Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 43

pasitikrinam žinias: http://nsegzaminas.lrytas.lt/?t=58997

4 min. 55 s. teisingi 22 atsakymai iš 25 ax.gif
Atsakyti
ACIU mergaites verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2013 12 17, 19:39)
ACIU mergaites  verysad.gif

Laba,

laikykitės, suprantu kaip sunku, bet privalote vėl iš naujo įveikti šitą v.....

Žinot, geriau žinoti, negu laukti atsakymo, kurį gausiu tik po naujų metų, tai mano šventės irgi sugadintos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nioliux @ 2013 12 17, 19:17)
Laba,

laikykitės, suprantu kaip sunku, bet privalote vėl iš naujo įveikti šitą v.....

Žinot, geriau žinoti, negu laukti atsakymo, kurį gausiu tik po naujų metų, tai mano šventės irgi sugadintos doh.gif

ir laikykitės, neleiskit tam laukimui užgožti nuotaikos, juk vaikai aplinkui, man kai sunku aš į vaikus "kabinuosi", karti žaidžiu, padedu pamokas ruošt dičkei, taip ir stumiuos į priekį 4u.gif
Atsakyti
O man kažkokie keisti dalykai su krūtinės ląsta. Juntu ją turinti. Kai kosčiu ar čiaudėju, suskausta nugaros viršutinė dalis, net sudreba, kai einu, toks keistas jausmas, kad žingsniai aidu atsimuša griaučiuose, bet tik toje dalyje. Man švitino krūtinės ląstą, gal čia kažkokios problemos ima ryškėti. Radiologas kalbėjo apie blogiausią švitinimo pasekmę: švitinto ploto paralyžių po dviejų metų. Man jau praėjo trys. Hm, nežinau, ką ir manyti. Šiaip nieko ten ypatingai neskauda, nebent pasėdėjus viena poza, sumedėja šiek tiek, bet anksčiau tokių - aido - simptomų nebuvo.
Atsakyti
Gal yra sirgusių ar artimųjų suaugusių ūmine limfoblastine leukemija? Kiek randu info apie ligonius, tai vaikiukai, o jiems kiek kitaip. Nors kiekvienas gydymas individualus, bet domina eiga ir visa kita. Dėkoju.

QUOTE(zemec @ 2013 12 13, 11:54)
Sveikutes! Na,mes jau po konsultacijos Kauno Klinikose. Kadangi vyrui po gastroskopijos dar itare,jog yra ne tik kasos,bet ir skrandzio vezys,tai nerimo apturejom dar daugiau. Bet,atrodo,kad skrandyje tik didziulis uzdegimas,o Kaune pasake,kad kol kas gydytume skrandi,o tas gydytojas per ta laika su rentgenologais issiaiskins kam tas tumoras priklauso,nes jis itaria,kad tai ne kasos vezys. Kad tas tumoras yra tai tikrai,bet jam atrodo,kad jis priklauso ne kasai. Tai dabar gydysime opa ir neramiai lauksim pasimatymo su daktaru po nauju metu. Naujienos ir geros ir nelabai,nes kol kas neaiski diagnoze. o vyrui labai skauda blauzdu ir slaunu raumenis,daktaras kazkaip apie stubura paklausinejo,tai gal tas auglys spaudzia koki stuburo nerva,todel tos kojos jam skauda g.gif Vaistu nuo skausmo vartoti negai del opos.Tai va tokios naujieneles pas mus.Sveikatytes visiems! 4u.gif
Kraujo tyrimai išnaršyti turbūt. Kraujo ligos atmestos? Mano artimam žmogui kraujo ligą nustatė, po ieškojimų negalavimų karščiavimų ir vidaus organų pakitimo. Tik laukti hematologo konsultacijos negalima, reikia gydyti iškart.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 18 gruodžio 2013 - 00:20
QUOTE(Angele @ 2013 12 18, 01:19)
Gal yra sirgusių ar artimųjų suaugusių ūmine limfoblastine leukemija? Kiek randu info apie ligonius, tai vaikiukai, o jiems kiek kitaip. Nors kiekvienas gydymas individualus, bet domina eiga ir visa kita. Dėkoju.

angele apie ligą: http://www.kraujas.l...ios-leukemijos/

o šiaip pasitikėkit gydytojais, jei gydotės Vilniuj, esat tikrai gerose rankose, jei žmogus vyresnio amžiaus - tai guodžia tai, kad liga progresuoja ne taip greitai, kaip vaikams, be to šiuolaikinis gydymas skirtas kraujo ligų gydymui tikrai daro stebuklus 4u.gif
Atsakyti
Pakankamai įdomi ir optimistiškiau nuteikianti informacija trigubai neigiamo turėtojoms:
http://www.cancernet...amp;ts=18122013

Deja, aš negavau šios papildomos chemijos neoadjuvantinės chemijos metu, gavau tik tipinę FAC, ir mano augliai sumažėjo minimaliai.... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2013 12 17, 20:52)
O man kažkokie keisti dalykai su krūtinės ląsta. Juntu ją turinti. Kai kosčiu ar čiaudėju, suskausta nugaros viršutinė dalis, net sudreba, kai einu, toks keistas jausmas, kad žingsniai aidu atsimuša griaučiuose, bet tik toje dalyje. Man švitino krūtinės ląstą, gal čia kažkokios problemos ima ryškėti. Radiologas kalbėjo apie blogiausią švitinimo pasekmę: švitinto ploto paralyžių po dviejų metų. Man jau praėjo trys. Hm, nežinau, ką ir manyti. Šiaip nieko ten ypatingai neskauda, nebent pasėdėjus viena poza, sumedėja šiek tiek, bet anksčiau tokių - aido - simptomų nebuvo.

Nidut, nepulk gąsdintis. Neperšalai? Na jei surambėja audiniai, tai ir kvėpavimo procesas turi pasikeisti, gal tiesiog taip daug kam būna. Nors man tai viso plaučių ploto švitinimas neapėmė, bet pašalus iš karto kvėpavimas sunkėja, net balso tembras sėda. O tau juk švitino visą plotą, tai neišvengsi pasėkmių. O kokie simptomai to paralyžiaus? pasiaiškink ir nepanikuok iš karto. Kaip šiaip jauties?
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2013 12 18, 16:54)

Nidut, nepulk gąsdintis. Neperšalai? Na jei surambėja audiniai, tai ir kvėpavimo procesas turi pasikeisti, gal tiesiog taip daug kam būna. Nors man tai viso plaučių ploto švitinimas neapėmė, bet pašalus iš karto kvėpavimas sunkėja, net balso tembras sėda. O tau juk švitino visą plotą, tai neišvengsi pasėkmių. O kokie simptomai to paralyžiaus? pasiaiškink ir nepanikuok iš karto. Kaip šiaip jauties?

vakar paskaičiau ir jau neparašiau, taip nida būna, asmeniškai aš jaučiu krūtinės ląstos net ne skausmą, bet tokį gal pasunkėjimą, kolegė ir, net lėkė darytis ir MRT, ir KT, čia su tarpu, tai nieko nerado, o va tą spaudimą jaučiam ir tiek, o jei jau kosėju, tai ir nugarą net suima atrodo, ir pagrinde švytintas tarpuplautis, šiek tiek viršraktikaulio vienoj pusėj. Aišku pasitikrint visada reiktų ir pasikonsultuot su gydytoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2013 12 18, 15:54)

Deja, aš negavau šios papildomos chemijos neoadjuvantinės chemijos metu, gavau tik tipinę FAC, ir mano augliai sumažėjo minimaliai.... verysad.gif
Papildyta:

Jaučiuosi aš tai gerai, kaip sako anglai, per daug gerai, kad būtų tiesa, tpfu tpfu tpfu. Manau, bendrai sveikatos būklei labai buvo svarbus kasdienis 4 ir daugiau km maratonas Vingio parke, net lietui lyjant prisiverčiant iš paskutiniųjų. Dabar tik po miestą, bet visur, kur galiu, tik tapu tapu.

Nebepamenu to paralyžiaus simptomų, nes mane tada vien tie žodžiai suparalyžiavo.Tik jis sakė, kad tai būna išskirtiniai atvejai.

Aš sunerimau tik todėl, kad to anksčiau nebuvo.

Kaip tu? Kaip Pelkių Monas, VytėVytulė, Gabija, gražuoliukas, Mastė, dar kitos mergaitės, atsiliepkit, merginos, bent Kalėdoms, nes nežinia, ką čia ir begalvoti.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2013 12 18, 17:27)

Kaip tu?  Kaip Pelkių Monas, VytėVytulė, Gabija, gražuoliukas, Mastė, dar kitos mergaitės, atsiliepkit, merginos, bent Kalėdoms, nes nežinia, ką čia ir begalvoti.

Nesigąsdink, o tikrinkis - saugok nervus.Nors gerai kitam patarinėt, aš irgi kokį simptomą neaiškų pajuntu ir isterikuoju....
Man vasario 10 eilinis patikrinimas, pratęsė neįgalumą dar 2 metams.... Pašalinių visokių dalykų atsirado. Antsvoris, širdis, cukrus, skydliaukė, kraujospūdis, retkarčiais refliuksas... Ai, stengiuos negalvot apie tai, bet ne visada pavyksta.
Mastė dirba, tikrinasi, kol kas, ačiū Dievui nieko blogo. Mes su ja susirašom retkarčiais. Kiek žinau iš trečių lūpų, VyteiVytulei kaip ir neblogai, daugiau neturiu informacijos.
Atsakyti
Turiu klausima, bet sunkiai formuojasi jis sad.gif Ar buvo kam kad skrandi spausdavo/spaudzia. Norisi raugeti, bet neina. Kartumas burnoje.
Mano mamytei uzeina skausmai, sako spaudzia is po sonkauliu. Kas tai galetu buti.
Atsakyti