Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 43

QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 11 21, 13:29)
Daro, ypac jeigu liga jauname amziuje (jaunas amzius iki???? ka as zinau, gal kokiu 45  g.gif ) Vis tiek prasykit, zinosit ar cia genetinis dalykas. Mane siunte chemoterapeute, dukra - seimos gyd. Atrodo gydymo taktika, esant genu mutacijai ir ne, skiriasi. Bet del sito nesu 100 proc. isitikinus

Jeigu randa BRCA 1 ar 2 priklauso pastovi kontrolė magnetiniu rezonansu. Šiaip eilinei patikrai jo neprisiprašysit,jis bramgus ir skiria kai jau įtaria ką nors bloga. Siuntimą šeimos daktarė duot privalo, jei prašot, bet poliklinikose daug tamsuolių.
Ir jis nemokamas ir po 45 mirksiukas.gif
Edme, tikrai nesu tikra 100proc, bet plaučių rentgenas galima daryti ne dažniau kaip 1k per metus dėl to pačio spinduliavimo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 21 lapkričio 2013 - 18:49
apie genetika, kam reiketu to tyrimo, o kam ne:

http://pvas.lt/docum...-ja2010_2_2.pdf
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2013 11 21, 17:06)
Tai ši man pasakė, kad jei su +++ pliusais, tai širdies echoskopiją, vidaus organų echoskopiją ir plaučių rentgeną būtina daryti kas 3 mėn. Šito nežinojau. Man plaučių rentgenas darytas balandį. blink.gif Įdomu, kaip kitos, kurios gavot gydymą herceptinu, kas 3 mėn.  darėt minėtus tyrimus?

Metai laiko kas tris mėnesius. Gal tai priklauso nuo gydytojo dar? O jūs Klinikose dar vis? Pas ką gydotės?

QUOTE(willow @ 2013 11 21, 18:44)
Edme, tikrai nesu tikra 100proc, bet plaučių rentgenas galima daryti ne dažniau kaip 1k per metus dėl to pačio spinduliavimo g.gif

Galima,bet jei reikia tai ir daro.. pvz dukrai darė ir kas mėnesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liudvika53: 21 lapkričio 2013 - 19:23
QUOTE(Edmė @ 2013 11 21, 17:06)
Ačiū. Reikės pasiskaitinėti. Reikalas tame, kad pradėjau spindulinį ir radiogydytoja, sako-pasikonsultuokit su genetikais. Sakau Vilniuje, ne sako klinikose. Sako, jei reikės tai paskui nusiųs į Vilnių. Tai, ir galvoju kam man čia vaikščioti, geriau iš karto į Vilnių važiuoti. šiandien nebuvo mano onkologės, pas seselę paklausiau ar skiriasi gudymas, jei yra genų mutacija. ji man atsakė, kad nesiskiria. Tai galvoju, kam man tą genetinį tyrimą darytis, jei gydymas tas pats. Bet vistiek dar reikės paklausti pas onkologę. Dar šian. nustebino vienas dalykas, kadangi mano onkologės nebuvo, ėjau vaistų išsirašyti pas kitą. Tai ši man pasakė, kad jei su +++ pliusais, tai širdies echoskopiją, vidaus organų echoskopiją ir plaučių rentgeną būtina daryti kas 3 mėn. Šito nežinojau. Man plaučių rentgenas darytas balandį. blink.gif Įdomu, kaip kitos, kurios gavot gydymą herceptinu, kas 3 mėn.  darėt minėtus tyrimus?

sveika,pas mane su trim pliusais tai zinok viska kas 3 menesius pirmus metus dare.Dabar jau kas puse metu darys...As esu genetini pasidariusi,ir kadangi turiu genu mutacija tai pasalino man kiausides su gimda ir visais priedais verysad.gifo gydymas tai nesiskiria ar turi genu mutacija ar ne,jie tik apsidraudzia del kiausidziu,kad ten neatsirastu vezys siulo viska salint kadandi ten ankstyvoj stdijoj prktiskai neimanoma pastebet verysad.gif
Atsakyti
O aš šiandien dariau echo, darė tokia graži moteris, pavardės nežinau (ne Indrišiūnienė, ne Grinytė), padarė tokiu tempu, lyg dalyvautų varžybose, kas greičiau. Ji dar kartą man yra dariusi - kalbėdama telefonu. Nerado nieko, bet kažin, ar buvo galima ką rasti. Vasario vidury darysiu KT.

willow, man daro rentgeną dukar per metus (mažiausiai), modernūs aparatai nedaug spinduliuoja. KT yra kaip 200 rentgenų. Po plaučių oper. per mėnesį mane peršvietė kokius 5 kartus.

Ida, pasaulyje žoles tabletuoja, nes tas vandens pylinėjimas, visokios procedūros laikomos atgyvena. J.Ruolia į Lidonium, kaip supratau, sudėliojo viską, kaip reikia, deramomis proporcijomis. Man patiko sudėtis.
Atsakyti
QUOTE(dina1 @ 2013 11 21, 21:06)
sveika,pas mane su trim pliusais tai zinok  viska kas 3 menesius pirmus metus dare.Dabar jau kas puse metu darys...As esu genetini pasidariusi,ir kadangi turiu genu mutacija tai pasalino man kiausides su gimda ir visais priedais verysad.gifo gydymas tai nesiskiria ar turi genu mutacija ar ne,jie tik apsidraudzia del kiausidziu,kad ten neatsirastu vezys siulo viska salint kadandi ten ankstyvoj stdijoj prktiskai neimanoma pastebet verysad.gif

o jum dare nemokamai genu mutacija? man yra toks noras pasidaryti,bet ,kad seimos gydytoja neleidzia...Neisivaizduoju su kuom pasitarti reiketu ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skorpe555: 21 lapkričio 2013 - 20:14
QUOTE(miegapele @ 2013 11 21, 19:04)
apie genetika, kam reiketu to tyrimo, o kam ne:

http://pvas.lt/docum...-ja2010_2_2.pdf

dekui uz nuoroda. tai jei atitinka bent viena pozymi, reiktu galvoti apie tyrima? g.gif kadangi mamai sarkoma (pagal pateikta nuoroda priskiriama prie "Kiti specifiniai (indikatoriniai) navikai"), tai tyrimo man reikia g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2013 11 21, 21:12)
O aš šiandien dariau echo, darė tokia graži moteris, pavardės nežinau (ne Indrišiūnienė, ne Grinytė), padarė tokiu tempu, lyg dalyvautų varžybose, kas greičiau. Ji dar kartą man yra dariusi - kalbėdama telefonu. Nerado nieko, bet kažin, ar buvo galima ką rasti. Vasario vidury darysiu KT.

willow, man daro rentgeną dukar per metus (mažiausiai), modernūs aparatai nedaug spinduliuoja. KT yra kaip 200 rentgenų. Po plaučių oper. per mėnesį mane peršvietė kokius 5 kartus.

Ida, pasaulyje žoles tabletuoja, nes tas vandens pylinėjimas, visokios procedūros laikomos atgyvena. J.Ruolia į Lidonium, kaip supratau, sudėliojo viską, kaip reikia, deramomis proporcijomis. Man patiko sudėtis.

As prasysiu.kad J,Ruolia man sudeliotu i butelaiti koki.nu netikiu as tom tabletem nors tu ka : ax.gif .Laukiu labai antradienio onkoimunologo konsultacijos idomu ka pasakys.Visom sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(velnyte @ 2013 11 20, 22:57)
Labas. Jei tamoxifena vartojot tai pasekme. Paprastaai sie veziai vienas kita seka kaip bebutu skaudu.

As eiciau pas Intaite arba Ciurliene. Sekmes.

Intaitę drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Nioliux @ 2013 11 20, 20:07)
Sveikos 4u.gif

senokai nieko nerašiau, bet rašau tik tada kai labai bloga doh.gif

pas ką geriausiai kreiptis, dėl kiaušidžių vėžio?
Buvau pastikrinti, kairėj kiaušidėj rado įtartiną augliuką. Sako ateik po mėnesinių, tada dar kartą viską patikrinsim. O aš aukti nenoriu, nes čia mažiausiai 2 savaitės.
Pirminė mano stadija 3 stadijos krūties vėžys susirgau 2010, atkritau 2013, paskutinę chemiją gavau 2013 m. balandį.
Atsiprašau, kad taip visas sausai ir padrikai, tiesiog šokas. Kol kas minčių negaliu surikiuoti į vietas.
Ačiū už informaciją

Intaite
Atsakyti
QUOTE(slapta_mintis @ 2013 11 21, 20:49)
Intaitę drinks_cheers.gif
Papildyta:

Intaite

arba V.Rudaitis per gatvę mirksiukas.gif

nida44, kaip pasakoji, tai man panašu į J.Vitko darbą smile.gif Aš vieną kartą pas ją buvau - daugiau priešinsiuos visom jėgom, kad pas ją nepatekt. Dar yra l.grazi Kaubrienė, man ji patvirtino diagnozę, bet ji gan atidi... bet ką gali žinoti... Labiausiai man patinka, kaip echoskopuoja Indrišiūnienė - labai kruopšti, atidi.
Aš pakeičiau gydytoją, žiauriai nusivyliau K.Beresnevičium,kuris pakeitė ilgai sergančią R.Šnirienę, dabar apsilankiau pas E.Stakionį. Užrašė vasario 10d,bus visi tyrimai. man baisoka, nes priešmetus daryta echoskopija buvo normali, paskui per 5min pas vitko, paskui Beresnevičius neskyrė, dabar atseit vietų nėra.... Kitur echoskopuotis nematau prasmės, netikiu jų sugebėjimais ką nors pamatyti. Nepatikimos man tos patikros.
Dar ...baigėsi nedarbingumo laikas... pridaviau dokumentus, atsakymas - per 15dienų doh.gif paklausinėjo tokia višta....dokumentų priėmėja vis ieškojo kaip rytinį irzlumą ant manęs išliet... O šiaip nežinau, kaip lašiakus numest...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 21 lapkričio 2013 - 21:45
QUOTE(skorpe555 @ 2013 11 21, 20:13)
o jum dare nemokamai genu mutacija? man yra toks noras pasidaryti,bet ,kad seimos gydytoja neleidzia...Neisivaizduoju su kuom pasitarti reiketu ?

su savo gydanciu daktaru pasisnekek ar jis tau reikalingas
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2013 11 21, 23:30)
arba V.Rudaitis per gatvę  mirksiukas.gif

nida44, kaip pasakoji, tai man panašu į J.Vitko darbą smile.gif Aš vieną kartą pas ją buvau - daugiau priešinsiuos visom jėgom, kad pas ją nepatekt. Dar yra l.grazi Kaubrienė, man ji patvirtino diagnozę, bet ji gan atidi... bet ką gali žinoti... Labiausiai man patinka, kaip echoskopuoja Indrišiūnienė - labai kruopšti, atidi.

Va sita ir buvau pamirsus. drinks_cheers.gif
Atsakyti