Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

smile.gif sveiki,
dar norėjau pasitikslinti, ar dirbant švietimo įstaigoje, viduryje mokslo metų, prieš einant į motinystės atostogas galima imti kasmetines atostogas?

Atsakyti
Sveiki-Sveikos, turiu labai daug klausimu ir labai norečiau Jūsų patarimų.
Taigi situacija tokia, kad esu 29 savaite nėščia, nedirbusi, studentė-gaunu socialine stipendiją ir našlaičio pašalpą. Būsimo vaiko tetis dirba jau daug metų pastoviame darbe. Mes esame nesusituoke, norime kad tetis išeitų tevystes atostogų (tą viena mėnesi po gimdimo) ir vaiko priežiūros atostogų. Kiek domėjausi, tai imanoma. Mano klausimas būtų toks ar gerai suprantu kokius dokumentus turi tetis nunešti į darboviete: po gimdimo jis turėtų į darbą nunešti pažymą į darbą iš gimdimo namų, darbe jam išrašys pažymą dėl atostogų SODRAI? ar mes turime nunešti gimimo liudijimą vaiko, kur jis bus įrašytas kaip to vaiko tėvas? O kur po to kreiptis dėl vaiko priežiuros atostogų, kokių reikia dokumentų?
2. Ar jei tėvas bus VPA aš turėsiu po studijų eiti dirbti, ar galima man eiti vėl mokintis? ar neprarasu savo gaunamų pinigų?
3. Man 30 nėštumo savaite reikia nunešti pažyma i soc. skyriu, kad gaučiau pinigelius vaiko krepšeliui? ir po gimimo ten pat reikia pažyma nunešti?
4 Ar registruojant civilinėje metrikacijoje kūdikį reikia tvarkytis tėvystės klausimą pas notarą? ar tiesiog metrikacijoje užtenka tėčiui parašyti sutikima su tėvyste ir viskas?
5. Kur dar man reiktų kreiptis? ka dar susitvarkyti?
Ačiū labai už pagalbą, patarimus nes esu labai pasimetusi ir man labai reikalingi jūsų patarimai smile.gif Bėja aš naujokė, tai gi tikiuosi, kad kreipiausi pagalbos kur reikia.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Citrinmedis @ 2013 11 23, 14:30)
Sveiki-Sveikos, turiu labai daug klausimu ir labai norečiau Jūsų patarimų.
Taigi situacija tokia, kad esu 29 savaite nėščia, nedirbusi, studentė-gaunu socialine stipendiją ir našlaičio pašalpą. Būsimo vaiko tetis dirba jau daug metų pastoviame darbe. Mes esame nesusituoke, norime kad tetis išeitų tevystes atostogų (tą viena mėnesi po gimdimo) ir vaiko priežiūros atostogų. Kiek domėjausi, tai imanoma. Mano klausimas būtų toks ar gerai suprantu kokius dokumentus turi tetis nunešti į darboviete: po gimdimo jis turėtų į darbą nunešti pažymą į darbą iš gimdimo namų, darbe jam išrašys pažymą dėl atostogų SODRAI? ar mes turime nunešti gimimo liudijimą vaiko, kur jis bus įrašytas kaip to vaiko tėvas? O kur po to kreiptis dėl vaiko priežiuros atostogų, kokių reikia dokumentų?
2. Ar jei tėvas bus VPA aš turėsiu po studijų eiti dirbti, ar galima man eiti vėl mokintis? ar neprarasu savo gaunamų pinigų?
3. Man 30 nėštumo savaite reikia nunešti pažyma i soc. skyriu, kad gaučiau pinigelius vaiko krepšeliui? ir po gimimo ten pat reikia pažyma nunešti?
4 Ar registruojant civilinėje metrikacijoje kūdikį reikia tvarkytis tėvystės klausimą pas notarą? ar tiesiog metrikacijoje užtenka tėčiui parašyti sutikima su tėvyste ir viskas?
5. Kur dar man reiktų kreiptis? ka dar susitvarkyti?
Ačiū labai už pagalbą, patarimus nes esu labai pasimetusi ir man labai reikalingi jūsų patarimai  smile.gif Bėja aš naujokė, tai gi tikiuosi, kad kreipiausi pagalbos kur reikia....  rolleyes.gif

1. Turit ispradziu padaryti gimimo liudijima,nes esat nevede,o tik tada jau tvarkitis del atostogu ir pasalpos. Del VPA darbe jam reikia parasyti prasya,cia jau po tevystes atostogu,kad isleistu,o tada vel i sodra.
2. Galesit ir toliau mokitis,neslaicio pasalpos neprarasit kol mokinsites.
3. Taip,o po gimdymo,kai turesit gimimo liudijima,kai prirasysit vaika prie gyvenamos vietos vel eiti i socialini del vienkartines gimusiam vaikui 1430 lt ir del vaiko pinigu po 97.50 lt.
4. Taip,reikia ispradziu pas notara,o paskui jau i CMS.
5. Jeigu jusu bendros pajamos nevirsis zmogui 350 lt,tai galesit dar kreiptis del soc.pasalpos.
Atsakyti
Dėkui labai labai 4u.gif o prirašyti prie gyvenamosios vietos, galima kitoj vietoj negu gyvenam? pas senelius pavyzdžiui? taip išeitu kad vaikas būtu registruotas Gargžduose, o aš Klaipėdoje, tai i kurio miesto soc skyriu man reiktų kreiptis?
2.Beje kaip žinau nieščiosios negalima atleisti iš darbo jei ji darbdaviui pateikė pažyma apie nėštuma. O vyrui, nėra tokios garantijos? jam nereikia nunešti pažymos darbdaviui apie mano nėštuma? esmė tame, kad aš kuo toliau tuo labiau bijau, kad ji atleis iš darbo nes labai nesutaria su kaikuriais žmonėm.... o tada nežinau nė kaip elgtis reikėtu. schmoll.gif tai gi laukiam dabar ir tikimės datempti iki mano gimdymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Citrinmedis @ 2013 11 23, 14:47)
Dėkui labai labai  4u.gif  o prirašyti prie gyvenamosios vietos, galima kitoj vietoj negu gyvenam? pas senelius pavyzdžiui? taip išeitu kad vaikas būtu registruotas Gargžduose, o aš Klaipėdoje, tai i kurio miesto soc skyriu man reiktų kreiptis?
2.Beje kaip žinau nieščiosios negalima atleisti iš darbo jei ji darbdaviui pateikė pažyma apie nėštuma. O vyrui, nėra tokios garantijos? jam nereikia nunešti pažymos darbdaviui apie mano nėštuma? esmė tame, kad aš kuo toliau tuo labiau bijau, kad ji atleis iš darbo nes labai nesutaria su kaikuriais žmonėm.... o tada nežinau nė kaip elgtis reikėtu.  schmoll.gif tai gi laukiam dabar ir tikimės datempti iki mano gimdymo  smile.gif

Prie vieno is tevu reikia prirasyti arba prie jusu arba prie vyro.
Nera vyrui,jis gi ne nescias smile.gif
Atsakyti
mmm nelabai suprantu to prirašymo. Čia gal kaip koks gyvenamosios vietos deklaravimas? Čia savivaldybėj tai pasidaryti reikia? nelabai suprantu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Citrinmedis @ 2013 11 23, 14:55)
mmm nelabai suprantu to prirašymo. Čia gal kaip koks gyvenamosios vietos deklaravimas? Čia savivaldybėj tai pasidaryti reikia? nelabai suprantu  verysad.gif

Taip,reikia deklaruoti vaiko gyvenama vieta prie vieno is tevu,seniunijoj tai daroma.
Atsakyti
smile.gif o kaip dėl darbo ir atostogų švietimo srity?
Atsakyti
mmm tai musu su tevu irgi gyvenamosios vietos skiriasi, jis deklaraves gargzduose (pas tevus), as klaipedoje. Taigi manau kudiki geriausia butu deklaruoti gargzduose pas senelius. tai gi kudiki reiktu ir Gargzdu metrikacijoje registruoti? kaip ir pinigus ten tvarkytis?
Atsakyti
QUOTE(Citrinmedis @ 2013 11 23, 15:11)
mmm tai musu su tevu irgi gyvenamosios vietos skiriasi, jis deklaraves gargzduose (pas tevus), as klaipedoje. Taigi manau kudiki geriausia butu deklaruoti gargzduose pas senelius. tai gi kudiki reiktu ir Gargzdu metrikacijoje registruoti? kaip ir pinigus ten tvarkytis?

Tai nera skirtumo,neprivalot but su vyru deklaruoti vienoj vietoj,vaikas turi but deklaruotas prie vieno is jusu.
Taip,del ismoku is soc.centro.
O gimimo liudijima galit isimti ten kur gyvenat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 23 lapkričio 2013 - 14:17
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Citrinmedis @ 2013 11 23, 14:40)

Galima pas notarą pasiimti pažymą, kad tėtis pripažįsta tėvystę.

Atsakyti