baigiau studijas dieniniame. Rugpjūčio 12 d. įsidarbinau. Liepos pabaigoje gimdysiu. Kaip man čia su tuo stažu ir išmokomis. Skaičiau, kad įsidarbinant per tris mėnesius nuo baigimo stažas netaikomas. O tai kaip tada? Už tuos mėnesius nuliai rašomi? Ačiū.

Taip.
Atsakyti
Labas vakaras,

turiu dar vieną gan kvailoką klausimą. Mano paskutinė darbo diena yra lapkričio 29 d. (penktadienis), tai vadinasi, kad NGA skaičiuojasi nuo gruodžio 2 d. (pirmadienio), t.y. gruodžio 2 d. turiu kreiptis į gydytoją, kad informuotų SODRĄ?
Atsakyti
QUOTE(ibieililiai @ 2013 11 24, 22:41)
Labas vakaras,

turiu dar vieną gan kvailoką klausimą. Mano paskutinė darbo diena yra lapkričio 29 d. (penktadienis), tai vadinasi, kad NGA skaičiuojasi nuo gruodžio 2 d. (pirmadienio), t.y. gruodžio 2 d. turiu kreiptis į gydytoją, kad informuotų SODRĄ?

Taip, NGA prasidės nuo tos dienos kai gydytoja užpildys pažymėjimą, jūsų atveju gruodžio 2 dieną, kai apsilankysite pas ją.
Atsakyti
Labas 4u.gif Gal kas galite labiau apsviesti apie tas tevystes atostogas (1 men. po vaiko gimimo)?
As gausiu uz nestumo gimdymo atostogas,o tetis dar gali gauti pasalpa ir uz 1 men po vaiko gimimo?Kaip suprantu darbe jis turetu menesiui laiko pasiimti atostogas,uz kurias gautu pasalpa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Red_hair @ 2013 11 25, 14:06)
Labas  4u.gif  Gal kas galite labiau apsviesti apie tas tevystes atostogas (1 men. po vaiko gimimo)?
As gausiu uz nestumo gimdymo atostogas,o tetis dar gali gauti pasalpa ir uz 1 men po vaiko gimimo?Kaip suprantu darbe jis turetu menesiui laiko pasiimti atostogas,uz kurias gautu pasalpa? g.gif

Taip
Atsakyti
Laba diena smile.gif
Gal kas nors galėtų atsakyti 4u.gif esu VPA iki 2015 05 11 (kol dukrytei sueis 3 m), antrais metais 40 proc. gauna vyras, o trečiais nemoka nieko. Jeigu planuojame antrą vaikelį iki kol mažei sueis treji metai - ar priklausys kokia nors pašalpa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eule @ 2013 11 26, 22:39)
Laba diena  smile.gif
Gal kas nors galėtų atsakyti  4u.gif  esu VPA iki 2015 05 11 (kol dukrytei sueis 3 m), antrais metais 40 proc. gauna vyras, o trečiais nemoka nieko. Jeigu planuojame antrą vaikelį iki kol mažei sueis treji metai - ar priklausys kokia nors pašalpa?  g.gif

Gausit viska taip pat, kaip su pirmaja
Atsakyti
QUOTE(Eule @ 2013 11 26, 20:39)
Laba diena  smile.gif
Gal kas nors galėtų atsakyti  4u.gif  esu VPA iki 2015 05 11 (kol dukrytei sueis 3 m), antrais metais 40 proc. gauna vyras, o trečiais nemoka nieko. Jeigu planuojame antrą vaikelį iki kol mažei sueis treji metai - ar priklausys kokia nors pašalpa?  g.gif

Musu situacija lygiai tokia pat, tai irgi jauciuosi neuztikrintai, kad kai reikes su antru nestumu iseiti i dekreta, kad nepaaisketu taip, jog sorry, bet nieko jums nepriklauso doh.gif Nes nera tokio atvejo dar aprasyto, kad kas butu jau pasinaudojes tuom variantu ir isejes auginti dar vieno vaiko.

Tik pas mane niuansas dar toks, kad siuo metu esu VPA, vaikui dabar 1,8 m., tetis gauna ismoka uz antrus metus, o as isidarbinau kitoje imoneje 0,5 etatu. Bijau, kad nesugalvotu skaiciuoti is paskutiniu metu, tada ieitu menesiai su 0 pajamu doh.gif
Atsakyti