QUOTE(MuseZuze @ 2013 11 13, 14:07)
Išsiaiškinau, gaila kad nieko man palankaus:
esmė pasirodo tame, kad su pirmu vaiku aš nebuvau NGA, o tik VPA.
Taigi, 'palankesnis laikotarpis' apskaičiuojamas ir taikomas atskirai - kai skaičiuoja NGA, tai žiūri į buvusio NGA laikotarpį, o kai skaičiuos VPA - žiūrės į buvusio VPA laikotarpį ir parinks palankesnį. Kadangi aš su pirmu vaiku nebuvau NGA, tai nebuvo su kuo palyginti, todėl paėmė paskutinius 12 mėn draudžiamųjų pajamų ir tiek žinių. Visai nebuvau pagalvojusi apie tai, ir dabar gi galėjau susitvarkyti kitaip su tom atostogom (turiu nepanaudotų kasmetinių ir pan., pagaliau pajamas galėjau pastumdyti į teisingus laikotarpius...
), bet nežinojau
Su VPA turėtų būti gerai, žiūrės į palankesnį, o ne tuos 12 mėn...
Tad jei jūs 'tradiciškai' , kaip pirklauso imate NGA ir VPA, tai kaip suprantu su tais palankiais laikotarpiais viskas būtų ok.
Kažin, įmanoma nutraukti dabar NGA ir grįžti į darbą?
Ko gero jau vėlu kažką pakeisti...
Nu va matot,jus nepasaket,kad nebuvot NGA,tad sunku buvo ir atsakyti kodel
Papildyta:
QUOTE(*L*G* @ 2013 11 12, 23:39)
Sveikos mamytes
Šiandien apsilankiau Sodroje ir man dar daugiau klausimų iškilo
Situacija tokia:
Dirbu pagal terminuotą darbo sutartį iki 2013-12-31. NGA prasideda nuo 2014-03-01. Stažo turiu daugiau nei reikalauja. DU į rankas 2300.
Darbdavys geranoriškas galima susitarti, svarbu, kad jis finansiškai nenukentėtų, nes pinigų neturės kitais metais baigsis ES finansavimas
Klausimėliai:
1. Ar reikia prasitęsti darbo sutartį tarkim iki 2014-03-31, siekiant nenukentėti finansiškai ir gauti priklausančias pilnas NGA ir VPA išmokas? Na gautųsi taip, kad sutartį oficialiai pratęsiam ir aš iš savų pinigų sumoku mokesčius Sodrai ir VMI nuo DU iki kol išeisiu NGA (už 2014 m. sausį, vasarį). Ir kažkada mane darbdavys atleis kitą dieną po VPA.
2. Sodroje minėjo, kad pasibaigus sutarčiai galima stoti į biržą ir gauti bedarbio pašalpą, bet juk pašalpa nesiskaičiuoja į NGA, tai taip gaunasi, kad geriau sutartį prasitęsti?
3. Ir dar, gal blondiniškas klausimas
, nesijuokit labai
. 2013 m. 04 mėn. sumokėjau mokesčius už 2012 metus vykdytą individualią veiklą, ar yra kokia nors tikimybė ir kas nors įsiskaičiuos į išmokų vidurkį?
Dėkui
1. Darbo sutartis turi but ir taip pratesta menesis po NGA,tada jus jau busit VPA,tad darbo sutartis bus pratesta iki VPA pabaigos.
2. Bedarbio ismoka skaiciuojama i pajamas ir kol ja gauni,tas laikas eina i staza,bet kam jums reikalinga dabar birza.
3. Jeigu ieis tas laikotarpis i NGA ar VPA apskaiciavima,tai ims ir tuos pinigelius.