Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 43

QUOTE(safyre @ 2013 11 16, 13:46)
siaip noreciau paklausti mergaiciu jau ilga laika esanciu remisioje, kad ir degancios, arunes, svetos, ragnez,  ar liga pakeite ju poziuri i save, i aplinka? ar samoningai pacios keite poziuri ar poziuris keitesi savaime, jei keitesi?

visiškai ne, netapau nei sveikuole, nei pamaldžia, požiūris į viską ir nepakito, tik metai gal labiau daro savo, nes susirgau mano akim gana jauna 25, tai kaip aš sakau senstu ir protingėju 4u.gif O jei mano vyro paklaustumėt, tai jis matyt paskaitą Jums atskaitytu, kaip aš ne tik, kad nei kiek nepagerėjau, bet dar blogesnė matyt tapau bigsmile.gif Šiaip aš esu tas kuris vykdė tik gydytojo nurodymus, bet aš tada kai gydžiausi pati labai domėjausi viskuo, daug skaičiau literatūros apie savo ligą, bet ir labiau mokslinius straipsnius anglų, rusų kalba, supratau, kad mano liga gydoma taip kaip ir mane gydo, tad jei padės tai padės, jei ne yra dar tas ir anas, bet neprireikė, čia omeny turiu jau kaulų čiulpų persodinimą, savų, svetimų. Na ir man tiesiog sekėsi ir tiek, nekaltinu nei likimo nieko, kad susirgau, taip turėjo matyt būti, pasikeist nepasikeičiau, o ir nenoriu, man atgrasu kai žmonės manipuliuoja liga, dažnai net nesusidūrę, bet va buvo kažkada tikrintis, palikti yra stebėjimui, o jau kaip nupasakos, kad va kaip čia jiems baisu ir t.t., dažnai aš patyliu tada. Kiti gi įsivaizduoja, kad už "babkes" nusipirks geriausią gydymą ir jau jie tai tikrai gyvens, deja mano dešimties metų patirtis liudija ką kitą.
Atsakyti
QUOTE(safyre @ 2013 11 16, 13:46)
kur pirkote tokia roze? gal ir as dovanu nupirkciau.

Roze as pati pasidariau pagal internetines nuorodas blush2.gif Nestebuklas gavosi, bet savom rankom, su meile ir viltimi sukta.(labai nemuskit pomidorai2.gif )
user posted image
Yra cia, Supermamoj, profesionaliu moteru, kurios tokias geles suka 4u.gif
http://www.supermama...?...6857&st=504
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 19 rugpjūčio 2014 - 18:55
Nuostabi tavo rožė, sena pažįstama! Pagarba 4u.gif Man labai gražu, kai žmogus savo artimui savo rankom kažką pagamina, nieko gražiau ir artimiau nebūna. O dar tokioj situacijoj - dukra savo sergančiam tėčiui wub.gif

-------------
Mano požiūris į save, savo aplinką pasikeitęs. Nebepakenčiu tuštybės, paviršutiniškumo, visokių pliurpalų - šalinuosi to, net klausytis nenoriu. Darbe (dirbu puse etato) kai pradeda moterys per arbatos pertraukėlę apkalbinėt, ar šiaip kokius pliurpalus varinėt - dažniausiai tyliu, ar iš vis pasišalinu. Dabar svarbu tai , kas tikra - mano dukrytė, artimieji, pagalba kitam žmogui, geros knygos paskaitymas...
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2013 11 16, 18:54)
Nuostabi tavo rožė, sena pažįstama! Pagarba  4u.gif  Man labai gražu, kai žmogus savo artimui savo rankom kažką pagamina, nieko gražiau ir artimiau nebūna. O dar tokioj situacijoj - dukra savo sergančiam tėčiui  wub.gif

Dabar svarbu tai , kas tikra - mano dukrytė, artimieji, pagalba kitam žmogui, geros knygos paskaitymas...

Zinot, prisiminiau viena istorija, skaityta dar mokykloje: buvo dvi geros drauges, augancios vaiku namuose. Ir siaute mieste pneumonija, antibu tais laikais nebuvo, gilus ruduo buvo, susirgo viena mergaite, i ligonine pateko. O pneumonija labai baisi buvo, epidemija, sienavo zmones. Taigi, susirgo ta viena mergaite, labai silpna buvo, daktarai daug vilciu nedave, bet ja lanke drauge, kuri zadejo, jog mergaite mirs tik tada, kai nukris visi medzio lapai, esantys kaip tik priesais ligones langus. Ejo spalis, vejas draske medzio lapus, o mergaite kasdien ziurejo pro langa ir stebejo, kaip vejas plesia paskutinius lapus. Stai ju liko tik trisdesimt, stai ju liko tik desimt, stai ju liko tik penki... Pabudo ligone, zvilgt pro langa, o ten tik vienas geltonas lapas, nepasiduodantis vejui... Kita diena ji sunkiai pramerke akis ir vel i langa pasiziurejo, o ten tas lapas kaba... wub.gif Ir kasdien ji vis ziurejo ziurejo, jau lauke ir snigti pradejo, o lapas tebekabejo thumbup.gif Ir mergaite eme sveikti thumbup.gif O po menesio pasveikusi isejo i lauka ir priejo prie medzio. Pamate, kad vienas geltonas lapas, tas kuris nepasidave vejui ir gruodui, buvo nupiestas ant sienos drauges... wub.gif
Kai prisiminiau ta istorija, tai ir puoliau roze daryti, nors mano rankos abi kairios blush2.gif

Labai teisingas jusu poziuris 4u.gif Juk tikrai, budami sveiki, mes tiek pasinere i netikras problemas, kad neivertinam to, jog salia tokios laimes gyvenam wub.gif Sveikatos jums ir ilgu laimes valandu salia seimos 4u.gif
Atsakyti
Fera: kaip tavo mamyte?
Manto mamyte: kaip Jus laikotes?

QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 16, 17:34)
Roze as pati pasidariau pagal internetines nuorodas blush2.gif Teva operavo, man rankos drebejo, kol laukiau, tol drebanciom rankom ta roze sukau. Nestebuklas gavosi, bet savom rankom, su meile ir viltimi sukta.(labai nemuskit pomidorai2.gif  )
user posted image

Labai grazus Jusu darbas.

QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 16, 18:09)
Zinot, prisiminiau viena istorija, skaityta dar mokykloje: buvo dvi geros drauges, augancios vaiku namuose. Ir siaute mieste pneumonija, antibu tais laikais nebuvo, gilus ruduo buvo, susirgo viena mergaite, i ligonine pateko. O pneumonija labai baisi buvo, epidemija, sienavo zmones. Taigi, susirgo ta viena mergaite, labai silpna buvo, daktarai daug vilciu nedave, bet ja lanke drauge, kuri zadejo, jog mergaite mirs tik tada, kai nukris visi medzio lapai, esantys kaip tik priesais ligones langus. Ejo spalis, vejas draske medzio lapus, o mergaite kasdien ziurejo pro langa ir stebejo, kaip vejas plesia paskutinius lapus. Stai ju liko tik trisdesimt, stai ju liko tik desimt, stai ju liko tik penki... Pabudo ligone, zvilgt pro langa, o ten tik vienas geltonas lapas, nepasiduodantis vejui... Kita diena ji sunkiai pramerke akis ir vel i langa pasiziurejo, o ten tas lapas kaba... wub.gif Ir kasdien ji vis ziurejo ziurejo, jau lauke ir snigti pradejo, o lapas tebekabejo thumbup.gif Ir mergaite eme sveikti thumbup.gif O po menesio pasveikusi isejo i lauka ir priejo prie medzio. Pamate, kad vienas geltonas lapas, tas kuris nepasidave vejui ir gruodui, buvo nupiestas ant sienos drauges... wub.gif
Kai prisiminiau ta istorija, tai ir puoliau roze daryti, nors mano rankos abi kairios blush2.gif
Labai teisingas jusu poziuris 4u.gif Juk tikrai, budami sveiki, mes tiek pasinere i netikras problemas, kad neivertinam to, jog salia tokios laimes gyvenam wub.gif Sveikatos jums ir ilgu laimes valandu salia seimos 4u.gif

Istorija wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asaraa: 16 lapkričio 2013 - 18:57
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 16, 20:09)

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oliuxxx: 16 lapkričio 2013 - 19:09
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 16, 17:34)
Roze as pati pasidariau pagal internetines nuorodas blush2.gif Teva operavo, man rankos drebejo, kol laukiau, tol drebanciom rankom ta roze sukau. Nestebuklas gavosi, bet savom rankom, su meile ir viltimi sukta.(labai nemuskit pomidorai2.gif  )
user posted image

labai jauki ir miela jusu roze 4u.gif gal turite issisaugojusi nuoroda i sia roze?
ir istorija labai ikvepianti 4u.gif
Atsakyti
http://www.kakprosto...t-rost-metastaz
Atsakyti
QUOTE(safyre @ 2013 11 16, 20:29)
labai jauki ir miela jusu roze 4u.gif  gal turite issisaugojusi nuoroda i sia roze?
ir istorija labai ikvepianti 4u.gif

Is youtube emiau vaizdine informacija, sedejau salia ir dariau. Cia desiniam sone yra ir daugiau gudrybiu, kaip ta roze daryti, pvz, kad nereiktu pirstais biserio rankioti, galima pasidaryti is grietines indelio ir pagaliuko suktuka toki, kur laikant vielute biseris pats uzsideda greit.
http://www.youtube.c...h?v=ViM--DYbwk8
http://www.youtube.c...90403AB3969727D
Galima savo artimiesiems tokiu roziu prisukti ir patiems 4u.gif
Atsiprasau, kad ne i tema 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 17 lapkričio 2013 - 09:37
Apie kordicepsą (manau, ši istorija daug kam girdėta):

http://www.delfi.lt/...i.d?id=63223332
Atsakyti
Labas rytas

Nepaleido mano mamos is ligonines. Kalio kiekis kraujyje stipriai krites, tai lasina db. Bandys ryt vel tyrima daryt ziures ar pakilo kazkiek. O as vakar gryzau is jos namo, tai kazkosk gumulas gerkleje, nuverkiau posma, nes taip negera ant sirdies buvo. verysad.gif
Sese kalbejo su jos vidaus gyditoja, tai yra blogu naujienu. Rado metastaziu kepenyse kazkiek. As jau nebeissivaizduoju kaip viskas toliau bus. Metastazes kauluose, pilvapleveje, db kepenyse. Ir viduriuot vel pradejo. O vaistai nuo depresijos matyt padeda, veidas kitoks ir zvilgsnis ir kalba kitaip, bet labai liudna ir sneka kad matyt sykart jau nepavyks issikapstyti, sake negalvojau, kad viskas gali taip greitai baigtis verysad.gif ir tik nenoreciau 2013 m. mirti mat skaicius negrazus jai verysad.gif
Pgal sita gyditoja tai metastazes kepenyse jau turejo but tada kai gimdos augli operavo o gal ir anksciau, bet kliniku gyditoja pas kuria mama gydesi nieko nemate ir isvadose rugsejo men dar buvo uzrasius, kad vidaus organuose nieko nerasta. Sake matyt praziolplinta buvo, gal echoskopas neparode, o cia kompiuterine dare ir pamate verysad.gif
Nesakem mamai ir taip zino, kad vezys, tai jau nebenorim nervinti labiau.
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2013 11 18, 09:35)
Labas rytas

Pgal sita gyditoja tai metastazes kepenyse jau turejo but tada kai gimdos augli operavo o gal ir anksciau, bet kliniku gyditoja pas kuria mama gydesi nieko nemate ir isvadose rugsejo men dar buvo uzrasius, kad vidaus organuose nieko nerasta. Sake matyt praziolplinta buvo, gal echoskopas neparode, o cia kompiuterine dare ir pamate

Nenusiminkite dar labai, situacija sudėtinga, bet jeigu taikys chemiją, tai kažkiek ligą tikrai pristabdys.
Mano mamai prieš operaciją taip pat nedarė kompiuterinio tomografinio tyrimo, tai taip ir liko neaišku ar prieš operaciją tos kepenys jau buvo pažeistos ar dar ne.

O kokia yra tiksli Jūsų mamos diagnozė, ta prasme tikslus ligos medicininis pavadinimas?
Atsakyti