Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 43

QUOTE(ida1 @ 2013 11 27, 15:48)
Nesijaudinkit tik.jeigu chirurgas nuramino tai taip ir bus 4u.gif .bo cia mes nematydamos kaip prikonsultuosim.tai tikrai daugiau streso bus.Viskas bus gerai mirksiukas.gif .Laikykites.

Uztai jus jau turite patirties, o siaip perskaicius tai gali ir is proto iseit, gal ir jie ramina, kad mato mane su pilvuku smile.gif na bet gal nesakytu jei butu kitaip. Zodziu laikas parodys. Tik turiu skaudzios patirties su pirmu nestumu netekau mamos, antras nestumas ir vel va tokia zinia tai kartais ir i nevilti gali pult sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vviltis... @ 2013 11 27, 17:01)
Uztai jus jau turite patirties, o siaip perskaicius tai gali ir is proto iseit, gal ir jie ramina, kad mato mane su pilvuku smile.gif na bet gal nesakytu jei butu kitaip. Zodziu laikas parodys. Tik turiu skaudzios patirties su pirmu nestumu netekau mamos, antras nestumas ir vel va tokia zinia tai kartais ir i nevilti gali pult sad.gif

nemanykit.kad gailisi ir ne sako.man nepaziurejo.kad du vaikai mazi.as visa paluzus.viska pasake.....Auginkit toliau pilvuka.turesit kuom teti dziuginti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2013 11 27, 16:06)
nemanykit.kad gailisi ir ne sako.man nepaziurejo.kad du vaikai mazi.as visa paluzus.viska pasake.....Auginkit toliau pilvuka.turesit kuom teti dziuginti smile.gif

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2013 11 27, 16:38)

Dar dėl gydymo doxorubicinu. Išrašo nuo pykinimo vaistų. Suleidžia  dvi ampules - 1 prieš, kitą -po lašinimo. Bet labai svarbu ir namuose susileisti kokias dar dvi dienas -vieną ampulę ryte, kitą -vakare. Nelaukti pakol pykins, nes paskui kai supykins, tai ta savijauta ilgai neapleidžia.

Gyd. sake, kad gydymas juo lengvesnis negu carboplatina, gemzara, paklitaxeliu. Gal turit kas ka pakomentuoti?
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 11 27, 18:01)
Gyd. sake, kad gydymas juo lengvesnis negu carboplatina, gemzara, paklitaxeliu. Gal turit kas ka pakomentuoti?

Esu gavosi 4 kursus doxirubicino ir 4 kursus paclitaxelio. Man abeji vaistai buvo sunkokai pernešami, nuo doxirubicino labai pykino, svaigo galva, po jų savaitę būdavau nedarbinga, sesučių patarimu po chemijos 3 dienas važiuodavau susilašinti skysčių, po to imdavo gerėti ir 2 savaites iki kito kurso gyvendavau kaip baltas žmogus su labai dideliu apetitu biggrin.gif . O nuo paclitaxelio nepykino visai bet 2-3 parą prasidėdavo įvairių vietų skausmas, tirpimas, skausmas po kiekvieno kurso vis stiprėjo ir ilgiau tęsėsi, gelbėjausi tramadoliu. Bet viskas iškenčiama, tikrai nepergyvenkite.
Visoms sveikatėlės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KRV: 27 lapkričio 2013 - 17:20
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 11 27, 17:01)

Carboplatin yra modernus prabangus platinų klasės vaistas. Dar neseniai dėl brangumo jis buvo skiriamas tik tiems, kurie dėl sveikatos būklės neatlaikytų kitų vaistų. Mačiau vieną mokslininkę (kiaušidės), kuri gavo carbo, tai jos nepykino, plaukai nenuslinko.

Žiūrint, kas turi kokį tikslą. Aš pasirinkau pasiūlytą pabaisą cisplatiną su dar kažkokia baisybe, nes gyd. paiškino, kad jie labai toksiški, todėl ir veiks stipriau. Stipresnis ir šalutinis poveikis. Bet, pamaniau, nuodytis vis tiek reikės, tada bent gal prasmė yra.
Atsakyti

As irgi pasirinkau doxorubicina, turejau 6 chemijas, po pirmos plaukai nuslinko, o taip savaite po lasinimo jausdavaus labai prastai, nevalgydavau isvis 2-3 dienas, labai pykindavo, leisdavaus pirmus kartus zofrana, bet jis man isvis nepadedavo, kai jau labai pradejau skustis, kad blogai, tai paskui gydytoja israsydavo Aloxi, ji suleisdavo pusvalandi pries lasinant chemija, tai tikrai geriau budavo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 27, 11:09)
....
tačiau jei vėžys yra disaerobinio/katabolinio nukrypimo pasekmė ,(šlapimas rūgštus, vidurkis žymiai mažiau nei 6,2) tie patys alkaloidai jau netiks, naudojami kiti, veikiantys priešingai.
Kokie yra jūsų vėžiai ar  į kurią pusę po gydymo krypsta organizmas- nežinau, reikia matuotis ir žiūrėti. Kraujo vėžiai anaboliniai. Jei  gydymo metu panaudojama per daug chemijos, ar švitinimo galimas  ne tik pusiausvyros atstatymas, bet ir per didelis persvėrimas priešingon pusėn.
Chemoterapija, priklausomai nuo panaudotų medžiagų  gali būti katabolinė, ar anabolinė, radioaktyvus švitinimas- katabolikas.  Badavimas- katabolinis veiksmas , padės, kai vėžys anabolinis, tačiau paskatins katabolinį. Operacija- katabolikas. T.y. tai parenka medikai atsižvelgdami į tyrimus. Todėl kas tinka vienam, visai netinka kitam.
Todėl, jei supratot, ką pasakiau aukščiau...  - o jūs pati supratote smile.gif?

Gydytojus ruošia pagal pasenusias žinias, jie įstatomi į tam tikrus rėmus, ir pacientus negali gydyti savo nuožiūra, yra schemos, kurių jie privalo laikytis- toks susirgimas- tokie vaistai. Viskas, jokios saviveiklos būti negali, gausi per kepurę. Vaistus patvirtina ministerija, ir nebūtinai tai bus geriausi, gali būti, kad vaistai tik ypatingų vaistų lobistų dėka atsiranda vaistų , skirtų ligai gydyt,i sąraše.
Yra medicinos atstovų, kurie kalba kitaip, tačiau jie greičiau bus uždusinti, nei jų kalbos pasieks visuomenę.- citata iš jūsų Žinutės #62251838 smile.gif

dar vienas tiesiog ŠEDEVRAS: metforminas, kurį kartais skiria gydytojai, yra skirtas cukraus kraujyje mažinimui, tačiau, kaip suvokiau iš savo patirties , r[B]eikia mažinti ne cukrų, o insulino išskyrimą. Sumažinus insuliną cukrus sumažėja pats.[/B]
Jūsų atveju, sumažinus insulino išskyrimą, išsispręstų ne viena problema. Be to, jei dabar metforminas ir pagelbėja kuriai, tačiau nepašalinta priežastis- per didelis insulino kiekis anksčiau ar vėliau prives prie problemų su sveikata. Praktiškai vystosi rezistencija insulinui- o tai dažniausiai baigiasi diabetu+ir daugybė kitų bėdų.
Taigi, kaip sumažinama insulino gamyba?

Voresta, koks jūsų išsilavinimas? Arba tiksliau: kokios srities diplomą turite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 27 lapkričio 2013 - 19:00
QUOTE(willow @ 2013 11 27, 19:38)
Todėl, jei supratot, ką pasakiau aukščiau...  - o jūs pati supratote smile.gif?
taip, puikiai

Gydytojus ruošia pagal pasenusias žinias, jie įstatomi į tam tikrus rėmus, ir pacientus negali gydyti savo nuožiūra, yra schemos, kurių jie privalo laikytis- toks susirgimas- tokie vaistai. Viskas, jokios saviveiklos būti negali, gausi per kepurę. Vaistus patvirtina ministerija, ir nebūtinai tai bus geriausi, gali būti, kad vaistai tik ypatingų vaistų lobistų dėka atsiranda vaistų , skirtų ligai gydyt,i sąraše.
Yra medicinos atstovų, kurie kalba kitaip, tačiau jie greičiau bus uždusinti, nei jų kalbos pasieks visuomenę.- citata iš jūsų Žinutės  #62251838  smile.gif
na, jūs gal sakysit kad vėžio gydymo schemos/protokolai nėra patvirtintos?
Kad gydytojai gali užsiimti saviveikla?
dar vienas tiesiog ŠEDEVRAS: metforminas, kurį kartais skiria gydytojai, yra skirtas cukraus kraujyje mažinimui, tačiau, kaip suvokiau iš savo patirties , r[B]eikia mažinti ne cukrų, o insulino išskyrimą. Sumažinus insuliną cukrus sumažėja pats.[/B]
Jūsų atveju, sumažinus insulino išskyrimą, išsispręstų ne viena problema. Be to, jei dabar metforminas ir pagelbėja kuriai, tačiau nepašalinta priežastis- per didelis insulino kiekis anksčiau ar vėliau prives prie problemų su sveikata. Praktiškai vystosi rezistencija insulinui- o tai dažniausiai baigiasi diabetu+ir daugybė kitų bėdų.
Taigi, kaip sumažinama insulino gamyba?

Voresta, koks jūsų išsilavinimas? Arba tiksliau: kokios srities diplomą turite?

mano išsilavinimas praktinis, nes, kai vyras nustojo valgyti daug angliavandenių, nustojo užkandžiauti tarpuose, tada sumažėjo insulino poreikis, krito jo lygis organizme, iš paskos sumažėjo gliukozė kraujyje- tapo norma. 2 tipo diabetas yra angliavandenių apykaitos sutrikimas. Ne liga- o sutrikimas. Rezistencija insulinui- nuo hiperinsulemijos. Nustoji dideliais kiekiais kimšti angliavandenius- nebereikia tiek kasai gaminti insulino, nelieka sutrikimo. Kas neaišku? Kas nori juos kimšti- tegu naudoja metforminą . Į sveikatą.
Informacija, kuria naudojomės, yra knygoje.

apie metforminą:
Metformino veikimo mechanizmas nėra iki galo aiškus. Jis gali mažinti glikemiją keliais būdais: slopina gliukoneogenezę kepenyse, didina insulinui jautrių audinių – raumenų ir riebalinio audinio – jautrumą insulinui bei skatina periferinį gliukozės sunaudojimą.

p.s ar turėsiu aiškintis dėl kiekvienos kitur parašytos žinutės? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 27 lapkričio 2013 - 19:35

Paskutinį gavau paklitaxelį 4 kartus. Jį pernešiau daug lengviau nei doxorubiciną. Po pirmų 2 paklitaxelio velniškai skaudėjo kojų kaulus, reikėjo nuskausminamųjų, bet nepykino. Paskutiniai du visai lengvai praėjo, be nuskausminamųjų. Net į darbą ėjau. Antrą susilašinau ketvirtadienį, o pirmadienį į darbą išėjau. Po doxorubicino į darbą niekaip nebūtų išėję eiti dėl pykinimo.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 15:48)

p.s  ar turėsiu aiškintis dėl kiekvienos kitur parašytos žinutės?  rolleyes.gif

Ne, aš tik parašiau didžiausias nesąmones, kurios akivaizdžiai rodo jūsų analfabetizmą, kurias dar kartą patvirtinate. Tikrai, visos jūsų teorijos lygio "mano vyras ir aš manome..." doh.gif

" jūs gal sakysit kad vėžio gydymo schemos/protokolai nėra patvirtintos?
Kad gydytojai gali užsiimti saviveikla? " -tai taip ir turi būti civilizuotoj bendruomenėj, ar jūs manot kad tai minusas? doh.gif
jei aš eičiau pas daktarą ir jis mane nuspręstų gydyti, priklausomai nuo to, kaip jis išsimiegojo, tai būtų kriminalas. na bet turgaus bobelių teorijos,matyt, kitų "privalumų" turi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 27 lapkričio 2013 - 19:57
QUOTE(Deganti @ 2013 11 27, 14:46)
voresta kokia Jūsų tiksli limfomos diagnozė, limfomininkams lengva kalbėti, gydymas tiek pažengęs, kad net su ketvirtą stadija pasveikimo tikimybė kai kurių limfomos rūšių net penkiasdečimt proc. Kiek laiko Jums remisija?

Taip, žinau, kad man teko laimingas loterijos bilietas -Hodžkino limfoma 2 stadija. Remisija nuo 2008 pavasario.
Tačiau geriau nuo jo pasisaugoti, nei dar syk gydytis. Viena panašaus amžiaus pažįstama, su kuria kartu gydėmės, jau šiemet ėjo pakartotinai gydytis, o ji neturtinga, maitinasi maisto daviniais, dažniausiai kruopomis.
In 1842, a physician name Stanislau Tanchou presented a paper to the Paris medical society. He claimed that he could predict the exact cancer rates in every major European city over the next 50 years, based on the percentage of grain being consumed in each city. His predictions about what causes cancer were witnessed and recorded, and in time, were shown to be exactly correct. Berliners ate a certain amount of grain, and had a corresponding rate of cancer, etc. In cities where grain consumption was higher, cancer rates were higher. And in populations where grains were not consumed, cancer did not exist.

Cancer rates are very rare and even non-existent in primitive cultures who consume a hunter-gatherer diet (meaning mostly animal foods, some plant foods, but no grain). Dr. Tanchou also noted that cancer would never be found in hunter-gatherer populations, because these peoples did not include grain based foods in their diets. Anthropologists studied the hunter gatherer tribes known around the world then, and no cases of cancer were found. It was only after these populations adopted a Western diet (the diet of civilization), did cancer become common among them

Mažaangliavandenė mityba, dar gali būti vadinama ketogenine mityba
Atsakyti