Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 43

QUOTE(Vviltis... @ 2013 11 27, 13:52)
Gal galite man trumpai paaiskinti kas yra tas markeris?

vezio zymenys
http://www.vuoi.lt/i....php?-819754781
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegapele: 27 lapkričio 2013 - 14:00
QUOTE(miegapele @ 2013 11 27, 13:59)

Aciu smile.gif gavau tikslias biopsijos isvadas ten tiek daug visokiu skaiciuku, nieko nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Vviltis... @ 2013 11 27, 15:48)
Aciu smile.gif gavau tikslias biopsijos isvadas ten tiek daug visokiu skaiciuku, nieko nesuprantu.
Parasyk isversim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2013 11 27, 14:52)
Parasyk isversim 4u.gif

Metastazine adenokarcinoma,G3, Imunofenotipas CK 5/6(-),p63(++)~70%,ttf1(+++)~100%,synaptophysin (-),chromograninA(-),Ki-67 PI~23%, calcitonin (-), thyroglobulin (-), CD56 (-), NapsinA (-), naviko morgologonis kodas (pagal TLK-0 treciaji leidini) M814016
Pastaba didziausia tikimybe pirminis navikas plauciu arba trachejos ( teigiamas plauciu IHC markeris).
Taciau gydytojas kazkodel uztikrino, kad navikas tik trachejoj?
Atsakyti
QUOTE(Vviltis... @ 2013 11 27, 14:48)

tai jums tikriausiai reikia sito:
Ligos išplitimui, t. y. stadijai, apibūdinti naudojama TNM simbolių sistema:
T – reiškia naviko dydį
N – sritinius (artimuosius) limfmazgius
M – vėžio metastazes toli nuo pirminio naviko organuose

n0 - ligos metastaziu sritiniuose limfmazgiuose nera
n1 - yra ligos metastaziu sritiniuose limfmazgiuose

m0 - metastaziu nera
m1 - jos yra

Kuo vėžio ląstelės struktūra labiau pakitusi, nutolusi nuo sveikos ląstelės, t. y. mažiau diferencijuota, tuo ligos eiga agresyvesnė. Aukšto laipsnio, t.y. geros diferenciacijos navikas žymimas simboliu G1, vidutinės G2, žemo laipsnio, t. y. mažos diferencijacijos – G3–4.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 27, 15:23)
O tevui KT dare? g.gif Siaip jau pirmas zodziu junginys reiskia IV vezio stadija. g.gif Uz tai pastaba ir prirase, kad didele tikimybe, jog PIRMINIS vezys(t.y. tas tikrasis)-plauciuose.

Dare ir plauciai svarus, kazkokia mistika ir man daktaras net pabreze, kad net imdamas biopsija ziurejo ir nemate metastaziu, tumoras tik trachejoje, idomu kazkaip, isvis susipainiojau. O kaip tada zymima 3 stadija?
Atsakyti
Tai kai nusipirksit tų lakmuso popierėlių šlapimo PH matuoti, tai parašykit kur pirkot. Aš, perskaičiusi kažkurį Ruolios straipsnį, ieškojau vaistinėse ir neradau.

Dar dėl gydymo doxorubicinu. Išrašo nuo pykinimo vaistų. Suleidžia dvi ampules - 1 prieš, kitą -po lašinimo. Bet labai svarbu ir namuose susileisti kokias dar dvi dienas -vieną ampulę ryte, kitą -vakare. Nelaukti pakol pykins, nes paskui kai supykins, tai ta savijauta ilgai neapleidžia.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 27, 15:23)
O tevui KT dare? g.gif Siaip jau pirmas zodziu junginys reiskia IV vezio stadija. g.gif Uz tai pastaba ir prirase, kad didele tikimybe, jog PIRMINIS vezys(t.y. tas tikrasis)-plauciuose.

Ir parasyta pastaboje plauciuose arba trachejoje? Tai kaip suprast jie nemato ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 27, 15:38)
Butu tik vienas zodis-adekarcinoma. Zodis "metastazinis" reiskia, kad "isplites, prisidaugines". O kai jau buna prisidaugines, tada daktarai sako, kad IV stadija, pati pavojingiausia.
Bet nereikia pulti i panika, gal cia tikrai didelis auglys trachejoje, o markeris rodo is viso toje puseje pakitimus. drinks_cheers.gif O daktaras mate tuos atsakymus, ar cia mums pirmoms parasete?(kai mano tevui atliko biopsija ir atidave i rankas dokumentus, tai as pirmoji perskaiciau, pasikraupinau, o tik tada daktarui nunesiau, o jis nebuvo toks jau pakraupes smile.gif )
O kitu organu kompiuterines tomogramos nedare? Galvos, pvz?

Mate mate:) jau ne vienas daktaras ir mane tikrai chirurgas nuramino sako, patvirtinta tik trachejoje, nesake, kad jis ten kazkoks geras, bet ir nenugasdino. As pati dar besilaukianti esu tai man tas stresas taip ne i nauda, bet negaliu kitaip, ir taip jautresne esu dar ta situacija tai negaliu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2013 11 27, 15:38)
Tai kai nusipirksit tų lakmuso popierėlių šlapimo PH matuoti, tai parašykit kur pirkot. Aš, perskaičiusi kažkurį Ruolios straipsnį, ieškojau vaistinėse ir neradau.

mes is cia pirkom
http://parduok.alio....i.html?id=24107
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 27, 15:42)
Yra parasyta: "Pastaba didziausia tikimybe pirminis navikas plauciu arba trachejos ( teigiamas plauciu IHC markeris)."-tai kaip suprantu, cia tik kraujo markeris, rodantis vezines lasteles toje sferoje(plauciuose, trachejoj). Ir jei KT nerode pakitimu plauciuose, vadinasi, viskas gerai drinks_cheers.gif Patikekit, KT parodo milimetrinius vezinius darinius 4u.gif

Truputi nuraminot smile.gif gal tikrai tik trachejoje, kaip sako, o ir svitinima greit pradejo, nedare dar KT kitu organu, o svitina butent tik trachejos vieta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vviltis... @ 2013 11 27, 16:43)
Mate mate:) jau ne vienas daktaras ir mane tikrai chirurgas nuramino sako, patvirtinta tik trachejoje, nesake, kad jis ten kazkoks geras, bet ir nenugasdino. As pati dar besilaukianti esu tai man tas stresas taip ne i nauda, bet negaliu kitaip, ir taip jautresne esu dar ta situacija tai negaliu sad.gif

Nesijaudinkit tik.jeigu chirurgas nuramino tai taip ir bus 4u.gif .bo cia mes nematydamos kaip prikonsultuosim.tai tikrai daugiau streso bus.Viskas bus gerai mirksiukas.gif .Laikykites.
Atsakyti