jei gruodzio 18 d. susituokiam,o man prasitesti socialine reikia sausio 3 d.,ar man paskambinti pranesti,ar laukti sausio 3d.ir dar jei nuomos sutartis sudaryta vyro vardu,jei as eisiu tvarkytis po vestuviu kompensacijas ir socialine pasalpa,ar nesvarbu kieno vardu nuomos sutartis,nes mes jau busim seima.
QUOTE(vilmuke3 @ 2013 11 14, 16:54)
Sveiki, esu užsiregistravusi darbo biržoje, bet iš jos negaunu pinigų, taip pat esu susitvarkiusi socialiniam, tai gaunu pašalpą 350lt, rugpjūtį buvau socialiniam prasitęs ir gavau lapą atlikt visuomenei naudingą veiklą 60val. (vaikų neturiu), ją atlikau ir šiandien nuvežiau tą lapą ir vėl prasitęst socialinam norėjau, tai vėl gavau lapą, kad turiu atlikt visuomenei naudingą veiklą 60val. iki vasario. Darbuotoja pasakė, kad dabar visą laiką atėjusi prasitęst socialiniam gausiu ir atidirbt visuomenei naudingą veiklą... Tai įdomu ar dabar čia visiems reikia išvien dirbt tą visuomenei naudingą veiklą kol būna socialiniam? Nes anksčiau lyg taip nebūdavo...
O reikia dirbti bet kokius darbus, ar atsižvelgia į išsilavinimą, patirtį? Nes kažkur skaičiau kad jie stengiasi atitaikyti darbus, kad neitum gatvių valyti kokį univierą baigęs.
QUOTE(Lady Dy @ 2013 11 14, 17:20)
Kaip kur,mūsų seniūnijoj irgi jei gauni socialinę pašalpą turi tam tikrą laiką atidirbti,nuo pavasario darbo daugiau būna,daug tvarkytinų vietų yra
QUOTE(uoga 3 @ 2013 11 14, 19:06)
Ne visur ,bet dažniausiai reikia.
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 11 15, 12:11)
O reikia dirbti bet kokius darbus, ar atsižvelgia į išsilavinimą, patirtį? Nes kažkur skaičiau kad jie stengiasi atitaikyti darbus, kad neitum gatvių valyti kokį univierą baigęs.
Aš kažkaip galvojau, kad per metus kartą ar pora kartų duoda atlikt tą visuomenei naudingą veiklą, o čia kiekvieną mėnesį gaunasi, kad po 20val reikia atidirbt. Aš kai registruota kaime, tai nelabai žiūrėjo į mano specialybę duodant darbo, nes nelabai ką ir galėtų tokio duot, tiesiog kaime yra bendruomenės namai, tai teko padėt pasitvarkyt, padėt paruošt sceną, nes koncertas vyko, dabar bus rudens šventė, tai ir gi padėsiu ruoštis, na ir pan. darbai, dabar žiemą nežinau ką veiksiu
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 11 15, 12:11)
Man kadangi su sveikata ne kas,tai pasiprašiau i seniunija popieriukus tvarkyti. O šiaip visi eina lauke darbuotis,šiukšles renka,šluoja,žiema sniega kasa.
Sveikos, turiu klausimėlį toms, kurios gauna šildymo, vandens kompensacijas: Tarkim socialiai remtina šeima išsinuomoja butą (su oficialia sutartimi - beje ar ji būtina oficiali?), nedirbantys, tad jų pajamos tik pašalpa, tai kaip su šildymu, ar apmoka visą, ar kažkiek pačiam damokėti reikia? Kaip su vandeniu? Domina, kaip realiai būna taikoma, ne tik kaip įstatyme parašyta
QUOTE(me***ta @ 2013 11 15, 20:25)
Maisto paketams turi nevirsiti zmogui 525 lt.
Darzeliui irgi,jeigu yra pas jus tokia lengvata.
Kompensacijai uz sildima gali ir virsiti 525 lt zmogui.
Papildyta:
QUOTE(Deimiliux @ 2013 11 17, 20:04)
Sveikos, turiu klausimėlį toms, kurios gauna šildymo, vandens kompensacijas: Tarkim socialiai remtina šeima išsinuomoja butą (su oficialia sutartimi - beje ar ji būtina oficiali?), nedirbantys, tad jų pajamos tik pašalpa, tai kaip su šildymu, ar apmoka visą, ar kažkiek pačiam damokėti reikia? Kaip su vandeniu? Domina, kaip realiai būna taikoma, ne tik kaip įstatyme parašyta
Soc.pasalpa ieina i pajamas kompensacijom gauti,tad iseis tikrai ne 100% kompensacija,su vandeniu kaip nezinau,kazkiek kubu reikia isnaudoti,cia gal kas gauna placiau gales pasakyti.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 17, 22:55)
Maisto paketams turi nevirsiti zmogui 525 lt.
Papildyta:
Soc.pasalpa ieina i pajamas kompensacijom gauti,tad iseis tikrai ne 100% kompensacija,su vandeniu kaip nezinau,kazkiek kubu reikia isnaudoti,cia gal kas gauna placiau gales pasakyti.
Papildyta:
O tai kiek procentų kompensuoja ? Na lauksiu žinių iš tų, kurios gauna tai
Laba diena, noriu truputį informacijos: dirbu viena, vyras spalio pradžioj išėjo iš darbo, spalio vidury įstojo į biržą, iš biržos nieko negaus. Kada galim eit prašyt soc. pašalpos? Kai išstovės biržoj 3 mėnesius?
QUOTE(Lina M @ 2013 11 18, 11:24)
Laba diena, noriu truputį informacijos: dirbu viena, vyras spalio pradžioj išėjo iš darbo, spalio vidury įstojo į biržą, iš biržos nieko negaus. Kada galim eit prašyt soc. pašalpos? Kai išstovės biržoj 3 mėnesius?
Galit ir dabar eiti.
QUOTE(dovilasas @ 2013 11 18, 20:05)
gal kas atsakis?
Pranesti,nes sukuret seima ir jau vyro pajamas ziures.Manau nesvarbu,nes vistiek reikes santuokos liudijima nesti.
Mes 6 asmenu seima, pajamos 2000lt/men. Gyvenam Vilniaus rajone. Pajamos socialinei gauti per dideles, moksleivis gauna nemokamus pietus. Ar dar priklausytu kokia tai parama, uz sildyma, ar vaiko pinigai ?
Aciu kas nusimano ir patars
QUOTE(matuke @ 2013 11 19, 15:52)
Mes 6 asmenu seima, pajamos 2000lt/men. Gyvenam Vilniaus rajone. Pajamos socialinei gauti per dideles, moksleivis gauna nemokamus pietus. Ar dar priklausytu kokia tai parama, uz sildyma, ar vaiko pinigai ?
Na turi priklausyti ir vaiko pinigai,nebent praeitu metu pajamos virsijo zmogui 525 lt,ir kompensacija uz sildyma,nebent kur jus gyvenat ne jusu butas(t.y nuomojat) arba dar kazkas yra prirasytas (t.y gyvena dar viena seima).Maisto paketai dar priklausytu,bet cia jau kitais metais.