Meksikietiskos enchiladas
Reikes:
meksikietisku tortiliju (blynu), labai rekomenduoju pirkti is kukuruzu, o ne paprastu miltu, nes skonis tikrai geresnis
vistienos
2 svogunu
keliu skilteliu cesnako
pomidoru skardineje
jei turi - enchiladu prieskoniu misinio
jalapeno pipiru (gali buti marinuoti stiklainelyje), arba tiesiog cili pipiriuko
surio (jo reikia nemazai) - geriausiai cheddar surio, bet jei tokio nera, tiks a la Rokiskio arba koks stipresnio skonio
enchiladas arba bent jau taco padazo stiklainelyje
Pakepini vistiena su druska, pipiru, meksikietiskais prieskoniais, siek tiek kumino. Iskepusia susmulkini juostelemis, arba tiesiog suplesai rankomis.
Pakepini svoguna, cesnaka, cili/jalapeno pipirus, supili pomidorus, paprieskonini, leidi paburbuliuoti, gali ipilti siek tiek vandens, gal nesigautu visai sausa.
Tortilijas (blynus) is abieju pusiu truputi pakepini/pasildai aliejuje. Tai svarbu, nes atsiskleidzia ju skonis.
Tada i kiekviena blyna dedi truputi vistienos, surio ir truputeli padazo (jo turi lilkti ir pabaigai, aptepti visus blynus)., susuki ir dedi i karsciui atsparu inda. Tiesa, indo dugna siek tiek pateplioji pasigamintu padazu. Pridejus inda susuktu blynu, aptepi pasigamintu padazu (man kazkaip nedaug liko, tai tuo paciu uzdejau ir taco padazo is stiklainelio) ir apibarstai tarkuotu suriu. Kepti orkaiteje kol suris issilydys, mazdaug 15min. Skanu valgyti su trupuciu grietines, taco padazu, kapota kalendra ir salotomis. Tikrai labai gardu!
Galima gaminti ir be mesos, tik su suriu viduje ir padazu ant virsaus, arba pakepinti daugiau kitu darzoviu.
Papildyta:
A la sveikuoliski saldumynai
- kokoso drozles, smulkinti pekano ir graikiniai riesutai, trintos linu seklos, zemes riesutu sviestas (geriau su kuo maziau cukraus), medus (per pus maziau medaus, nei kad riesutu sviesto). Viska sumaisyti, deti i saldytuva bent pusvalandziui. Atsalus suformuoti rutuliukus, ir laikyti saldytuve. Kiekiai - is akies.
Kukuruzu (corn) tortijos (blynai)
Taco padazas
O cia galima pasigaminti enciladu padaza:
SUDEDAMOSIOS DALYS
1/4 puodelio augalinio aliejaus
1/4 puodelio miltu
1 skardine trintu pomidoru
2 šaukštai plius 2 šaukšteliai čili milteliu
1 1/2 a.š. džiovintų raudonėlių
1 arbatinis šaukštelis kmynų
1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
1 šaukštas rudojo cukraus
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį
INSTRUKCIJOS
Pasildyti alieju, pakepinti miltus apie 1 minute. Sudėkite pomidorus, čili miltelius, raudonėlis, kmynų, česnako miltelių, svogūnų miltelių, rudojo cukraus ir 1 puodelio vandens; Pagardinti druska ir pipirais, pagal skonį. Užvirkite; sumažinti šiluma ir troškinkite, kol šiek tiek sutirštės, apie 10 minučių.
Laikykite hermetiškame inde šaldytuve ne ilgiau kaip dvi savaites.
Atsiprasau uz klaidas, verciau per google.
Taco padazas
O cia galima pasigaminti enciladu padaza:
SUDEDAMOSIOS DALYS
1/4 puodelio augalinio aliejaus
1/4 puodelio miltu
1 skardine trintu pomidoru
2 šaukštai plius 2 šaukšteliai čili milteliu
1 1/2 a.š. džiovintų raudonėlių
1 arbatinis šaukštelis kmynų
1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
1 šaukštas rudojo cukraus
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį
INSTRUKCIJOS
Pasildyti alieju, pakepinti miltus apie 1 minute. Sudėkite pomidorus, čili miltelius, raudonėlis, kmynų, česnako miltelių, svogūnų miltelių, rudojo cukraus ir 1 puodelio vandens; Pagardinti druska ir pipirais, pagal skonį. Užvirkite; sumažinti šiluma ir troškinkite, kol šiek tiek sutirštės, apie 10 minučių.
Laikykite hermetiškame inde šaldytuve ne ilgiau kaip dvi savaites.
Atsiprasau uz klaidas, verciau per google.
Sausainukai Sara
Be ju daugelis islandu neisivaizduoja Advento ir Kaledu.
Receptas pagal si puslapi, kuri verta aplankyti, jei norite pamatyti daugiau gaminimo proceso nuotrauku. Tiesa, sirupui termometro nenaudociau, geriau sekti sirupo spalva, konsistencija ir burbulus.
Sausainiai:
4 kiaušinių baltymai (kambario temperaturos)
225g issijotos cukraus pudros
250 gr gan smulkiai (galima ir iki miltu pavidalo) maltu migdolu be zieveliu
Truputeli druskos, jos ideti plakant baltymus
Kremas:
4 kiaušinių tryniai (naudojau 6 trynius) kambario temperaturos
125 g cukraus
100 ml vandens
250 gr sviesto, nesūdyto, butinai minksto, kambario temperaturos
2 šaukštai kakavos
Jei norisi 2 a. sauksteliai smulkiai sugrustos tirpstancios kavos
Glajus:
300 gr juodo sokolado
Visas procesas uztrunka bent keleta valandu, reikia palaukti, kol sustings kremas. Taip pat reikes gero mikserio, vietos saldytuve ir saldiklyje (sausainiai laikomi saldiklyje, dezutese. Pries patiekiant palaikyti keleta minuciu kambario temperaturoje).
Procesas:
Geriausia pradeti nuo kremo, nes ji reikes palaikyti saldytuve, kad siek tiek sukietetu. Jei kremas per minkstas, ilgiau palaikyti saldytuve. Butinai naudoti nesudyta sviesta.
1. Trynius reikia labai gerai isplakti iki kol jie pasvieses.
2. Kol tryniai plaka, supilti cukru ir vandeni I puoda ir ant lengvos ugnies kaitinti (gaminame sirupa). Butina sekti si procesa ir ziureti, kad sirupas nepradetu keisti spalvos geltonuoti, tada jis taps per klampiu ir neissimaisys su tryniais. Virti palengva apie 10-15min, iki kol burbulai taps tirsti, bet spalva dar balta. Tada sirupa reiktu keleta minuciu atvesinti.
3. Ijungus mikseri ir plakant trynius, supilti sirupa pamazu, plonelyte srovele (jis visgi dar karstas, kad tryniai neiskeptu).
4. Supylus sirupa ir gerai ismaisiu, pamazu deti minksta sviesta, vis palengva plakant visa mase. Ideti sviesto, pamaisyti kol jis issimaisys, vel sviesto, vel maisyti ir t.t.
5. Sudeti kava ir issijota kakava, viska gerai ismaisyti. Kremas turi gautis blizgus, glotnus.
6. Deti krema I saldytuva stingti.
Sausainiai
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. Su mazu ziupsneliu druskos gerai isplakti baltymus. Baltymai yra isplakti tada, kai apvertus dubeni, jie neisbega.
3. Tada labai atsargiai ismaisyti issijota cukraus pudra ir susumulkintus riesutus su baltymais.
4. Arbatiniu sauksteliu (nenaudoti didesnio sauksto, net tada sausainiai gausis l. dideli) kabinti mase ir deti ant kepimo popieriumi isklotos skardos. Palikti tarpus tarp sausainiu, nes jie dideja kepant.
5. Kepti 10-12min, kai jie prades gelsti, imti is orkaites.
6. Ilgai neuzsizaisti su tesla, nes baltymai pasileis. Pasiruosti kelias skardas ir viena po kitos deti I orkaite.
Saru formavimas:
1. Pirmiausiai sausainukus gerai atvesinti
2. Ant blogosios puses saukstu tepti sustingusi krema, kad per viduri gautusi kauburelis, na, kalniukas.
3. Apteptus sausainius gerai vel atsaldyti saldytuve, arba saldiklyje.
4. Islydyti sokolada (truputi atvesinti, kad nebutu labai karstas, nes tirpins sausainiu krema) ir issiemus po maza padekliuka sausainiu is saldytuvo, kremo puse juos nardinti I sokolada. Cia butu gerai tureti slapia svaru ranksluosti po kiekvieno sausainio nardinimo rankom nusivalyti, kad neissiteptu geroji kitu sausainiu puse.
5. Jau sokoladinus sausainius deti i saldytuva kad atsaltu ir tada i dezutes ir i saldikli laukti Kaledu.
Be ju daugelis islandu neisivaizduoja Advento ir Kaledu.
Receptas pagal si puslapi, kuri verta aplankyti, jei norite pamatyti daugiau gaminimo proceso nuotrauku. Tiesa, sirupui termometro nenaudociau, geriau sekti sirupo spalva, konsistencija ir burbulus.
Sausainiai:
4 kiaušinių baltymai (kambario temperaturos)
225g issijotos cukraus pudros
250 gr gan smulkiai (galima ir iki miltu pavidalo) maltu migdolu be zieveliu
Truputeli druskos, jos ideti plakant baltymus
Kremas:
4 kiaušinių tryniai (naudojau 6 trynius) kambario temperaturos
125 g cukraus
100 ml vandens
250 gr sviesto, nesūdyto, butinai minksto, kambario temperaturos
2 šaukštai kakavos
Jei norisi 2 a. sauksteliai smulkiai sugrustos tirpstancios kavos
Glajus:
300 gr juodo sokolado
Visas procesas uztrunka bent keleta valandu, reikia palaukti, kol sustings kremas. Taip pat reikes gero mikserio, vietos saldytuve ir saldiklyje (sausainiai laikomi saldiklyje, dezutese. Pries patiekiant palaikyti keleta minuciu kambario temperaturoje).
Procesas:
Geriausia pradeti nuo kremo, nes ji reikes palaikyti saldytuve, kad siek tiek sukietetu. Jei kremas per minkstas, ilgiau palaikyti saldytuve. Butinai naudoti nesudyta sviesta.
1. Trynius reikia labai gerai isplakti iki kol jie pasvieses.
2. Kol tryniai plaka, supilti cukru ir vandeni I puoda ir ant lengvos ugnies kaitinti (gaminame sirupa). Butina sekti si procesa ir ziureti, kad sirupas nepradetu keisti spalvos geltonuoti, tada jis taps per klampiu ir neissimaisys su tryniais. Virti palengva apie 10-15min, iki kol burbulai taps tirsti, bet spalva dar balta. Tada sirupa reiktu keleta minuciu atvesinti.
3. Ijungus mikseri ir plakant trynius, supilti sirupa pamazu, plonelyte srovele (jis visgi dar karstas, kad tryniai neiskeptu).
4. Supylus sirupa ir gerai ismaisiu, pamazu deti minksta sviesta, vis palengva plakant visa mase. Ideti sviesto, pamaisyti kol jis issimaisys, vel sviesto, vel maisyti ir t.t.
5. Sudeti kava ir issijota kakava, viska gerai ismaisyti. Kremas turi gautis blizgus, glotnus.
6. Deti krema I saldytuva stingti.
Sausainiai
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. Su mazu ziupsneliu druskos gerai isplakti baltymus. Baltymai yra isplakti tada, kai apvertus dubeni, jie neisbega.
3. Tada labai atsargiai ismaisyti issijota cukraus pudra ir susumulkintus riesutus su baltymais.
4. Arbatiniu sauksteliu (nenaudoti didesnio sauksto, net tada sausainiai gausis l. dideli) kabinti mase ir deti ant kepimo popieriumi isklotos skardos. Palikti tarpus tarp sausainiu, nes jie dideja kepant.
5. Kepti 10-12min, kai jie prades gelsti, imti is orkaites.
6. Ilgai neuzsizaisti su tesla, nes baltymai pasileis. Pasiruosti kelias skardas ir viena po kitos deti I orkaite.
Saru formavimas:
1. Pirmiausiai sausainukus gerai atvesinti
2. Ant blogosios puses saukstu tepti sustingusi krema, kad per viduri gautusi kauburelis, na, kalniukas.
3. Apteptus sausainius gerai vel atsaldyti saldytuve, arba saldiklyje.
4. Islydyti sokolada (truputi atvesinti, kad nebutu labai karstas, nes tirpins sausainiu krema) ir issiemus po maza padekliuka sausainiu is saldytuvo, kremo puse juos nardinti I sokolada. Cia butu gerai tureti slapia svaru ranksluosti po kiekvieno sausainio nardinimo rankom nusivalyti, kad neissiteptu geroji kitu sausainiu puse.
5. Jau sokoladinus sausainius deti i saldytuva kad atsaltu ir tada i dezutes ir i saldikli laukti Kaledu.
Graikiško jogurto tortas
http://www.sauletavirtuve.lt/?p=3176
O dabar apie tortą. Jis labai labai geras. Visų pirma, jo skonis yra nuostabus; iš esmės tai yra pats svarbiausias dalykas, kalbant apie šį tortą. Juk kas gali būti svarbiau nei skonis, ar ne? O bet tačiau, kartais imame kelti saldumynams (ar apskritai maistui) daugiau reikalavimų nei vien tik tai. Pavyzdžiui, kaina. Prie jos taip pat galim dėti pliusą su šauktuku, nes tortas stulbinamai savo skoniu primenantis nuostabų cheesecakeą nuo pastarojo savo kaina skiriasi labai ženkliai. Arba dar kaloringumas. Nors stengiuosi apie tai savo tinklaraštyje nekalbėti, bet nebandysiu savęs apgauti: juk vasarą tikrai daugeliui rūpi tie niekingi skaičiukai. Ką gi, skaičiukai čia taip pat daug mažesni nei tradiciniame sūrio torte ar apskritai kokiame nors torte. Neskaičiavau tiksliai, bet juk tai akivaizdu jogurtas yra jogurtas.
Išvada? Išbandyti privaloma! Ypač dabar, kai braškių sezonas jomis gausiai pagardintas tortas tik dar gardesnis.
Skonis: 10/10. Skonis itin panašus į klasikinį sūrio tortą. Jis lengvas, kreminės konsistencijos, tirpstantis burnoje, su vos jaučiama saldžiarūgšte citrinos nata. Absoliučiai vertas dešimtuko!
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Porcijų skaičius: ~ 12 porcijų.
Ar gaminčiau dar kartą? Taip!
Kur radau? Yahoo! Shine (receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt)
♥ Graikiško jogurto tortas
Pagrindui:
1 ½ puodelio (180 g) sausainių
¼ puodelio (50 g) cukraus
½ puodelio (115 g) tirpinto sviesto
Įdarui:
4 kiaušiniai
¾ puodelio (150 g) cukraus
1 valg. š. (12 g) kukurūzų krakmolo
¼ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (600 g) tiršto graikiško jogurto
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. tarkuotos citrinos žievelės
Papuošimui:
250 g šviežių braškių
1 puodelis (250 ml) vandens
1 valg. š. cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
PARUOŠKITE TORTO PAGRINDĄ
Įkaitinkite orkaitę iki 150˚C temperatūros.
Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Suberkite į dubenį. Supilkite į tą patį dubenį ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės.
Kepimo popieriumi išklokite ar sviestu ištepkite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Pirštais ir delnais išklokite paruoštą sausainių masę taip, kad tolygiai padengtų kepimo formos dugną ir sieneles.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas bus tvirtas ir sausas. Po šio laiko išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
PARUOŠKITE TORTO ĮDARĄ
Į dubenį įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu šiek tiek paplakite. Suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite tirštą jogurtą. Plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę supilkite ant iškepto sausainių pagrindo.
Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę, į patį orkaitės centrą. Kepkite 50 minučių ir tuomet patikrinkite. Praverkite orkaitės dureles ir lengvai pajudinkite kepimo formą. Kepinio kraštai turi būti tvirti, o pats centras šiek tiek virpėti, būti kreminės konsistencijos. Jeigu matote, kad masė dar per skysta, kepkite toliau, vis patikrindami kas 5-10 minučių. Kai matysite, kad kepinio konsistencija yra reikiama, išjunkite orkaitę ir perkelkite kepimo indą ant grotelių. Nesijaudinkite dėl kreminės konsistencijos torto centro vėsdamas jis sutvirtės.
Atvėsinkite graikiško jogurto tortą iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite jame mažiausiai 4 valandas ar per naktį.
Prieš patiekdami, paruoškite torto papuošimą. Braškes supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant torto viršaus. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Išmaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies, maišydami šiek tiek atvėsinkite ir tolygiai plonu sluoksniu apipilkite braškes.
Atvėsinkite, kol torto paviršius sustings. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
http://www.sauletavirtuve.lt/?p=3176
O dabar apie tortą. Jis labai labai geras. Visų pirma, jo skonis yra nuostabus; iš esmės tai yra pats svarbiausias dalykas, kalbant apie šį tortą. Juk kas gali būti svarbiau nei skonis, ar ne? O bet tačiau, kartais imame kelti saldumynams (ar apskritai maistui) daugiau reikalavimų nei vien tik tai. Pavyzdžiui, kaina. Prie jos taip pat galim dėti pliusą su šauktuku, nes tortas stulbinamai savo skoniu primenantis nuostabų cheesecakeą nuo pastarojo savo kaina skiriasi labai ženkliai. Arba dar kaloringumas. Nors stengiuosi apie tai savo tinklaraštyje nekalbėti, bet nebandysiu savęs apgauti: juk vasarą tikrai daugeliui rūpi tie niekingi skaičiukai. Ką gi, skaičiukai čia taip pat daug mažesni nei tradiciniame sūrio torte ar apskritai kokiame nors torte. Neskaičiavau tiksliai, bet juk tai akivaizdu jogurtas yra jogurtas.
Išvada? Išbandyti privaloma! Ypač dabar, kai braškių sezonas jomis gausiai pagardintas tortas tik dar gardesnis.
Skonis: 10/10. Skonis itin panašus į klasikinį sūrio tortą. Jis lengvas, kreminės konsistencijos, tirpstantis burnoje, su vos jaučiama saldžiarūgšte citrinos nata. Absoliučiai vertas dešimtuko!
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Porcijų skaičius: ~ 12 porcijų.
Ar gaminčiau dar kartą? Taip!
Kur radau? Yahoo! Shine (receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt)
♥ Graikiško jogurto tortas
Pagrindui:
1 ½ puodelio (180 g) sausainių
¼ puodelio (50 g) cukraus
½ puodelio (115 g) tirpinto sviesto
Įdarui:
4 kiaušiniai
¾ puodelio (150 g) cukraus
1 valg. š. (12 g) kukurūzų krakmolo
¼ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (600 g) tiršto graikiško jogurto
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. tarkuotos citrinos žievelės
Papuošimui:
250 g šviežių braškių
1 puodelis (250 ml) vandens
1 valg. š. cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
PARUOŠKITE TORTO PAGRINDĄ
Įkaitinkite orkaitę iki 150˚C temperatūros.
Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Suberkite į dubenį. Supilkite į tą patį dubenį ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės.
Kepimo popieriumi išklokite ar sviestu ištepkite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Pirštais ir delnais išklokite paruoštą sausainių masę taip, kad tolygiai padengtų kepimo formos dugną ir sieneles.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas bus tvirtas ir sausas. Po šio laiko išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
PARUOŠKITE TORTO ĮDARĄ
Į dubenį įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu šiek tiek paplakite. Suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite tirštą jogurtą. Plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę supilkite ant iškepto sausainių pagrindo.
Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę, į patį orkaitės centrą. Kepkite 50 minučių ir tuomet patikrinkite. Praverkite orkaitės dureles ir lengvai pajudinkite kepimo formą. Kepinio kraštai turi būti tvirti, o pats centras šiek tiek virpėti, būti kreminės konsistencijos. Jeigu matote, kad masė dar per skysta, kepkite toliau, vis patikrindami kas 5-10 minučių. Kai matysite, kad kepinio konsistencija yra reikiama, išjunkite orkaitę ir perkelkite kepimo indą ant grotelių. Nesijaudinkite dėl kreminės konsistencijos torto centro vėsdamas jis sutvirtės.
Atvėsinkite graikiško jogurto tortą iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite jame mažiausiai 4 valandas ar per naktį.
Prieš patiekdami, paruoškite torto papuošimą. Braškes supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant torto viršaus. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Išmaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies, maišydami šiek tiek atvėsinkite ir tolygiai plonu sluoksniu apipilkite braškes.
Atvėsinkite, kol torto paviršius sustings. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
triufeliu receptas toks:
275g tamsaus šokolado (ne mažiau 60% kakavos, laužyto gabalėliais)
250ml grietinėlės
50g nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
50g kakavos miltelių
Įdėkite šokoladą į didelį dubenį. Grietinėlę šildykite iki virimo ir užpilkite ją ant šokolado. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Palikite atvėsti 2 min. Tada sudėkite sviestą 2 etapais ir švelniai maišykite. Kai sviestas ištirps masė turėtų būti lygi ir blizgi, be atsiskyrusių riebalų ant paviršiaus. Jei mišinys skyla, galite maišyti jį trumpai su virtuviniu kombainu. Dėkite mišinį į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms arba per naktį.
Išimti mišinį iš šaldytuvo apie 15 min. prieš darant triufelius. Įdėti kakavos į atskirą lėkštutę. Įsitikinkite, kad jūsų rankos yra šaltos ir sausos, apibarstykite jas kakava. Naudoti šaukštelį ar šaukštą mišiniui paimti ir sukti gumuliuką tarp delnų. Tada kiekvienas gumuliuką dėti į dubenėlį su kakava, apsukti ir pašalinti kakavos perteklių.
275g tamsaus šokolado (ne mažiau 60% kakavos, laužyto gabalėliais)
250ml grietinėlės
50g nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
50g kakavos miltelių
Įdėkite šokoladą į didelį dubenį. Grietinėlę šildykite iki virimo ir užpilkite ją ant šokolado. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Palikite atvėsti 2 min. Tada sudėkite sviestą 2 etapais ir švelniai maišykite. Kai sviestas ištirps masė turėtų būti lygi ir blizgi, be atsiskyrusių riebalų ant paviršiaus. Jei mišinys skyla, galite maišyti jį trumpai su virtuviniu kombainu. Dėkite mišinį į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms arba per naktį.
Išimti mišinį iš šaldytuvo apie 15 min. prieš darant triufelius. Įdėti kakavos į atskirą lėkštutę. Įsitikinkite, kad jūsų rankos yra šaltos ir sausos, apibarstykite jas kakava. Naudoti šaukštelį ar šaukštą mišiniui paimti ir sukti gumuliuką tarp delnų. Tada kiekvienas gumuliuką dėti į dubenėlį su kakava, apsukti ir pašalinti kakavos perteklių.
Saldus sorų kruopų apkepas su džiovintomis slyvomis. Skonis primena varškės apkepą
reikės:
1 stiklinės sorų kruopų
1 gabalėlis sviesto
2 kiaušinių
3 valg. š. cukraus ( arba 5-6 datulės, blenderiu sumaltos iki piurė)
1/2 stiklinės kokoso grietinėlės (tiršto kokoso pieno)
žiupsnis malto cinamono
žiupsnis druskos
100 gr džiovintų slyvų
sorų kruopas keletą kartų nuplikyti verdančiu vandeniu, perplauti šaltu. Užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad gerai apsemtų, įdėti gabalėlį sviesto, pasūdyti. Virti ant vid.ugnies, iki suminkštės. Nukelti nuo ugnies, uždengti ir palikti 20-30 min.
Inde išplakti kiaušinius su cukrumi, įberti malto cinamono. Sudėti atvėsusią sorų kruopų košę, supilti kokoso grietinėlę -viską išmaišyti.
Džiovintas slyvas nuplauti verdančiu vandeniu, supjaustyti gabaliukais.
Sudėti į apkepo masę, viską permaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į kepimo indą, kepti ~ 45-50 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Gardus ir šiltas ( tada jis kiek birus), ir šaltas kitą dieną.
Skanaus
reikės:
1 stiklinės sorų kruopų
1 gabalėlis sviesto
2 kiaušinių
3 valg. š. cukraus ( arba 5-6 datulės, blenderiu sumaltos iki piurė)
1/2 stiklinės kokoso grietinėlės (tiršto kokoso pieno)
žiupsnis malto cinamono
žiupsnis druskos
100 gr džiovintų slyvų
sorų kruopas keletą kartų nuplikyti verdančiu vandeniu, perplauti šaltu. Užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad gerai apsemtų, įdėti gabalėlį sviesto, pasūdyti. Virti ant vid.ugnies, iki suminkštės. Nukelti nuo ugnies, uždengti ir palikti 20-30 min.
Inde išplakti kiaušinius su cukrumi, įberti malto cinamono. Sudėti atvėsusią sorų kruopų košę, supilti kokoso grietinėlę -viską išmaišyti.
Džiovintas slyvas nuplauti verdančiu vandeniu, supjaustyti gabaliukais.
Sudėti į apkepo masę, viską permaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į kepimo indą, kepti ~ 45-50 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Gardus ir šiltas ( tada jis kiek birus), ir šaltas kitą dieną.
Skanaus