Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR.22

QUOTE(Jorinte @ 2013 12 17, 15:55)
Gali reikalauti. Atsiuncia laiska, kad paskirta kompensacija ir isdestyti punktai apie tai jei gaunate neteisetai- teks grazinti.

Uz visa laikotarpi kiek buvo gaunama kompensacija?
Atsakyti
QUOTE(camelija82 @ 2013 12 17, 15:37)
Uz visa laikotarpi kiek buvo gaunama kompensacija?

Uz tiek kiek buvo neteistetai gaunama,jeigu visa laikotarpi,tai uz visa ir reikes grazinti.
Atsakyti
Sveiki, buciau dekinga, jei kas pakomentuotu. O situacija tokia.. siu metu geguzes, birzelio, liepos men. gavome socialine pasalpa, 240 Lt. Birzelio pradzioje as issiregistravau is darbo birzos, prisiregistravau rugpjuti vel, kai praejo trys men, lapkricio pradzioje kreipiausi del kompensacijos uz sildyma, ten is kart man pareiske, kad neteisetai gavom parama uz kazkiek ten birzelio dienu, nes as isejau is darbo birzos ir nepranesiau jiems, tikrai to nezinojau, kazkaip nepagalvojau.. Dabar pareiske, kad kompensacija man nepriklauso, nors pagal pajamas viskas gerai, atseit del tos paramos, kad pazeidziau istatyma . Sake kreiptis po 3 men. , t.y. vasari. Socialine parama taip pat neskirta, tai noriu paklaust ar viskas cia teisingai? man nelabai daeina, prie ko cia kompensacija ir socialine parama? tai jei as neteisetai gavau ten 200 Lt, tai kodel negaliu jiems grazint? dabar nei to nei to negaunu, musu seimai tai labai skausminga.. Dar jos ten minejo, kad ar skirt ar ne, spres komisija, rajono sav. skyriaus, ir pranes rastu, bet jokio paaiskinimo negavau, kompencacijos ir paramos irgi negavom. Tai ar viskas cia gerai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Argent @ 2013 12 18, 14:57)
Sveiki, buciau dekinga, jei kas pakomentuotu. O situacija tokia.. siu metu geguzes, birzelio, liepos men. gavome socialine pasalpa, 240 Lt. Birzelio pradzioje as issiregistravau is darbo birzos, prisiregistravau rugpjuti vel, kai praejo trys men, lapkricio pradzioje kreipiausi del kompensacijos uz sildyma, ten is kart man pareiske, kad neteisetai gavom parama uz kazkiek ten birzelio dienu, nes as isejau is darbo birzos ir nepranesiau jiems, tikrai to nezinojau, kazkaip nepagalvojau.. Dabar pareiske, kad kompensacija man nepriklauso, nors pagal pajamas viskas gerai, atseit del tos paramos, kad pazeidziau istatyma . Sake kreiptis po 3 men. , t.y. vasari. Socialine parama taip pat neskirta, tai noriu paklaust ar viskas cia teisingai? man nelabai daeina, prie ko cia kompensacija ir socialine parama? tai jei as neteisetai gavau ten 200 Lt, tai kodel negaliu jiems grazint? dabar nei to nei to negaunu, musu seimai tai labai skausminga.. Dar jos ten minejo, kad ar skirt ar ne, spres komisija, rajono sav. skyriaus, ir pranes rastu, bet jokio paaiskinimo negavau, kompencacijos ir paramos irgi negavom. Tai ar viskas cia gerai?  g.gif

Taip,po naujo istatymo ivedimo sugreztino tvarka,jeigu nepranesi apie isejima is birzos neskyria nei kompensaciju,nei pasalpu.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 12 13, 19:12)
Gal kas zinote ar soc darbuotoja mato visas iplaukas i mano saskaita.
pavz as parduodu sunelio drabuzeli ar jos mato tokius pavedimus ? draugai anadien pravede skola, si men vel turi pravesti. o vyras prigasdino , kad soc darbuotoja matys ir negausim pilnos socialines pasalpos. g.gif

soc darbuotoja nemato iplauku i saskaita, kiek žinau VMI gali paprašyti iš banko išrašo apie įplaukas.
Atsakyti
Sveiki,
vyras nuo rugsėjo vidurio įsidarbino naujam darbe. Mūsų šio mėnėsio pajamos keturiem asmenim 900lt. ar reikia pristatyt už tris mėnesius iš darbo pažymą apie gautas pajamas? ar užtenka ir už vieną mėnesį? aš stoviu darbo biržoje. Galvojam ar užtektų pažymų iš to naujojo darbo? ar būtinai reiks ir iš ankstesniojo atnešti pažymas apie užmokestį?
Atsakyti
QUOTE(juste0527 @ 2013 12 27, 13:28)
Sveiki,
vyras nuo rugsėjo vidurio įsidarbino naujam darbe. Mūsų šio mėnėsio pajamos keturiem asmenim 900lt. ar reikia pristatyt už tris mėnesius iš darbo pažymą apie gautas pajamas? ar užtenka ir už vieną mėnesį? aš stoviu darbo biržoje. Galvojam ar užtektų pažymų iš to naujojo darbo? ar būtinai reiks ir iš ankstesniojo atnešti pažymas apie užmokestį?

reikes uz 3men
Atsakyti
o jei už tris mėn pažymas galėsim pateikti tik sausį, tai už 2013metus pašalpos jau negausim?
Atsakyti
QUOTE(juste0527 @ 2013 12 27, 13:56)
o jei už tris mėn pažymas galėsim pateikti tik sausį, tai už 2013metus pašalpos jau negausim?

Tai jei pateiksit dokumentus sausio menesi,tai ir gausite nuo sausio menesio tik.Atgaline data niekas nemoka pašalpu.
Atsakyti
Laba. Paprotinkit i koki skyreli parasyti, nes man reikia atsakyma gauti i toki reikala:
Mano dukra ( jai 24 metai), ji yra naslaite, net jau negauna naslaiciu pensija nes jai suejo 24m. Ji dar mokosi paskutinius metus ir gauna socpasalpa ir stipendija. Bet va ji pastojo ir gymdys vasaros viduryje. Mokslus turetu baigti, bet i darba jau nenueis ir niekas jai jo neduos. Ji kaip vienisa mama skaitysis. Kokie pinigai jai priklauso LT? Uz vaika vnk. pasalpa suprantu, kad bus, o jei ji nedirbanti ir neiseinanti i dekreta tai ar jai priklausys dar kokie pinigai vaiko islaikymui? Nes ka ji dabar gauna kol mokosi tai tie pinigai bus sustabdyti kai mokslai baigsis ir lieka mergina BE SKATIKO doh.gif
Jei ne cia parasiau tai gal kas zino kur gauti i klausima atsakyma? Aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamakubu: 28 gruodžio 2013 - 16:24
QUOTE(mamakubu @ 2013 12 28, 17:23)
Laba. Paprotinkit i koki skyreli parasyti, nes man reikia atsakyma gauti i toki reikala:
Mano dukra ( jai 24 metai), ji yra naslaite, net jau negauna naslaiciu pensija nes jai suejo 24m. Ji dar mokosi paskutinius metus ir gauna socpasalpa ir stipendija. Bet va ji pastojo ir gymdys vasaros viduryje. Mokslus turetu baigti, bet i darba jau nenueis ir niekas jai jo neduos. Ji kaip vienisa mama skaitysis. Kokie pinigai jai priklauso LT? Uz vaika vnk. pasalpa suprantu, kad bus, o jei ji nedirbanti ir neiseinanti i dekreta tai ar jai priklausys dar kokie pinigai vaiko islaikymui? Nes ka ji dabar gauna kol mokosi tai tie pinigai bus sustabdyti kai mokslai baigsis ir lieka mergina BE SKATIKO doh.gif
Jei ne cia parasiau tai gal kas zino kur gauti i klausima atsakyma? Aciu is anksto 4u.gif

Taip,gaus vienkartine nesciai 260 lt,vienkartine gimusiam vaikui 1430 lt,vaiko pinigus po 97.50 lt.O paskui reikes vaiko teva paduoti alimentams,kad soc.pasalpa priklausytu ir jai ir vaikui.Jeigu to nepadarys,tai soc.pasalpa gales gauti tik vaikas.
Vaika islaikyti turi ir mama ir tetis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 gruodžio 2013 - 16:37
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 12 28, 17:36)
Taip,gaus vienkartine nesciai 260 lt,vienkartine gimusiam vaikui 1430 lt,vaiko pinigus po 97.50 lt.O paskui reikes vaiko teva paduoti alimentams,kad soc.pasalpa priklausytu ir jai ir vaikui.Jeigu to nepadarys,tai soc.pasalpa gales gauti tik vaikas.
Vaika islaikyti turi ir mama ir tetis.

O kokia ta vaiko pasalpa yra? Ar tie 97.50lt i menesi ir yra? Vaiko teva manau alimentams nepaduos, nes jis pades kaip suprantu jai, bet jie nesusirasys. Kaip isvys tokiu atveju pasielgti net man kaip motinai sunku pasakyti ir patarti dukrai blush2.gif
Atsakyti