Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR.22

man atrodo, jeigu pajamos sumazejo galima skaiciuoti ir paskutiniu 12menesiu vidurki,,,jei neiseina 525 vienam gausit...
bet nesu 100proc garantuota

QUOTE(username @ 2014 03 16, 16:46)
bet jei mums tik nuo šių metų neišeina po 525, tai galėsim kreiptis tik kitų metų sausį?

Atsakyti
QUOTE(jolita102 @ 2014 03 16, 18:38)
man atrodo, jeigu pajamos sumazejo galima skaiciuoti ir paskutiniu 12menesiu vidurki,,,jei neiseina 525 vienam gausit...
bet nesu 100proc garantuota

Taip,jeigu sumazejo siais metais,tai reikia ziureti kada vidurkis 12 paskutiniu menesiu nevirsis 525 lt/zmogui.
Atsakyti
patarkit skambinu nuo kovo men socelinei bandau pranest kad vyras isidarbino jos nera (sake ji mokos ) skambinu tam kas man moka soceline sako tai gerai tegu mokos ..tai jus patarkit ka man toliau daryt kokiu dokumentu reik ir ar as kita men turiu gaut kiek soc ar ne?..nes yra zmoniu kurie net soc negali prasitest g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2014 03 17, 10:26)
patarkit skambinu nuo kovo men socelinei bandau pranest kad vyras isidarbino jos nera (sake ji mokos ) skambinu tam kas man moka soceline sako tai gerai tegu mokos ..tai jus patarkit ka man toliau daryt kokiu dokumentu reik ir ar as kita men turiu gaut kiek soc ar ne?..nes yra zmoniu kurie net soc negali prasitest  g.gif  g.gif  g.gif

Turetu sustabdyti pasalpa,o jus balandi atnesat pazyma is vyro darbo apie uzdarbi ir jie perskaiciuoja kovo menesio pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 03 17, 09:43)
Turetu sustabdyti pasalpa,o jus balandi atnesat pazyma is vyro darbo apie uzdarbi ir jie perskaiciuoja kovo menesio pasalpa.

Ar jūs 100 % tikra? g.gif
Nes ,kaip jau rašiau ,pas mus buvo analogiška situacija. smile.gif
Atsakyti
anksciau kiek girdejau pasalpa ,pradejus dirbti ta menesi kada ji buvo skirta, neanuliuojama, gal zinote kaip siemet daroma? pvz pasalpa skirta kovo men, bet ta menesi pradedi dirbti, ar pasalpa paliekama? nes juk reikia is kazko pragyventi ir dar klausimas kaip pranesti soc ismoku skyriui kad dirbti? juk darbo metu negalima lakstyti ir stoveti eilese , gal yra budu tai pranesti internetu ar telefonu? nors prisiskambinti ten irgi neimanoma sad.gif
Atsakyti
[quote=JOLANCIUK,2014 03 17, 10:43]
[

tai dabar man nera ko vaziuoti? tai uz kova as gausiu geguze?
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2014 03 17, 10:30)
anksciau kiek girdejau pasalpa ,pradejus dirbti ta menesi kada ji buvo skirta, neanuliuojama, gal zinote kaip siemet daroma? pvz pasalpa skirta kovo men, bet ta menesi pradedi dirbti, ar pasalpa paliekama? nes juk reikia is kazko pragyventi ir dar klausimas kaip pranesti soc ismoku skyriui kad dirbti? juk darbo metu negalima lakstyti ir stoveti eilese , gal yra budu tai pranesti internetu ar telefonu? nors prisiskambinti ten irgi neimanoma sad.gif

Jei isidarbini ne nuo 1 men dienos,o pvz nuo 3,4 d,tai ta men dar gauni soc.pašalpa.
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2014 03 17, 11:00)
Ar jūs 100 % tikra? g.gif
Nes ,kaip jau rašiau ,pas mus buvo analogiška situacija. smile.gif

Pas mus irgi buvo tokia situacija,tad mums pasalpos mokejima uz ta menesi,kai vyras isidarbino sustabde,kita menesi nesiau pazyma apie alga ir perskaiciavo uz ta viena menesi menesi,nes jau turejom papildomu pajamu ir nesvarbu kad ismoka tik kita menesi alga..
Papildyta:
QUOTE(letuciukas @ 2014 03 17, 11:30)

Jus kovo menesi jau turit papildomu pajamu,nes dirbat,tad uz kova jau tokios pacios pasalpos kaip nedirbot negali buti,ja turi perskaiciuoti,cia net logiskai pagalvojus yra tiesa,nes nors ir gauni balandi pinigus,bet tai kovo menesio pajamos,o ne balandzio.
Papildyta:
[quote=ernestuutea,2014 03 17, 11:34]
[quote=JOLANCIUK,2014 03 17, 10:43]
[
tai dabar man nera ko vaziuoti? tai uz kova as gausiu geguze?
[/quote]
Bent jau mums buvo taip.
Papildyta:
QUOTE(uoga 3 @ 2014 03 17, 11:36)
Jei isidarbini ne nuo 1 men dienos,o pvz nuo 3,4 d,tai ta men dar gauni soc.pašalpa.

Nesvarbu nuo kokios dienos dirbi,turi pranesti ir turi sustabdyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 17 kovo 2014 - 11:12
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 03 17, 11:15)
Pas mus irgi buvo tokia situacija,tad mums pasalpos mokejima uz ta menesi,kai vyras isidarbino sustabde,kita menesi nesiau pazyma apie alga ir perskaiciavo uz ta viena menesi menesi,nes jau turejom papildomu pajamu ir nesvarbu kad ismoka tik kita menesi alga..
Papildyta:

Jus kovo menesi jau turit papildomu pajamu,nes dirbat,tad uz kova jau tokios pacios pasalpos kaip nedirbot negali buti,ja turi perskaiciuoti,cia net logiskai pagalvojus yra tiesa,nes nors ir gauni balandi pinigus,bet tai kovo menesio pajamos,o ne balandzio.
Papildyta:

Bent jau mums buvo taip.
Papildyta:

Nesvarbu nuo kokios dienos dirbi,turi pranesti ir turi sustabdyti.

Na tai reiskiasi pas mus kita respublika,nes vyras,vasario 6 d isidarbino,ir mums dar skaiciavo pagal sena,nes ne nuo 1 d isidarbino.
O pranesti,tai butinai reikia.
Atsakyti
gal kazka jus cia maisote, nes per radija esu girdejusi, kad pasalpa nebus atimta , jei zmogus ta menesi isidarbins, tai simta kartu buvo sakoma, nes taip skatinama zmogu isidarbinti, (nes kiti neidavo ta men dirbti, kadangi gaudavo pasalpa)
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2014 03 17, 14:09)
gal kazka jus cia maisote, nes per radija esu girdejusi, kad pasalpa nebus atimta , jei zmogus ta menesi isidarbins, tai simta kartu buvo sakoma, nes taip skatinama zmogu isidarbinti, (nes kiti neidavo ta men dirbti, kadangi gaudavo pasalpa)

Nemaisau,nes as negirdejau,o pati buvau tokioj situacijoj ir ne viena karta,Vilniuj pasalpos mokejimas yra sustabdomas ta menesi,kai isidarbini ir nesvarbu ar tai bus 1 menesio diena ar 31.
Atsakyti