Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR.22

Laba diena,norejau paklausti tokio dalyko,gal kas pades man.. Stoviu LDB,susitvarkius esu socialine pasalpa,esu issituokus ir viena auginu 2 vaikucius,gaunu alimentus ir ismoka vaikams.. Sakykit kokio dydzio turetu buti soc pasalpa? Alimentai abiems vaikams yra 500lt + 104lt ismoka vaikams,daugiau jokiu pajamu nera.. As dabar gaunu socialine pasalpa 372lt.. Sudejus visas gaunamas pajamas,nesigauna nei 1000lt per menesi,ar taip ir turi buti,ar man kazka ne taip skaiciuoja? Aciu uz atsakyma blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jolančikė*: 08 balandžio 2014 - 16:14
Man atrodo cia viskas gerai. nes alimentus skaiciuoja kaip gaunamas pajamas ir tada pasalpa gaunama atitinkamai mazesne. Bent taip man sake.
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 04 08, 17:07)
Sveiki, kai buvau seniunijoje del pasalpos pratesimo, man pasake, kad man priklauso 52 val viesuju darbu uz pasalpa. Cia kaune. Gal kas zinote eiguliu seniunijoje kur vyksta tie viesieji darbai? kaip ten viskas vyksta?

Už soc.pašalpą reikia atidirbti viešuosius darbus?? Už kokį laikotarpį reikia čia atidirbti kie valandų?
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 04 08, 16:36)
Už soc.pašalpą reikia atidirbti viešuosius darbus?? Už kokį laikotarpį reikia čia atidirbti kie valandų?

Taip. deja reikia. aš irgi buvau labai nustebus. Nes girdėjau, kad tik rajonuose tokie dalykai taikomi. Bet už kokį laikotarpį jos pačios nesupranta. Nes paklausiau ar čia per mėnesį tos 52 valandos ar per 3 mėnesius. Tai lyg sulemeno, kad per 3 menesius. Bet kaip mačiau, pačios tikslaus atsakymo nežino.
Paklausiau tai kokie tie darbai? gal kažkaip reikia speceliai apsirengti. Tai buvo atsakyta " apsirenk taip, kaip į darbą" Nu tai išvis likau nesupratus. O jei neatliksi viešųjų darbų, pašalpa bei kompensacijos bus nutrauktos.
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 04 08, 17:42)
Taip. deja reikia. aš irgi buvau labai nustebus. Nes girdėjau, kad tik rajonuose tokie dalykai taikomi. Bet už kokį laikotarpį jos pačios nesupranta. Nes paklausiau ar čia per mėnesį tos 52 valandos ar per 3 mėnesius. Tai lyg sulemeno, kad per 3 menesius. Bet kaip mačiau, pačios tikslaus atsakymo nežino.
Paklausiau tai kokie tie darbai? gal kažkaip reikia speceliai apsirengti. Tai buvo atsakyta " apsirenk taip, kaip į darbą" Nu tai išvis likau nesupratus. O jei neatliksi viešųjų darbų, pašalpa bei kompensacijos bus nutrauktos.

Supratau. Gal tegu atidirbinėja tie kurie eilę metų parazituoja iš pašalpų ir yra tik našta. Bet kai reikia eiti dirbti medicinos studentui, kuris daug mokosi, eina į paskaitas, atlieka tyrimus.. atidirbti už tuos 350lt tai čia absurdas. Jei viena diena tai gal nieko, bet 52val labai daug. O ką daryt studentui, kai paskaitos kiekvieną dieną ?...
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 04 08, 16:24)
Man atrodo cia viskas gerai. nes alimentus skaiciuoja kaip gaunamas pajamas ir tada pasalpa gaunama atitinkamai mazesne. Bent taip man sake.

as suprantu ir sita zinau,kad alimentai itraukiami i pajamas,taip,man soc tik damoka trukstamus pinigelius.. Man tik idomu ar teisingai man apskaiciuoja pacia soc pasalpa,ar ji tokio dydzio ir turi but,kokia gaunu (372lt) ar man kaza ne taip skaiciuoja,nes menesines pajamos nesiekia net tukstancio litu man ir mano vaikams.. Mano pajamos yra tokios 500lt(alimentai)+104lt(ismokos vaikams)+372lt(soc.pasalpa)=976lt per menesi
Atsakyti
QUOTE(*Jolančikė* @ 2014 04 08, 17:13)
Laba diena,norejau paklausti tokio dalyko,gal kas pades man.. Stoviu LDB,susitvarkius esu socialine pasalpa,esu issituokus ir viena auginu 2 vaikucius,gaunu alimentus ir ismoka vaikams.. Sakykit kokio dydzio turetu buti soc pasalpa? Alimentai abiems vaikams yra 500lt + 104lt ismoka vaikams,daugiau jokiu pajamu nera.. As dabar gaunu socialine pasalpa 372lt.. Sudejus visas gaunamas pajamas,nesigauna nei 1000lt per menesi,ar taip ir turi buti,ar man kazka ne taip skaiciuoja? Aciu uz atsakyma blush2.gif  4u.gif

Ir neiseis taip,kad butu lygiai po 350 lt zmogui,gi procentai mazesni,tik pirmam 100% moka,antram 80%,treciam 70%,tai del to tiek ir gaunat
1050-500-104=446/3=148.67 pirmam,antram 80%-118.94,treciam 70%-104.07
Tai iseina soc.pasalpa 372 lt.

Papildyta:
QUOTE(*Jolančikė* @ 2014 04 08, 17:57)
as suprantu ir sita zinau,kad alimentai itraukiami i pajamas,taip,man soc tik damoka trukstamus pinigelius.. Man tik idomu ar teisingai man apskaiciuoja pacia soc pasalpa,ar ji tokio dydzio ir turi but,kokia gaunu (372lt) ar man kaza ne taip skaiciuoja,nes menesines pajamos nesiekia net tukstancio litu man ir mano vaikams.. Mano pajamos yra tokios 500lt(alimentai)+104lt(ismokos vaikams)+372lt(soc.pasalpa)=976lt per menesi

Teisingai jums skaiciuoja.
Papildyta:
QUOTE(eglute320 @ 2014 04 08, 17:53)
Supratau. Gal tegu atidirbinėja tie kurie eilę metų parazituoja iš pašalpų ir yra tik našta. Bet kai reikia eiti dirbti medicinos studentui, kuris daug mokosi, eina į paskaitas, atlieka tyrimus.. atidirbti už tuos 350lt tai čia absurdas. Jei viena diena tai gal nieko, bet 52val labai daug. O ką daryt studentui, kai paskaitos kiekvieną dieną ?...

Jeigu mokosi dieniniam,tai nereikia atidirbineti.
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 04 08, 16:53)

Nezinau gal cia priklauso nuo savivaldybes,bet studentams man atrodo nereikia atidirbineti,bent jau musu mieste.. Pazystama,augina 2 vaikucius ir mokosi profesinej mokykloj dieniniam skyriuj,gauna soc pasalpa ir atidirbineti nereikia.. As soc gaunu 370lt ir man reikia atidirbti 72val uz 3 menesius,tam laikotarpiui,kuriam susitvarkai soc pasalpa.. Man atidirbti reikia per 2 men po 9dienas i menesi,po 4 val i diena..
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 04 08, 17:00)
Ir neiseis taip,kad butu lygiai po 350 lt zmogui,gi procentai mazesni,tik pirmam 100% moka,antram 80%,treciam 70%,tai del to tiek ir gaunat
1050-500-104=446/3=148.67 pirmam,antram 80%-118.94,treciam 70%-104.07
Tai iseina soc.pasalpa 372 lt.

Papildyta:

Teisingai jums skaiciuoja.
Papildyta:

Aciu labai jums uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 04 08, 18:00)

Ačiū už atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Dar klausimas apie tuos viešuosius darbus.
Jei tarkim jūs ar vaikas serga reikia kažkokias pažymas pristatinėti? ir kada pristatyti pirma dieną ligos ar po ligos?
Ar sudaromas kažkoks konkretus tvarkaraštis kada ir kur turite ateiti dirbti?
Ar pasirašoma kažkokia trišalė sutartis?
Ir ar tikrai užrašo tas valandas kurias atidirbote? nieko nebando nusukti?

Nes man nžn kažkas čia nepatinka. Ne dėl to kad reikia atidirbinėti, čia aišku nesunku, bet nu nžn. Beje, kokius jums darbus duoda dirbti? ir ar reikia kažkokią aprangą savo turėti ar viską duoda?
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 04 14, 09:43)
Dar klausimas apie tuos viešuosius darbus.
Jei tarkim jūs ar vaikas serga reikia kažkokias pažymas pristatinėti? ir kada pristatyti pirma dieną ligos ar po ligos?
Ar sudaromas kažkoks konkretus tvarkaraštis kada ir kur turite ateiti dirbti?
Ar pasirašoma kažkokia trišalė sutartis?
Ir ar tikrai užrašo tas valandas kurias atidirbote? nieko nebando nusukti?

Nes man nžn kažkas čia nepatinka. Ne dėl to kad reikia atidirbinėti, čia aišku nesunku, bet nu nžn. Beje, kokius jums darbus duoda dirbti? ir ar reikia kažkokią aprangą savo turėti ar viską duoda?

Jei susergate ,turite atnesti nedarbingumo lapeli.
Jokiu sutarciu nepasirasoma. biggrin.gif
Bent pas mus niekas nenusukineja valandu,bet as visada rasausi ,kiek atidirbu,man ramiau. smile.gif
O darbu duoda visokiu,nuo teritoriju tvarkymu,siuksliu rinkimo,iki dokumentu tvarkymo. smile.gif
Atsakyti
O tai kaip su apranga? tarkim jei teritorijas tvarkai? aš paklausiau tos moteriškės kaip man apsirengti? gal kokiais prastesniais rūbais ar kaip. Tai ji sako renkis kaip į darbą eini.
Nu gerai, šeip į darbą aš eidavau ir su makiažu ir su aukštakulniais. Tai šitaip ir eiti? blush2.gif
Atsakyti