QUOTE(inni @ 2014 07 29, 12:22)
sveikos turiu klausima,turiu viena vaika esu issiskyrusi,laukiuosi antro,su antru vyru susituoke nesame,is pirmojo vyro nors ir sutvarkyta alimentai yra bet negaunu pingeliu,na cia pas mus del asmeniniu priezasciu toks susitarimas,
tai vat pirmas dalykas ar alimentai skaiciuojasi kaip mano bendros pajamos?
dekretines gavusi jau,pagimdziusi gausiu motinystes atostogu pinigelisu 70% tai mano pajamos bus apie 700lt ir vaiko pinigai jei jie prisiskaito 400lt. (nors ju negaunu)
kaip su antru vaiku jei as uz ji nesitvarkau alimentu,ar kils kazkokiu klausimu kodel ju nesitvarkau?nes tada mano realiai pinigai turi issitekti jau 3 asmenim?
ka as noriu realiai,tai ar tureciau galimybe gauti vaikui 97.50lt ir pirmajam vaikui nemokama mokyklos matinima,ir mokinio krepseli?
nes man idomu kaip del antro vaiko,ar man reiketu vis delto tvarkyti alimentus ,tam kad galeciau gauti pasalpa,nes gaunant ir abieju vaiku alimentus ir mano pajamos kiek as skaiciavau man su vaikais neisnestu ta suma.
ir dar kiek zinau jie ziuri lyg uz buvusius 12men pajamas,tada as alga gavau didesne tada sudejus isnestu,bet man tai dabar neisnes siuo metu.
aciu uz atsakymus,biski gal painiai as cia klausiau
tai vat pirmas dalykas ar alimentai skaiciuojasi kaip mano bendros pajamos?
dekretines gavusi jau,pagimdziusi gausiu motinystes atostogu pinigelisu 70% tai mano pajamos bus apie 700lt ir vaiko pinigai jei jie prisiskaito 400lt. (nors ju negaunu)
kaip su antru vaiku jei as uz ji nesitvarkau alimentu,ar kils kazkokiu klausimu kodel ju nesitvarkau?nes tada mano realiai pinigai turi issitekti jau 3 asmenim?
ka as noriu realiai,tai ar tureciau galimybe gauti vaikui 97.50lt ir pirmajam vaikui nemokama mokyklos matinima,ir mokinio krepseli?
nes man idomu kaip del antro vaiko,ar man reiketu vis delto tvarkyti alimentus ,tam kad galeciau gauti pasalpa,nes gaunant ir abieju vaiku alimentus ir mano pajamos kiek as skaiciavau man su vaikais neisnestu ta suma.
ir dar kiek zinau jie ziuri lyg uz buvusius 12men pajamas,tada as alga gavau didesne tada sudejus isnestu,bet man tai dabar neisnes siuo metu.
aciu uz atsakymus,biski gal painiai as cia klausiau
Jeigu vyras nemoka priteistu teisme alimentu,jums reikia kreiptis pas antstoli ir paskui pazyma isimti,kad jis nemoka ir su ta pazyma kreiptis i vaiku islaikymo fonda.Alimentai ieina i pajamas.
Reikes rodyti antro vyro pajamas,nesvarbu,kad esat nesusituoke,jeigu nerodisit,tai reikia teistis is jo alimentus antram vaikui,kad gaudineti soc.pasalpa. (zmogui turi nevirsiti 350 lt)
Reikia ziureti praeitu metu pajamas del vaiko pinigu,kad nesigautu zmogui po 525 lt,del nemokamo maitynimo reikia ziureti 3-ju paskutiniu menesiu pajamas,kad nevirsitu 525 lt/zmogui.