Sveiki, susidūriau su tokia galima sakyti problemėle, nežinau, kaip čia daryti. Šeimoje gaunam socialines pašalpas. Esu darbo biržoje, ir man vis žadėjo žadėjo ir žadėjo duoti kursus, vis liepdavo palaukti kol gaus iš ES paramą. Dabar ta mano konsultantė nebedirba,atėjo naujokė ir man pareiškė, kad tų kursų kur aš noriu žodžiu galima sakyti neduos, arba jei noriu kursų, turiu sudaryti sutartį su darbdaviu ir tada leis į kursus. Bet aš esu nuo pat pradžių pasakius, kad po kursų aš noriu imti VL. Ir kad mane siūstų mokytis į mokyklą, o ne į įmonę. Pasirodo, jau to daryti kaip ir negalima. Noriu nenoriu turiu dirbti su darbdaviu ir pas jį mokintis. Nesvarbu, kad jis mokina ne tai ko man reikia. tai va dabar man iškilo toks klausimėlis:
Ar aš galiu pati stoti į tą profesinę mokyklą, ją lankyti. Ir kaip tada gaunasi su tom socialinėm paramom? ar jos nutrūksta? nes kaip ir atlyginimo negaunu už tai kad mokysiuos gi. ir tada ar būnant toje mokykloje reikia būt registruotam darbo biržoje? tikiuosi supratote ką čia sapalioju, bet vis mastau kaip čia geriau padaryti.
QUOTE(coliuke29 @ 2014 07 03, 16:57)
viena beda ne beda.Sveiki,man iskilo klausimas del gimnazijos ,gal atilieps mamos kieno buvo panasi situacija ,reikejo tvarkytis mokykliniam reikmenim pinigus seniunijoj ir vaikas istojes i gimnazija pirmi metai reik pazymos kad mokysis ten o gimnazijoj neduoda ,nes jis skaitysis mokinys tik nuo rugsejo 1 tai kaip pristatyti pazyma is buvusios mokyklos netinka ,gal kam panasiai buvo ,ka daret?
Na mums buvo tas pats ,tai gimnazija parase pazyma kad mokysis nuo rugsejo pirmos, tokia gi gali isduot.
Papildyta:
QUOTE(camil@ @ 2014 07 02, 23:22)
tikrai reikia stoveti darbo birzoj kad susitvarkyciau mokinio krepseli ir nemokama maitinima?
Taip, butina
QUOTE(agneciuke @ 2014 07 06, 17:42)
Sveiki, susidūriau su tokia galima sakyti problemėle, nežinau, kaip čia daryti. Šeimoje gaunam socialines pašalpas. Esu darbo biržoje, ir man vis žadėjo žadėjo ir žadėjo duoti kursus, vis liepdavo palaukti kol gaus iš ES paramą. Dabar ta mano konsultantė nebedirba,atėjo naujokė ir man pareiškė, kad tų kursų kur aš noriu žodžiu galima sakyti neduos, arba jei noriu kursų, turiu sudaryti sutartį su darbdaviu ir tada leis į kursus. Bet aš esu nuo pat pradžių pasakius, kad po kursų aš noriu imti VL. Ir kad mane siūstų mokytis į mokyklą, o ne į įmonę. Pasirodo, jau to daryti kaip ir negalima. Noriu nenoriu turiu dirbti su darbdaviu ir pas jį mokintis. Nesvarbu, kad jis mokina ne tai ko man reikia. tai va dabar man iškilo toks klausimėlis:
Ar aš galiu pati stoti į tą profesinę mokyklą, ją lankyti. Ir kaip tada gaunasi su tom socialinėm paramom? ar jos nutrūksta? nes kaip ir atlyginimo negaunu už tai kad mokysiuos gi. ir tada ar būnant toje mokykloje reikia būt registruotam darbo biržoje? tikiuosi supratote ką čia sapalioju, bet vis mastau kaip čia geriau padaryti.
Birzoj stovet reikes ir toliau,nes kitaip nutruks soc.pasalpa,uz kursus reikes moketi is savo kisenes.
Sveiki, ivyko vyro imones bankrotas, uz 3 men socialiniu pasalpu negavome, nes atgaline data niekas nemoka, ar gali socialinis reikalauti ismoketu pinigu sumos is garantinio fondo, Jokios socialines paramos tada jie musu seimai nesuteike, nors is kreipemes, net ir tu 260 lt.
QUOTE(maskatukas @ 2014 07 10, 20:06)
Sveiki, ivyko vyro imones bankrotas, uz 3 men socialiniu pasalpu negavome, nes atgaline data niekas nemoka, ar gali socialinis reikalauti ismoketu pinigu sumos is garantinio fondo, Jokios socialines paramos tada jie musu seimai nesuteike, nors is kreipemes, net ir tu 260 lt.
Kada buvo ismoketi pinigai ir kada kreipetes del soc.pasalpos.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 07 11, 09:19)
Kada buvo ismoketi pinigai ir kada kreipetes del soc.pasalpos.
Bankrotas isigalejo teismo sprendimu s. m. sausio 30d
vasario men mums jau priklause kreiptis de kompensaciju, bet pasakius apie bankrota, nes pajamu nebuvo jokiu, nors sodros imokos darbdavio sumoketos uz lapkriti, gruodi ir sausi
teismas del kreditoriu reikalavimu ivyko birzelio 12 d,
jokiu pinigu nera ismoketa, nes dar toli iki ismokejimu,
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2014 07 11, 11:06)
vasario men mums jau priklause kreiptis de kompensaciju, bet pasakius apie bankrota, nes pajamu nebuvo jokiu, nors sodros imokos darbdavio sumoketos uz lapkriti, gruodi ir sausi
beje, vyras jau dirbo bankrutavusioje imoneje, tai is garantinio fondo gavo pinigus po 2.5 metu,
QUOTE(maskatukas @ 2014 07 11, 11:08)
Papildyta:
beje, vyras jau dirbo bankrutavusioje imoneje, tai is garantinio fondo gavo pinigus po 2.5 metu,
Papildyta:
Tai tada socialinis nieko neturi prasyti,nes nieko neismoketa.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 07 11, 11:57)
Tai tada socialinis nieko neturi prasyti,nes nieko neismoketa.
Aciu supratau, reiskia reikia tik pazymos i bankroto administratoriaus , kd pinigai neismoketi.
Pinigus gavus, pranesu socialiniui ir 3 menesius kreiptis del kompensaciju ir soc paramos negaliu.
Ar teisingai supratau?
sveikos. norejau paklausti. isejau is darbo,atsistojau i birza,na ir aisku susitvarkiau socialine, bet socaliniam sako kad lyg reiks atidirbinet ta pasalpike,kazkur skaiciau kad jei mokiniesi dieniniam atidirbineti pasalpikes nereikia,bet man jau 31m, ar socialiniam nesvarbu kokiu metu eini mokintis bele prystatytum kad dieniniam mokinies. kazi ar supratot ka noriu paklausti
QUOTE(shackles @ 2014 07 11, 20:08)
Labas,
dirbu 0.5 etato, i rankas gaunu 700lt, dukrai teismas priteise 350lt alimentu. gyvename dviese, esu vienisa mama. nuosavo gyvenamo busto/kito vertingo turto neturiu. norejau pasiteirauti, ar mums priklauso, kokia parama/pagalba?
aciu.
dirbu 0.5 etato, i rankas gaunu 700lt, dukrai teismas priteise 350lt alimentu. gyvename dviese, esu vienisa mama. nuosavo gyvenamo busto/kito vertingo turto neturiu. norejau pasiteirauti, ar mums priklauso, kokia parama/pagalba?
aciu.
Vaiko pinigai,jeigu negaunat.Ir viskas.
Ar reik pranest socialiniam isejus is birzos, jei kita savaite vel prisiregistruosiu? Kada vel galesiu prasyt pasalpos?